Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paulina78 napisał(a):
Ile bedzie kosztowal hotelik?
Kurcze, myslicie, ze on nie zalapie tej nuzycy...? To ten sam boks bedzie? Niby dezynfekcja...

to jest odpowiedzialny czlowiek (troche poczytalam o tym miejscu), nie proponowalby tego gdyby nie byl pewny tego co mowi
buda ma byc nowa

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paulina78 napisał(a):
Kurcze tak szybko robic kastarcje po chorobie to lipa :( Ale masz racje, niech weterynarz sie wypowie... Gdyby nie te walki z psami, to ja bym mu te jaja zostawila na stare lata ;)

ile Kuba ma lat??
nie ma co szalec z ta kastracja, moze niech dojdzie do siebie pod wzgledem zdrowotnym najpierw
u Jamora pies moze byc niewykastrowany

EDIT: doczytalam, ze 12 lat to tym bardziej nie ma co szalec na juz

Posted

Hmm...mam pytanko, bo się nie znam:)

Jak wygląda opieka nad psem po kastracji? Trzeba zmieniać jakieś opatrunki, dawać leki?? Pytam, bo nie wiem ile czasu nalezy wtedy poświęcić pieskowi..U nas co raz gorzej z czasem. Pozamieniałyśmy sobie grafiki, jak się dało, ale długo tak nie pociągniemy. Ja będę teraz miała wiele nadgodzin, bo mam duży projekt i nie będę teraz mogła wracać pewnie zawsze ok.18 do domu. A rybka wiadomo..nocki, 8-20 itp;/ Boję sie, że nie będziemy mogły zając się odpowiednio pieskiem.

Posted

Necia, jeszcze nie wiadomo czy do kastracji dojdzie
nie ma zadnych opatrunkow, to niewielkie nacięcie;)
chodzi tylko o to zeby dochodzil do siebie w cieple

Lu_Gosiak - ja chcialabym zwiekszyc jego szanse adopcyjne, np gdyby ds z sunia bez sterylki chcial go przygarnac - ktos tez pisal o tm na wątku. chociaz taki dziadek to nie wiem czy jeszcze za panny sie bierze:)

dostalam fotki od Rybki:)

i mam takie pytanko, jak to zrobic zeby zdjecia byly od razu dobrej wielkosci? jak wstawiam 'kod forum' to pojawiaja sie kobyly na 5 ekranow, a miniaturki nie wszystkim sie otwieraja

Posted

wetem nie jestem...........ale taka szybka sterylka i Kubusiowe choroby nie widza mi sie.......................
moge tez zadzwonic do yumanji bo o miejscu dla Kuby juz nia rozmawialam kilka dni wczesniej,teraz dodatkowo ma nowe budy,moglby byc w pomieszczeniu zadaszonym,zamknietym,tam sa psiaki,ktore wymagaja znacznie wiecej:krotka siersc,itp.....

Posted

[quote name='rescal']Necia, jeszcze nie wiadomo czy do kastracji dojdzie
nie ma zadnych opatrunkow, to niewielkie nacięcie;)
chodzi tylko o to zeby dochodzil do siebie w cieple

Lu_Gosiak - ja chcialabym zwiekszyc jego szanse adopcyjne, np gdyby ds z sunia bez sterylki chcial go przygarnac - ktos tez pisal o tm na wątku. chociaz taki dziadek to nie wiem czy jeszcze za panny sie bierze:)

dostalam fotki od Rybki:)

Mojej babci staruszek ma już 14 lat i chorą łapke. Ale jak panny poczuje to ucieka tylko się za nim kurzy :)

Posted

Na zdjęciach Kubulek wygląda znakomicie:)
Z tą kastracją to też uważam, że można poczekać biorąc pod uwagę jego stan ale z drugiej strony to może wpłynąć pozytywnie na jego psychikę.
Wet musi koniecznie doradzić

Posted

rescal napisał(a):
ehh, faceci;)
przeskoczyla strona, wiec dla tych co zagladaja tylko na ostatnią - na str 58 nowe fotki chlopaka:)

Ech jaki on slicznie wyglada na tej trawce :) Pieknota nasza durna :) - tyle juz rescal Cie durniu :evil_lol: po domach przewozila, a Ty taki dominator jestes, ech :loveu:

A ja sobie tak poza tym mysle, ze Jamor ma doswiadczenie i moze mimo obecnosci jajek :) (u psa :) ) Kubule da sie jakos do pionu postawic :)... Taka mam cicha nadzieje... Duzo dobrego slyszalam o tym hotelu...

W zeszlym roku mialam takiego znajde (chodzi o psa, hehe) - mial 20!!! lat, smierdzial i wygladal jak mop, liscie na sobie przywlukl jakby w lesie mieszkal :),slepe to gluche :), ale na Majke skakal :evil_lol: ... "Weeeesole jest zycie staruszka":diabloti:

Posted

U yumanji miałby dobrze. :) Mam u niej dwa psiaki i bardzo odżyły! Sunia była nawet u niej sterylizowana, na czas rekonwalescencji była w domu. Może i Kubę będzie można wtedy wykastrować.

Posted

jestem w kontakcie z jumanji tez. problemem moze byc agresja Kuby wobec innych samcow - ale nie moge dalej z Nia o tym pisac, bo musi wyczyscic skrzynke odbiorza najpierw.
u Jamora miejsce jest na 95% - pod warunkiem ze psiak z nuzycą znalazl inny hotel i zostanie zabrany.
nie chce ani u Jamora ani u jumanji blokowac dalej niepotrzebnie miejsca - mam nadzieje ze najlepsza decyzje podjmę (w wlasciwie podejmiemy, Wasze opinie sa bardzo wazne:) szybko

Posted

Pies z mojego awatara - Kumpel-Kojot - mieszkał u Jamora przez 3 miesiące w zeszłym roku. Bywałam tam. Miejsce świetne, bezpieczne, Jamor to "zaklinacz psów", mam do niego 100% zaufania. Boksy tylko zewnętrzne, ściany z trzech stron, przód to krata - i to może być jedyny minus, jeśli chodzi o staruszka, który na stare lata powinien wygrzewać kości w domu.

Posted

Dotarłam do weterynarza..
piszę od razu żebym nie zapomniała... tak więc:

- piesek został osłuchany - nadal się do końca nie wykurował. Wetka była zdziwiona jak zobaczyła jaki antybiotyk dostawał wcześniej - powiedziała, że to była dawka niedostosowana dla Kuby (za mała). I przez to wielkich efektów nie widać. Serducho bije jak na psa w jego wieku przystało.
- dostał na 14 dni antybiotyk - Augmentin.
- była przerażona stanem jego uzębienia. Powiedziała, że wszystko mu aż gnije - i koniecznie trzeba zrobić z tym porządek (wg wet to jest priorytet!)
Jednak przed robieniem czegokolwiek trzeba odczekać aż przestanie psiak brać antybiotyk - konkretnie 2 tyg od ostatniego proszka- łączenie wszystkiego (zabiegi, antybiotyki) tylko by mu zaszkodziło.
Przed planowanym zabiegiem dot zębów - dobrze byłoby zrobić prześwietlenie zębów. A konkretnie dlaczego:
- pies musiałby mieć usuwany kamień (koszt ok 150 zł)
- jednak przy stanie w jakim te zęby się znajdują jest baardzo duże prawdopodobieństwo, że trzeba będzie część z nich usunąć (1 ząb - ok 50 zł) - i właśnie prześwietlenie wykazałoby ile takich zębów do usunięcia by było (prześwietlenie ok 40-50 zł)
- pobranie krwi - byłoby przed zabiegiem.

Odnośnie tematu kastracji - na pewno dopiero po zrobieniu porządku z zębami (bo jakby zaczął pyskiem, językiem dotykać rany - tylko by wszystko zainfekował)
Koszt ok 250 zł. Opinia weterynarz: jeśli kastracja ma służyć tylko temu, aby pies choć trochę się uspokoił - to szkoda męczyć psa. Ma on 12 lat (może przeżyje jeszcze z 3-4) - i to są jego nawyki, które ciężko będzie zmienić. Jeśli trochę nawet się uda - to zmiana będzie dopiero widoczna po kilku miesiącach.
Zresztą kastracja dla psa w takim wieku jest sporym obciążeniem.

Mam nadzieję, że napisałam wszystko.. jak coś mi się przypomni to dodam..

podsumowując:
1. antybiotyk na 14 dni
2. 2 tyg przerwy
3. prześwietlenie zębów
(w międzyczasie szczepienie przeciw wściekliźnie)
4. pobranie krwi
5. porządek z uzębieniem
6. ewentualna kastracja

Koszty poniesione dzisiaj:
- wizyta (+ proszki na odrobaczenie) 40 zł
- augmentin 29,93 zł
- trilac: 13.50 zł
w sumie: 83,43

Ps. Tak jak pisałam już Rescal i Paulinie - psiak może być u mnie najdalej do piątku ;( niestety czasowo z przyczyn niezależnych od nas z Netką nie damy rady dłużej się nim zajmować.. ;(

Posted

Niestety z kasa jest lipa, bo to wplynel to wpynelo i stoi :( Ja mam 320 zl, obraczus 100 zl, rzaem 420 zl, to nawet nie na miesiac oplaty za hotel, a co dopiero zwrot za Ksiazeca i jeszcze szczepienia i ewentulana kastracja :(
Mozemy niestety liczyc na Was - ja w ogole nie mam pracy :( i nic pomoc nie moge finansowo :(

Posted

I mamy odpowiedz, kastracja odpada, przeciez nie damy psa pod noz jak bierze antybiotyk...:placz:
...ja jestem PRZECIWNA i pisze to CAPSLOCKIEM :)

No tak, czyli juz mamy nowiny, kasa, kasa i kasa, jak Rybce zwrocimy to juz mamy 330 zl...? Cos kolo tego, jak rescal wezmie za Ksiazeca, to juz szkoda gadac :(

BLAGAM o wplaty!!! Rescal tez popros ze swojej strony :)!!!
KONTO TO SAMO CO WPLACALISCIE!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

Paulina78 napisał(a):
Niestety z kasa jest lipa, bo to wplynel to wpynelo i stoi :( Ja mam 320 zl, obraczus 100 zl, rzaem 420 zl, to nawet nie na miesiac oplaty za hotel, a co dopiero zwrot za Ksiazeca i jeszcze szczepienia i ewentulana kastracja :(
Mozemy niestety liczyc na Was - ja w ogole nie mam pracy :( i nic pomoc nie moge finansowo :(
Tak jak juz wczesniej pisalam,troche grosiczkow wysle jeszcze pod koniec miesiaca.Paulino78,stalej- nie dam rady,moge wspomoc tylko jednorazowkami.Przykro mi...:-(

Posted

Bardzo proszę - zęby Kuby to bedzie duży wydatek, jak widac, ale to trzeba zrobic
kto jeszcze mogby wspomoc nas w wydatkach weterynaryjnych
lub zadeklarowac sie do wplat comiesiecznych?
mamy tylko 160 złotych deklaracji, to za malo na hotelik:(

Rybko - wyslij moze na PW nr konta Paulinie; to zwrocimy Ci poniesione koszta

Posted

A kiedy sie oplaca hotel :(? Na poczatku miesiaca?
rescal moze zmien TYTUL...?
Ja mam rybkowe dane chyba, bo mi wplacala kase sama - to moge wyslac, chyba, ze Rybka zezwoli pozniej oddac, bo moze hotel wazniejszy? Jak chcecie dziewczyny...
czekam na decyzje...
Katarzyna09 :), spoko, ja tak pisze wiesz OGOLNIE... Nie chce rescal z tym zostawic samej, a finansowo nie pomoge :(