Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam nadzieje,ze Kubulek sie posklada i zrozumie,ze to wszystko to dobro dla niego.................juz nie bedzie musial sie bac:(...................kazdy pies teskni za starym domem...jaki by nie byl...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

katarzyna09 napisał(a):
To przykre co piszecie:-(.Cierpial wtedy...,cierpi teraz...-Boze,gdyby on wiedzial...,ze dajecie mu nowe,lepsze zycie.

Z pewnością wkrótce to zrozumie.....też mam Kubusia któremu zmarły opiekunki a on został wyrzucony na ulicę , jednak nie odszedł od swojej posesji , czekał przy niej na zmiłowanie i......doczekał się . Teraz jest radosnym psem, zaczyna w mojej psiarni dominować , na początku było trudno, musiał parę dni spędzać na basenie i obserwował moją psiarnię przez przeszkloną ścianę ......ale jakoś się dogadali .....

proszę kliknąć na banerek o Kubie w moim poście i tam można o nim poczytać ...

Posted

Waldek napisał(a):
Z pewnością wkrótce to zrozumie.....też mam Kubusia któremu zmarły opiekunki a on został wyrzucony na ulicę , jednak nie odszedł od swojej posesji , czekał przy niej na zmiłowanie i......doczekał się . Teraz jest radosnym psem, zaczyna w mojej psiarni dominować , na początku było trudno, musiał parę dni spędzać na basenie i obserwował moją psiarnię przez przeszkloną ścianę ......ale jakoś się dogadali .....

proszę kliknąć na banerek o Kubie w moim poście i tam można o nim poczytać ...
Psy sa takie wierne...:-(

Posted

[quote name='rescal']dziewczyny, a nie znacie jakichs środkow uspakajających, ktore moznaby mu zapodac bez szkody dla serca?

[quote name='obraczus87']Jesli chcecie podawac lek, to TYLKO na bazie ziołowej. Kuba przyjmuje leki. Wystarczy już tego rodzaju chemii.

[quote name='Paulina78']Lek to chyba PRAMOLAN :) (???), ale wiemy o co chodzi :)
Ta wskazowke o lekach dostalam takze od behawiorysty, widac dwoch wetow tez ma takie zdanie... I interakcji nie ma zadnej - fakt...

Witam, trafiłam na wątek przypadkowo z jakiegoś linka, prześledziłam temat od początku :)
Widzę, że szukacie czegoś na uspokojenie Kubusia,a właściwie już nie szukacie, bo został kupiony Pramolan. Czytam o tym leku i widzę, że jest niestety dosyć dużo działań niepożądanych i ostrzeżeń:roll:

A znacie esencje kwiatowe dr Bacha? Bez skutków ubocznych ponoć. Nie wiem, nie stosowałam osobiście, ale może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie. Zanim zaczniecie podawać farmaceutyki na uspokojenie, to zerknijcie proszę tu lub tu.
Myślę, że byłoby w sytuacji Kuby pomocne Rescue Remedy, ewentualnie też inne ekstrakty. To bezpieczniejsze rozwiązanie wg mnie. Co sądzicie?

Posted

Cześć. Mieszkam z Rybką i Kubusiem. Kubek chyba zasnął...w końcu. Biedaczek niedługo sobie gardło zedrze od wycia:( Ja mogę wpłacać na Kubusia 50 zł miesięcznie, jeśli będzie w tym domu, o którym była mowa wcześniej. Pozdrawiam

Posted

witaj Necia! i do razu dziekuje i Rybce i Tobie za opieke nad Kubusiem i za deklaracje na DT
w tej chwili mamy:
Rybka - 40 zl
Necia - 50 zł
Rescal - 50 zł
Do 300 brakuje nam 160 zł. Kto jeszcze dołączy?:)

Paulina - wielkie dzięki za zalatwienie długoterminowego DT! Probuje dodzwonic sie pod ten nr ktory mi podalas ale nikt nie odbiera. Ale bede jeszcze probowac oczywiscie

Posted

Gdzie sie podzialy Kubusiowe wielbcielki?:)
jestem umowiona na niedziele rano na przekazanie Kubusia od Rybki (Rybko - naprawde wielkie dzięki za TDT!!!) do DT w Halinowie. Niestety nie ma czasu i odleglosci za duze aby wczesniej ten DT zwizytowac, ale z rozmowy wynika, ze wszystko bedzie ok.
Jak to formalnie teraz z Kubusiem bedzie to wolalabym zeby napisala Paulina - z tego co zrozumialam to zbiorka kasy dla niego bedzie odbywac sie przez Fundacje Viva

Posted

rescal napisał(a):
Gdzie sie podzialy Kubusiowe wielbcielki?:)
jestem umowiona na niedziele rano na przekazanie Kubusia od Rybki (Rybko - naprawde wielkie dzięki za TDT!!!) do DT w Halinowie. Niestety nie ma czasu i odleglosci za duze aby wczesniej ten DT zwizytowac, ale z rozmowy wynika, ze wszystko bedzie ok.
Jak to formalnie teraz z Kubusiem bedzie to wolalabym zeby napisala Paulina - z tego co zrozumialam to zbiorka kasy dla niego bedzie odbywac sie przez Fundacje Viva

Dobrze, że udało mu się znaleźć DT z prawdziwego zdarzenia, oby psiak szybko tam się zaklimatyzował i cieszył się spokojem :)
pozostaje mi tylko cieszyć się tymi dwoma dniami razem :(

Posted

[quote name='Abrakadabra']To super! :)

Ponieważ Kubuś jedzie do DT, który znalazłyśmy i załatwiłyśmy z SBD dla biedaka z tego wątku:

http://www.dogomania.pl/threads/193892-CO-STOI-NA-ŚRODKU-ULICY-10-ran-4-w-uchu-41st.gorączki-apatia-sierść-jak-skorupa../page20

Bardzo prosimy o pomoc w znalezieniu DT dla Mieszka. Im szybciej, tym lepiej.
czy w przypadku tego pieska wchodzi w grę hotelik z kojcami na zewnątrz (dobry) czy tylko domowy? mam sporo obdzwonionych miejsc i mnie wiecej orientuje sie gdzie są lub będą wolne miejsca. ze wzgledu na zachowanie w zamknieciu i chorobe płuc Kubus nie moze z nich skorzystac

Posted

to nie paulina załatwiła kubusiowi dt.!!!
paulina, renata - PRZEJĘŁY dt mieszkowi, któremu znalazłysmy my dt z abrakadabrą, sprawdziłyśmy i ustaliłysmy logistykę!!!
zaczęłyśmy akcję, z której dla mieszka wyszło ok 2400 zł. cała kase przekazałysmy renacie, bo a priori zgodziła się zając nim finansowo. mieszko bardzo potzrebuje dt, ma szanse na dom w kopenhadze (znaleziony przez vivę, a nie dziewczyny), ale on pół życia spędziła na ulicy, jest ucieczkowy i wycofany. poniewaz ten dom to pilna sprawa (choc nie wiem, co jest w tej sprawie robione, 100% deczyji musi być, paszport, szczepienia), musi iśc do dt!

rescal ma pierwszy raz psa - założe się,ze już kuba jest spokojniejszy, tak dziewczyna pisze! rescal była cała w nerwach, ja szalałam z moim pierwszym tymczasem z nerwów. i to zrozumiałe. ale każdego dnia jest lepiej!!! bez potzreby podbierania domu potzrebującemu, kóry to dom naszym wysiłkiem został znaleziony!

PROSZE NIE PISAC, ZE SIĘ ZAŁATWIŁO DT.

TEN KONTAKT JEST NASZ, NASZGEO PSA!

rescal - TYLKO DOMOWE DT!!!!!

Posted

Sleepingbyday - pies nie jest u mnie. ja tylko zabralam go od pijusa-sadysty i usiluje ułozyc mu jakos reszte zycia. i tak szczerze - to żałuję, i tego ze zaangazowalam sie w tę sprawe, i ze napisalam tu na forum apel o ratowanie jego zycia. moze do tej pory bylby juz utłuczony przez wlasciciela-debila i wiecej nikt nie przyspozylby mu cierpień i chorob
Bo ze względu na chorobe (oskrzeka i tchawica) nie moze isc do klatki na zewnatrz - juz nie bede pisac o problemach psychicznych jakie ma w zamknieciu, bo to mzoe uda sie ustawic leczeniem. nie moze byc na zewnatrz bo do tej pory byl w mieszkaniu, jest chory - i ta choroba na pewno rozwinie sie. i ja bede za to odpowiedzialna-gdy zejdzie na zapalenie pluc (ktore juz moze ma, bo kaszel nasila sie mimo leczenia)

Posted

SBD spokojnie. Nikt nie miał pojęcia, że DT dla Kubusia jest DT, które de facto miało być dla Waszego psiaka... ja bym w zyciu ni podebrała psu DT. Niestety mnie kiedyś osoba, któa poszła na wizyte przedadopcyjna dla mojego psa zabrala ten domek dla swojego, Ale to taka luźna informacja.

Wszędzie było napisane, iz to DT załatwiła Paulina78 wraz z p.Renata.

Rescal jest nowa i nie musiała wiedzieć o tym, że wykorzystano tutaj taka zagrywke.. zresztya ja tez nie wiedzialam...

Posted

To może ja się wypowiem.... :shake:

Prowadzę hotel dla psów w Halinowie....Link w moim podpisie.

Panią Ewę poznałam w sklepie w którym ona pracuje.

Fajna babka z ogromnym sercem dla zwierząt. Bardzo mi się spodobała!
Pomogłam dziewczynom z dogo umieścić u niej Blakiego. Status: DT płatny. Było ok, sprawa dogadana!

Ponieważ uznałam, że dom tymczasowy jest naprawdę w porządku szukałam dla Pani Ewy kolejnego psa na DT. Abrakadabra i SBD się zgłosiły jako chętne dla Mieszka.

Przekazałam telefony, Pani Ewa, Abra i SBD spotkały się w Warszawie i obgadały temat Mieszka. Dziewczynom Pani Ewa bardzo się spodobała. Mieszko miał przyjechać do niej przyjechać w sobotę, czyli 23.10.
Wczoraj z Panią Ewą rozmawiałam i umówiłam się na sobotę na godzi 15-15:30. O tej porze miały dziewczyny przywieźć Mieszka a ja chciałam przy tym być!

Co od wczoraj się zmieniło w życiu Mieszka i Kuby!?
Proszę o wyjaśnienia dlaczego do Pani Ewy ma trafić Kuba zamiast Mieszka.... :shake:
Który jest "gorszy" a który "lepszy"??
Który jest w "większej"potrzebie??
Który na więcej zasługuje??
A może który pies ma bardziej operatywnych opiekunów??

Cholera... przepraszam!
Ale szlag mnie czasami trafia na dogomanię! My się dwoimy i troimy a ktoś inny po prostu zbiera laury!

Niestety kolejny DT, który znajdę dla psów z dogo, będzie przechodził TYLKO I WYŁĄCZNIE przez moje ręce, bo jak widzę ten którego dane przekazałam dogomaniakom rodzi tylko nieporozumienia.
Jest to naprawdę smutne i przykre...

Posted

DIF my dostalismy info od Paulina78 ze znalazla płatny DT dla Kubusia..... a poniewaz wyłaczyłam się z watku Mieszka jakieś 4 dni temu (nie udało mi sie nadrobic zaleglosci) nie wiedziałam, że DT o ktorym pisze Paulina, jest DT dla Mieszka...

Tak więc nie krzyczcie na Rescal, ona o niczym nie wiedziała........

Posted

Czy prawdą jest że Mieszko teraz przebywa w hoteliku i niedługo jedzie do domu stałego ?
Coś tak kojarzę.

Jeśli jest to prawda co powyżej napisałem to czy jest sens na krótko przenosić go do znalezionego DT?
Czy nie lepiej by było aby z tego miejsca skorzystał jednak Kuba, który na razie nie ma perspektyw na DS a dłużej nie może zostać w tym miejscu gdzie obecnie przebywa?

Posted

[quote name='rescal']Sleepingbyday - pies nie jest u mnie. ja tylko zabralam go od pijusa-sadysty i usiluje ułozyc mu jakos reszte zycia. i tak szczerze - to żałuję, i tego ze zaangazowalam sie w tę sprawe, i ze napisalam tu na forum apel o ratowanie jego zycia. moze do tej pory bylby juz utłuczony przez wlasciciela-debila i wiecej nikt nie przyspozylby mu cierpień i chorob
Bo ze względu na chorobe (oskrzeka i tchawica) nie moze isc do klatki na zewnatrz - juz nie bede pisac o problemach psychicznych jakie ma w zamknieciu, bo to mzoe uda sie ustawic leczeniem. nie moze byc na zewnatrz bo do tej pory byl w mieszkaniu, jest chory - i ta choroba na pewno rozwinie sie. i ja bede za to odpowiedzialna-gdy zejdzie na zapalenie pluc (ktore juz moze ma, bo kaszel nasila sie mimo leczenia)

rescal nie bądź dzieckiem, żałujesz, ze pomogłaś psu????
\raczej tzreba załowiać, ze się tu kłócimy i ze jest problem.

nie czytam wątku, znam go od wczoraj wieczorem, więc mogłam pomylić nicki, sorry.

wiecie dobrze, ze to wszytsko było na hurra, dt zdecydowało na hurra. z całym szacunkiem,ale jak pisałam - ja też histeryzowałam na poczatku sowjej drogi. ale zacisnęłam zęby!!!. a mam traume na tle radosnej decyzji dania dt i histerii później: zabierajcie psa, nie daję rady. wynik takiej radosnej decyzji pod tytułem jaka będe dobra, uratuje pieska - siedzi na paluchu.

a z kubą codziennie jest lepiej!!!! tzreba przeczekać i tyle.
ja rozumiem, że on jest trudnym przypadkiem.
nasz mieszko już się podleczył z ran, ale dalej jest ucieczkowy, dalej nic o nim nie wiadomo, czy nadaje sie do mieszkania, a czeka na niego dom!!! trzeba mu robić szzcepienia, paszport, tzreba go wozić w te miejsca i przede wszytskim - trzeba go spradwzić, czy sie do adocpji nadaje. dom jest w kopenhadze - kto pojedzie po niego, jak będzie źle? ja rozumiem, renata musi wyrwónać sprawy dla wszystkich psów, a z Kuba jest kiepsko. Ale na dobrą sprawę moim zdaniem Kuba ma dom, poza tym - to nie jej decyzja, nie jej wysiłek, nie przez nią zdobyta kasa!

co do dziewczyn, załatwiających dt przy pomocy w sumie szantażu i piszacych, ze załatwiły - bez komentarza. bez naszej zgody! przy naszym ostrym sprzeciwie!
jak tam można....

edit:
do waldek - nie miałoby to najmniejszego sensu (wożenie mieszka do dt), jakby było wiadomo, jak zachowuje się w domu pies max 4 letni z 2 letnią bezdomnością na koncie.

dom - ponoć jest na 90% pewny, ale ja do tej pory nie wiem, co oni o nim wiedzą,czy wiedzą, że ucieka, że nie wiadomo, czy nie jest przygłuchawy, czy wiedza, ze moze niszczyć i sikać po domu - musimy to sprawdzić!!!! po to jest to dt, zeby z kopenhagi nie wracał.

TAKA UWAGA NA PRZYKŁADZIE:
jeśli powiedzmy Abrakadabra załatwi od paulina78 dt dla jakiegoś psa, na którego watku paulina w ogóle nie siedzi, to czy Abrakadabra MOŻE pisaćŁ załatwiłam dt, czy może jednak to paulina78 załatwiła?

Posted

[quote name='obraczus87']SBD spokojnie. Nikt nie miał pojęcia, że DT dla Kubusia jest DT, które de facto miało być dla Waszego psiaka... ja bym w zyciu ni podebrała psu DT. Niestety mnie kiedyś osoba, któa poszła na wizyte przedadopcyjna dla mojego psa zabrala ten domek dla swojego, Ale to taka luźna informacja.

Wszędzie było napisane, iz to DT załatwiła Paulina78 wraz z p.Renata.

Rescal jest nowa i nie musiała wiedzieć o tym, że wykorzystano tutaj taka zagrywke.. zresztya ja tez nie wiedzialam...

Kochanie, bo takie zagrywki na dogo są po prostu nieetyczne!:shake:
Mnie tez kiedyś dom w Łodzi podebrała laska którą poprosiłam o wizytę przed adopcyjną...
Takich rzeczy się po prostu NIE ROBI! :shake:
Nie ma tego w regulaminie, ale jakiś kodeks honorowy obowiązuje chyba, no nie?

Posted

obraczus87 napisał(a):
DIF my dostalismy info od Paulina78 ze znalazla płatny DT dla Kubusia.....

Tak więc nie krzyczcie na Rescal, ona o niczym nie wiedziała........

No dobra...
Moje pytanie: w jaki sposób go "znalazła"?