Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w miejscu pod kolczatką ma jeden wielki kołtun, troche wyczesany ale to trzeba zrobić bez obroży - na spacerze jednak bałam się ją zdjąć.

dodalam jeszcze 2 fotki na stronie 32, wiecej nie wrzucam bo sa wszystkie wlasciwie takie same.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cieszę się z takiego rozwiazania. Mam nadzieję, że Rybka się zakocha............:loveu:
Paulina78 - sprytnie załatwiłaś Kubusiowi pokój :eviltong:

Pieniążki wpłacone.........

Posted

wrocilam z pracy i tyle tu czytania............:)
okropne ,ze tak zle zniosl zamkniecie,ale jakze jest wspaniale,ze mamy Go gdzie umiescic..........Rybka Aniol z Ciebie -spadlas z nieba:)
caly dzien jutrzejszy macie dla siebie,wiec wierze,ze wszystko sie ulozy i biedak doojdzie do siebie..............pieknyyyyyy biedak tak na marginesie:)
gdzie by on pomyslal ile sie dzialo i dzieje przez niego i dla niego:)Kubusiowi nalezy sie jak najmilsza starosc,a poczatek u Rybki to na pewno dobry poczatek:)

Posted

Zaraz bede wychodzic do lecznicy, jeszcze na spacer z psem i ok 20.00 wyjeżdzamy do Rybki.
Kochani, ale pamietajmy ze DT u Rybki jest na okreslony czas. A pies wymaga - jak juz wiemy - DT domowego, bo w kojcu moze zachowywac sie tak jak w klatce (tak mi sie wydaje). Ja chyba jeszcze raz na spokojnie obdzwonie DT domowe, i ew. zarezerwuje miejsce. Sama juz nie wiem co robic, jego przyszlosc nadal jest niepewna. a nawet jest gorzej, bo wiemy ze w zamkniety w kojcu bedzie wariowal.

najwazniejsze ze u Rybki wyleczymy jego oskrzela i tchawice.
Ja chce dzis ustalic z wetem co trzeba zrobic z jego paszczą, kiedy i ile to bedzie kosztowalo, no i czy kastrujemy, czy nie (wtedy nie byloby juz problemow z psim towarzystwem, choc w lecznicy bardzo chwalili jego stosunek i do suczek i do samcow, ale sama widzialam ze nie dal sobie w kasze dmuchac u Pauliny, wiec moze kastracja jest uzasadniona)
On teraz dostaje w lecznicy mokrą karme RC, ja do Rybki zawioze 12 puszek 400g animondy dla seniorow i kilka tacek tez dla seniorow. ale na dluzsza mete takie żywienie odpada, ja pomyslalam ze moze jakas karne sucha dla seniorow kupic, i Rybka by ją zalewala wodą, zeby byla miękka? jak myslicie? bo zęby/ dziąsła na pewno go bolą i powinien dostawac miękkie jedzenie. jaka karme polecacie dla naszego staruszka zabidzonego?

Posted

Ok i dzwon :) do mnie :)!!! Bo zejde na zawal :)

Ja uwazam, ze mozna mu gotowac ryz i mieszac z karma dla seniorow, mokra karma, sucha to nie jest dobry pomysl, a taka rozciapana chyba niesmaczna :)
Ja swojemu zoo gotuje ryz i mieszam z miesnymi kawalkami... I wiecej przynajmniej i zdrowo i tresciwie :) Tylko ja to gotuje gar jak dla wojska :) i do lodowy wsadzam, mam na dwa dni... Tylko troszke podgrzewam, bo na jego gardlo trzeba uwazac...

Posted

Wypytaj koniecznie o ceny! Moja kotka ma miec zabieg wyrwania niektorych zebow (niestety ma przewlekle zapalenie jamy ustnej :( i bardzo cierpi), dostala doslownie ten sam antybiotyk co on! I taka operacja u kota to koszt 300 zl, bo sie pytalam, u psa zapewne wiecej... :(

Posted

Suchą karmę dla seniorów koniecznie, bo ma odpowiednie dla staruszka składniki. A żeby była pyszna i miękka, to zamiast wodą - polewać rosołkiem :)

Posted

Rybko, jak Ty na gotowanie ryzu :)? W sumie nic to trudnego :loveu:i dla jednego psa nie az tak absorbujace, kupimy Ci ryzu ze 100 kg :) jak do chinskiej restauracji :) Bo inaczej to szmalu tyle pojdzie na sama MOKRA karme, ze szkoda gadac!!! Aha i behawiorystka mi mowila, ze bardzo zdrowe dla psow sa brokuly gotowane, mozna byloby dla zdrowia z raz w tygodniu chociaz dorzucic do tego ryzyku gotowanego brokulka :) Niech chlopina sie odkuje!!!
Boze jaki on sliczny jest :), ze tez tak sie nie dogadaly, ale w sumie domyslalam sie, ze dym bedzie...:mad: Suka jest wyjatkowo dominujaca, a przydupasy stoja za nia murem... hehe, po mnie to ma, hehehe :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

anawa napisał(a):
Suchą karmę dla seniorów koniecznie, bo ma odpowiednie dla staruszka składniki. A żeby była pyszna i miękka, to zamiast wodą - polewać rosołkiem :)

No tak, rosolek tez jakas mysl :)! Ja w sumie tez podlewam ryz rosolkiem, ktory mam z gotowania miesa... Generalnie w zamrazarce mam polke z rosolkami :), a druga z zamrozonym gotowanym miechem :)

Posted

Świetna logistyka ale Ty masz w domu całe ZOO - dla Kubusia nie będzie potrzebna wielka lodówka. Myślę, że jemu wszystko, co Rybka zaserwuje, będzie bardzo smakować. Pewnie jeszcze nigdy tak dobrze nie jadł....

Posted

Paulina78 napisał(a):
Rybko, jak Ty na gotowanie ryzu :)? W sumie nic to trudnego :loveu:i dla jednego psa nie az tak absorbujace, kupimy Ci ryzu ze 100 kg :) jak do chinskiej restauracji :) Bo inaczej to szmalu tyle pojdzie na sama MOKRA karme, ze szkoda gadac!!! Aha i behawiorystka mi mowila, ze bardzo zdrowe dla psow sa brokuly gotowane, mozna byloby dla zdrowia z raz w tygodniu chociaz dorzucic do tego ryzyku gotowanego brokulka :) Niech chlopina sie odkuje!!!
Boze jaki on sliczny jest :), ze tez tak sie nie dogadaly, ale w sumie domyslalam sie, ze dym bedzie...:mad: Suka jest wyjatkowo dominujaca, a przydupasy stoja za nia murem... hehe, po mnie to ma, hehehe :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

no z ryżem to problemu nie ma :)a z rosołkiem? hmm jak na razie umiem w teorii :D
jakich firm jedzonko kupować i jakie? macie jakies np sklepy internetowe (bo w nich chyba taniej)? animalia jest ok?
i ile razy dziennie takiemu psiakowi należy dawać? raz? czy więcej?

Posted

Super!
Wszyscy oczy nacieszyli zdjęciami tylko Awit nie, bo wrzucono takie maleńkie zdjątka, a większe się nie pokazywały.

A co żarcia, to wg niektórych pies powinien dwa razy dziennie jadać, wg innych raz dziennie.
Moje suki mają cały czas suche, jedzą kiedy chcą i ile chcą, bo tylko tym się żywią.
Czasem im dam serka, jarzynkę, jajeczko.

Posted

Hehe, no nie mowie same brokuly :lol:, ja tam mysle, ze to dobry pomysl, polecala mi :) to bardzo znana Pani wetka :) Wlasnie dla mojego psa seniora :)

Jak ryz pomieszasz z karma z puchy bedzie git :) Juz olej rosolek :)
Ja mam rosolek, bo gotuje w garach miecho i sam sie robi :) No, ale fakt ja mam zoo :)
Dokladnie i tak lepiej nigdy nie jadl!

Nie mozesz juz sie doczekac mam nadzieje??? :multi:

Posted

Generalnie lepeij dwa razy i mniejsze porcej niz raz a dobrze, tylko dobrze ustalic godziny, wtedy organizm sie przywyczaja i caly matabolizm chodzi jak w zegarku, micha - kupa, micha - kupa :)
Ale szczerze piszac zdaza mi sie dawac raz dziennie :), tylko wtedy jest koszmar , bo mi sie gapia na wszystko co jest do zarcia i gloduja :)

Posted

Dobra, rybka Ty zwiewaj sprzed kompa, i wylaczaj alarm :lol: i szykuj sie na naszego kawalera! :)

Aha, i rozumiem, ze on bedzie po domu mogl lazic normalnie, jak bedziecie, tak??? Czyli, ze dzis wieczorem i jutro caly dzionek, a do pokoju (nie garazu! :evil_lol:) pojdzie tylko na te godziny co Was nie ma??? TAK???

Posted

Rybko...............mozna tez gotowac czasami ryz z rybka:)...................moj pies jest tylko na takiej diecie bo musi...............i bardzo pieknie wyglada bo rybki sa zdrowe,czasem wiec gotuje czasem zmieniam na royala albo acane,ale generalnie Lolcia zabija sie za gotowana rybke:)..................mam nadzieje,ze spotkanie wypadnie super i Kubus bedzie w koncu u Ciebie happy.......no i Ty tez:)

Posted

To łapię kciuki za dzisiejszą nockę i jutro i następny czas:-)
A jak leczenie, dostaje zastrzyki czy tabletki?
Rybko poradzisz sobie?
A w lecznicy dług uregulowany czy zgodzili się poczekać?