Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rybce będzie trzeba karmy dla niego, no i czekam na wieści ile będzie kosztowała operacja zębów... Teraz jest w lecznicy rescal i wypytuje o wszystko ;)
Ma załatwić transport do Piastowa... Ależ facet ma przygody na stare lata :)!!! nie opuszczajcie nas :) będę sparwdzać liste obecności na wątku ciotki! :) ufff, dziś już mam lepszy humor, oby tylko stary kawaler nam nie zwiał od Rybki... Ale już Go w adresatkę ubrałam :), a jakże :D

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wrocilam z lecznicy. jest wielki problem - pies bardzo źle znosi zamkniecie w klatce - starl sobie skore z nosa od krat, poza tym caly czas szczeka. po wypuszczeniu do koryrarzyka uspokoil sie, choc tez byl sam - wiec chodzi tu konkretnie o klatke, on sie boi takiego zamkniecia.
bylam z nim na dlugim spacerze, troche wyczesalam, do wyczesania okolic ogona potrzebne beda 2 osoby, bo wymyka sie albo siada i trzeba go przytrzymac
zaraz wrzuce fotki.
wet zasugerowal aby jak najszybciej go zabrac, bo szczekanie i sters bardzo zle na niego wplyna
z tego co wiem to Paulina z Rybką ustalily ze pojedzie juz dzis do Rybki - bardzo dziekuje dziewczyny. trudno bylo mi go oddac znow do klatki, ale nie moge wziac go do siebie (ze wzgl na mojego psa ktory nie toleruje innych psow na swoim terenie, i inne psy tez go zwykle nie akceptuja)
mam transport na 20.00, wczesniej nie dalo rady. ok. 16 zadzwonie do lecznicy, jesli nie bedzie spał, tylko wariowal to wezme go jeszcze na jeden dlugi spacer.
koszt leczenia zębow zostanie jeszze dzis ustalony, problemem moze byc narkoza, jakby nie bylo to stary pies. nie wiem czy tak sie praktykuje, ale od razu mzoe by go wykastrowac? nie byloby problemu z samcami wtedy.
Rybko, ja moge jutro przyjechac do Ciebie i pomoc w kąpieli i w sprzątaniu po kąpieli. A wczesniej wyczesalybysmy go razem. no i w ogole pierwszego dnia byloby Ci raźniej;)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Ale jak ma zwiać od Rybki skoro chałupa ma alarm ?? :D
+

haha, dzięki mojejmu zrzędzeniu :) na alarm, wynegcjowałam POKÓJ dla niego, nie garaż :)

Posted

no z tym słoncem na wątku to nie przesadzalabym jeszcze, ja oczywiscie poryczalam sie jak wyrywającego sie ciągnął wet do klatki. ale w ogole ten pies jakos mnie wzrusza caly czas;)
zdjec nie bedzie, bo imageshack mi nie dziala ch... wie czemu i kompa mi zawiesza, chyba ze ktos chce na maila?

Posted

rescal napisał(a):
wrocilam z lecznicy. jest wielki problem - pies bardzo źle znosi zamkniecie w klatce - starl sobie skore z nosa od krat, poza tym caly czas szczeka. po wypuszczeniu do koryrarzyka uspokoil sie, choc tez byl sam - wiec chodzi tu konkretnie o klatke, on sie boi takiego zamkniecia.
bylam z nim na dlugim spacerze, troche wyczesalam, do wyczesania okolic ogona potrzebne beda 2 osoby, bo wymyka sie albo siada i trzeba go przytrzymac
zaraz wrzuce fotki.
wet zasugerowal aby jak najszybciej go zabrac, bo szczekanie i sters bardzo zle na niego wplyna
z tego co wiem to Paulina z Rybką ustalily ze pojedzie juz dzis do Rybki - bardzo dziekuje dziewczyny. trudno bylo mi go oddac znow do klatki, ale nie moge wziac go do siebie (ze wzgl na mojego psa ktory nie toleruje innych psow na swoim terenie, i inne psy tez go zwykle nie akceptuja)
mam transport na 20.00, wczesniej nie dalo rady. ok. 16 zadzwonie do lecznicy, jesli nie bedzie spał, tylko wariowal to wezme go jeszcze na jeden dlugi spacer.
koszt leczenia zębow zostanie jeszze dzis ustalony, problemem moze byc narkoza, jakby nie bylo to stary pies. nie wiem czy tak sie praktykuje, ale od razu mzoe by go wykastrowac? nie byloby problemu z samcami wtedy.
Rybko, ja moge jutro przyjechac do Ciebie i pomoc w kąpieli i w sprzątaniu po kąpieli. A wczesniej wyczesalybysmy go razem. no i w ogole pierwszego dnia byloby Ci raźniej;)

odnośnie propozycji - bardzo chętnie :)

Ps. Fotki też na maila poproszę :)

Posted

[quote name='obraczus87']Rescal juz sobie wyobraziłam Ciebie :) ale spokojnie. Lepiej sie popłakac niż patrzeć na cierpienie zwierzat nie reagując.
:P
jakos tak szkoda mi starych zwierząt, one takie nieporadne są. ludzie zreszta też.

Posted

IVV napisał(a):
tak jak obiecalam podesle cos tylko potrzebny jest mi email do wysylki...a moze Obraczus pomoze mi w tym momecie ?;)

Ale chodzi Ci o numer konta??? Czy o co, ze mail??? ;) Numerem rzucam ja na PW :)