rescal Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 jesli chodzi o koty to wczoraj sąsiadka menela odebrala go rano jak tylko zobaczyla ze wrocil juz do domu, u niej w domu są 2 koty ale tak skutecznie pochowaly sie, ze nie bylo konfrontacji. pozniej pojechala na 2h na rehabilitacje, a psa zamknela w kuchni. jego reakcja na koty Pauliny byla bardziej ciekawska niz agresywna - ALE JA W PELNI ROZUMIEM PAULINĘ, ZE O NIE SIE MARTWILA, MA KOTY PO PRZEJSCIACH I NIE CHCE IM DODAWAC STRESOW. Mam nadzieje, ze Rybka wejdzie na wątek, i napisze skąd jest i czy pies moglby tez troche pobyc w domu - jak ona w domu bedzie. bo to jednak tez ważne. wiadomosci o stanie psa i ew. fotki beda ok 15.00 - o 12.00 wybieram sie do niego na spacer, wyczesanie troszke i zaniose mu chyba jakąs puszkę smakowitą - nawet jak go karmia dobrze w tym szpitaliku to zje ze smakiem, on lubi jeść:) Quote
mimiś Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 ten głuchy, 12 letni killer miałby jak w niebie w kotłowni - a że piszczał...-:roll: nie pamiętam tymczasa który od pierwszej chwili byłby zachwycony,że zostaje sam , zamkniety w obcym miejscu.ale nie miałam tez takiego który by szybciutko nie załapał,że nic mu nie grozi. z jednym przyslepym staruszkiem spędziłam 2 noce w przedpokoju bo wył jak tylko zostawał sam - ale tez zorientował sie ,że wracam... oczywiscie decyzja nalezy do was, ale jak pisała Obraczus:" Najczęsciej osoba, która bierze do siebie psa na bezpłatny dom tymczasowy PRACUJE. Przeciętnie 8 godzin spędza w pracy "-trudno bedzie znależć dom z człowiekiem non stop..:shake: Quote
1986rybka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Bez problemu możnaby to pogodzić aby kot z psem się mijali (chociaż pewnie po jakimś czasie spróbowałabym ich zapoznać - mój kot mojego wcześniejszego psiaka do pionu ustawiał ;) ) Odnośnie czasu przez jaki byłby sam - pracuję różnie: 8-16 czasami 8-20 a czasami 20-8. Jeśli jestem w pracy 2x 12h to później za to odbieram jakiś dzień wolny w tygodniu. Moja przyjaciółka - pracuje w godz 9-17. Czyli jak widać - będą dni gdzie będę z nim cały dzień - a będą takie, gdzie do max 10 h będzie sam :( w tym czasie musiałby być zamknięty w jednym pokoju. Mieszkam w Piastowie (miasto między Wawą Ursus, a Pruszkowem). Nie wiem co konkretnie rozumiecie przez płatny DT (opłatę za to, że będzie u mnie?) - na pewno potrzebowałabym jakiś pakiet startowy ;) - a konkretnie: od ponad dwóch lat nie miałam psa w domu - więc smycz by się przydała i jedzenie :) Quote
obraczus87 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Poza tym cięzko tez bedzie znaleźć DT BEZ innego psa. Więc opcja z Rybka jest jak najbardziej super - jak dla mnie! RYBKO, gdzie mieszkasz?? Czy pies mógłby jednak siedzieć w tym jednym pokoju w domu?? :) RESCAL, dokarm Go :) hihi, ale wierz mi, że na pewno Go tam karmia ;) wyczesz. Na pewno po takiej porcji zainteresowania jaka Mu dzisiaj dostarczysz - będzie wniebowzięty :) Quote
katarzyna09 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 blueberrykiss napisał(a):Poszło 100 złotych dla psiulinka Kubulinka :)Kilka grosikow rowniez ode mnie. Quote
1986rybka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 rescal napisał(a):jesli chodzi o koty to wczoraj sąsiadka menela odebrala go rano jak tylko zobaczyla ze wrocil juz do domu, u niej w domu są 2 koty ale tak skutecznie pochowaly sie, ze nie bylo konfrontacji. pozniej pojechala na 2h na rehabilitacje, a psa zamknela w kuchni. jego reakcja na koty Pauliny byla bardziej ciekawska niz agresywna - ALE JA W PELNI ROZUMIEM PAULINĘ, ZE O NIE SIE MARTWILA, MA KOTY PO PRZEJSCIACH I NIE CHCE IM DODAWAC STRESOW. Mam nadzieje, ze Rybka wejdzie na wątek, i napisze skąd jest i czy pies moglby tez troche pobyc w domu - jak ona w domu bedzie. bo to jednak tez ważne. wiadomosci o stanie psa i ew. fotki beda ok 15.00 - o 12.00 wybieram sie do niego na spacer, wyczesanie troszke i zaniose mu chyba jakąs puszkę smakowitą - nawet jak go karmia dobrze w tym szpitaliku to zje ze smakiem, on lubi jeść:) Rescal - od byłby w domu cały czas (pomysł z garażem odpuściłam) tylko w czasie kiedy mnie by nie było - byłby zamknięty w jednym pokoju Quote
obraczus87 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 RYBKO razem napisąłysmy post :) SUPER. Wiec z transportem tez wiekszego problemu pewnie by nie bylo :) bo Piastów zaraz za Warszawą. Jesli chodzi o opłaty, to niektóre DT biora opłaty tak jak HOtele. Czyli oopłata za kazdy dzien pobytu.. waha sie od 10 do 15zł za dzien.... Czyli TY masz bezpłatny DT :) czy mozna się z Toba umowic ze masz Bzepłatny DT za zwrot kosztów weta i np karmy ??:) Quote
1986rybka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 obraczus87 napisał(a):RYBKO razem napisąłysmy post :) SUPER. Wiec z transportem tez wiekszego problemu pewnie by nie bylo :) bo Piastów zaraz za Warszawą. Jesli chodzi o opłaty, to niektóre DT biora opłaty tak jak HOtele. Czyli oopłata za kazdy dzien pobytu.. waha sie od 10 do 15zł za dzien.... Czyli TY masz bezpłatny DT :) czy mozna się z Toba umowic ze masz Bzepłatny DT za zwrot kosztów weta i np karmy ??:) jak najbardziej :) Quote
obraczus87 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 RESCAL teraz decyzja należy do Ciebie. Może skontakujcie sie telefonicznie - Rescal z Rybka czy odwrotnie. Warto ustalić szczegółuy. Jak będzie podjeta decyzja, zaczniemy szukać transportu na piątek. Bo wtedy trzeba odebrać psa! Quote
rescal Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 umowilysmy sie z Rybką na telefon wieczorem, bo teraz jest w pracy a to bedzie dluzsza rozmowa; Rybko ja juz doczytalam skad jestes, wiec nie odpowiadaj mi na maila;) znow zaczynam miec nadzieje, ze jakos z tego impasu wybrniemy:) jak beda zdjecia to wykupię mu moze pakiet ogloszen, warto tez DS szukac Quote
P78 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Czeeee ;) matko ciotki :) ja napisałam tylko swoje zdanie ;) - nic innego nie zrobiłam :) Pytanie czy ktoś szuka też innego DT? Ja dziś będę rozsyłała maile w jego sprawie :) a może ktoś się znajdzie...? :) Aha i nie pisałam, że ktoś musi być 24 na dobę :D Przecież napisałam, że rescal zrobi co uważa za stosowne - ja tylko zbieram kasę i Jej przekazuję :) Dziękuję za wszelkie wpłaty-nie wiem teraz ile się uzbierało, bo przecież ciągle trwają wpłaty-miejmy nadzieję... ;) Quote
obraczus87 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Oczywiście bedziemy szukać innego DT :) jednak lepiej gdyby to był bezpłatny DT :) Ja istatnio szukalam dal "Swojej" suni i nikt sie nie zgodzil. Tylko, ze Ona wycofana, a Kubunio nie, więc bedzie łatwiej, mam nadzieje :) Quote
obraczus87 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Tutaj jest bazarek z ogloszeniami. Czas bazarku do dzisiaj, wiec lepiej zamowic pakiet, a dane do ogloszen pdoesle sie w ciagu kilku dni :) http://www.dogomania.pl/threads/194133-Ogłoszenia!!!!Na-chore-4-tyg.kocieta-*-do-20.10* Quote
P78 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 A jadnego bym baaaardzo chciala od Rybki :loveu:, zeby Go wziela na stale :), bo skoro juz i tak zamieszkalby u niej i wielka milosc by zakwitla, to byloby CUDNIE:loveu::loveu::loveu: Dzis Marta porobi mu fotki, to beda do ogloszen :multi: To zdazymy z tym pakietem??? Ja go bym umiescila na wszystkich adopcyjnych przede wszystkim - moze komus zrobi sie Go zal i wezmie sierote... Ale pierwsza sprawa to te zeby chlopaka! Oj trzeba by zrobic, tylko niech sie wykuruje :) Moze uda sie Marcie zrobic fotki zabkow, lub tego co zostalo po nich...:shake: Pewnie bola go te "zeby"... Quote
rescal Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 [quote name='obraczus87']Tutaj jest bazarek z ogloszeniami. Czas bazarku do dzisiaj, wiec lepiej zamowic pakiet, a dane do ogloszen pdoesle sie w ciagu kilku dni :) http://www.dogomania.pl/threads/194133-Ogłoszenia!!!!Na-chore-4-tyg.kocieta-*-do-20.10* dzieki, zamowilam juz pakiet:) Quote
obraczus87 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Własnie :) może Rescal się w Nim zakocha do konca Jego dni :) hihi. Martyna poczeka na dane do ogloszen. Tym bardziej ze w kolejce czeka kilka innych osób :) Zęby, faktycznie masakra... Quote
rescal Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 obraczus87 napisał(a):Własnie :) może Rescal się w Nim zakocha do konca Jego dni :) hihi. Martyna poczeka na dane do ogloszen. Tym bardziej ze w kolejce czeka kilka innych osób :) Zęby, faktycznie masakra... hmm, no ja jestem zakochana, ale co z tego;) Quote
obraczus87 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 rescal napisał(a):hmm, no ja jestem zakochana, ale co z tego;) Ja też, ale trzeba zrobić wszystko aby ktoś inny się zakochał :) Quote
obraczus87 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 RESCAL ważna sprawea - dowiedz się czy Kuba może jesc sucha karme w ogole. Trzeba uzbierac kase na: - karme suchą bądź mokrą - leczenie w tym późniejsze szczepienia - transport do DT Quote
rescal Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 oki, najlepiej bedzie jak wet sie wypowie. Generalnie to u Pauliny jadl suchą karme, ale z tymi jego zębami to nie wiem czy nie powinien byc na mokrej. ja mam zgrzewke puszek amimondy dla seniorow - kupilam dla niego wczesniej, do Pauliny wzialam tylko 3 puszki bo z psem i tobolami nie poradzilabym sobie wczoraj. tak troche 'na garbie' Kubusia chcialam wystapic z prosba o pomoc dla innego biedaka http://www.dogomania.pl/threads/190730-Gda%C5%84sk-znaleziony-niewielki-%C5%9Bliczny-psiak-szuka-nowego-domu ja probowalam szukac mu DS, ale widac jakos nieudolnie. Duzo osob tu wchodzi, a to jest pies zdecydowanie bardziej hmmm.. atrakcyjny adopcyjnie ze tak powiem, młodszy, wesoly, taki śmieszek troche. Moze ktos marzy o takim psiaku? Quote
P78 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Ciekawe ile taka operacja zębów by kosztowała, bo chyba tylko czyszczenie nie wystarczy...? Na razie na koncie jest tylko 40 zł, ale może dlatego, że trzeba czasu na przelewy...? Oby ;) Quote
monika083 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Dziewczyny moze ktoras moglaby go na facebook poreklamowac? tam jest zawsze spory odzew do takich bied. Quote
P78 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 UWAGA, UWAGA!!! Pieseniek BARDZO źle przeżył przetrzymywanie w klatce w lecznicy!!! Poranił sobie cały nos!!! Próbował wyrwać się zza krat!!! Na dodatek szczekał non stop, co jest straszne dla Jego gardła! dziś MUSI opuścić lecznicę, bo ma tam ataki paniki... Juz mamy jasność HOTELIKI odpadają! dziś awaryjnie i na prędko jedzie do rybki! Już ugadałysmy sprawę! O 20.00 powinien już być w DT... Rybka na wolne jutro, więc mają czas na poznanie się ;) Quote
Recommended Posts