Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paula, nawet jesli w rejonie mu nie wymierzyli jeszcze kary, to w "azylu" już na pewno nie odpuszczą .. takich rzeczy nie zostawiają bez samosądu ..

No ale tu i teraz psiak się liczy, bo facet dostanie na co zasłużył .. super, że go zabierzesz, tylko co Twoja sunia na to??

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paulina, bardzo dziekuję za bardzo konkretną chęć pomocy. zorganizuję dziś akcję odebrania psa - szczegoly ustalimy telefonicznie.
Dziewczyny, ja opisalam tylko to, czego dowiedzialam sie od tej Pani. Bardzo chaotycznie i w wielkich emocjach - pierwszy raz zetknelam sie z taka psią niedolą. Pani nie jest absolutnie typem plotkary szukającej sensacji, ale moze są to rzyczywiscie bardziej domysly typu 'jedna pani drugiej pani'. Faktem jest ze idzie do wiezienia, ze rodzina wyprowadzila sie, ze bije psa i glodzi - to akurat po prostu po psie widac. I wg mnie to jest najwazniejsze.

Posted

pies zostanie odebrany wieczorem, ok 18-19. pomyslalam ze najlepiej bedzie jak od razu pojde z nim do weta i dopiero po przeglądzie i ew. szczepieniu i odrobaczeniu (jesli wet zgodzi sie aby teraz je wykonac) dostarcze go do Pauliny (komunikacja miejska albo taksowka - nie mam samochodu).
Pytalysie o dzielnice - pies jest na ochocie, na ursynow jest kawalek, ale nie jakos dramatycznie. mam nadzieje podczas transportu bedzie wszystko ok., nie mam duzego doswiadczenia w przewozeniu zwierzat
Są dwie bardzo istotne sprawy: pierwsza to wybor DT - czekamy na informacje od beataczl, pozostale wskazane sa przepelnione (tzn nie wiem jeszcze jak Astotarh, no i jumanji)

druga kwestia - finansowa. o ile moge oplacic wizyte u weta, kupic wysokolaloryczna karmę to comiesieczne obciazenie 300-400 zl za hotel to dla mnie za duzo, po prostu finansowo nie dam rady, bo mam tez inne zobowiazania, tez comiesieczne. I na PW i na wątku kilka osob zapewnialo, ze moze wspomoc troche psiaka finansowo. Czy to jest aktualne? przepraszam, ze wprost o to pytam, ale staram sie nie robic rzeczy ponad moje mozliwosci.
ja ze swojej strony oferuje 50 zł miesiecznie i ewentualne pokrycie kosztow leczenia-weta
jesli doszloby do zbiorki na hotel, to moze lepiej byloby aby pieniadze byly zbierane przez osobe, ktora w Waszej forumowej spolecznosci jest dluzej niż ja, i ktora lepiej znacie. wydaje mi sie ze tak byloby lepiej.

Posted

Rescal kończe pracę o 19. Pracuję na granicy z Ochotą. Podaj mi na PW dokładny adres. Może będę w stanie Wam pomóc w transporcie. To nic pewnego, ale gdy będę znała adres będe mogła cokolwiek więcej powiedzieć.

Posted

Prosze Boga zeby wszystko dzis sie udalo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zeby ten tyfus oddal psa i zebym juz wiedziala,ze jest ok!!!
moge posylac 20 miesiecznie stale na psiaka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
trzymaj sie kochany piesku.............jakos tak w glowie Kubus sobie Ciebie nazywam..............

Posted

blueberrykiss napisał(a):
Ja mogę użyczyć swojego prywatnego konta jeśli nikt nie ma nic przeciwko. Może ktoś ma inne propozycje.

To dobry pomysł! Trzymam za Was dzisiaj kciuki dziewczyny

Posted

blueberrykiss napisał(a):
Ja mogę użyczyć swojego prywatnego konta jeśli nikt nie ma nic przeciwko. Może ktoś ma inne propozycje.

Ja nie jestem osoba decyzyjna, ale również nie mam nic przeciwko.

Posted

Czesc ;)
mysle sobie, zeby sekunde poczekac z tym wplacaniem na psa, bo zaraz zrobi sie dym i afera ;) - poczekajmy do jutra...? Niech chlopak przyjedzie do mnie, ocenie jak on do innych psow, ludzi itd. i wtedy latwiej bedzie ocenic czy to ma byc DT czy hotelik...
Jesli ma trafic do DT to ja go moze potrzymac chwile, ale jesli ma trafic i tak do hoteliku, to trauma bedzie dla niego to, ze teraz bedzie w cieplym domu, a za jakis czas w boksie (wtedy trzeba go zabrac jak najpredzej ode mnie...) Ale jesli ktos chce dzis przywiezc wraz z psem karme to byloby super i to jest pomoc na teraz, no i ten weterynarz! - bardzo fajnie, ze pojedziesz z nim na obejrzenie piecha... Bedziemy cokolwiek juz wiedzialy...
Obraczus moj adres ma juz Marta (ale jak chcesz moge rzucic przez PW)
Z suka nie wiem jak bedzie, najwyzej bede panikowala pozniej ;)
Teraz trzeba go zabrac...

Posted

Paulina78 napisał(a):
Czesc ;)
mysle sobie, zeby sekunde poczekac z tym wplacaniem na psa, bo zaraz zrobi sie dym i afera ;) - poczekajmy do jutra...? Niech chlopak przyjedzie do mnie, ocenie jak on do innych psow, ludzi itd. i wtedy latwiej bedzie ocenic czy to ma byc DT czy hotelik...
Jesli ma trafic do DT to ja go moze potrzymac chwile, ale jesli ma trafic i tak do hoteliku, to trauma bedzie dla niego to, ze teraz bedzie w cieplym domu, a za jakis czas w boksie (wtedy trzeba go zabrac jak najpredzej ode mnie...) Ale jesli ktos chce dzis przywiezc wraz z psem karme to byloby super i to jest pomoc na teraz, no i ten weterynarz! - bardzo fajnie, ze pojedziesz z nim na obejrzenie piecha... Bedziemy cokolwiek juz wiedzialy...
Obraczus moj adres ma juz Marta (ale jak chcesz moge rzucic przez PW)
Z suka nie wiem jak bedzie, najwyzej bede panikowala pozniej ;)
Teraz trzeba go zabrac...

Paulina78 - wielkie dzięki :calus:

Posted

Biegam po domu i staram sie sprzatac i ogarniac domek dla tymczasowicza :)
Mam zawsze 4-ta awaryjna miske, i jakos cholera co chwile jej schowac nie moge, bo co wydam to nowe jedzie :)
Dziewczyny kupicie karemki troszke? Tylko ciekawe czy on zeby ma jeszcze i czy moze sucha jesc :( ??? Musi go weterynarz obejrzec...
Kolega ;) z Dogomanii :) wspominal cos o zarciu, za co bede wdzieczna :loveu: Mam nadzieje, z to puszki beda... Jak ktos chce, to moge na PW podac adres do przesylki ewentualnej :) zreszta zobaczymy jaka bedzie sytuacja... Boje sie troszke tej durnej suczy mojej :), ale umowilysmy sie juz, ze wyleze z trojca :) na dwor i tam nastapi zapoznanie...
Czy sa jakies wiesci hotelikowo - domotymczasowe :)???

Posted

Ja zmykam z jednej pracy do drugiej. PO drugiej pracy pedzę na miejsce spotkania. Mam nadzieję, ze wszystko pójdzie zgodnie z planem.

Rescal pisała mi, że chce kupic karme. Jesli nie uda Jej się kupic przed to będziemy myslec wtedy :)

Trzymajcie prosze kciuki !!!