Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

obraczus87 napisał(a):
Jeśli miałabym wybierać to raczej widze tego psiaka u Astaroth.

Hotelik dla Staruszków jest o Kikou....

O, dzięki! Rescal, Kikou, o ile pamiętam, też jest daleko ale Astaroth niedaleko W-wy.
Jest jeszcze Renata....... 42...... ? Obraczus, ratuj, jakaś amnezja mnie dopadła.......

Posted

obraczus87 napisał(a):
Nie uraziłaś nikogo. Lepiej pytać, niż potem czegoś nie wiedzieć.

Tak więc zapytaj sąsiadkę czy ma możliwość zabrania psiaka do siebie na DT. Osoby do wychodzenia z psem na pewno by się znalazły. Nie wiem wprawdzie jaka to dzielnica Warszawy, ale coś by się pomyślało. W tym czasie można by było trochę zadbać o psychikę psiaka, choć nie będzie to łatwe.

Jestem ciekawa czy psiak ma aktualne szczepienia... oraz nie wiemy czy jest zdrowy :(

co do szczepień - wątpię, jutro tez sie tego dowiem, przynajmniej bede sie starala. poza wychudzeniem nie wyglądal na chorego, no ale to trzeba tez sprawdzic. mimo tych przezyc on nadal lubi ludzi, tzn szuka kontaktu - choc jest gotowy do ucieczki i niepewny. ja widzialam go przez pol godziny wlasnie podczas wieczornego spaceru - i zrobil na mnie bardzo duze wrazenie, swoja bezradnoscią, strachem a rownoczesnie wlasnie probami kontaktu - moze szuka ratunku (choc staram sie nie personifikowac zwierzat to nie moge przestac myslec o tym w taki sposob)

Posted

anawa napisał(a):
O, dzięki! Rescal, Kikou, o ile pamiętam, też jest daleko ale Astaroth niedaleko W-wy.
Jest jeszcze Renata....... 42...... ? Obraczus, ratuj, jakaś amnezja mnie dopadła.......

Renata5, ale Ona chyba przyjmuje mniejsze pieski. Ale wiem, że miała otwierać Hotelik. Warto zapytać :)

Posted

dziekuje Wam ze wszystkie podeslane DT, udalo mi sie zlokalizowac juz wczesnie te osoby - z watku o DT - niestety trudno sie dodzwonic, wiec wyslalam tez PW, i bede informowac na biezaco jak jest z miejscami

jesli przyjdzie Wam jeszcze ktos do glowy to bardzo jestem wdzieczna - i Pies tez

Posted

Był w domu z dziećmi, jak rozumiem, więc stosunek do dzieci powinien być ok. Chyba była też mowa o dobrym stosunku do psów, nie jest to więc zbyt kłopotliwa psina... Czy on ma jakieś imię?

Posted

[quote name='beka']Skąd wiadomo, że gośc go odda? I jakie to okolice? który schron musiałby go przyjąc?
I może rzeczywiście zgłosic to do straży dla zwierząt czy innej organizacji bo biedak może nie doczekac pomocy..

Ja też nie mam miejsc niestety,
Może w tytule wątku dpisac że dt, hotel pilnie potzrebny

jakie to okolice - Wawa??? Dzielnica???

[quote name='ilon_n']tak na już, to chyba najlepiej byłoby poszukać wolontariuszy do wyprowadzania psiaka i przenieść Go do tej sąsiadki .. skoro i tak Go karmi, a jedynie ma problem ze spacerami .. przydałby się ktoś do wyprowadzania przez najbliższy czas dopóki nie znajdzie się sensowniejsza opcja .. przynajmniej pies byłby bezpieczny .. i wtedy można spokojnie szukać innego miejsca, zrobić fotki, ogłaszać itp ..

Miejsce u mariamc też jest dobrym pomysłem, niestety pewnie trzeba postać w kolejce, ale pamiętajmy, że to już wiekowy psiak, więc może utknąć tam na dłużej ..

Z DT u Pani sąsiadki DOBRY pomysł..lepeij psa pojechac i wyprowadzić niż potem plakać, ze facet go zatłukł!!!SZOK....

koniecznie podaj Dzielnice - wtedy bedzie wiadomo co i jak....

We wtorek u yumanji zwolni się kojec w budynku...dzwonilam

Posted

ze wzgledu na to, ze nie jest wykastrowany Kikou prosila, aby zosawic Ja jako ostateczna ostatecznosc - jesli zupelnie nie bedzie nigdzie dla niego miejsca - ona ma stado z domu, nierozdzielane - i ja Ja dobrze rozumiem i i tak jestem wdzieczna ze nie powiedziala stanowczego nie i probowala pomoc.
jutro bede kont. dzwonienie
i jeszcze raz dziekuje Wszystkim za pomoc

ataK - nie ma imienia, a przynajmniej teraz nikt tego imienia nie uzywa. mozemy jakos go nazwac, zeby zaczal sobie dobrze juz to imie kojarzyc.

Posted

oj ty biedny kochany chlopczyku:(
mam nadzieje,ze tego twego oprawce zatluka w tym pierdlu,nienawidze ludzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jestem gotowa do pomocy,doloze sie do deklaracji jakby co,fajnie by bylo gdyby trafil do yumanji.............

Posted

Lolalola napisał(a):
oj ty biedny kochany chlopczyku:(
mam nadzieje,ze tego twego oprawce zatluka w tym pierdlu,nienawidze ludzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jestem gotowa do pomocy,doloze sie do deklaracji jakby co,fajnie by bylo gdyby trafil do yumanji.............

Jestem i ja! Rozmawialam z anawa, szybko znajdujac do Niej numer z ogloszenia, niestety nie znalazlam na poczatku watku :( Nie zdazylam przeczytac calego - jestem przerazona sytuacja!!! Dziewczyny chce pomoc!!! Mam w domu 3 duze psy, dorosle i 4 koty, suka jest dominujaca i boje sie o reakcje jej, ale moge sprobowac, moj DT jak wypali bylby krotki - dopoki nie znajdzie sie hotelik... Co Wy na to???
Mieszkam na URSYNOWIE - prosze o kontakt na PW...
P.S. - moze rzucic watek na mazowieckie, zeby nie zaginal...???

Posted

ja mysle, zeby narazie goscia nie pytac o zadne szczepienia i inne takie...jeszcze zobaczy, ze sie psem Ktos zbyt interesuje i Go zabije.....trzeba podjechac i zabrac
Paulina zaproponowala awaryjny tymczas - jak to wypali to trzeba Go jak najszybciej zabierac - potem bedziemy sie marwtwic o cala reszte - teraz najważniejsze jest zeby nie bylo za pozno

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
ja mysle, zeby narazie goscia nie pytac o zadne szczepienia i inne takie...jeszcze zobaczy, ze sie psem Ktos zbyt interesuje i Go zabije.....trzeba podjechac i zabrac
Paulina zaproponowala awaryjny tymczas - jak to wypali to trzeba Go jak najszybciej zabierac - potem bedziemy sie marwtwic o cala reszte - teraz najważniejsze jest zeby nie bylo za pozno

racja....facet ze złosci,z e pies bedzie mial lepiej niż on..moze sie zemscic na psie!!
pojeb i juz...
jest awaryjny DT..zabieraj gada -z papierem, ze facet oddaje Ci psa na własność!!!!
jak Ci podpisze, to zapytaj sie czy ma ksiazeczke szczepein...
a nie ma na pewno...

z DT szybciej trafi gdziekolwiek...
yumaji to hotel...70 km od wawy

może zdjec za czesto nie robi...ale mozna powiedziec, ze umie zakliac psy...

Posted

Paulina78 napisał(a):
Jestem i ja! Rozmawialam z anawa, szybko znajdujac do Niej numer z ogloszenia, niestety nie znalazlam na poczatku watku :( Nie zdazylam przeczytac calego - jestem przerazona sytuacja!!! Dziewczyny chce pomoc!!! Mam w domu 3 duze psy, dorosle i 4 koty, suka jest dominujaca i boje sie o reakcje jej, ale moge sprobowac, moj DT jak wypali bylby krotki - dopoki nie znajdzie sie hotelik... Co Wy na to???
Mieszkam na URSYNOWIE - prosze o kontakt na PW...
P.S. - moze rzucic watek na mazowieckie, zeby nie zaginal...???

Jestem już, Paulina... Czy psiak mieszka na Ursynowie, czy w innej dzielnicy?

Posted

Straszny ten wątek, a pies... Biedactwo!!! Trzeba mu pomóc, koniecznie!! Na razie jeśli wyląduje na awaryjnym DT mogę zaproponować zrobienie fotek... Porozsyłam też później wątek i będziemy zbierać deklaracje... Biedactwo. :shake:

Posted

Ok, mogę wziąć psa na już, na szybki DT awaryjnie!!! - nie pytam o nic, o szczepienia, kastarcję i inne rzeczy - trzeba Go na gwałt zabrać!!! Nie podejrzewam UBOCZE, żeby pies był u nas na rejonie... jakaś Praga, Mokotów...? :( Strzelam!
Dajcie znać!!! Mój numer 668-590-569 Paulina Ursynów!!!
Proszę tylko o podjechanie z psem do mnie - niestety mam chorego syna i chyba nie uda mi się wyrwać - zależy gdzie to jest, choć i tak nie mam auta...
Mój DT jest awaryjny, ale trzeba działać a nie pitolić :) Czekam!!!

Posted

Na luzieeee ;)

Martwi mnie tu kilka rzeczy, w tej calej historii..., czy aby na pewno taka jest ta sytuacja ? Ja nie zmieniam zdania co do zabrania psa!!! Nie! Ale hmmm...

Jak facet wychowal sie na jakims rejonie, od dzieciaka, i mial kumpli, to zaden kumpel nie przebaczy gwaltu na dziecku!!! Sa pewne zasady...
Nie wtracam sie w to, ale zastanawiam sie czy ktos z lekka nie przekoloryzowal...

W kazdym razie psa biore, bedziemy myslec! Tylko o zadne papiery nie marudzcie - blagam ;) Facet idzie posiedziec i olac prawa wlasnosci do psa - jaki jest dowod, ze to jego? Brac psa pod pache ) i uciekac :)!!!