.blueberry. Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Melduję się na wątku. Serce mi pęka... Biedna psinka :( Quote
anawa Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 IVV mnie zaprosiła więc jestem. Zaraz poczytam..... Quote
beka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Skąd wiadomo, że gośc go odda? I jakie to okolice? który schron musiałby go przyjąc? I może rzeczywiście zgłosic to do straży dla zwierząt czy innej organizacji bo biedak może nie doczekac pomocy.. Ja też nie mam miejsc niestety, Może w tytule wątku dpisac że dt, hotel pilnie potzrebny Quote
.blueberry. Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 To wiadomość z wątku ONKI którą też wyciągamy ze schroniska. Może i dla tego biedaczka znalazłoby się miejsce. mariamc napisał(a):Piszę ,aby było wszystko jasne. U mnie to jest schronisko. Przyjmuję psy z Dogo ,jak mam wolne miejsca.Schron jest na 100 psów , pracuje 19 osób + wolontariusze. Pracujemy 0d7h do 19h , w nocy jest ochrona a my mamy dyżury , jakby coś się działo {na psa urok} i ochrona nas wtedy wzywa tel. Do leczenia jest 3 wetów, Karolina ze specjalizacją w chorobach psio-kocich. Cena 200/ molosy 250 za cały miesiąc, nie zwracam kasy za nie wykorzystane dni z miesiąca.Wszystko na fak.vat. Jedzenie z kotła ,3.4 mięso, 1/4 ryż. Karma wet. i leczenie osobno. Quote
Alexandra29 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Brak mi już siły i czasu na wszystko, ale zapiszę. No coś trzeba zobić. Temu psu byłoby lepiej w schronie niż u takiego sadysty. Dlaczego nikt tego psa wcześniej nie odebrał. Boże , masakra Quote
Alexandra29 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 beka napisał(a):Skąd wiadomo, że gośc go odda? I jakie to okolice? który schron musiałby go przyjąc? I może rzeczywiście zgłosic to do straży dla zwierząt czy innej organizacji bo biedak może nie doczekac pomocy.. Ja też nie mam miejsc niestety, Może w tytule wątku dpisac że dt, hotel pilnie potzrebny Jak facet nie odda trzeba działać. Pisma , telefony, zgłoszenia. Quote
ania_to_ja Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 O matko jakieś fatum ostatnio :( Z dnia na dzień pojawiają się coraz gorsze przypadki :( Jak mogę pomóc? :( Quote
obraczus87 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Zapisuje. Rescal, jaka Ty funkcję pełnisz w tej calej sytuacji? Jestes sąsiadka tego faceta?? Nawet jak znajdziemy Hotelik, to trzeba sie liczyć z opłatami.... niestety trzeba sie liczyc również z tym, iz ten biedak spedzi w Hotelu reszte życia. Nie ma co się oszukiwac. Nie kazdy adootuje psiaka 12-letniego.. wiem, że ARKTYKA miala u siebie miejsce dla staruszka. Nie wiem czy miejsce dalej aktualne... Quote
obraczus87 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Zapytajcie się: Gabi - http://www.dogomania.pl/threads/191412-Otwieramy-nowy-hotelik-dla-quot-dogomanackich-psow-quot-mamy-wolne-miejsca Sylwiaso- http://www.dogomania.pl/threads/188576-Pensjonat-dla-piesk%C3%B3w http://www.dogomania.pl/threads/193144-PTD-u-KateBono-amp-BeaBono-%28Pozna%C5%84%29 http://www.dogomania.pl/threads/189840-Hotel-u-Lilki...-Okolice-Kluczborka Quote
rescal Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 juz tłumacze sytuację, aby nie bylo niepotrzebnych spekulacji i nieporozumien. ja o sytuacji wiem od sąsiadki 'wlasciciela', znam ją bo oddalam jej kiedys kota na DS - zadzwonila do mnie bo wie, ze troche zajmuje sie bezdomniakami (co tam ze kotami;). Kilka miesiecy temu sytuacja Psa byla o tyle lepsza ze na spacery wychodzily z nim dzieci i zona, karmili go tez, bo wygladal lepiej. awantury byly i to wielkie- ale glownymi poszkodowanymi byla wlasnie rodzina, choc psu tez sie pewnie oberwalo nie raz. niedawno zona z dziecmi wyprowadzila sie, a pies zostal z facetem, ktory czeka na wykonanie wyroku. Facet kilka razy zapewnial ze odda psa-jesli ktos bedzie chcial go zabrac, nawet proponowal go tej wlasnie sąsiadce - ale to wykluczone, to jest starsza Pani, ma wielkie trudnosci nawet z wyjsciem przed klatke, gdzie zostawia dla psa jedzenie. wieczorami pies wychodzi nieraz sam - jest wypuszczany, nieraz z 'panem', nieraz w ogole nie wychodzi. tych przypadkow najbardziej sie boje, bo wtedy zalatwia sie w domu i jest bity przez 'pana'. bardzo Wam dziekuję, ze jestescie tu, i probujecie pomoc!!! jeszcze jedno - Pani (ta sasiadka, ktora ma kota ode mnie) zna 'wlasciciala' od czasu jak byl dzieckiem, to takie osiedle, gdzie wszyscy sie znaja - i dzieki sasiadom ta nieszczesna zona i dzieci uwolnily sie od sadysty, szkoda tylko ze nie pomysleli o psie.. moze nie mogli go zabrac Quote
beataczl Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 napisalam do mariamc. gdyby miejsce bylo za jakis niedlugi czas tydzien , dwa to moge awaryjnie na juz zaopiekowac sie pieskiem to 80 km ode mnie Quote
obraczus87 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Rescal nie spekuluje. Po prostu chciałam mieć jasną sytuację odnośnie Twojego stanowiska w tej sprawie ;) A powiedz mi czy do czas szukania Hotelu nie możektśsię dogadać z tym człowieiem wychodzć z psiakiem?? Czy pies ma w ogóle szczepienia obowiązkowe?? Rescal napisz mi proszę czy zgłaszałaś gdzieś tą sprawę?? Myśle, że jeśli istnieją wyraźne przesłani do zabrania psa, można próbować zgłosić sprawę do SdZ czy też jakiejś Fundacji... Quote
IVV Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 jak sie znajdzie transport to pomoge z oplata Quote
rescal Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 obraczus, rozumiem - dlatego staralam sie jakos naswietlic sprawe, wiem ze to wszystko chaotycznie nieco brzmi, ale sama o sprawie wiem od 2 dni, i tez caly czas porządkuję wiadomosci o losach psa. Z tymi spacerami - dowiem sie, czy mozna byloby to zorganizowac. Do tej pory niepełnosprawna jakby nie bylo sąsiadka byla własciwie sama z tym problemem, no i robila co w jej mocy, juz samo to ze dokarmia psa to duzo. wiem ze dzwonila przytulisk w okolicach Warszawy - z zerowym skutkiem (zreszta to chyba takie samo rozwiazanie jak odwiezienie psa do schroniska, nie wiem) i do jakiejs fundacji, ale nie pamiętala nazwy - nr tel corka w necie jej znalazla, ale odeslali ją z niczym. Ja nie zglaszalam tej sprawy nigdzie - skupilam sie na znajomych (wczesniej) i platnych hotelikach (dzis). Powody do odebrania interwencyjnego psa sa na pewno - jest zaniedbany, głodzony, bity, pod opieką osoby czekającej na wykonanie wyroku. Wydaje mi sie jednak ze trafi wtedy na 100% do schroniska, gdzie szanse na dom lub warunki zblizone do domowych drastycznie zmaleją. Ale ja nie mam doswiadczenia w takich interwencjach, moze to jest dobra droga, nie mam pojęcia. Wg mnie duzym plusem jest to, ze wlasciciel chce oddac tego psa i nie bedzie robil problemow - przynajmniej tak deklarowal Quote
ilon_n Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 tak na już, to chyba najlepiej byłoby poszukać wolontariuszy do wyprowadzania psiaka i przenieść Go do tej sąsiadki .. skoro i tak Go karmi, a jedynie ma problem ze spacerami .. przydałby się ktoś do wyprowadzania przez najbliższy czas dopóki nie znajdzie się sensowniejsza opcja .. przynajmniej pies byłby bezpieczny .. i wtedy można spokojnie szukać innego miejsca, zrobić fotki, ogłaszać itp .. Miejsce u mariamc też jest dobrym pomysłem, niestety pewnie trzeba postać w kolejce, ale pamiętajmy, że to już wiekowy psiak, więc może utknąć tam na dłużej .. Quote
rescal Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 ilon_n napisał(a):tak na już, to chyba najlepiej byłoby poszukać wolontariuszy do wyprowadzania psiaka i przenieść Go do tej sąsiadki .. skoro i tak Go karmi, a jedynie ma problem ze spacerami .. przydałby się ktoś do wyprowadzania przez najbliższy czas dopóki nie znajdzie się sensowniejsza opcja .. przynajmniej pies byłby bezpieczny .. i wtedy można spokojnie szukać innego miejsca, zrobić fotki, ogłaszać itp .. Miejsce u mariamc też jest dobrym pomysłem, niestety pewnie trzeba postać w kolejce, ale pamiętajmy, że to już wiekowy psiak, więc może utknąć tam na dłużej .. porozmawiam o tym, tzn o DT u sąsiadki. jutro bede u niej - zawioze troche karmy i moze uda sie zrobic wiecej zdjęc - do ogloszen. zobaczymy co z tego wyjdzie. a to miejsce u mariamc znacie i mozecie polecic? jest ktos, kto tam moze byl? przepraszam, ze tak wypytuje, ale bardzo nie chcialabym wyslac Psa z deszczu pod rynne, dlatego tez tak sie wzbraniam przed schroniskiem, choc pewnie macie racje ze tam bylby bezpieczniejszy..mętlik mam totalny temat hoteli dla psow jest mi zupelnie obcy. jedyny naprawde domowy z poznania (fajne domowe fotki), podeslany tutaj na wątku - tez brak wolnych miejsc.. jak wszedzie gdzie dzis dzwonilam, i chyba nie tylko ja, bo cześc osob z hotelikow juz znalo ten przypadek - dziekuje osobom, ktore tez szukaly.. Quote
ilon_n Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Mogę zapewnić, że hotelik mariamc jest chyba jednym z najlepszych w PL. Warunki wzorcowe. Opłaty symboliczne. Hotelowaliśmy tam już kilka dużych psów (np. podhalan, mix-benek, amstaff) w tym też z różnymi upośledzeniami (niewidomy i niedosłyszący). Opieka wyśmienita. Quote
Ingrid44 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Tak wyglada miejsce dla pieska u marimc.Na zdjeciu staruszek Szarik ,ktory do niedawna wisial na lancuchu. Quote
rescal Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 wyglada super!! mam nadzieje, ze nie urazilam nikogo tymi pytaniami, wiem ze beataczl zapytala juz moriamc o miejsce, pozostaje trzymac kciuki, aby bylo:) chcialam jeszcze powiedziec ze JESTESCIE WSPANIALI I BARDZO DZIEKUJE ZA POMOC. Zaczynam wierzyc, ze jednak skonczy sie to szczesliwie:) Quote
obraczus87 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Nie uraziłaś nikogo. Lepiej pytać, niż potem czegoś nie wiedzieć. Tak więc zapytaj sąsiadkę czy ma możliwość zabrania psiaka do siebie na DT. Osoby do wychodzenia z psem na pewno by się znalazły. Nie wiem wprawdzie jaka to dzielnica Warszawy, ale coś by się pomyślało. W tym czasie można by było trochę zadbać o psychikę psiaka, choć nie będzie to łatwe. Jestem ciekawa czy psiak ma aktualne szczepienia... oraz nie wiemy czy jest zdrowy :( Quote
rescal Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 [quote name='blacky764']Banerek ;) super, dziekuje! a co zrobic zeby go miec w podpisie? wybacz niegramotność;) Quote
anawa Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Przeczytałam wszystko. Do mariamc kawał drogi - mamy chyba więcej hotelików pod Warszaw Teraz przychodzi mi do głowy megi, astaroth, jamor oczywiście. Obraczus, jest taka dziewczyna na Dogo, która specjalizuje się w staruszkach...... Nie pamiętam nicka. Może Ty wiesz...... Kurcze, zdenerwowałam się i wszystko zapomniałam..... Quote
Recommended Posts