Iza. Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Jaga. napisał(a): super włos, Johnny nie ma takiego długiego! podgalasz go pod brzuchem? Ja go podgoliłam ostatnio troszkę :P Quote
psyja Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 haha no to widze każdy poleca co innego. z tinypic już korzystałam, ale przez to też się robiły te foty jako miniaturki. photobucket nie ogarniam:D myśle, że teraz będe używać imageshacka albo picassy, zobaczymy czy z tym sobie poradze:diabloti: dzięki Jaga, tak Uli jest podgalany pod brzuchem (jak już Iza zresztą napisała:eviltong:) ale do tej pory był tylko 'z przodu' żeby nie podsikiwać włosów, teraz mam zamiar wygolić mu tam wszyściutko łącznie z wew stroną ud i okolic, okolic jaj itp:D straszne kołtuny się tam robią a szkoda mi go męczyć, skoro włosów tam i tak nie widać. przyznam się nawet, że ostatnio zaczęłam splątane włosy z tamtych okolic.. wycinać:diabloti: Quote
Jaga. Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Johnnemu się na szczęście tam nie kołtunią ale obsikuje się straszliwie, przedwczoraj go podgoliłam i chyba za dużo trochę. ma goły brzuch i wygląda jak wyskubana kaczucha :diabloti: chociaż jak stoi to nie widać tego, ale może mogłam mu węższy pasek wygolić z tym podgoleniem to niezły pomysł - skoro się chłopak kołtuni to po co go męczyć Quote
psyja Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 słuchajcie słuchajcie może ktoś z Was zaglądających tu jedzie albo chce jechać na którąś z tych wystaw??? 17.04 Lublin 9-10.04 Legionowo zastanawiam się nad nimi iiiiiiiiiintensywnie, ale nie chce mi się jechać samej:eviltong: Quote
Jaga. Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 ja na 200% jadę na legionowo, z jednym albo dwoma, jeszcze nie wiem. na 200% jedzie jamnica Quote
psyja Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 super, ja pewnie będe musiała pojechać pociągiem to już sie ciesze jeśli nie będe sama:D tylko teraz trzeba wybrać Lublin czy Legionowo hm hm, czekam dalej na odpowiedzi, może ktoś do Lublina sie wybiera Quote
Jaga. Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 muszę zobaczyć co i jak z tym lublinem, może też się skuszę ;) Quote
psyja Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 super by było!!! mi się chce jechać ale nie samej, a z Białegostoku mało chętnych widze:( Quote
psyja Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 nasza galeria powoli odchodzi w zapomnienie, wrzucam kilka fot żeby ją odświeżyć;) byliśmy dzisiaj z Gaflem na spacerku z Dianą i Bahią:) foty nie są dobrej jakości bo z telefonu, ale lepsze takie niż żadne, psy super szalały, sama nie mogłam uwierzyć że Gucio ma już 12 lat Ulisek mięsożer nasz sposób na chwile spokoju:D:diabloti: mina Ulego mówi sama za siebie:D EDIT: teraz jak już foty sie dobrze wrzucają to są chyba za duże, a zawsze dawałam w takim samym rozmiarze i było okej..:roll: Quote
dianusia921 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/IMAGE_116dogo.jpg to mi się najbardziej podoba :loveu: szkoda,że później już nie chciała Bahia tak grzecznie stać,a jakby usiadła obok Gafcia to w ogóle było by super,ale i tak wyszło pięknie:loveu: Gafel w ogóle nie wygląda na 12lat i ma bardzo dużo energii,szalał jak młodziak z Bahią :lol: My jesteśmy bardzo zadowolone ze wspólnego spaceru,już czekam na kolejny. Jak będzie sucho to pójdziemy z Ulciem do parku? :cool3: Bahia po spacerze położyła się w salonie i do tej pory śpi.Duużo wrażeń miała dziś. Ale ogólnie zaliczam spacer do pozytywnych,po za tym,że Bahia na początku strasznie zestresowana była,ale później już było okej :lol: http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/_C313452dogo.jpg widać,że Uli niezbyt zadowolony z zapuszkowania go!:evil_lol: Quote
psyja Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 taaak było super:loveu: Gafel też jak padł po powrocie to ciągle jeszcze śpi. tyle że on pewnie bardziej ze zmęczenia niż z wrażeń;) Basia była bardzo grzeczna, pilnowała się i była odważna! jeśli tylko będzie sucho (no i do kompletu dobrze by jeszcze było cieplej) to jak najbardziej moge malucha zabierać;) haha no normalnie to Uli z zapuszkowania jest raczej zadowolony niż nie, ale w tym wypadku nie był zbyt szczęśliwy:diabloti: dla mnie jego mina wyraża bardziej 'babo oszalałaś?!?!', po zamknięciu ich Uli położył się spać (zawsze po zamknięciu klatki kładzie się do spania) a Gajla ciągle morduche darła i piszczała, w końcu i on nie wytrzymał, wstał i siedział obok niej słuchając jej serenad z właśnie taką miną:D Quote
dianusia921 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Aha mi to raczej przypomina minę niezadowoloną z zapuszkowania,ale możliwe,że to przez serenady:evil_lol: Przyszła jakaś baba i wyje nad uchem,a ten chce spokojnie spać Quote
Iza. Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/IMAGE_116dogo.jpg jakie słodkie :loveu: :loveu: Ja chcę poznać Bahię! I Gucia też! Quote
dianusia921 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Iza nie znasz Gucia? Myślałam,że Wy już zapoznani dawno... A Bahie bardzo proszę,można poznać kiedy tylko masz czas na spacer :cool3: Ona pewnie chętna do pobiegania z kolejnym grzywem :lol: Quote
Iza. Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 A no nie znam. Diana wybywasz gdzieś na ferie, czy zostajesz w Białymstoku ? Może jakoś w ferie własnie udałby nam się spotkać ? Quote
dianusia921 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Na pewno zostanę więc bardzo chętnie się spotkam na wspólnym spacerku :lol: Tylko gdzieś niedaleko mnie,bo ja mam ten problem,że autobusem nigdzie z psem nie dojadę,bo się boi. Ale park np. mógłby być :lol: Quote
Iza. Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Park mi bardzo pasuje ;D Oby tylko było sucho! Quote
Jaga. Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 wymiękłam! :loveu::loveu::loveu: Bahia i Gafel cudo :loveu: Gafel świetnie wygląda a Bahia jest niezmiennie piękna:loveu: Uli wygląda super, fajnie sobie zajada :evil_lol: psyja napisał(a): nasz sposób na chwile spokoju:D:diabloti: mina Ulego mówi sama za siebie:D hahahahaha ja bym powiedziała że on jest zniesmaczony nie zamknięciem w klatce tylko zamknięciem z NIĄ w klatce :D :D :D :D hahaha przynajmniej tak wygląda :D dopóki nie miałam psa to nie wiedziałam że psy mogą mieć taką bogatą mimikę :loveu: psyja szukam właśnie takiej klatki! mogę się zapytać gdzie kupiłaś? Quote
dianusia921 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Iza. napisał(a):Park mi bardzo pasuje ;D Oby tylko było sucho! Jeśli będzie sucho to się wybieramy na spacer do parku :lol: Z Bahią muszę dużo zwiedzać miejsc gdzie są ludzie,trzeba tego dzikusa socjalizować :evil_lol: Jaga. napisał(a):wymiękłam! :loveu::loveu::loveu: Bahia i Gafel cudo :loveu: Gafel świetnie wygląda a Bahia jest niezmiennie piękna:loveu: Ależ dziękujemy bardzo za tak miłe słowa o Bahulce :oops: Quote
psyja Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Jaga. napisał(a):wymiękłam! :loveu::loveu::loveu: Bahia i Gafel cudo :loveu: Gafel świetnie wygląda a Bahia jest niezmiennie piękna:loveu: Uli wygląda super, fajnie sobie zajada :evil_lol: hahahahaha ja bym powiedziała że on jest zniesmaczony nie zamknięciem w klatce tylko zamknięciem z NIĄ w klatce :D :D :D :D hahaha przynajmniej tak wygląda :D dopóki nie miałam psa to nie wiedziałam że psy mogą mieć taką bogatą mimikę :loveu: psyja szukam właśnie takiej klatki! mogę się zapytać gdzie kupiłaś? dzięki dzięki:loveu: hahaha co do miny Ulego to mam właśnie dokładnie takie samo wrażenie jak Ty, że to nie o samo zamknięcie w klatce mu chodzi:diabloti: oo tak, psy mają bardzo bogatą mimikę, ale wydaje mi się że grzywki mocniej niż inne rasy. przynajmniej ja to zauważyłam, Uli ma tyle min na różne okazje... potrafi skosić wzrokiem lepiej niż ludzie! Gafel mam wrażenie, że zawsze ma podobny 'wyraz' oczu i ogólnie pyska, Ulisek to zupełnie co innego, on zawsze inaczej spojrzy i zrobi inną mine.. może to się też brać z charakterów, Gafel zawsze jest spokojny a Uli co chwila co innego wyrabia noo i swój charakterek ma:evil_lol: klatka nie jest nasza, przyjechała razem z Gajlą (po poprzedniej wizycie ustaliłyśmy że kolejna jest możliwa tylko w towarzystwie solidnej klatki:D), ale wydaje mi się, że jest z zooplus.pl (o ile dobrze pamiętam). my też mamy klate stamtąd, ale materiałową (rozmiar M): http://www.zooplus.pl/shop/psy/transporter_klatka_dla_psa/transporter_namiot/32929. długo zastanawiałam się między metalową i materiałową i materiałowa wygrała. tą, którą mamy mogę zdecydowanie polecić, jestem bardzo zadowolona. jest lekka, świetna na wystawy (może służyć też jako stolik); ma sporo kieszeni na wszystkie drobiazgi, okienka można odsłaniać i zasłaniać w zależności od sytuacji, do kompletu jest też pokrowiec na nią (taka torba na ramie). chociaż metalowa też jest super, to ja radziłabym Ci zdecydować się jednak na taką. metalowa jest ciężka i trzeba ją nakrywać kocami, żeby zapewnić psu odrobine prywatności jeśli gdzieś wyjeżdżacie (ja kupowałam właśnie w dużej mierze pod kątem wyjazdów). chociaż gdyby mi starczyło kasy na obie to bym i metalową nie pogardziła:D do domu jak najbardziej nadają się obie:) jeśli będziesz chciała to moge wrzucić też jej 'domowe' zdjęcie aha no i materiałowa raczej nie nadaje się jeśli Twoje pluszaki mają jakieś szczególnie rozwinięte instynkty niszczycielskie, że wszystko rwą i gryzą co mają w zasięgu wzroku.. Quote
Jaga. Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 psyja napisał(a): aha no i materiałowa raczej nie nadaje się jeśli Twoje pluszaki mają jakieś szczególnie rozwinięte instynkty niszczycielskie, że wszystko rwą i gryzą co mają w zasięgu wzroku.. nie bardzo :diabloti: jedynie jamnica ma instynkt kopania :diabloti::diabloti::diabloti: ale już przywykła do klatki, gorzej z tym matołkiem, bo mamy dwa transportery i oba są za małe ;-/ klatkę materiałową też chcę kupić ale to na wyjazdy a taką metalową to szukam do domu, czasem przydałoby się któregoś zamknąć a szkoda mi Tessi w małym kontenerku zamykać. Quote
psyja Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 w takim razie rozglądaj się na zooplus.pl, z tego co się orientuję opłaca się tam kupować klatki. u mnie szczur siedzi w materiałowej i na wyjazdach i na codzień jak go przymykam;) Quote
Jaga. Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 znalazłam nawet taką fajną :loveu: http://www.zooplus.pl/shop/psy/transporter_klatka_dla_psa/klatki_transportowe/transportowe/32926 dzięki! :loveu: materiałowa jest super ale jak np Tessi cieczkującą wsadzę do niej i zostawię to mi Johnny ją zaraz rozerwie :diabloti: Quote
psyja Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 też tak przyszłościowo patrzyłam na tamtą albo taką samą tylko czarną:) ma bardzo fajną cene! no ale póki co nie potrzebujemy klaty w ogóle, więc popatrzeć sobie mogę a w Kownie podobno właśnie ogłosili epidemie grypy i ciągle nie wiadomo co z wystawą będzie. dodatkowo najprawdopodobniej za kilka dni dostanie ogłoszona też w Wilnie i wtedy zamkną granice Litwy :shake: brrrrr Quote
Jaga. Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 no to nieciekawie :shake: a co do ceny to się zgodzę - jest niezła ;) mi by się przydała taka klatka w domu, fajnie by było czasem Johnego się "pozbyć", choćby jak myję podłogi, a nie chcę go zamykać w ciasnym kontenerku. no poza tym na cieczki Tessi i może jak kupimy auto to do przewozu psów - w każdym razie by się przydała, niebawem taką nabędę. Quote
Recommended Posts