Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ojj tak dobry hodowca-pasjonata to skarb!!
dla mnie jeszcze świetne jest, jeśli można obcować ze szczenięciem od maleństwa, wtedy to już w ogóle bajka. my tak trafiliśmy właśnie z Guciem, wtedy Goldeny były właściwie nie spotykane jeszcze w Polsce, mam nadzieję, że nie okłamie ale coś mi świta że były tylko 4 hodowle na cały kraj. patrząc na chwile obecną wydaje się to aż niemożliwe;) także chcą szczeniaka goldka trzeba było rozpoczynać rozmowy z hodowcami baaardzo wcześnie, my malucha zaklepaliśmy już pare dni po kryciu. to był pierwszy miot tych hodowców, byli niesamowicie przejęci. zapraszali nas już od pierwszych tygdoni życia maluchów, od 3 tygdonia zdaje się byliśmy już u nich co weekend, bawiliśmy się ze szczenami, obserwowaliśmy i wybieraliśmy tego naszego, jedynego. po prostu dla mnie idaelnie! co ciekawe, w wyprawce oprócz podstawowych rzeczy (obróżka, smycz, karma, kocyk z zapachem domu) dostaliśmy.. płyte dvd z obrobionym filmem z porodu:D i zdjęciami maluszków

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

psyja napisał(a):
ojj tak dobry hodowca-pasjonata to skarb!!
dla mnie jeszcze świetne jest, jeśli można obcować ze szczenięciem od maleństwa, wtedy to już w ogóle bajka. my tak trafiliśmy właśnie z Guciem, wtedy Goldeny były właściwie nie spotykane jeszcze w Polsce, mam nadzieję, że nie okłamie ale coś mi świta że były tylko 4 hodowle na cały kraj. patrząc na chwile obecną wydaje się to aż niemożliwe;) także chcą szczeniaka goldka trzeba było rozpoczynać rozmowy z hodowcami baaardzo wcześnie, my malucha zaklepaliśmy już pare dni po kryciu. to był pierwszy miot tych hodowców, byli niesamowicie przejęci. zapraszali nas już od pierwszych tygdoni życia maluchów, od 3 tygdonia zdaje się byliśmy już u nich co weekend, bawiliśmy się ze szczenami, obserwowaliśmy i wybieraliśmy tego naszego, jedynego. po prostu dla mnie idaelnie! co ciekawe, w wyprawce oprócz podstawowych rzeczy (obróżka, smycz, karma, kocyk z zapachem domu) dostaliśmy.. płyte dvd z obrobionym filmem z porodu:D i zdjęciami maluszków

Ale fajnie! W życiu o takim filmie bym nie pomyślała - słyszałam tylko o dawaniu zdjęcia z usg ;)

Posted

a ja nie słyszałam ani o jednym ani o drugim. ale to świetny pomysł! muszę sobie zapamiętać.
jedynie co słyszałam to czasem niektórzy dają klatkę do szczenka albo kupione posłanko

Posted

Jaga. napisał(a):
a ja nie słyszałam ani o jednym ani o drugim. ale to świetny pomysł! muszę sobie zapamiętać.
jedynie co słyszałam to czasem niektórzy dają klatkę do szczenka albo kupione posłanko

Widzisz Jaga, tyle lat się żyje i ciągle czegoś nowego człowiek się dowiaduje :eviltong:
Ja też bym chciała taki filmik z Lailą... :(

Posted

o zdjęcie usg też ciekawe! ale to już się 'zdarza', a filmik z porodu właśnie to też nie słyszałam nigdy żeby ktokowliek inny dostawał. tamci hodowcy byli właśnie takimi hodowcami-pasjonatami(pewnie też dlaetgo ten filmik_, po prostu uwielbiali goldeny, mieli swoją tylko jedną sukę, później zostawili sobie miotową siostrę Gafla, mieli/mają malutką domową hodowlę. dla mnie naprawde super;) też chciałabym taki filmik z Ulinkiem, ale niestety.. Gucia film zresztą też już chyba zgubiony, nie wiem, w teczce z dokumentami go nie ma więc podejrzewam że mógł się gdzieś zapodziać. w końcu minęło 12 lat. śmiesznie by było zobaczyć teraz naszego 'maluszka' jako taką maleńką kluske:loveu:

Posted

taak, już on 12 latek rocznikowo ma, niestety już tak dużo. rzeczywiście nie wygląda, wetka mówi że gdyby był znalezionym psem i ktoś by prosił o określenie wieku to dałaby od 6 do 8 lat;) tylko czasami mocno się siwe włosy rzucają w oczy, na jasnym psie aż tak tego nie widać, ale jak się przyjrzeć to widoczna jest biała maska na pysku

Posted

12 lat jak na goldka to rzeczywiście dużo, jako górną granicę podaje sie właśnie te 12-13 lat. a zachowaniem Gucio ciągle jak 5 letni pies:)
filmik tak jak pisałam był oborobiony, więc za drastyczny nie był, myśle że byś nie zemdlała:D chyba, że jesteś wyjątkowo wrażliwa;)
będe zaraz próbowała zrzucić z telefonu filmik, nagrałam dzisiaj pod czas zajęć w 'szkole' zabawę na kanapach Ulego i Basi (pirenejki dianusi921) - KOMEDIA! strasznie sie dzisiaj uśmiałyśmy;)

EDIT: filmiku nie będzie , cos mi w kompie nie styka i nie działa format .mp4 :(

Posted

psyja napisał(a):
EDIT: filmiku nie będzie , cos mi w kompie nie styka i nie działa format .mp4 :(

Musisz ściągnąć jakiś konwerter czy coś takiego zmieniający rozszerzenie pliku!

Posted

Wpisz w google "from mp4 to avi" i wyświetli Ci konwertery do ściągnięcia :)
Wtedy wrzucasz w program plik i zmienia Ci rozszerzenie. Wtedy możesz obejrzeć, a potem na youtube wrzucić i tu.

Posted

Ania, jestem mega dumna z Twojej pracy z maluchem! Jest super! Zupełnie inny pies :loveu:
Oby tak dalej!

Nie mogę się doczekać następnego spotkanka :loveu:

Posted

mychaaaaa ja potrzebuje programów na Mac OS X a na niego widziałam tylko jeden konwerter, który mi przestał dzialać już kawał czasu temu..
hahaha na focie wspaniały Ulisek vel. szmata do podłogi vel. mop:D
:loveu: taaak dzisiaj byłam bardzo zadowolona, super sie zachowywał, jak miło w końcu taki większy postęp zobaczyć:) pod koniec już zmęczony chyba był jak zaczął świrować, wkurzył mnie. ale ogólnie fajnie! też chcemy już kolejnego spotkanka! can't wait!:D

Posted

Uli też dluuuugo odsypiał, szczególnie, że wymęczyłam go jeszcze kąpielą - nie mogłam już patrzeć na MOPA! woda aż szara leciała:oops: za to powiem ciekawostke, zostałam właściwie namówiona do zakupu szamponu psh i moge śmiało stwierdzić, że mimo dziwnej ceny, sprawuje się naprawde bardzo fajnie:loveu: na Ulim chyba nawet lepiej od Vellusa! tylko kompletnie się nie pieni, to dla mnie największa wada: / niemniej moge polecić!
dzięki Jaga;)

Posted

to muszę spróbować ;) ja dziś też Johnego wykąpałam ale wsadziłam w odżywkę - i tak u nas kałuże do kostek, błoto i syf więc piękny być nie musi... ale żeby chociaż nie wyglądał jak szmata to nałożyłam mu odżywkę tylko na biel. szarość wygląda przyzwoicie ;)
następny grzywek będzie kremowy albo szary, precz z bielą ;)

Posted

ja myślałam, że będe miała większe problemy z białym psem w dodatku długowłosem, a nie jest najgorzej;) w sumie to dzięki Ulemu przekonałam się do białasów i teraz marzy mi się kolejny, tylko że pudlowaty.
Tasha, tak jak jest napisane na 1 stronie galerii, Uli jest z Light of Shin-Ra

portrety chłopców:

i Uli po kąpieli:loveu: pozycja nie jest okej, ale daje to zdjęcie do porównania mopowatego włosa przed kąpielą a włoska po:D

no i na zdjęcia trzeba znowu klikać żeby otworzyły się większe, gdzie wrzucacie foty żeby od razu były takie do oglądania w galerii? bo ja za każdym razem wrzucam z innej strony a i tak zawsze jest tak samo (są miniatury), denerwuje mnie to strrrrrasznie

Posted

lub na tinypics, w rozdzielczosci 640 x 480 a kopjujesz 2 link od góry (ten z img)
śliczne psiaki hehe, Ili wygląda świetnie na ostatniej focie