psyja Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 z tego co wiem to w aparacie nawet nie mam automata bo to półprofessional albo professional. gorzej że niezbyt umiem sie nim obsługiwać:eviltong: haha. nie chciałam podkręcać ISO bo by wyszły brzydko zaszumione a u mnie w sumie nie wyglądają na bardzo ciemne. aparacik to Olympus E1, wszystkie rady mile widziane. Asiu robisz superowe zdjęcia hahaha Iza ta zabawka to jest kiebłaska!:D były takie 3 na sznurku i to Gucia prezent gwiazdkowy sprzed 2 lat, zdążyły się już rozpaść i została ta 1 Quote
Joanna Karasiewicz Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 psyja napisał(a):z tego co wiem to w aparacie nawet nie mam automata bo to półprofessional albo professional. gorzej że niezbyt umiem sie nim obsługiwać:eviltong: haha. nie chciałam podkręcać ISO bo by wyszły brzydko zaszumione a u mnie w sumie nie wyglądają na bardzo ciemne. aparacik to Olympus E1, wszystkie rady mile widziane. Asiu robisz superowe zdjęcia hahaha Iza ta zabawka to jest kiebłaska!:D były takie 3 na sznurku i to Gucia prezent gwiazdkowy sprzed 2 lat, zdążyły się już rozpaść i została ta 1 Acha bo wiesz jak podkrecasz Iso możesz wyłaczyc szumy, ja musiałabym go zobaczyć bo nic mi nie mówi ten Aparat. A ja sie staram foty uwielbiam robić no i trenuje na kazdym kroku. Te foty co ostatnio wstawiałam agilitowe robione w deszczu sa z podkreconym Iso na 800 bodajże oczywiście zapomniałam szumy wyłaczyc hi hi ale dochodze do wprawy powoli. Jak to na szkoleniu mówili swiatło jest najwazniesze. Ostatnio pioruny udało mi sie sfotografować jak do domu dojade to może wrzucę na dogo Dzieki za uzananie ale jeszcze duzo mi brakuje do perfekcji Quote
Jaga. Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 zdjęcia super :) E1 to doskonały aparat i można z niego naprawdę dużo wyciągnąć Quote
immortal Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Fajne foty, Ulinek jak po godzinnym bieganiu po mokrym ogrodzie i tak dobrze wygląda, mój po czymś takim jest czarny, właśnie niedawno podwozie mu myłam :D Quote
psyja Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 [quote name='Joanna Karasiewicz']Acha bo wiesz jak podkrecasz Iso możesz wyłaczyc szumy, ja musiałabym go zobaczyć bo nic mi nie mówi ten Aparat. A ja sie staram foty uwielbiam robić no i trenuje na kazdym kroku. Te foty co ostatnio wstawiałam agilitowe robione w deszczu sa z podkreconym Iso na 800 bodajże oczywiście zapomniałam szumy wyłaczyc hi hi ale dochodze do wprawy powoli. Jak to na szkoleniu mówili swiatło jest najwazniesze. Ostatnio pioruny udało mi sie sfotografować jak do domu dojade to może wrzucę na dogo Dzieki za uzananie ale jeszcze duzo mi brakuje do perfekcji nie mam pojęcia jak się wyłącza szumy a aparacik sobie obadasz jak przyjedziesz do nas hihi to już niedługo [quote name='Jaga.']zdjęcia super :) E1 to doskonały aparat i można z niego naprawdę dużo wyciągnąć trzeba umieć :diabloti: [quote name='immortal']Fajne foty, Ulinek jak po godzinnym bieganiu po mokrym ogrodzie i tak dobrze wygląda, mój po czymś takim jest czarny, właśnie niedawno podwozie mu myłam :D chłopak latał całe szczęście tylko po trawie i krzakach nie licząc krótkich wypadów na grządki hahaha ahhh te mycie powderów :roll: ja już ostatnio sobie zaczęłam darować haha i jeszcze jeden chłopiec w wersji bardziej eleganckiej hihi z uszu i głowy przypomina mi na niej bardzo bardzo Dokisa Quote
Polari Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Paulinko powinnaś mieć tabliczkę: ,, UWAGA ZŁY PIES ALE WŁAŚCICIEL JESZCZE GORSZY '' :evil_lol:. A u mnie w weekend była ładna pogoda. :eviltong: Fotki nacykałam Mimi bo moje nie mogły jechać bo z tata jechałam... :placz: :-( Ślicznie Uli wyszedł, a te podskoki... :loveu: Moje jak dostaną wariacji to muszę uważać bo raz już Mysza łapę miała rozwaloną... :roll: Zresztą Tema też. :roll: Dwie takie ciapy. :lol: A co to za zabawka? :razz: W wakacjię narobię fot bo jadę nad morze z Myszą. :multi: Aniu a ja się pytam czy ty wogólę kiedyś zajżałaś do naszej galerii? :mad: Quote
psyja Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 dzisiaj chciałam nauczyć chłopca wchodzenia 2 łapkami na pudełko i jestem pod wrażeniem! nie nauczył się w tempie ekspresowym, o nie:evil_lol: ale tak cudnie kombinował! dopiero tak na poważnie zobaczyłam efekt nauki poprzednich trików za pomocą kształtowania ;) ledwo zdążyłam postawić pudełko na ziemi, jak już ze wszystkich stron je obszedł, obdrapał, podotykał wszystkimi łapkami, potycał nosem, popróbował przewrócenia - wszystko patrząc mi w oczy z pytaniem 'mamo dobrze robię?':loveu::loveu: aż musiałam to nagrać, na filmiku jest druga sesja podczas której mniej kombinował chociaż też mi sie podobało;) no i po przerwie najpierw w ogóle nie skojarzył 'UP' z pudełkiem i próbował wszystkich możliwych obrotów (OPA, LEFT i RIGHT) aż sie prawie potknął o nie i wtedy go olśniło:D [video=youtube;qsJZlCc1Lis]http://www.youtube.com/watch?v=qsJZlCc1Lis[/video] pod koniec zaczął nawet kominować z poduszką na której stał aparat i w rezultacie ten spadł i sie rozbił:placz::placz: *** Polari ta zabawka to tak jak pisałam gumowa kiebłaska, a w Waszej galerii nie byłam nigdy:eviltong: nawet nie znalazłam żadnego odnośnika Quote
darii_iia Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 HAhaha świetny filmiik. :D Przypomina mi tu trochę Lukaśka z tym piszczeniem...Jak Luka nie wie o co mi chodzi, to zaczyna popiskiwać. ;) Ach, mądra ta Twoja psina i pomysłowa. ;) *** Zaczęłam oglądać Twoje filmiki na youtube...i zobaczyłam filmik z sarenką...Czy ta sarenka była oswojona ? :) Quote
*Magda* Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 psyja napisał(a):pod koniec zaczął nawet kominować z poduszką na której stał aparat i w rezultacie ten spadł i sie rozbił:placz::placz: Po prostu miał już dość tej sławy :D Quote
psyja Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 ;) troche tego nawrzucałam na yt chociaż i tak ostatnio kasowałam sporą część a sarenka to jelonek ciotki, domowy:D wchodzi do domu, otwiera lodówke, je z ręki, bawi się z dziećmi i z psami jak to widać na filmiku magdabroy bardzo możliwe:diabloti: Quote
mychaaaaa Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Aleee fajnie :) A ja usilnie trenuję statykę, aż do znudzenia :eviltong: za to Lailuszka wczoraj wykonywała sztuczki, które zna i ładnie jej szło :) poza tym, że teraz zamiast pif paf na początku reaguje na wszystko leftem ;) Quote
am-elle Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 hahaha Uli super kombinuje to jest rozbrajające świetnie !!!:lol: Quote
Polari Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Aha, bo ta zabawka na początku przypominała mi ogórka. :evil_lol: No teraz możesz wejść do galerii bo w sygnaturze podałam link. :eviltong: A filmik super. :) Fajnie kombinuję. :-D A przepraszam za pytanie co oznacza obrót OPA? No bo Left i Right to wiem a OPA? :razz: Quote
psyja Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 mychaaaaa napisał(a):Aleee fajnie :) A ja usilnie trenuję statykę, aż do znudzenia :eviltong: za to Lailuszka wczoraj wykonywała sztuczki, które zna i ładnie jej szło :) poza tym, że teraz zamiast pif paf na początku reaguje na wszystko leftem ;) do znudzenia to też nie za dobrze :diabloti: hahah Uli na niektóre rzeczy reaguje od razu opa zanim sie zastanowi am-elle napisał(a):hahaha Uli super kombinuje to jest rozbrajające świetnie !!!:lol: kombinator z niego niezły :evil_lol: ciesze sie że tak fajnie sie nauczył kminić Polari napisał(a):Aha, bo ta zabawka na początku przypominała mi ogórka. :evil_lol: No teraz możesz wejść do galerii bo w sygnaturze podałam link. :eviltong: A filmik super. :) Fajnie kombinuję. :-D A przepraszam za pytanie co oznacza obrót OPA? No bo Left i Right to wiem a OPA? :razz: widze właśnie;) OPA to nie skrót tylko tak nazwałam obrót na dwóch łapkach bo już mi nazw brakowało hihi w ogóle często brakuje mi nazw komend Quote
Polari Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Aha bo mnie zainspirowałaś do tego aby moje nauczyć obrotów ale raczej OPA uczyć nie będe. :-D Tylko left i Right. ;) No to zapraszam do galerii. :) Quote
Joanna Karasiewicz Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Zdjecia z wizytki u kasi w mojej galerii zapraszam Filmik super Uli ładnie pracuje Quote
mychaaaaa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Dzisiaj odwiedziła nas Ania i wspólnie wyprałyśmy Ulinka i Haniska :) wybrałyśmy się też na spacer para hodowlana ;) Quote
kalyna Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Uli u Pauliny czuje się już jak u siebie w domu :D http://i1104.photobucket.com/albums/h339/paulinkax89/Dogs/DSC08459.jpg jaka biedna chudzina z niego... a wysuszony taki puchaty jest :loveu: pozycja wystawowa już wyćwiczona :) i czas podbijać ringi światowe :) Quote
mychaaaaa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 kalyna napisał(a):Uli u Pauliny czuje się już jak u siebie w domu :D Bo to moje dzieciątko! :loveu: dzisiaj widziałam jak się cieszy przychodząc do nas :):) Quote
Joanna Karasiewicz Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Fajna fotorelacja no i widać że Uli dobrze sie bawił Quote
psyja Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 dzięki za foty :loveu: Ulinek ogromnie się cieszy jak poznaje że idziemy do Pauliny - kręci kółka z radości jeszcze przed klatką, poszczekuje z niecierpliwości, wpycha się, pospiesza, ciągle merda ogonem, drapie w drzwi:D nieźle dzisiaj chłopca wytłuściłam więc włosek nie ten co zawsze. o jej jakie moje biedactwo http://i1104.photobucket.com/albums/h339/paulinkax89/Dogs/DSC08455.jpg zadręczany :( a w statyce idzie mu dość fajnie tzn jak powiem że 'stój' to stoi bez ruchu dopóki nie zwolnie, daje sobie cierpliwie głowe podciągać czy przestawiać nogi:) gorzej z odstawianiem ich.. muszę mu pokazać 'stój', wtedy tylne nogi odstawić i w tym momencie chłopiec nieruchomieje - wolałabym żeby trochę inaczej to wyglądało :D Hanisek nauczył się przepięknie ustawiać:loveu: Quote
Polari Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Fajne fotki. :) Ulinek naprawdę się cieszy ja pójdzie do Paulinki, no oprócz tego że tam jest paulinka to jeszcze jego ukochana. :evil_lol: Jakie biedactwo! :placz: Co wy robicie temu biednemu psu? :splat: Quote
Recommended Posts