Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Joanna Karasiewicz']Dokis ładny piesek przypomina mi bardzo mojego Tobiasza taki stateczny sie wydaje i opanowany. U mnie Tobi najwazniejszy w całym domu do niego wprawdzie Kolo i Kay doszli jako szczeniaki ale tez trzeba było ich ustawic, Tobi nie rzyca sie on tylko zeby pokarze lub warknie i chłopaki wiedza co moga a czego nie. Uli przyzwyczai sie szybciej niz myslisz on po prostu miał Cie tylko dla siebie zazdrosny jest ale jak zobaczy ze głaszczesz jednego i drugiego że mbawisz sie z jednym i drugim to sie oswoi i bedzie ok. U mnie w domu Kolo i Tobi masywny jesy Kay delikatny bardzo jak Uli choc on od Uliego ma wiecej włosa i mimo ze ma cienkie łaki to futro dodaje mu objetości. Mam nadzieje że jak bede w Białymstoku to go zobaczę[/QUOTE]

to chyba ten sam typ charakteru - Dokis też absolutnie sie nie rzuca, on tylko jak jest już 'pod ścianą' to warknie na Ulego ale widać że sprawia mu to kłopot bo od razu głowa w dół i siedzi jakby właśnie popełnił najgorsze przestępstwo;)
Uli jest bardzo drobny, łapki jak u kurczaka hihi zapraszamy na dłuuugi spacerek jak u nas będziecie to poznasz chłopca

[quote name='Jaga.']wooow jaki on wielki. no no no. głowę ma podobną w wyrazie do mojego J tylko J ma trochę mniej masywną i szczuplejszą kufę[/QUOTE]

no mówiłam że chłopak nie mały:)
chociaż on wzrostu jest mam wrażenie że identycznego jak Johnny (zresztą dobre wrażenie skoro jest między nimi tylko centymetr różnicy:eviltong:), ale jest dużo masywniejszy. J jest wysoki, ale drobnej jeleniej budowy a Dokis jest bardzo mocny, ma gruby kościec,bardzo umięśniony. ja w jego pysiu jestem zakochana:loveu::loveu: bardzo mi się podoba taka mocna, samcza kufa (szczególnie jak wcześniej miałam Ulinka z głową nie większą jak u królika haha i maleńką kufą); chyba jednak nawet bardziej niż drobna. ale nie wiem, będe musiała sie obiektywniej przyjrzeć bo póki co to pierwszy 'szok', nie mogę sie napatrzeć na Dokisa z wieeeelką miłością:loveu: i co mnie cieszy najbardziej - ma Johnnowy charakter!:multi:

magdabroy - są i niesamowicie mnie to cieszy:):):)

Posted

[quote name='psyja']to chyba ten sam typ charakteru - Dokis też absolutnie sie nie rzuca, on tylko jak jest już 'pod ścianą' to warknie na Ulego ale widać że sprawia mu to kłopot bo od razu głowa w dół i siedzi jakby właśnie popełnił najgorsze przestępstwo;)
Uli jest bardzo drobny, łapki jak u kurczaka hihi zapraszamy na dłuuugi spacerek jak u nas będziecie to poznasz chłopca

no mówiłam że chłopak nie mały:)
chociaż on wzrostu jest mam wrażenie że identycznego jak Johnny (zresztą dobre wrażenie skoro jest między nimi tylko centymetr różnicy:eviltong:), ale jest dużo masywniejszy. J jest wysoki, ale drobnej jeleniej budowy a Dokis jest bardzo mocny, ma gruby kościec,bardzo umięśniony. ja w jego pysiu jestem zakochana:loveu::loveu: bardzo mi się podoba taka mocna, samcza kufa (szczególnie jak wcześniej miałam Ulinka z głową nie większą jak u królika haha i maleńką kufą); chyba jednak nawet bardziej niż drobna. ale nie wiem, będe musiała sie obiektywniej przyjrzeć bo póki co to pierwszy 'szok', nie mogę sie napatrzeć na Dokisa z wieeeelką miłością:loveu: i co mnie cieszy najbardziej - ma Johnnowy charakter!:multi:

magdabroy - są i niesamowicie mnie to cieszy:):):)[/QUOTE]

Spacerek jak najbardziej tylko jeszcze nie wiem czy mnie Kasia na 2 dni przyjmie jesli tak bedzie to na pewno sie zobaczymy

Posted

[quote name='Jaga.']myślałam że Doki ma więcej niż 35 cm ;p ale jeśli tak to faktycznie jest między nimi tylko 1 cm[/QUOTE]

nie mierzyłam go dokładnie, Alma powiedziała że ma 35-36 i na tyle mi wygląda ale moge potem chłopaka jeszcze dokładnie zmierzyć:eviltong: nie widziałam na żywo Tobiaszka, więc nie wiem jak u niego z wzrostem i masywnością ale wydaje mi się że Dokis jest identyczny jak Kolo. może nawet masywniejszy:D

[quote name='Maalwi']Dokis śliczny, Faktycznie,ma bardzo samczą kufę :)
widze że lubisz mieć kontrastowe psy :D[/QUOTE]

dzięki
Doki jest prawdziwy mężczyzna haha:D nie wiem czy lubie mieć kontrastowe bo nigdy wcześniej nie miałam ani nie planowałam, ale Dokis podbił moje serce swoim charakterem i wyglądem i bardzo podobają mi się jego proporcje:loveu:
żałuje tylko że ma włos taki poniszczony

Asiu jakby co to my zapraszamy hihi przyjeżdżasz tylko z Kayetankiem czy z resztą ekipy też?

Posted

ooo matko, co się na dywanie dzieje! hahahah ale mam porządek w domu :eviltong:
Chłopcy śliczni, żałuję, że Dokisa na żywo nie zobaczyłam ale na zdjęciach jest olśniewający :loveu:

Posted

[quote name='mychaaaaa']ooo matko, co się na dywanie dzieje! hahahah ale mam porządek w domu :eviltong:
Chłopcy śliczni, żałuję, że Dokisa na żywo nie zobaczyłam ale na zdjęciach jest olśniewający :loveu:[/QUOTE]

posprzątałam :diabloti: haha
dzisiaj być może zobaczysz:razz:

Posted

No to się wydało :) dzisiaj Michał na dywanik idzie :)
**
Ja i tak jestem fanką Ulinka :) i sierść Uliego a Dokisa to faktycznie jest różnica, ale napewno dojdzie do siebie :)
a od czego ma tak przesuszoną sierść?

Posted

Hej :)

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/3-12.jpgm o Dokisie nie zmieniam zdania,ale pyszczek ładny :lol:

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/2-12.jpg Uli ma ochotę mordować :diabloti:

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/5-11.jpg śliczny Ulinek :loveu:

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/7-8.jpg aż dziwne ale na tym zdjęciu mi się bardzo podoba :):)

http://img204.imageshack.us/img204/5954/5095315.jpg śliczny maluszek,jaki kucor wielki :eviltong:

http://img545.imageshack.us/img545/276/5095330.jpg już chyba lepiej sie dogadują ?

http://img577.imageshack.us/img577/4629/5095350.jpg wiesz co może pies byłby ładny(dla mnie,bo widzę,że tylko ja mam odmienne zdanie :diabloti: ) ale właśnie ten włos jest koszmarny,ja sie na grzywkach nie znam,ale Uli ma piękny włos jak dla mnie a Dokis straszny więc pewnie dlatego mi sie tak starsznie niepodoba,może jak go wyprowadzisz na ludzi to mi sie spodoba...

Posted

[quote name='mychaaaaa']Myślałam, że to Michał :eviltong:

nie zostawiałabym Wam syfu w domu haha

[quote name='kalyna']
Ja i tak jestem fanką Ulinka :) i sierść Uliego a Dokisa to faktycznie jest różnica, ale napewno dojdzie do siebie :)
a od czego ma tak przesuszoną sierść?

ja jestem jego fanką kiedy akurat nie planuje zabić Dokisa:shake: różnica jest duuuuża, szczególnie odczuwalna dla mnie dzisiaj jak uprałam chłopaków jeden po drugim. wydaje mi się że Doki ma włos w fajnym gatunku, ale strasznie przesuszony.
a włos taki suchy bo zrobił reproduktora, zrobił championaty i Alma planowała golenie go na wiosne więc nie przykładała się już do pielęgnacji. a szkoda bo chłopak miał super włosek:roll:
tak wyglądał kiedy był wystawiany:

i jeszcze w postawie - dobrze widać i włos i jego budowę:)

[SIZE="1"]obie foty autorstwa hodowczyni

zdecydowanie lepiej się prezentował.

[quote name='Jaga.']faktycznie włos ma w fatalnym stanie :shake: super cream na pewno mu nie zaszkodzi

na tą chwile nawet lepiej wygląda w super creamie niż bez niego:eviltong: oprócz tego biotyna (dzięki Paulina:loveu:) i olej z łososia. mam nadzieję że w miarę szybko pojawi się poprawa;) narazie trzymam się tego, że dopóki włos się nie poprawi to nie jedziemy się nigdzie pokazywać. chcę żeby chłopak wszedł z dużym boomem:D a ten włos naprawdę nie wygląda fajnie ani nie jest fajny w dotyku. do tego ogon obskubany przez szczeniaki haha - na najbliższy miesiąc/dwa napewno odpuszczamy wystawy

ps. Jaga zwracam honor - zmierzyłam i Dokis ma 36cm:eviltong: więc jest większy 2cm od Johnnego a nie 1cm haha

aaaa Diana musimy się w końcu na spacer wybrać:D nie dołuj mnie już tym włosem:shake: Alma mówiła na co się porywam ale będe dzielna haha i wytrzymam! chociaż aż ciężko mi patrzeć na taki zniszczony włos. brrr... a pyszczek najpiękniejszy na świecie mój:loveu:
może uda mi się we środę pojawić z chłopakami w Alpi - ale wątpię :(

Posted

proszę bardzo hihi ale wątpie że masz gorsze zgredki od mojego!!:D nie wierzę że może być jeszcze bardziej wredne stowrzonko na tym świecie hahah

Posted

[quote name='psyja']proszę bardzo hihi ale wątpie że masz gorsze zgredki od mojego!!:D nie wierzę że może być jeszcze bardziej wredne stowrzonko na tym świecie hahah[/QUOTE]
może nie bardziej wredne, ale jakby nie było u mnie są dwa psy i czasem ręce mi opadają i bez powodu oby dwa teraz w kagańcach paradowałyby jak wybieram się poza pola i łąki :D

Posted

wielka szkoda patrzeć na taki włos naprawdę. aż mnie serce boli bo ja kocham pufy i po prostu żal ściska... nawet moich pilnuję, chociaż J to nie jest jakiś showmen na wystawy ale dbam żeby mu baby tego włosa nie wyrywały....
ale patrząc na Ulego to chłopak jest w dobrych rękach :) Uli ma super włos a na żywo robi niesamowite wrażenie, żałuję tylko że nie mogłam pomacać.
bierzesz Dokisia do Radomia? strasznie jestem go ciekawa

Posted

[quote name='kalyna']może nie bardziej wredne, ale jakby nie było u mnie są dwa psy i czasem ręce mi opadają i bez powodu oby dwa teraz w kagańcach paradowałyby jak wybieram się poza pola i łąki :D[/QUOTE]

haha to też się z nimi masz:D

[quote name='xxxkaluniaxxx']hej :p
ślicznych masz chłopców :loveu:[/QUOTE]

dzięki;)

[quote name='Jaga.']wielka szkoda patrzeć na taki włos naprawdę. aż mnie serce boli bo ja kocham pufy i po prostu żal ściska... nawet moich pilnuję, chociaż J to nie jest jakiś showmen na wystawy ale dbam żeby mu baby tego włosa nie wyrywały....
ale patrząc na Ulego to chłopak jest w dobrych rękach :) Uli ma super włos a na żywo robi niesamowite wrażenie, żałuję tylko że nie mogłam pomacać.
bierzesz Dokisia do Radomia? strasznie jestem go ciekawa[/QUOTE]

aaaa nawet nie mów! ja nie moge dotykać:eviltong: nie wiem czy jestem taka przewrażliwiona na punkcie włosa czy co ale jawnie mnie aż boli jak na to patrze. Mam nadzieję że u niego dobre kosmetyki i witaminki zrobią taką samą dobrą robote jak u Haniego Pauliny;) szczególnie, że jak widać na tych dwóch fotach które potem dodałam, chłopak miał naprawde fajny włos.
Ulinkowe futerko rzeczywiście się udało, ja tak naprawdę nie robię przy nim wiele, po prostu chłopiec ma taki gatunek włosa - co mnie bardzo cieszy :) a co do macania to nie martw się, w Radomiu nadrobisz! nawet specjalnie dla Ciebie go wypiorę:loveu:
Dokis jednak zostaje w domu. postanowiłam że skoro go nei zgłaszam to nie ma sensu go brać:) Ulinek jedzie w celu socjalizacji i nabierania doświadczenia, Doki nie ma z tym problemu i bardzo ładnie się pokazuje więc będzie sobie odpoczywał w tym czasie hihi. na poznanie chłopca zapraszamy do nas!!!:)

ahh i apropo wyrywania włosa przez inne psy to tak jak pisałam Dokisowy ogon w dodatku jest prawieżepożarty przez szczeniaki :(

Posted

Myślę, że włos napewno uda się doprowadzić do normalności ;) Póki co rzeczywiście ma siano.

Ja też jestem przewrażliwiona na punkcie włosa i szlag mnie trafia jak widzę powyrywane kudły młodego na dywanie i kołtuny przez memłanie :angryy: :-(