Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

do domu razem z nami wrócił shibek Nobu

a Ulinek się dzisiaj od rana odstresowywał po weekendzie, mordując słonia;)

:D:D:D

i portreciki

uffff ale namachałam sprawozdanie:diabloti:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='immortal'] Nie przejmuj się, prawie każdy pies musi przejść przez bdb :D[/QUOTE]

hihi no słyszałam to już:eviltong: później dopiero zobaczyłam że sędzia był bardzo wymagający, posypały się i oceny dobre i nawet dostateczne, używał całej skali. więc bdb ostatecznie nie jest taka strasznie zła hahaha
mam nadzieję że naprawde się przekona do ringu bo baaaardzo dużo chłopiec tym swoim zachowaniem traci... jak zresztą widać po ocenach z Opola

Posted

:( szkoda, że nie ma doskonałej :(
ale mimo wszystko jeszcze duuużo przed nim :) i nie jedną doskonałą zdobędzie :)

świetna fotorelacja :) ale Ulinka męczyłaś z tym ogonkiem, ale najważniejsze że na końcu podniósł :)
i konkurencja spora też była... Ale my i tak wiemy, że księciunio jest tylko jeden :lol:

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/25-1.jpg ale on i tak najbardziej woli szaleństwo :D
http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/3-11.jpg ten wzrok :loveu::loveu:

Posted

[quote name='kalyna']:( szkoda, że nie ma doskonałej :(
ale mimo wszystko jeszcze duuużo przed nim :) i nie jedną doskonałą zdobędzie :)

świetna fotorelacja :) ale Ulinka męczyłaś z tym ogonkiem, ale najważniejsze że na końcu podniósł :)
i konkurencja spora też była... Ale my i tak wiemy, że księciunio jest tylko jeden :lol:

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/25-1.jpg ale on i tak najbardziej woli szaleństwo :D
http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/3-11.jpg ten wzrok :loveu::loveu:

dzięki:loveu: a męczyłam męczyłam i się teraz przynajmniej mogę cieszyć z tego ogonka hihihi! ależ ja zła jestem:diabloti:
mam nadzieję że jeszcze jakieś doskonałe będą;) co śmieszniejsze - w Lublinie nie dalej jak 2 tygodnie temu sędzina była zachwycona chłopcem, mówiła że jest przepiękny, genialnie się zapowiada i warto go jak najwięcej wystawiać. za to wczoraj i przedwczoraj - tylko bdb oceny i schodziliśmy z ringu. co prawda nie schodziliśmy sami, 1 dnia zeszły z nami jeszcze 4 psy a drugiego dnia 2.. był pogrom grzywków w ten weekend:D no nie okazało się Opole dla nas szczęśliwe

oczywiście że księciunio jest tylko jeden:diabloti: haha

i jeszcze mój przystojniaczek słodki (czyt. naolejony brzydalek:lol:), który przyjedzie do nas już za 4 dni!!!!!!! cieszę się niesamowicie:loveu:

Posted

Aniu nie stresuj sie tak tymi bdb

Nasza 1 wizyta w opolu z Tobim wygladała tak
1 dzień wystawa krajowa sedzia z Finlandii Tobi ocena dobra czepneła się wzrostu, uszu i ogonka
2 dzień sedzia wystawa Klubowa z Polski nota bene pani Supronowicz ocena bdb czepneła sie wzrostu, uszu i to że jest mało temperamentny na ringu był jego brat który był tego samego wzrostu i stanął na 3 lokacie tyle ze HL
3 dzień wystawa Międzynarodowa ocena doskonała 4 lokata wspaniałe uszy

Jak widzisz co sedzia to co innego preferował byłam troszke załamana okazało sie potem że to były jego ostatnie bdb i dobre w tym roku. Tobi jako jedyny ze swojego miotu skończył Młodziezowy Chapionat Polski

Uli to ładny piesek i wzorcowy, dopiero poznajesz sędziów i masz jeszcze małe doświadczenie, Uli musi obyć sie z ringiem i powiem Ci jeszcze tak. Pies o wiele lepiej pokazuje się na otwartej przestrzeni nie jest tak zestresowany gwarem jaki panuje na halach. Poza tym trening czyni mistrza a ty masz sie bawić wystawami i twój pies również cieszyć sie z każdego osiagniecia. Pewnie że fajnie jest stawać na 1 lokacie ale nauczyłam sie jednego trzeba doceniać to co się ma i nie być jak niektórzy hodowcy którzy jak zajma inne niz 1 lokatę to uważaja że wszystkie inne psy są be a tylko jego najpiekniejszy. Nie raz bolało mnie serducho bo dla mnie moje psy sa najpiekniejsze ale zdaje sobie sprawę z ich wad i bardzo sie ciesze jeśli sędzia doceni ich za ich temperament za piekny ruch i postawe jaka prezentuja na ringu i to dla mnie jest najwieksza nagrodą.

Ale sie rozpisałam jeszcze raz dzieki za miłe towarzystwo na moim watku beda wstawione zdjecia z wystawy no i Kolcio

Posted

jeszcze tylko 4 dni :loveu: super

a co do ocen - Drzonków - ciemne oko o dobrym kształcie; NDM - oko mogłoby być mniej okrągłe :eviltong: każdy pisze coś innego :eviltong:
także te oceny to tak sobie bym traktowała... ;)

może spróbuj na powietrzu jak chłopakowi pójdzie, pomału i ogonek odzyska :)

Posted

[quote name='Joanna Karasiewicz']Aniu nie stresuj sie tak tymi bdb

Nasza 1 wizyta w opolu z Tobim wygladała tak
1 dzień wystawa krajowa sedzia z Finlandii Tobi ocena dobra czepneła się wzrostu, uszu i ogonka
2 dzień sedzia wystawa Klubowa z Polski nota bene pani Supronowicz ocena bdb czepneła sie wzrostu, uszu i to że jest mało temperamentny na ringu był jego brat który był tego samego wzrostu i stanął na 3 lokacie tyle ze HL
3 dzień wystawa Międzynarodowa ocena doskonała 4 lokata wspaniałe uszy

Jak widzisz co sedzia to co innego preferował byłam troszke załamana okazało sie potem że to były jego ostatnie bdb i dobre w tym roku. Tobi jako jedyny ze swojego miotu skończył Młodziezowy Chapionat Polski

Uli to ładny piesek i wzorcowy, dopiero poznajesz sędziów i masz jeszcze małe doświadczenie, Uli musi obyć sie z ringiem i powiem Ci jeszcze tak. Pies o wiele lepiej pokazuje się na otwartej przestrzeni nie jest tak zestresowany gwarem jaki panuje na halach. Poza tym trening czyni mistrza a ty masz sie bawić wystawami i twój pies również cieszyć sie z każdego osiagniecia. Pewnie że fajnie jest stawać na 1 lokacie ale nauczyłam sie jednego trzeba doceniać to co się ma i nie być jak niektórzy hodowcy którzy jak zajma inne niz 1 lokatę to uważaja że wszystkie inne psy są be a tylko jego najpiekniejszy. Nie raz bolało mnie serducho bo dla mnie moje psy sa najpiekniejsze ale zdaje sobie sprawę z ich wad i bardzo sie ciesze jeśli sędzia doceni ich za ich temperament za piekny ruch i postawe jaka prezentuja na ringu i to dla mnie jest najwieksza nagrodą.

Ale sie rozpisałam jeszcze raz dzieki za miłe towarzystwo na moim watku beda wstawione zdjecia z wystawy no i Kolcio

wiesz co bardziej się wkurzyłam niż stresowałam, ale dzięki że mi to napisałaś - teraz w ogóle się już tym nie przejmuje hihi
dla mnie największą nagrodą będzie jak sie Uli przestanie bać, teraz w młodzieży po to głównie jeździmy. chłopakowi bardzo przydaje się socjalizacja, widzę że po wystawach mniej go stresują kontakty z ludźmi i nawet zaczyna to lubić - a to jak najbardziej jest na plus.
ja również dziękuje za miłe towarzystwo, super było się poznać i mam nadzieję do zobaczenia niedługo na jakiejś wystawce

[quote name='Jaga.']jeszcze tylko 4 dni :loveu: super

a co do ocen - Drzonków - ciemne oko o dobrym kształcie; NDM - oko mogłoby być mniej okrągłe :eviltong: każdy pisze coś innego :eviltong:
także te oceny to tak sobie bym traktowała... ;)

może spróbuj na powietrzu jak chłopakowi pójdzie, pomału i ogonek odzyska :)

teraz już tylko 3 dni:D o ile teraz do nas przyjedzie. dziewczyna która ma go przywieźć do nas napisała mi, że coś tam jej sie pozmieniało i nawet nie jest pewna czy będzie w Polsce w ten weekend:( zapłacze sie! mama powiedziała że jakby coś to może puści mnie busem, zajade do ciotki i wtedy ruszymy razem do Almy.
no sędziom różne rzeczy się podobają:eviltong: np Ulinek w Kownie - sędzia zachwycał się ruchem, dwa razy było w opisie o ruchu, oba razy że 'doskonały w ruchu'. za to w Opolu drugiego dnia - 'ruch bardzo nerwowy, wąsko prowadzone tylne nogi' - czyli chyba nie bardzo na plus (?)

przyznam się że liczyłam na Ulinka że w Lublinie się pokaże (na powdórku), a nie pokazał się. mam nadzieję że teraz w Radomiu będzie lepiej, skoro był w stanie podnieść ogonek na zatłoczonej hali to może i mu sie na dworze odmieni.

jeszcze jedna fota z wystawy na której bardzo mi się podoba jak chłopiec stoi
[SIZE="1"]fot. Gattaca

[SIZE="3"]MOJE MALEŃSTWO DZISIAJ KOŃCZY ROCZEK!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Ulinku 1000 latek!!! :loveu:
jest boski, Ania jestem pod wrazeniem jak z nim pracujesz, kilka miesiecy temu nawet nie byloby mowy zeby odemnie wzial kawalek jedzenia, a teraz odwazyl sie chlopiec, ze jest delikatny to da sie wypracowac, ja za to mojego wulkana energii i wiercika musze nauczyc wyciszania sie ;)
a i drugi pies w domu tez mu napewno pomoze zdobyc pewnosci siebie;) ja w was wierze :loveu:

Posted

[quote name='immortal']100 latek!!! :loveu:

[quote name='Sylwia K']wszystkiego najlepszego!!!

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/7-7.jpg jaki zadowolony:loveu:

[quote name='kalyna']Uli wszystkiego najlepszego :D
i pewnie jakaś ogromna kość mu się należy :)

[quote name='Jaga.']

[quote name='*anusia&ajlu*']Ulinku 1000 latek!!! :loveu:

dziękujemy:loveu::loveu:

[quote name='*anusia&ajlu*']Ulinku 1000 latek!!! :loveu:
jest boski, Ania jestem pod wrazeniem jak z nim pracujesz, kilka miesiecy temu nawet nie byloby mowy zeby odemnie wzial kawalek jedzenia, a teraz odwazyl sie chlopiec, ze jest delikatny to da sie wypracowac, ja za to mojego wulkana energii i wiercika musze nauczyc wyciszania sie ;)
a i drugi pies w domu tez mu napewno pomoze zdobyc pewnosci siebie;) ja w was wierze :loveu:

dzięki, bardzo mi miło czytać takie rzeczy;) to prawda że pracy trzeba było w chłopca włożyć, ciągle jednak więcej przed nami niż za nami. ale zmienił się mocno i to mnie cieszy;) zresztą sama wiesz jaki był te pare miesięcy temu.. z niego jest taki księciunio delikates i nie wiem czy to się jeszcze zmieni, zobaczymy
Boo ma super charakter, jestem pod wrażeniem Twojego gołodupca:loveu: oprócz tego że ma świetny charakter to jest prześliczny. myśle że pojętny z niego chłopiec więc szybko uda Ci się przetłumaczyć mu że trzeba czasami się troszkę wyciszyć hihi

Posted

Wsyzstkie naaaj dla Ulinka,a jako prezent dostanie nowego braciszka :D
A wystawami się nie przejmuj,Ulinek jest przynajmniej wzorcowy jeśli chodzi o wzrost i jak si nei bedize bałto jesczze złotka zgarniecie :)

Posted

Aniu, Ulinek ślicznie się prezentował, myślę, że i tak poszło nieźle, chłopiec niech się oswaja z ringiem, a przecież nie chodzi o to by wygrywać... raz jest lepiej, raz jest gorzej ;)
Chłopiec jest śliczny, uwielbiam go :loveu: odbijecie się w Radomiu ;)

A sędzia z drugiego dnia sam zbyt atrakcyjny nie jest :roll: dostatecznej by u mnie nie miał :evil_lol: hahah

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/9-7.jpg uwielbiam gdy robi takie oczka gdy drapię go pod pyszczkiem :loveu:

Posted

Aniu, no i znowu bardzo dobra? :( Co za głupie te człowieki są, że Ulinkowi bardzo dobre dają!!!!!!!
Ślicznie się według nie prezentował. A jakie minki stroi na zdjęciach. Ja to mam dopiero... Moje psy nie lubią aparatu a z rodziny uwielbiają. :( Jutro powrzucam zdjęcia psinek z rodziny i znajomych ( narazie dwie ). :-D
A dla Ulinka: :)

Uploaded with ImageShack.us
Przepraszam że odwrócone ale według mnie ładne.

Posted

Oj, ale bardzo dobra nie jest taka zła... ZK podaje takie uzasadnienie:

Ocena „BARDZO DOBRA” (BDB) może zostać przyznana jedynie psu, który posiada typowe cechy
rasy i ma zachowane proporcje oraz jest we właściwej kondycji. Nieliczne, drobne błędy mogą być
tolerowane, o ile nie dotyczą budowy psa. Ta ocena może być przyznana jedynie psu wysokiej klasy.

Ej, to i tak jest dobrze ;)

Posted

[quote name='Maalwi']Wsyzstkie naaaj dla Ulinka,a jako prezent dostanie nowego braciszka :D
A wystawami się nie przejmuj,Ulinek jest przynajmniej wzorcowy jeśli chodzi o wzrost i jak si nei bedize bałto jesczze złotka zgarniecie :)

ciekawe czy sie ucieszy z takiego prezentu:diabloti:
teraz się w tym w sumie w ogóle nie przejmuje, jestem bardzo zadowolona z tego jak chłopiec wyglądał, z tego że przynajmniej ustawiać ładnie się zaczął, że p. Kruczek pochwalił bardzo włos i przygotowanie - dla mnie to bardzo dużo;)
może i bać się niedługo przestanie, postępy póki co są. na 1 wystawie nie chciał się w ogóle ustawić, musiałam trzymać pod głową i pod tyłkiem a i tak się stawiał, na jedzenie nie chciał patrzeć. a teraz pięknie się ustawiał, nie musiałam w ogóle go podtrzymywać, ładnie jadł, nie bał się tak obcych jak wcześniej. chyba o to chodzi w wystawach żeby być zadowolonym ze swojego psa:)

[quote name='mychaaaaa']Aniu, Ulinek ślicznie się prezentował, myślę, że i tak poszło nieźle, chłopiec niech się oswaja z ringiem, a przecież nie chodzi o to by wygrywać... raz jest lepiej, raz jest gorzej ;)
Chłopiec jest śliczny, uwielbiam go :loveu: odbijecie się w Radomiu ;)

A sędzia z drugiego dnia sam zbyt atrakcyjny nie jest :roll: dostatecznej by u mnie nie miał :evil_lol: hahah

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/9-7.jpg uwielbiam gdy robi takie oczka gdy drapię go pod pyszczkiem :loveu:

dzięki cieszę się że się podobał cioteczce hihi;) napewno mu to Opole dobrze zrobiło (chociaż nei wiem czy jak chodzi o stanie na stoliku bo 1 raz widziałam tak dokłanie macających sędziów i Ulinek był... 'nieco' przestraszony na stole, mam nadzieję że sobie tego nie zapamięta).

hahahah:evil_lol: czepiasz się:diabloti:

taaaak to jest zdecydowanie ta minka:loveu:

[quote name='Polari']Aniu, no i znowu bardzo dobra? :( Co za głupie te człowieki są, że Ulinkowi bardzo dobre dają!!!!!!!
Ślicznie się według nie prezentował. A jakie minki stroi na zdjęciach. Ja to mam dopiero... Moje psy nie lubią aparatu a z rodziny uwielbiają. :( Jutro powrzucam zdjęcia psinek z rodziny i znajomych ( narazie dwie ). :-D
A dla Ulinka: :)

Uploaded with ImageShack.us
Przepraszam że odwrócone ale według mnie ładne.

no tak znowu bdb. cieszę się że nie tylko mi się podobał:) haha
dzięki

[quote name='mychaaaaa']Oj, ale bardzo dobra nie jest taka zła... ZK podaje takie uzasadnienie:

Ocena „BARDZO DOBRA” (BDB) może zostać przyznana jedynie psu, który posiada typowe cechy
rasy i ma zachowane proporcje oraz jest we właściwej kondycji. Nieliczne, drobne błędy mogą być
tolerowane, o ile nie dotyczą budowy psa. Ta ocena może być przyznana jedynie psu wysokiej klasy.

Ej, to i tak jest dobrze ;)

no niby nie jest taka zła, szczególnie patrząc po tym że sędzia był jednak wymagający, używał całej skali ocen (były nawet dostateczne i dobre) a doskonałych wcale nie posypało się dużo.
w każdym razie jeszcze raz napiszę że ja jestem zadowolona z tego jak chłopiec wyglądał;) a zachowanie myśle że się poprawi

Posted

[quote name='psyja']no niby nie jest taka zła, szczególnie patrząc po tym że sędzia był jednak wymagający, używał całej skali ocen (były nawet dostateczne i dobre) a doskonałych wcale nie posypało się dużo.
w każdym razie jeszcze raz napiszę że ja jestem zadowolona z tego jak chłopiec wyglądał;) a zachowanie myśle że się poprawi[/QUOTE]

Ej, to trzeba się cieszyć :) ja przy dobrej czy dostatecznej bym chyba stała na ringu i płakała :eviltong: bo ja strasznie przeżywam wszystko ;)

Posted

haha też później doszłam do takiego wniosku:eviltong:
ja drugiego dnia jak skończyła się ocena nas tzn po stoliku i po kółeczku na ziemi myślałam że sie rozpłacze.. takie 'ja pier... skreślona doskonała i bdb!!!!!!!' - mam genialne foty hahaha moje miny wtedy zabijaą:diabloti:

Posted

No to wstawiaj te genialne foty. :diabloti: Ja też bym się popłakała... :-( - :evil_lol: I myślała to samo co ty tylko jeszcze że głupi sędzia. :madgo:
Mysza miała też dobre oceny bo ma złą kondycjię włosa! :razz: Ma miękką jak owieczka a powinna mieć taką jak dzik :lol: - nie chciałabym takiej wolę taką jaką ma ale po szczeniorach miała sierść dzika i chciało mi się płakać że jej taka zostanie... :-( :roll:
Zapraszam Cię do mojej galeri. Jak nie wejdziesz to będzie - FOCH! :evil_lol::pissed::evilbat::megagrin::vamp::watpliwy::nonono2::obrazic::-x:siara::bad-word:

Posted

ooo niiee takich fot nie wrzucam:diabloti::diabloti: całe szczęście że ja się nie popłakałam hih

u Ulinka włos akurat jest ładny, najgorzej jest z obyciem ringowym. musimy ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć;) żeby sie chłopak przestał bać