Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kalyna napisał(a):
No przystojniaka to ty ładnego będziesz mieć :)
No i stadko całkiem fajne, i nawet jest tam Grzywek podobny do Lucusia od Darii :)
jestem ciekawa jak się żyje z tyloma psami, bo na nudę to nie ma co raczej liczyć :)

**
wiem Paulina będzie wystawiać twoje psy :) kurcze jeszcze trochę i pomysły mi się skończą.. :lol:

właśnie tego Lucusiowego miałam początkowo brać;) bardzo fajny z niego chłopiec
a Alma nie ma akurat tak bardzo dużo grzywków:) ma 4, jak Dokis przyjedzie do mnie to będą 3. a za tłum na fotach robi jej aktualny miocik hihi, wszystkie już mają właścicieli oprócz rudasa właśnie, który ciągle szuka domku

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

psyja napisał(a):
właśnie tego Lucusiowego miałam początkowo brać;) bardzo fajny z niego chłopiec
a Alma nie ma akurat tak bardzo dużo grzywków:) ma 4, jak Dokis przyjedzie do mnie to będą 3. a za tłum na fotach robi jej aktualny miocik hihi, wszystkie już mają właścicieli oprócz rudasa właśnie, który ciągle szuka domku

ooo rudas szuka domku :)
to nie ma nikogo chętnego? aż dziwne :lol:
nie, nie ja narazie nie :)

Posted

Maalwi napisał(a):
Dokis piękny :)
Oooo nie ma tak łatwo,będę was na GG zamęczać i się wypytywać :diabloti::evil_lol:

;) nieskromnie powiem że mi też się podoba i to baaaaardzo bardzo

kalyna napisał(a):
ooo rudas szuka domku :)
to nie ma nikogo chętnego? aż dziwne :lol:
nie, nie ja narazie nie :)

a szuka szuka, też się dziwię bo cena jest przyzwoita a szczeniak śliczny i ma bardzo fajny papier. chętni pewnie są ale nikogo konkretnego nie widać;)

Posted

rudasa sama bym wzięła :diabloti: ma zajebistą główkę :D

psyja napisał(a):
a co miał być nie zadbany? haha

haha no najlepiej jakby te włosy były sztuczne :diabloti: część wystawców by się pewnie ucieszyła :diabloti:

psyja napisał(a):
dla mnie ma przepiękną głowe (..Jaga..:diabloti: - ale kiedy naprawde ma!:-D)

buahahahaha no o tej głowie można coś powiedzieć ale o głowie 2 dniowego szczena? ślepego i wyglądającego jak zdechła mysz? :diabloti:
zresztą ja nic głowie Dokisia nie ujmuję, za mało się znam żeby oceniać, ale chłopak ładny

psyja napisał(a):
tylko włos z lekka przesuszony. Alma napisała zresztą sama że jego włos nie jest teraz w kondycji wystawowej bo nie planowała go wystawiać przez najbliższe pół roku. no ale spokojnie, ogarniemy;-) trzeba będzie moooocno nawilżyć. Super Cream i olej z łososia koniecznie potrzebne;-)

no jest akurat pikuś, zobaczysz jak go wsadzisz w super cream, mojemu Johnemu tak genialnie włos nawilżył, nie wiem jak inne oleje bo nie próbowałam ale z tego jestem mega zadowolona + jedwab + maski i chłopak ma teraz naprawdę fajny włos, może nie zajebisty :D ale w porównaniu z tym co było to naprawdę ma boski

Posted

Jaga. napisał(a):
rudasa sama bym wzięła :diabloti: ma zajebistą główkę :D

haha no najlepiej jakby te włosy były sztuczne :diabloti: część wystawców by się pewnie ucieszyła :diabloti:

buahahahaha no o tej głowie można coś powiedzieć ale o głowie 2 dniowego szczena? ślepego i wyglądającego jak zdechła mysz? :diabloti:
zresztą ja nic głowie Dokisia nie ujmuję, za mało się znam żeby oceniać, ale chłopak ładny

no jest akurat pikuś, zobaczysz jak go wsadzisz w super cream, mojemu Johnemu tak genialnie włos nawilżył, nie wiem jak inne oleje bo nie próbowałam ale z tego jestem mega zadowolona + jedwab + maski i chłopak ma teraz naprawdę fajny włos, może nie zajebisty :D ale w porównaniu z tym co było to naprawdę ma boski

bierz rudasa:diabloti: haha nie wiem czy z tą główką to ironia czy nie, ale poważnie mówiąc to mnie jego głowa średnio powala:D tzn jest ładna ale nie jakaś super ładna dla mnie - chociaż oczywiście wszystko się może zmienić o 180 stopni bo to dzieciaczek jeszcze. za to na tą chwile bardzo fajnie się chłopiec rusza i ogólnie ma super budowe

buhahhaha to tak jak mówić o tygodniowych szczeniakach że są idealne na wystawy i niesamowicie wybitnie obiecujące:evil_lol: ja też się tak nie znam ale straaaasznie podoba mi się jego głowa (szczególnie w porównaniu do wielu psów które się widuje np na wystawach) no i ma słodki wyraz;) haha ja teraz naprawde już jestem w nim zakochana doszczętnie. mam taaaak ogromną nadzieję że u nas zostanie... buhaha więc narazie mogę sie rozwodzić nad tym jaki to on piękny:eviltong:

mam nadzieję że się szybciutko nawilży bo wybieramy się na Radom hihi:)

Posted

psyja napisał(a):
bierz rudasa:diabloti: haha nie wiem czy z tą główką to ironia czy nie, ale poważnie mówiąc to mnie jego głowa średnio powala:D tzn jest ładna ale nie jakaś super ładna dla mnie - chociaż oczywiście wszystko się może zmienić o 180 stopni bo to dzieciaczek jeszcze. za to na tą chwile bardzo fajnie się chłopiec rusza i ogólnie ma super budowe

półżartem półserio ;)
chętnie bym go wzięła ale póki co Johnny mnie powala obsikiwaniem się i kolejnego faceta pp nie chcę

psyja napisał(a):

buhahhaha to tak jak mówić o tygodniowych szczeniakach że są idealne na wystawy i niesamowicie wybitnie obiecujące:evil_lol:

no właśnie coś w ten deseń :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

psyja napisał(a):
mam nadzieję że się szybciutko nawilży bo wybieramy się na Radom hihi:smile:

trzymam kciuki :loveu: ciekawe jak mu pójdzie :loveu:

Posted

[quote name='mychaaaaa']Ania, na pewno wybieracie się na Radom, bo ja na Radom jadę! :evil_lol:

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/dokis-1.jpg a na tej focie Dokis jest najpiękniejszy na świecie :loveu:

oczywiście że się wybieramy:cool3:

ooo tak:loveu: mam nadzieję że Ulinek się nie obrazi za to że tak mówie haha

[quote name='Jaga.']półżartem półserio ;)
chętnie bym go wzięła ale póki co Johnny mnie powala obsikiwaniem się i kolejnego faceta pp nie chcę

trzymam kciuki :loveu: ciekawe jak mu pójdzie :loveu:

mnie też to sikanie zabija.... dlatego szukałam chłopca łysego. ale jak wyszło jak wyszło z Dokisem to się zakochałam iiii.... już nie ma wyjścia;) może jakieś Dokisowe dziecko mi się ładne i hl trafi:D
już się boję jak to będzie, u niego ten włos jeszcze dłuższy.. brrrrrrrrr. chyba naprawde muszę zainteresować się pasami na włos, bo nie mam siły przed każdym spacerem robić 8 kucyków. a u dwóch chłopców to nawet 16:shake:

nie dziękujemy za kciuki:) jestem straaaaaaasznie ciekawa jak go w Polsce ocenią. na Litwie i Białorusi się podobał - a co będzie w Polsce?

Paulina tak w ogóle jak tylko Doki przyjedzie to Was nawiedzimy - może litwin nie robiący min lepiej przekona Michała do pp niż Ulinek hahahaha :diabloti: ahhh już się nie mogę doczekać psa który kocha obcych! wcześniej, jak był Gafelek to mnie to irytowało że zawsze musiał poleźć za kimś i wymuszać mizianie, a teraz mi się właśnie taki marzył;)

Posted

psyja napisał(a):
Paulina tak w ogóle jak tylko Doki przyjedzie to Was nawiedzimy - może litwin nie robiący min lepiej przekona Michała do pp niż Ulinek hahahaha :diabloti: ahhh już się nie mogę doczekać psa który kocha obcych! wcześniej, jak był Gafelek to mnie to irytowało że zawsze musiał poleźć za kimś i wymuszać mizianie, a teraz mi się właśnie taki marzył;)

Oooo! Nie mogę się doczekać :loveu: Powiedziałam Michałowi co planujesz (planujemy?) i jakoś nienajgorzej to przyjął :eviltong: może Doki go przekona ;)
Moja Laila kocha wszystkich ludzi, aż mnie denerwuje jak za każdym leci i na ręce się wciska. Honey jest taki w sam raz. Ani nie garnie się do ludzi, ani nie ma do nich dystansu czy strachu ;)

Jaga. napisał(a):
Ulinku słyszałeś? no to nasikaj cioci do buta następnym razem :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

No wiesz co?? Przecież Ulinek to moje kochanie :loveu:

Posted

Jaga. napisał(a):
Ulinku słyszałeś? no to nasikaj cioci do buta następnym razem :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:diabloti::diabloti: teraz się chłopiec będzie musiał dzielić cioteczką z braciszkiem hihi

mychaaaaa napisał(a):
Oooo! Nie mogę się doczekać :loveu: Powiedziałam Michałowi co planujesz (planujemy?) i jakoś nienajgorzej to przyjął :eviltong: może Doki go przekona ;)
Moja Laila kocha wszystkich ludzi, aż mnie denerwuje jak za każdym leci i na ręce się wciska. Honey jest taki w sam raz. Ani nie garnie się do ludzi, ani nie ma do nich dystansu czy strachu ;)

oooo no to super:loveu: zobaczysz, jeśli Dokis jest rzeczywiście taki jak twierdzi hodowczyni, to rozkocha Michała w sobie w ciągu paru sekund:D

a Hani ma chyba idealny stosunek do ludzi jak na szpica;)

mychaaaaa napisał(a):
No wiesz co?? Przecież Ulinek to moje kochanie :loveu:

:loveu: o kochana zobaczymy zobaczymy czy dalej nim będzie po tym jak stwierdziłaś że jest ktoś piękniejszy na tym świecie hahah:diabloti:

Posted

psyja napisał(a):
:loveu: o kochana zobaczymy zobaczymy czy dalej nim będzie po tym jak stwierdziłaś że jest ktoś piękniejszy na tym świecie hahah:diabloti:

Uli to jest moja muza! Moje natchnienie artystyczne! :evil_lol:

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Uli to jest moja muza! Moje natchnienie artystyczne! :evil_lol:

buahahahhaa :diabloti: widziałam efekty natchnienia na fb, boskie :loveu:

mychaaaaa napisał(a):

szczerze powiedziawszy nie chciałabym żeby pies wielkości Honeya do mnie leciał ani wciskał się mi na ręce :diabloti:;) także już go kocham :loveu: on jest widzę taki jak Goldie, owszem kocham mizi mizi ale cię nie zaczepię, za to Johnny to świrus - kangur :diabloti: na każdego musi wleźć i rozdawać buziaki, bywa to wkurzające

Posted

Jaga. napisał(a):
szczerze powiedziawszy nie chciałabym żeby pies wielkości Honeya do mnie leciał ani wciskał się mi na ręce :diabloti:;) także już go kocham :loveu: on jest widzę taki jak Goldie, owszem kocham mizi mizi ale cię nie zaczepię, za to Johnny to świrus - kangur :diabloti: na każdego musi wleźć i rozdawać buziaki, bywa to wkurzające

O! To Laila zachowuje się jak Johnny :roll: odciągnąć od ludzi jej nie można, a przecież nie każdy sobie życzy. A Honey grzeczny. Chyba, że ktoś do nas do domu przychodzi, wtedy podskakuje, obejmuje łapkami w pasie i kładzie główkę jak dziecko ;) tak się przytula na powitanie. Na zewnątrz - nigdy.

Posted

[quote name='Jaga.']buahahahhaa :diabloti: widziałam efekty natchnienia na fb, boskie :loveu:

ooo tak a dzisiaj mają być ponoć leszcze lepsze!:D

[quote name='Jaga.']szczerze powiedziawszy nie chciałabym żeby pies wielkości Honeya do mnie leciał ani wciskał się mi na ręce :diabloti:;) także już go kocham :loveu: on jest widzę taki jak Goldie, owszem kocham mizi mizi ale cię nie zaczepię, za to Johnny to świrus - kangur :diabloti: na każdego musi wleźć i rozdawać buziaki, bywa to wkurzające

Uli - spróbuj mnie pogłaskać jak nie mam humoru to ręke stracisz:diabloti: jak jest normalny to sie najczęściej odsunie a jak jest dziwny to zacznie merdać ogonem i skakać haha. za to z każdym baaaardzo chce pracować, chodzi za ludźmi i patrzy im w oczy 'no zadaj mi coś prooooszę!':)

[quote name='dianusia921']http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/dokis-1.jpg pysio mi się podoba,cudna ta plamka :loveu:

Ale nadal zdania nie zmieniam.
Jak możesz ?! Księciunio to ULI jest! :loveu:

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/dokis2.jpg rudzielec obok Dokisa cudowny! :):):)

Dokis może byłby ładny gdyby jego włos nie wyglądał jak wygląda...

Nadal uważam,że Uli tysiąc razy ładniejszy ! :)

ahh pysio jest przecudny cały:loveu::loveu: hihi a Ulinek musi się teraz dzielić tytułem księciunia:eviltong:
a z włosem chodzi Ci o kolor czy wygląd? bo tak jak pisałam, jest przesuszony i trzeba dość mocno go nawilżyć:) ale moim zdaniem jego ilość jest idealna, nie za dużo nie za mało, długość też fajna jak na ten wiek. tylko kolor mało ciekawy, niebzyt się w oczy rzuca chłopak

dorzucam zaległe weekendowe foty - sama nie wierzę ile ostatnio zdjęć tu wrzucam:D

złooodziej....

patrol terenu;)

Posted

Ania, kolor to nie wszystko! Jak Haniska wzięłam "życzliwi" pisali nam, że zrobiliśmy błąd, że Honey ma zły kolor, że będzie miał obniżane oceny na wystawach. I co? I sędziowie chwalą jego kolor, że ma piękną pigmentację i szatę :roll:

Posted

lecęęęę!:cool3: (znowu nie złapałam ostrości na chłopca, no nie umiem tego zrobić:<)

spacerek

z mamą hihi

iiii

ślicznie się te promienie przebijały

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Ania, kolor to nie wszystko! Jak Haniska wzięłam "życzliwi" pisali nam, że zrobiliśmy błąd, że Honey ma zły kolor, że będzie miał obniżane oceny na wystawach. I co? I sędziowie chwalą jego kolor, że ma piękną pigmentację i szatę :roll:

ale nie chodzi o to że zły kolor:eviltong: bo kolor wg wzorca jest dobry tylko o to że mało ciekawy. zawsze większą uwage na siebie zwróci na wystawie np czekoladowy pies czy tak jak Ulinek łaciaty niż taki ni to szary ni to brązowy ni to beżowy

Posted

[quote name='Maalwi']Super ta fotka z mamą :D

dzięki;)

hihih apropo takich fot zobaczcie i porównajcie:

fotka z okolic września/października 2010:) haha najlepszy jest niedogolony pysio i uszy na pszczołe:D

Posted

psyja napisał(a):
ale nie chodzi o to że zły kolor:eviltong: bo kolor wg wzorca jest dobry tylko o to że mało ciekawy. zawsze większą uwage na siebie zwróci na wystawie np czekoladowy pies czy tak jak Ulinek łaciaty niż taki ni to szary ni to brązowy ni to beżowy

No, nasz też jest zgodny ze wzorcem :eviltong: aa tam, Doki zwróci uwagę pięknym ruchem, piękną budową i gracją hihihi ;)