Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też Aniu gratuluję z całego serduszka! Uli jest boski i zasłużył na sreberko! :loveu:
Szkoda, że z młodym prezenterem nie wyszło :eviltong:
A tak właściwie, to dlaczego się nie chwalisz, co? :cool3:

Posted

dzięki:loveu:

już się chwalę:diabloti: wczoraj nie miałam siły hahaha

a więc wystawka nam się bardzo udała, towarzystwo i sędzina super, pogoda nawet nawet. hihi stanęliśmy na drugiej lokacie, doskonały (na 4 psy) :) sędziowanie mi się baaaaaaaaardzo podobało, oby więcej takich ludzi jak p. Kuriata-Okarmus! była bardzo delikatna do psów, sympatyczna dla wystawców (chociaż wyśmiała mój grooming:D), każdy swój wybór tłumaczyła i dokładnie objaśniała. nie ustawiała na lokatach przy tabliczkach, tylko zbierała wszystkich razem do siebie i mówiła w stylu 'ten wygrał bo to, ten ma drugie miejsce bo to, ten ma 3 bo mi się nie podoba w nim to'. ogólnie spodziewałam się po Ulim lepszego zachowania:shake: chłopak był przestraszony i nie pokazywał się zbyt ładnie, jedyny postęp od ostatneij wystawy to taki że ustawiał się w miare okej, nie musiałam go przytrzymywać ciągle, na stoliku też nie najgorzej stał. ale ogonek do brzuszka przyklejony:shake: mimo to sędzinie się bardzo spodobał, powiedziała że to przepiękny pies, że jest jeszcze młody ale doskonale się rozwija i żeby jak najwięcej z nim jeździć na wystawy bo warto:loveu::loveu: do tego dodała, że zwycięstwo dzisiaj otrzymuje inny pies tylko dlatego że się ładniej pokazuje i jest starszy, no a też mu niczego nie brakuje. chyba narazie damy sobie spokój z posłuszeństwem i będziemy katować trening pod kątem wystaw, głowa mnie wczoraj bolała od ilu osób usłyszałam że to przepiękny pies ale lipe robi że się tak pokazuje i mase na tym traci...:shake: ja już nei wiem co z nim zroić:mad: najfajniejsze jest to, że po ocenie na ringu chodził z podniesionym ogonem, ćwiczyliśmy 'left', 'right', szaleliśmy:angryy::angryy::angryy::angryy: on mi to chyba normalnie na złość robi:mad:
aha no ale znajduje w jego wczorajszym pożal się Boże pokazywaniu jeszcze jeden plus - był bardzo pozytywnie nastawiony do ludzi, nawet przy odbieraniu teczki z opisem i medalem skoczyl na sędzine i zaczął merdać do niej ogonem:-o jak nie on:diabloti:

oprócz tego miałam startować w mp, ale nie wyszło:roll: chociaż z innej strony to się i cieszę:cool3: byłam już tak wk*rwiona przez psa z którym miałam iść... poszłyśmy z nim i właścicielką na trawe z brzegu, poćwiczyć i żeby się załatwił. i co z tego wyszło? pod ringiem kupa, na ringu siku i druga kupa:angryy: nie miałam woreczków a ludzie myślałam że mnie pozabijają wzrokiem:cool1:
w końcu nie wystartowałam bo eliminacje miały być 'za chwile', łaziłam po ringu 20 minut i nic i ktoś mi powiedział że miały być o 13:30. no to ja poszłam odłożyć Omara (akite z którą miałam startować), pogadałam z dziewczynami i stwierdziłam że podejde z nimi popatrze co jest do kupienia. idziemy idziemy i co? eliminacje do mp właśnie trawją:evil_lol: więc machnęłam ręką bo i Omar gdzieś zniknął mi z oczu. a opłacało się iść z dziewczynami bo kupiłam b fajny kombinezon:eviltong:

no, to koniec chwalnia:diabloti: fot z ringu nie mam, mam tylko pare poza ringowych

Posted

Ja też gratuluję :)
Ojj też muszę ćwiczyć z Bibi na wystawy bo ona za to za bardzo rozentuzjowana jest a nie przestraszona :eviltong:
Ja też chcę do tej sędziny,ale skoro je isę Uli podoba to chyba Bibi za duża dla niej :(

Posted

Maalwi napisał(a):
Ja też gratuluję :)
Ojj też muszę ćwiczyć z Bibi na wystawy bo ona za to za bardzo rozentuzjowana jest a nie przestraszona :eviltong:
Ja też chcę do tej sędziny,ale skoro je isę Uli podoba to chyba Bibi za duża dla niej :(

Bibi z tego co mówisz nie jest ogromna, a ta sędzina z tego co krąży plota preferuje duże grzywki ;)

Posted

[quote name='mychaaaaa']Bibi z tego co mówisz nie jest ogromna, a ta sędzina z tego co krąży plota preferuje duże grzywki ;)

w sumie to ciężko powiedzieć i stwierdzić - wygrywały u niej psy bardzo duże a Ulego wielkością się zachwycała, że jest idealny i to samo wpisała w karte oceny.

dziękujemy Kalyna:loveu:

moje jedyne dwie foty z wystawy hahaha naprawdę nie mam nic więcej. szkoda gadać:roll:

obie są zrobione już pare godzinek po sędziowaniu stąd taki kucyk no i włos poczochrany

nie na temat dodam że...
już 6 maja Dokis będzie u nas :loveu::loveu::loveu:

Posted

oprócz tego dzisiaj odwiedziliśmy Monike i Bolida, pofociłyśmy troche dzieciaków:cool3: zdjęcia głównie mojego autorstwa, niektóre są Moniki ale nie mam pojęcia które czyje

Posted

[quote name='mmoniaa8']Aniu dziś spędziliśmy miły dzionek w waszym towarzystwie mam nadzieje że nie długo znów się spotkamy :)
Boliś po spacerze padł, Dj trochę obrażony że zabawa bez niego ale z nim nigdy nic nie wiadomo :D Zobaczymy następnym razem.
Uli jest niesamowity :D

Ps. Nie mogłam się powstrzymać i wstawiam u ciebie najfajniejszą dziś fotkę Bolida (twojego autorstwa)
http://img42.imageshack.us/img42/7476/boliduli089.jpg

Uploaded with ImageShack.us

my też mamy nadzieję na powtórke ze spacerku:D było super. Ulinek też padł nieprzytomny po wejściu do domu:)
fota rzeczywiście super, jakoś nie zwróciłam uwagi na nią jak przeglądałam je na mailu, a jest mega:D szkoda tylko że przednie łapki ucięłam

[quote name='Jaga.']aaaale cudne foty :loveu: Bolid jak wyrósł!

;)
Boliś super chłop:)

[quote name='kalyna']A mnie zabił warkoczyk u Bolida :)
i Takie fajne porównanie golaska z owłosionym :)

warkoczyk to super patent, tak myśle że pewnie będziemy czasami ściągać od Moniki hihi
dla mnie łysol z puffem wyglądają przesuuuuuper:loveu::loveu:

[quote name='Jaga.']hahaha Uli jaki sponiewierany :D
Dokiś :loveu:

:evil_lol:
a Dokinka nie moge sie doczekać!

jeszcze Ulinek w nowym kombinezoniku - to przełomowe ubranko. pierwsze męskie mojego chłopca haha;)

i coby nie było zbyt męsko to na Dokisa czeka taka obróżka:D

Posted

B. fajne spotkanko. :)
A zdjęcia jak zwykle piękne. ;)
Ulinek się pewnie cieszy, że Pani w końcu doceniłą jego męskość. :lol:
Obróżka fajna, biedny Dokiś jeszcze nie wie co go czeka. :evil_lol:
Ach, już się nie mogę doczekać Twego nowego towarzysza. ! :)

Posted

[quote name='mychaaaaa']Super męska obróżka Dokisa ;) hahahah
A Uli bardzo przystojny w nowym kombinezonie :loveu:

a jaka śliczna ta obróżka!
:loveu::loveu:

[quote name='Gosia9712P']http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/4-6.jpg
To jest genialne :loveu:! Jakby tańczył :lol:

hihi też mi się podoba:)

[quote name='Maalwi']Hihi obróżka za 33,50 :D
A Uli Wygląda tak...szarmancko ;D
Jejku jak ja zazdroszczę i Dokisa i spotkania z Bolisiem aż mnie ściska w dołku ;p

a tak, cena jeszcze została:eviltong: ale ja tą obróżke kupiłam troszkę taniej, za 30zł haha
to się własnego Dokiska trzeba dorobić i spotykać z Luckiem i Darią;)

[quote name='Jaga.']Uli wygląda bardzo męsko... jak nie on :diabloti:

i za ten tekst właśnie wyleciałaś z Ulinkowej listy ulubionych cioteczek:diabloti::diabloti: przecież on taki męski chłopiec jest że jemu nawet różowa kurteczka nie odbiera seksapilu!:evil_lol:
a co do kombinezonu to żeby nie było haha chciałam fioletowy ale nie było rozmiaru na moją kruszynke:eviltong: a szkoda bo fioletowe były genialne! no ale tak przynajmniej chłopiec ma chociaż jedno ubranko prawdziwego mężczyzny <lol>
(poza tym mam zamiar kupić w Opolu fioletowe Dokisowi;))

[quote name='darii_iia']B. fajne spotkanko. :)
A zdjęcia jak zwykle piękne. ;)
Ulinek się pewnie cieszy, że Pani w końcu doceniłą jego męskość. :lol:
Obróżka fajna, biedny Dokiś jeszcze nie wie co go czeka. :evil_lol:
Ach, już się nie mogę doczekać Twego nowego towarzysza. ! :)

a tak, spotkanko się udało;) dzięki
pańcia od zawsze doceniała jego męskość:diabloti: która, jak już pisałam, jest tak olbrzymia że nawet różowa kurteczka jej nie przyćmi! (chyba że ktoś jest innego zdania, łapka do góry:diabloti:)
ja też nie mogę się doczekać Dokiska

Posted

buahahhahaha :diabloti: a za ten kombinezonik Uli wyleciał z listy potencjalnych partnerów Johnnego i bzyku bzyku nie będzie :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Jaga - Johnny jednak wolał różową kurteczke?:diabloti::diabloti:

edit czy teraz lepiej???:cool3:

[SIZE="1"]zdjęcie niestety nie oddaje jej zajebistych oczoj*bnych kolorków

Posted

psyja napisał(a):
i za ten tekst właśnie wyleciałaś z Ulinkowej listy ulubionych cioteczek:diabloti::diabloti: przecież on taki męski chłopiec jest że jemu nawet różowa kurteczka nie odbiera seksapilu!:evil_lol:

Bo to ja jestem ulubioną cioteczką Uliska!! :diabloti:
A ulubionym wujkiem jest Michał - na jego kolankach Uli robi niesamowite miny! :evil_lol:

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Bo to ja jestem ulubioną cioteczką Uliska!! :diabloti:

no ba:razz:

mychaaaaa napisał(a):
A ulubionym wujkiem jest Michał - na jego kolankach Uli robi niesamowite miny! :evil_lol:

buhahahahahah:diabloti: nie zapominaj że po zejściiu z kolan jeszcze na Michała złorzeczył:evil_lol: