psyja Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 dzięki znalazłam dziś Gafelka obroże, do której z siostrą jakieś 6-7 lat temu przyczepiłyśmy jego medale i chciałyśmy żeby tak chodził:D puściłyśmy go tak po Dzikich a on w lesie pogubił wszyściutko co mu tam przyczepiłyśmy haha, przez kolejny tydzień ludzie przynosili nam zguby do domu dzisiaj aż nie mogłam się powstrzymać, ubrałam go w to i zrobiłam zdjęcie:) medali nie jest dużo, było w troszke więcej (nie pamiętam dokładnie ile sie nie odnalazło ale raczej nie więcej niż 2-3) ale i tak jestem bardzo dumna z mojego przepięknego chłopca:) Quote
Jaga. Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 słodki jest... cudownie mieć takie wspomnienia o własnym psie :) Quote
Maalwi Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Jaka super fotka :) Piękny ten twój chłopak : )) Quote
psyja Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 oj tak wspomnień zostawi po sobie masę... zdecydowana większość to te wesołe, dobre - w końcu właściwie razem się wychowywaliśmy. Gucio dołączył do nas kiedy miałam 5 lat.. czasami zastanawiam się czy jeszcze kiedykolwiek 'trafię' na tak wspaniałego psa, który w takim samym stopniu będzie rozumiał ludzką mowę i będzie tak cudownie wszechstronny. eh pozostaje tylko pytanie, dlaczego one są z nami tak krótko..?! Maalwi dzięki Quote
psyja Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 słuchajcie muszę się Wam pochwalić - zdaliśmy dzisiaj z Ulinkiem egzamin:multi::loveu: jestem baaardzo zadowolona z mojego małego chłopca, pięknie się zachowywał! mhihi dostaliśmy certyfikat, a od przyszłej soboty zaczynamy na poważnie bieganie po torze:razz: no a później będziemy próbować się w PT, jeszcze nie podjęłam tylko decyzji kiedy: na wiosnę czy jesień. wszystko zależy od malucha, mam nadzieję że dalej będzie mi dawał tyle radości z wspólnej pracy:loveu::loveu: mamooo? Quote
Jaga. Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 brawo dla Was!!!!!!!!!! :multi::loveu::multi: Quote
Iza. Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Gratuluje kochana, jestem z Was niesamowicie dumna :loveu: :loveu: Quote
dianusia921 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Gucio ślicznie wygląda!!! Ulisek na zdjęciu słodki:) Wy także gratulujemy!! Ciekawe kiedy mnie z Baśkiem to czeka,mam nadzieję,że jeszcze nie :P Quote
psyja Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 dzięki Diania:) wrzucam foteczki z dzisiejszego spacerku, znowu jest pare nieostrych - ciemno już było! w każdym razie było super, pogoda dzisiaj mistrzowska:D Ulisek z napotkaną miłością, sunia miała cieczke i maluch pierwszy raz aż tak się zakochał waaaalka uciekaaaaaam uciekam bo jak nie....:diabloti: Quote
dianusia921 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/P1070801zabawka5.jpg Ulis tu wygląda genialnie!!! :evil_lol::evil_lol: http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/P1070826zabawka8.jpg Ulisek biedactwo! Bahia to potworzyca! :diabloti: Quote
Jaga. Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Uli widzę miłośnk dużych panien :D http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/P1070826zabawka8.jpg OMG!!! Quote
*anusia&ajlu* Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 gratki dla was!!! a co musieliscie zrobic na tym egzaminie? :multi: ale smieszne fotki :D Ulisek za przynęte robi :D Quote
psyja Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 hahaha taaaak Uliska do większych panienek ciągnie zawsze...:diabloti: dzięki:loveu: egzamin polegał na tym że szliśmy grupą (około 15 psów) przez miasto, co jakiś czas były postoje i trzeba było robić różne rzeczy. np idziemy tą grupą, na znak treserki zatrzymujemy się wszyscy i psy mają usiąść przy nodze, czekamy minute, zwalniamy je, położyć się przy nodze, zwalniamy i idziemy dalej. dalej było czekanie na przystanku tzn pojedynczo podchodziliśmy do przystanku, siadaliśmy i pies miał usiąść razem z nami i czekać spokojnie, nie szarpać się, łazić czy co. dalej poszliśmy na trawnik koło skrzyżowania i tam było już więcej komend. kolejno: siad, obejść psa w siadzie, zwolnić, waruj, obejść psa w waruj, zwolnić, do nogi, zwolnić, do nogi, równaj, zwolnić. i sporo innych ćwiczeń tego typu, głównie się umiejętność skupiania psa na przewodniku (przy grupie 15 psów, które szczekają,skaczą, właściciele krzycz), umiejętność wykonywania komend no i zachowania psa wobec różnych sytuacji które występują w życiu (typu tego przystanku, zostawanie pod sklepem, chodzenie przez tunel, chodzenie po sklepie). dobrze że nie było aportowania na egzaminie:D bo to musimy jeszcze poćwiczyć Quote
mychaaaaa Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Psyja gratuluję :) a mnie ciekawi to szkolenie, nigdy psów nie prowadzaliśmy na szkolenia a widzę, że to baaardzo przydatne :) jaki jest koszt takiego szkolenia? i ile czasu trwa? Quote
psyja Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 zdecydowanie polecam szkolenie, mój każdy pies był szkolony i każdy napewno będzie:) jest to super do socjalu, nie mówię już o posłuszeństwie. na Ulego ten kurs miał wpływ kolosalny, stał się zupełnie innym psem! u nas w Alpi kurs podstaw posłuszeństwa (ten co właśnie skończyliśmy) kosztuje 600zł. najpierw cena mi się wydawała mocno przesadzona, ale zdecydowanie warto... masz pomoc właściwie 24h na dobe, w każdej chwili możesz napisać czy zadzwonić. spotkania odbywają sie 4x w tygodniu na hali, więc żadna pogoda nie jest straszna. mają bardzo fajny przebieg, ciekawy, z każdym pracuje się indywidualnie. raz na miesiąc/dwa miesiące organizowane są spotkania teoretyczne (bez psów, z pokazem slajdów itp). zanim tam poszłam wydawało mi się że mam całkiem sporą wiedzę o psychice psa, ale przekonałam się że wtedy nie wiedziałam właściwie nic! tak mnie wciągnęło to szkolenie, że normalnie pokochalam prace z psami i będę to kontynować jeszcze raz ogromne poooolecam!! aha zapomniała, w Alpi trwa tyle ile potrzebuje pies i przewodnik:) jeśli czujesz się gotowa do egzaminu i uważasz że już wszystko umiecie to kończycie, średni czas trwania kursu to 3-5 miesięcy, my chodziliśmy pół roku a niektórzy jeszcze dłużej Quote
Jaga. Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 w takim razie tym większe gratki bo test nie był wcale taki prosty! w Warszawie 3 miesiące PT to koszt 500zł, zajęcia 2x w tygodniu, więc 600zł za kurs to tak w normie jest... ja już mam kaskę odłożoną i czekam tylko na fajniejszą pogodę i też się zapisujemy na kurs. Quote
psyja Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 dziękujemy:) w takim razie te 600zł u nas to sie aż tanio wydaje.. p.Alina właśnie mówiła że w Wawie szkolenie psów baaardzo dużo kosztuje, w większości szkół dodatkowo każde kolejne zajęcia (typu teoretyczne czy coś z poza zakresu wykupionego kursu) kosztują dodatkowe sumki. kurcze u Was 500zł za spotkania 2x w tygodniu przez 3 miesiące a u nas 600zł za spotkania 4x w tygodniu, czas szkolenia tak naprawde nieograniczony. jaki z tego wniosek? białostoczanie, trzeba szkolić psy:D:D Quote
Jaga. Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 za daleko ;) chociaż nie powiem, żałuję. ale chociaż maile od Ciebie poczytuję i robię raz to raz owo... ;) w Wawie prywatne szkolenie kosztuje 1200 zł. a teraz fakt "zabawny" - Tessi jest szkolona tylko i wyłącznie przeze mnie, wg mnie jest super wyszkolona i nie potrzebuje żadnego PT, bo to co chciałam wyćwiczyć w niej to robi a inne rzeczy kształujemy - na pt by tego nie wyćwiczyła. no i teraz przechodzę do meritum "zabawności".. jak Tesi była mała to chciałam ją zapisać do przedszkola. wybrałam szkołę, dzwonię, tak oczywiście cudownie ti ti ti a jaki piesek? jamnik. eeee.... a ile ona ma? 3 miesiące. e to nie, za mała jest, prosze za miesiąc zadzwonić. ok po miesiącu dzwonię, tak oczywiście cudownie ti ti ti a jaki piesek? jamnik. eeee.... nie, teraz mamy dużą grupę, duże psy same, za 2 tyg rusza nowa grupa, na pewno będą i małe psy, prosze ją za 2 tyg zapisać. dzwonię za dwa tyg... tak oczywiście cudownie ti ti ti a jaki piesek? jamnik. eeee.... eeee.... teraz nie mogę jej zapisać bo nie ma mnie w domu, prosze zadzwonić wieczorem. po czym pani przestała odbierać ode mnie telefony. Quote
psyja Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Jaga jeśli jesteś nimi zainteresowana, moge Ci jeszcze co nie co powysyłać;) to nasze szkolenie to nie jest prywatne, jest się w grupie, raz są 2 psy innym razem 6. tylko treserka do każdego podchodzi indywidualnie, bo zadaje każdemu z osobna nad czym ma pracować i chodzi i z każdym rozmawia, tłumaczy, poprawia. co to za przedszkole było:shake: ja nie wiem:roll: u nas na to że grzywek 4 miesięczny usłyszałam tylko 'ooo super, one bardzo inteligentne są'. ogólnie grupe mielismy zróżnicowaną, równocześnie z naszą były jeszcze 2: małe onki i starsze psy. nasza to były szczeny i chodziła do niej masa onków i labków, psiak w typie yorasa, coton, beagle, pirenej, posokowiec, mixy. na egzaminie szliśmy też z wieeelką przewagą onków i labków, dogiem niemieckim, cotonem, beaglem i yorkowatym psiakiem. nie rozumiem jak można psa skreślać ze szkolenia przez jego rasę... a kształtowanie jest super! uwielbiam uczyć Uliska przez kształtowanie Quote
Jaga. Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 psyja napisał(a):Jaga jeśli jesteś nimi zainteresowana, moge Ci jeszcze co nie co powysyłać;) no jasne że jestem! wysyłaj wysyłaj :cool3: psyja napisał(a):co to za przedszkole było:shake: ja nie wiem:roll: najlepsze w Warszawie ;) no cóż stacili klienta to widzę że Wy mieliście niezły miks na szkoleniu, jak dla mnie to super, niesamowita okazja żeby pies się zapoznał z różnymi rasami. my sobie coś tam dziergamy z Tesinką, przyuczamy, zauczamy, oduczamy. np Tesi aportuje całkiem nieźle ale już waruj nie zrobi za nic. pewnie jakbym z nią poćwiczyła to by się nauczyła ale po co? umie siad, stój, zostań, do mnie... jakoś bez tego waruj przeżyjemy ;) dziś zmierzyłam mojego giganta. 20 cm w kłębie. nic dziwnego że nas nie chcieli na szkoleniu :D Quote
mychaaaaa Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Aniu, a tą kwotę można sobie jakoś "na raty" rozłożyć? :cool3: coraz bardziej mnie to interesuje :) Quote
Recommended Posts