Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaga. napisał(a):
no jasne że jestem! wysyłaj wysyłaj :cool3:

najlepsze w Warszawie ;) no cóż stacili klienta

to widzę że Wy mieliście niezły miks na szkoleniu, jak dla mnie to super, niesamowita okazja żeby pies się zapoznał z różnymi rasami.

my sobie coś tam dziergamy z Tesinką, przyuczamy, zauczamy, oduczamy. np Tesi aportuje całkiem nieźle ale już waruj nie zrobi za nic. pewnie jakbym z nią poćwiczyła to by się nauczyła ale po co? umie siad, stój, zostań, do mnie... jakoś bez tego waruj przeżyjemy ;)

dziś zmierzyłam mojego giganta. 20 cm w kłębie. nic dziwnego że nas nie chcieli na szkoleniu :D

taaak mix był super:) też mi się to bardzo podobało

Uli w sumie wszystkie komendy lubi a raczej tfu tfu odpukać jeszcze nic takiego nie poznał żeby nie chciał wykonać;) ogólnie jestem baaaaardzo zadowolona z tego jak pracuje i z jakimi efektami

haha Jaga to giganta wychodowałaś:eviltong:

mychaaaaa napisał(a):
Aniu, a tą kwotę można sobie jakoś "na raty" rozłożyć? :cool3: coraz bardziej mnie to interesuje :)

jeśli się nie ma kasy to można ugadać z Aliną i na 3x200zł zapłacić:)
mycha, jak najbardziej warto! a później z nami na agility jeszcze:cool3: grzywki są do tego super!

Ulisek w niedziele bawiąc się z Basią coś z wilczym pazurem zrobił, nic poważnego, tylko troche krewki poleciało. przed chwilą wróciłam do domu z zajęć, szalałam z nim a nagle on wskakuje do mnie na kanape i pazur wykręcony kompletnie i noga we krwi.... nie mam pojęcia co robić, weci już nie pracują. napewno go boli bardzo bo jest cierpliwym chłopcem a teraz biega po domu od pokoju do pokoju przerażony, wszędzie siada i próbuje lizać a jak wzięłam łapke i chciałam obejrzeć to zaczął piszczeć.. co robić?! toć ja mu tego nie wyrwe do końca! a ból znam, w ubiegłe lato kolega mi zerwał ponad pół paznokcia:shake:

za to apropo Gafla bardziej pozytywne wieści! mama zadzwoniła ostatecznie do wetki powiedzieć, że Gafel już się kompletnie kończy. wymiotuje (dziennie dostaje z 10 tabletek - antybiotyki, rozkurczowe, przeciwbólowe), sika pod siebie (samą krwią i skrzepami), ciągle z niego cieknie, wykrwawia się (ma już białe śluzówki), ma spowolnione reakcje, gnije od środka. p Marysia powiedziała że może mu jeszcze zmienić antybiotyk, ale to i tak nie pomoże, trzeba cudu. postanowiliśmy zaryzykować, ojciec pojechał do niej i przed chwilą wrócili z Guciem. teraz mamy 3 dni próby na innym antybiotyku, jeśli po tym jego stan się nie poprawi to .... . okazało się jeszcze po gruntownym badaniu że być może to bardzo ostre zapalenie pęcherza - ale prawdopodobieństwo tego wynosi mniej niż 5%:shake:

Posted

mamy takiego, ale niestety mamy numer tylko do lecznicy albo do męża wetki - który jest w trasie bo mama do niego próbowała się dzisiaj dodzwonić.

przeczyściłyśmy wodą utlenioną i okazało się że pazur jest wyrwany prawie do końca, wisi na 'włosku'. jedziemy do jakiejś lecznicy czynnej 24h na dobe, nigdy tam nie byliśmy ale taka sytuacja...:shake:

Posted

w białymstoku są chyba 2 lecznice czynne całą dobe, wczoraj po 21 mojego brata kolega z klasy z ojcem jeździł z ich yorasem nie moge sie do nich dodzwonic ale zobacz może wnecie znajdziesz

Posted

biedne chłopaki :( masakra jak nie wiem co... pazury wilcze usuwa się bardzo wcześnie, dziwne że hodowca tego nie dopilnował... psika się żelem i odrywa, pies nawet nie piśnie

Posted

Kisses dzięki:)
już wróciliśmy! w pół godziny wszystko załatwione. taksówka była błyskawicznie, pani w lecznicy też bardzo fajna i rzeczowa. mój dzielny chłopiec nawet nie pisnął przy wyrwaniu;)
łapke ma zawiniętą w grrrrubą warstwe bandaża i plastrów, ale najważniejsze że wszystko jest okej.

urwanie głowy dzisiaj z tymi chłopakami

też uważam że wilcze pazury powinno się usuwać maleństwom i to jest najlepsza opcja, niestety nie wszyscy hodowcy są do tego przekonani czy to robią:shake: wrrr

Posted

to nic strasznego z tym pazurem, maluch od wczoraj biega i skacze:) uffff! wczoraj był przekomiczny, pierwszy dzień z opatrunkiem na łapce chodził i pokazywał wszystkim kuke:D rano przybiegł do mamy i... położył 'chorą' łapke na poduszce. później za chłopakiem siostry chodził z biedną łapką w górze i czekał aż się nim i jego łapką zainteresują. do ojca to samo, też tak pokazywał! mihihih strrrasznie fajnie to wyglądało

od jakiegoś czasu wrzucam na yt filmiki dla Malwi z Uliskiem podczas nauki, a co, wstawię je też tutaj:eviltong:

trening stania
[video=youtube;YUZzOW0y07g]http://www.youtube.com/watch?v=YUZzOW0y07g[/video]

równaj
[video=youtube;0KtLKgoAmHw]http://www.youtube.com/watch?v=0KtLKgoAmHw[/video]

touch
[video=youtube;gmM1azp0PUQ]http://www.youtube.com/watch?v=gmM1azp0PUQ[/video]

nauka aportu
[video=youtube;24NFwlNsi7Q]http://www.youtube.com/watch?v=24NFwlNsi7Q[/video]

Posted

Ooo jak świetnie :) mam nadzieję, że i u nas kliker się sprawdzi. Kurczę, chyba wybierzemy się na szkolenie. Tylko najpierw musimy podjąć decyzję czy zostajemy w tym mieszkaniu, czy przeprowadzka, bo jeśli przeprowadzka, to będą dodatkowe koszta.
Buziaczek dla Uliska :loveu: ślicznie ćwiczy :)

Posted

Jaga. napisał(a):
ale super mały targetuje :)
a na 1 filmiku ogonek robi za szlaban ;)

hahaha ale się uśmiałam z tego kuku, niezły spryciarz z niego

hihi rzeczywiście cwaniak i kombinator z niego

dianusia921 napisał(a):
łaa jaki on cudny jest! jak ślicznie ćwiczy! :loveu::loveu:
ja też chcę żeby Basia tak ochoczo pracowała...
będziecie w sobote już na zajęciach agility?

dzięki:loveu: Basia też już coraz śliczniej pracuje! bardzo dzielna jest.
tak, od jutra zaczynamy agility:)

mychaaaaa napisał(a):
Ooo jak świetnie :) mam nadzieję, że i u nas kliker się sprawdzi. Kurczę, chyba wybierzemy się na szkolenie. Tylko najpierw musimy podjąć decyzję czy zostajemy w tym mieszkaniu, czy przeprowadzka, bo jeśli przeprowadzka, to będą dodatkowe koszta.
Buziaczek dla Uliska :loveu: ślicznie ćwiczy :)

dzięki:loveu: napewno Wam sie kliker sprawdzi! a szkolenie tak jak pisałam, zdecydowanie warto. te 600zł można sobie rozłożyć na raty i nie jest tak źle, a efekt cudny! Uli stał się zupełnie innym psem, tak teraz pięknie ćwiczy że aż się ciągle chce z nim coś robić.
dodatkowo możesz zawsze na pomoc w każdej kwestii i zwracać się z każdym pytaniem do treserki

Feigned napisał(a):
aleeeeeeeee ładnie chodzi przy nodze :loveu: mały zdolniacha :)
zdrówka chłopakom!

dzięki dzięki:D a Was ostatnio nie widać,nie słychać na dogo i o planach wystawowych też nic nie wiem gdzie planujecie sie pojawić! :<

Posted

psyja napisał(a):
dzięki:loveu: napewno Wam sie kliker sprawdzi! a szkolenie tak jak pisałam, zdecydowanie warto. te 600zł można sobie rozłożyć na raty i nie jest tak źle, a efekt cudny! Uli stał się zupełnie innym psem, tak teraz pięknie ćwiczy że aż się ciągle chce z nim coś robić

Hahahah Alina powinna płacić Ci za reklamę :grin:

Posted

hahaha sama już doszłam jakiś czas temu do tego wniosku:D:D oprócz tego że zachwalam to i jedną klientke jej sprowadziłam już! (dianusie)

ale co ja poradze że jestem taaaaaaaaaaaaka zadowolona ze szkolenia:diabloti: mhihihih może dopytam o jakieś darmowe miesiące treningów w zamian za reklamowanie

Posted

zaległy filmik z zabawy Uliska i jelonka
[video=youtube;Azf0BSVWLrs]http://www.youtube.com/watch?v=Azf0BSVWLrs[/video]

Paulina znalazłam jeszcze jeden powód dla którego robie reklame Alpi: może po szkoleniu zdecydujecie sie na agility i będziemy razem biegać mhihihii

Posted

psyja napisał(a):
Paulina znalazłam jeszcze jeden powód dla którego robie reklame Alpi: może po szkoleniu zdecydujecie sie na agility i będziemy razem biegać mhihihii

hahaha jaki chytrus :diabloti: a ja nie wiem z którym psem powinnam iść na szkolenie :grin: niby Honey'owi bardziej to potrzebne teraz, a z drugiej strony Laila ma gorszy charakter :grin:
I nie wiem, które z moich dzieci nadaje się na agility ;) chyba jednak Laila, albo Honey nie pokazał jeszcze na co go stać ;)

Posted

:diabloti:
haha no to masz trudny wybór! musiałabyś popróbować z jednym i z drugim agility, a na posłuszeństwo wybierać się z Lailą, Hanim i Michałem:D mhihihi ale byłoby cudnie i wesoło!!!

Posted

psyja napisał(a):
:diabloti:
haha no to masz trudny wybór! musiałabyś popróbować z jednym i z drugim agility, a na posłuszeństwo wybierać się z Lailą, Hanim i Michałem:D mhihihi ale byłoby cudnie i wesoło!!!

hahahah szkolenie to faktycznie najbardziej przydałoby się Michałowi :evil_lol: my ostatnio z Izą rozprawiałyśmy o tym, że z Michała dobry pies wystawowy by był :grin: hahahah