psyja Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 no właśnie było już za późno, facet pomyślał o tym dopiero jak już dotknął malucha... im weterynarz zalecił kupować kozie mleko, więc takie kupowali, być może czegoś tam dodawali;) haha nawet nie wiedziałam że te nazwy się tak rozróżnia, dla nas to jelonek bo ciotka jak pierwszy raz opowiadała o nim to mówi 'taki jak Bambi' no to my że jelonek:D i został jelenionek:D właśnie wiem że będą mieli problem z tymi rogami, one dopiero wychodzą a maluch już ma odruch 'popychania' nimi (http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/varis1.jpg na tej focie to widać), jak go się odpędza od bramy żeby wyjechać samochodem to tak samo tymi rogami próbuje sie bronić, podskakuje z głową w dole i tak jakby chciał nimi atakować. nie wiem jakie mają plany na przyszłość, akurat dzisiaj probowałam się dopytać o to, bo jużnie wiem oni chcą mu te rogi zcinać czy co, ale odpowiedzi jakoś nie dostałam.. mam nadzieję że są świadomi niebezpieczeństw jakie niesie za sobą trzymanie w domu młodego kozła jak mówisz już lece oglądać Twoje szybki:cool3::cool3: Quote
dianusia921 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Ten jelonek(czy kozioł już sama nie wiem) jest prześliczny,a zabawa z Ulim genialna,nawet nie podejrzewałam,że jelonek i pies mogą się bawić razem :lol: Ja i Basia czekamy z utęsknieniem powrotu małego pięknisia z podróży do Białegostoku. Baśka stęskniona za zabawami z Ulisem. :lol: Quote
Iza. Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 dianusia921 napisał(a):T Ja i Basia czekamy z utęsknieniem powrotu małego pięknisia z podróży do Białegostoku. Baśka stęskniona za zabawami z Ulisem. :lol: My też czekamy :multi::eviltong: Quote
mychaaaaa Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/varisek2.jpg Jaaaki piękny :loveu: Quote
Jaga. Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Bambi debeściak ;) fajnie się bawią z Uliskiem, chociaż pewnie jak koziołek podrośnie to już tak różowo nie będzie ;) Quote
Matagi Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 psyja napisał(a):no właśnie było już za późno, facet pomyślał o tym dopiero jak już dotknął malucha... im weterynarz zalecił kupować kozie mleko, więc takie kupowali, być może czegoś tam dodawali;) haha nawet nie wiedziałam że te nazwy się tak rozróżnia, dla nas to jelonek bo ciotka jak pierwszy raz opowiadała o nim to mówi 'taki jak Bambi' no to my że jelonek:D i został jelenionek:D właśnie wiem że będą mieli problem z tymi rogami, one dopiero wychodzą a maluch już ma odruch 'popychania' nimi (http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/varis1.jpg na tej focie to widać), jak go się odpędza od bramy żeby wyjechać samochodem to tak samo tymi rogami próbuje sie bronić, podskakuje z głową w dole i tak jakby chciał nimi atakować. nie wiem jakie mają plany na przyszłość, akurat dzisiaj probowałam się dopytać o to, bo jużnie wiem oni chcą mu te rogi zcinać czy co, ale odpowiedzi jakoś nie dostałam.. mam nadzieję że są świadomi niebezpieczeństw jakie niesie za sobą trzymanie w domu młodego kozła jak mówisz już lece oglądać Twoje szybki:cool3::cool3: Powiedz swojej rodzince od koziołka,że upiłowanie rogów nic nie da:shake:takie pieńki po rogach też robia swoje:evil_lol:A w ogóle nie wiem czy oni trzymaja go legalnie:roll:przepisy w Polsce mówią,że co z lasu na 4 łapach,to państwowe,kiedyś za trzymanie takich zwierzątek było kolegium:pjak na Litwie-nie wiem:shake:. Quote
psyja Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Ja też nie poderzewałam że się będą ze sobą bawić:D my też baaaaaardzo czekamy na spacerki z Wami, Ulisek wytęskniony! napewno będą strrrrasznie szaleć!! dzisiaj jeszcze raz pytałam i ciotka powiedziała, że mają zamiar go gdzieś oddać. tylko to odwlekają, bo 'dzieci nie chcą oddać jelonka'.. nie wiem na co czekają, chyba na tragedie w takim razie bo rogi rosną. teraz jeszcze to 2cm 'zalążki', ale podejrzewam że za pare miesięcy sprawa zacznie wyglądać gorzej. koziołek jest u nich raczej legalnie, bo pare tygodni temu policja była tam w pewnej sprawie i nie dostali żadnego nakazu oddania go czy upomnienia. my już w Polsce:multi: Quote
psyja Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 z dzisiejszego super spacerku z Dianą i Basią:loveu::loveu: Uli musiał koniecznie uczestniczyć we wszystkich ćwiczeniach:diabloti: Quote
psyja Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 dalsze ćwiczenia wystawowe:D Ulisek też baaaaaardzo chciał się wystawiać razem z dziewczynami:diabloti: zjem Cię:diabloti: Quote
dianusia921 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Fotki się udały! Są super! :multi: Wreszcie jakieś wspólne Uliska i Baśki! http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/P1070627dzisiaj11.jpg Ulisek się z nami bardzo pięknie wystawiał :lol: http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/P1070643dzisiaj13.jpg Bahia znalazła sposób na zatrzymanie ciągle biegającego Uliska! Wystarczy przydeptać łapskiem smycz i mały już nigdzie nie zwieje!:evil_lol: http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/P1070647dzisiaj14.jpg i właśnie tu widać ten mit: duży agresywny a mały to potulny aniołek :diabloti: Quote
mychaaaaa Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Hahahaha Uli wygląda jak dziewczynka! Nie obraź się, ale jest tutaj bardziej metroseksualny niż Mefi Matyka :grin: I jeszcze ta tęczowa kurteczka :grin::grin: Quote
psyja Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 hihi nie obrażamy się:D ta kurteczka jest SUPER bo się od niej kołtuny nie robią i jest słodziutka, kocham ją:loveu: a Ulemu to jak wygląda podejrzewam że zwisa kompletnie dodatkowo mycha pociesze Cie - identyczną mam dla Buenia:loveu::diabloti::diabloti::evil_lol: Quote
mychaaaaa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 psyja napisał(a):dodatkowo mycha pociesze Cie - identyczną mam dla Buenia:loveu::diabloti::diabloti::evil_lol: Hihgihihi ładna z nich para :grin: Quote
Jaga. Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 hahahaha super fotki a Uli jak wywija :) http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/P1070647dzisiaj14.jpg ło matko nie wiedziałam że trzymasz w domu małego mordercę :D dianusia921 napisał(a):http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/P1070643dzisiaj13.jpg Bahia znalazła sposób na zatrzymanie ciągle biegającego Uliska! Wystarczy przydeptać łapskiem smycz i mały już nigdzie nie zwieje!:evil_lol: hehehe jak ja puszczam Johnego na lince to Tessi bierze tę linkę w pysk i go ciaga po całym podwórku ;) kurtka jest the best, ja też taką chcę ;) :loveu: Quote
mychaaaaa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Jaga. napisał(a):kurtka jest the best, ja też taką chcę ;) dla siebie czy dla Tessi? :eviltong: Quote
psyja Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Jaga trzymam trzymam i to nieprzeciętnego zabijake:diabloti: hihihi super że komuś jeszcze sie nasza rushofffffa kurteczka podoba:D:D a tak apropo tych kurteczek i jeśli poważnie chcesz Jaga to mam jedną na zbyciu:cool3: mycha podejrzewam naaaaapewno chce, baaardzo jej sie widze podoba:evil_lol: Quote
psyja Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 mycha jak to dla kogo, Jaga dla siebie napewno chce:D pozazdrościła naszym chłopakom:evil_lol: Quote
Iza. Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Tęczowa kurteczka jest meeeeeeeega :loveu: Już nie mogę się doczekać, aż dostanę ją w swoje łapki :loveu: :diabloti: Quote
dianusia921 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Iza. napisał(a):Tęczowa kurteczka jest meeeeeeeega :loveu: Już nie mogę się doczekać, aż dostanę ją w swoje łapki :loveu: :diabloti: Uli w różu i Buenos w różu!! Już widzę te wspólne spacery. :evil_lol: Quote
mychaaaaa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 dianusia921 napisał(a):Uli w różu i Buenos w różu!! Już widzę te wspólne spacery. :evil_lol: hahaha para z samowara :grin: Quote
Jaga. Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 mychaaaaa napisał(a):dla siebie czy dla Tessi? :eviltong: buahahaha no jasne że dla siebie :diabloti: Tessi nie zasłużyła :eviltong: psyja napisał(a):a tak apropo tych kurteczek i jeśli poważnie chcesz Jaga to mam jedną na zbyciu:cool3: bandziora w domu hodujesz :diabloti: wyślij mi wymiary prosze to Ci powiem czy będzie dobra, bo owszem chciałabym :diabloti: a co raz się żyje :D dianusia921 napisał(a):Uli w różu i Buenos w różu!! Już widzę te wspólne spacery. :evil_lol: ooo jakie ładne sunie... to na pewno mamusia i córka :diabloti: Quote
Iza. Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Aj tam Buenos zawsze jest dziewczynką, już nawet nie tłumaczę ludziom :diabloti: Quote
Jaga. Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 a mój jest zawsze ślicznym kundelkiem :diabloti: dziewczyną był tylko raz jak wyszedł na dwór ze spinką :diabloti: teraz chodzi w kitce i już za babeczkę nie robi. widocznie kitki są bardzo męskie :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Recommended Posts