Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

GAFEL - golden retriever, wlasciwie ROB ROY ze Złotego Brzegu. Dołączył do nas w lutym 2000 roku jako 8 tygodniowe maleństwo:loveu: Straszny dominant, takie nasze diablątko, sporo było z nim problemów jednak po długim szkoleniu i wyrzuceniu z jednej ze szkół:diabloti: ukończył egzamin na PT:cool1: mieliśmy tez na ukończeniu mł.ch.pl i ch. pl., na ostatniej wystawie do ch.pl ocena mocno obniżona ze względu na temperament i zachowanie wobec sędziny. Po tym zrezygnowaliśmy z wystaw. No ale prztrwaliśmy najgorsze i w wieku około 8 lat zaczął sie uspokajać i normalnieć. Aktualnie jest najcudowniejszym psem jakiego można sobie wyobraźić, chociaż ciągle potrafi wkurzyć:lol:

[SIZE="5"]GAFELEK

• 27.11.1999-26.02.2011

• ULI - grzywacz chiński pp, FREDERIC Light of Shin-Ra. Przyjechał do nas pod koniec sierpnia tego roku w wieku niecałych 4 miesięcy::loveu: mały łobuz, słodkie słoneczko, moje maleństwo:loveu: najpierw niezbyt dobrze układało się między nim i Gaflem ale sytuacja się poprawia;) będziemy próbować z Ulim swoich sił w sportach i na wystawach a co z tego będzie - zobaczymy:cool1:

• Replies 1.6k
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarna_Owieczka napisał(a):
    psyja na dogomanii ale fajnie :multi: znamy się ze studia, hihihi :grins:
    powiedz, gdzie się w końcu na szkolenie wybrałaś, jak Wam idzie? :)

Do Alpi poszli :cool3:

Posted

Izoo, a skąd Wy się ino znacie ? :lol: śmiesznie jak znajomi moich znajomych są moimi znajomymi :grins:

Poznałyśmy się na wystawie, wiesz wszyscy grzywkomaniacy to jedna rodzina :razz::evil_lol:

Posted

hejka wszystkim! dzieki za przywitanie:D

[quote name='Czarna_Owieczka']psyja na dogomanii ale fajnie :multi: znamy się ze studia, hihihi :grins:
    powiedz, gdzie się w końcu na szkolenie wybrałaś, jak Wam idzie? :)

Ania?:> tak, w końcu wybralismy Alpi, dziekuje za rady:) maly lapie dosc szybko, na podwroku pracuje super na hali niestety niezbyt.. widizmy sie w studiu!:p

wrzuce kilka fot z soboty, bylismy na działce, pogoda na szczęscie super dopisala tylko zimniutko troche bylo..

:*

kolejne próby ustawiania<lol>

Posted

psyja napisał(a):

Ania?:> tak, w końcu wybralismy Alpi, dziekuje za rady:) maly lapie dosc szybko, na podwroku pracuje super na hali niestety niezbyt.. widizmy sie w studiu!:p

Tak, Ania :wink: oj, w studiu to ja nie wiem czy i kiedy będę, bo w tym roku maturalnym ciężkim dla ucznia mam niewiele wolnego czasu
    ciesze się, że z grzywa jest taki zdolniacha, z hala sobie jeszcze poradzi :kciuki:

ładne foty ładne :cool3:

Posted

jak tam poszło? :)

w końcu nic nie wyrwaliśmy, maly mial od rana problemy z brzuchem i wet powiedziała zeby to przelozyc.. <boisie> nie lubie takich zabiegow ani na sobie ani na kimkolwiek innym:angryy:

hejka Madzia:razz:

Posted

yep, 2:mad: ale jak tak sie patrzy to POKI CO sa nie wyrwane, a te nowe sie wpasowaly tzn z jednej strony juz wlasciwie tak a z drugiej wszystko idzie ku dobremu, ten nowy wchodzi calkiem dobrze:multi: a wyglada smiesznie taki pies z 6 klami:evil_lol: i to te nowe takie grube i duze a tamte takie malenkie szpileczki

Posted

uff już po zabiegu i zębolów nie ma!:multi: wszystko poszlo super i gładko, normalnie rozczulił mnie Uli jak przyjechaliśmy do domu. był może 40 min po wyrwaniu (jeździmy weta na drugim końcu miasta), ciągle śpiący, nieprzytomny, nie dawał rady stanąć na nogach i leżał na kolanach na kocyku, jak podszedł Gafel i zaczął merdać ogonem zaniepokojony to mały ledwo, ale podniósł głowe, zamerdał ogonkiem i padł:iloveyou: nie wstał przez kolejne 2 godziny. mam z tego taką radość bo nie układało się miedzy nimi jakoś super wcześniej, tzn Uli dręczył Gafla a GAfel warczał, raz zdarzyło mu sie go ugryźć. i co sie okazało, jak któryś chory albo biedny to już nie ma żadnych sporów:loveu:

[quote name='Kama & Diana']http://i52.tinypic.com/2qcql3k.jpg buziak:oops:
    http://i56.tinypic.com/vpb33c.jpg super:multi:

dziękujemy:lol::loveu:

• 1 month later...
    Posted

psyja napisał(a):
    ha ha znalazłaś!!! :jupi:

no kto jak nie ja :diabloti:
    haha, wystarczyło wejść na Twój profil i "find all started threads" czy coś takiego :razz:

w ogóle to tak patrzę na nazwę Waszej galerii i myślę sobie "moje MAŁE - GAFEL i Uli" Gucio i małe? żartujesz? :diabloti: