Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maalwi napisał(a):
Mnie zastanawia, po co Ulemu kubraczek,skoro nie chroni od zimna a inne psy nie mają kubraczków i im ciepło :D

Oj ktoś tu nie czyta :P
Siateczka jest do ochrony włosa ;)

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maalwi napisał(a):
Mnie zastanawia, po co Ulemu kubraczek,skoro nie chroni od zimna a inne psy nie mają kubraczków i im ciepło :D

napisałam w odpowiedzi dla Darii że ten kombinezon jest z siatki i jest tylko i wyłącznie dla ochrony włosa (przed patyczkami, kwiatkami, ziemią itp) ;)

Maalwi napisał(a):
a zdjęcia świetne. Czemu nie mogłaś spusić Dokisa na linie??

to by było bez sensu bo Dokis jak czuje że ma coś przyczepione do obroży to i tak uważa że jest na smyczy i nie odchodzi na dalej niż 2m:eviltong:

Posted

psyja napisał(a):
napisałam w odpowiedzi dla Darii że ten kombinezon jest z siatki i jest tylko i wyłącznie dla ochrony włosa (przed patyczkami, kwiatkami, ziemią itp) ;)

OO,to by si małej przydało, Ona wraca ze spaceru i wyglada jak chodzacy krzak :D

to by było bez sensu bo Dokis jak czuje że ma coś przyczepione do obroży to i tak uważa że jest na smyczy i nie odchodzi na dalej niż 2m:eviltong:

heheh :D Bibi tak samo :]

Posted

darii_iia napisał(a):

No i jestem ciekawa, czy Diana zmieniła zdanie na temat pięknoości Dokisia. ? ;)

Uważam,że Dokis ma cudny charakter i prześliczny pyszczek,ale jak już dziś Ani mówiłam nadal mi sie jego wygląd nie podoba. To,że jest duży to też plus jak dla mnie,bo ja kocham duże psy,im większy tym lepszy. Ogólnie wrażanie Doki robi fajne,ale ja nie przepadam za grzywkami i jedynie Uli mi sie podoba jako przedstawiciel tej rasy więc co do wyglądu zdania nie zmieniam za bardzo. ;)

A zdjęcia super i też nie mogę w to uwierzyć,że Ulinek nadal żyje po atakach mego cielaka :evil_lol:

Posted

[quote name='dianusia921']Uważam,że Dokis ma cudny charakter i prześliczny pyszczek,ale jak już dziś Ani mówiłam nadal mi sie jego wygląd nie podoba. To,że jest duży to też plus jak dla mnie,bo ja kocham duże psy,im większy tym lepszy. Ogólnie wrażanie Doki robi fajne,ale ja nie przepadam za grzywkami i jedynie Uli mi sie podoba jako przedstawiciel tej rasy więc co do wyglądu zdania nie zmieniam za bardzo. ;)

A zdjęcia super i też nie mogę w to uwierzyć,że Ulinek nadal żyje po atakach mego cielaka :evil_lol:

Doki bardzo dużo traci przez włos - niestety :( ale jego charakter uwielbiam i będe uwielbiać już chyba zawsze hihi

[quote name='magdabroy']Wiatr we włosach :loveu:

chłopiec uwielbia jak tak na niego wieje :D

spędziliśmy dzisiaj booooski dzień na działce, było ciepło, ale nie za gorąco, ogólnie pogoda cudna więc zdjęć jest po prostu.. masa:eviltong: pomęcze Was troche haha

Posted

mamo wpuuuść mnie już do domu

z tej strony sie nie udało, dawaj Doki lecimy z drugiej

Dokis jednak nie miał ochoty kisić się w domu;)

i postanowił popozować do zdjęć :cool1:

uśmiech nr 5

łap ten profil

koniec portrecików, teraz pora pokazać się w całości

Posted

Ulinek pozazdrościł

Dokis w tym czasie zaczął sie rozdzierać na psa sąsiadów - czyż to nie ciekawsze? :razz:

Uli od razu dołączył

to się nazywa współpraca :)

Posted

biegnęęęę!!!! Dokisowi sie nie spieszy ;)

odpoczywam, uf już nie mam siły

w końcu mama musiała troche chłopaków rozruszać ;)

:loveu::loveu::loveu:

Posted

Ależ musisz mieć fajnie z takimi dwoma cudami u boku. :)
Te zdjęcie Dokiska:

Straasznie się mi podoba.:loveu:
A Ulinka portrecik również niczego sobie. :)

Ech, skąd ja, to znam...jak jeden zaczyna szczekać, to drugi od razu się dołącza i razem ujadają. ;)

Posted

i rozpoczęła się misja 'zamordować mame' - Dokis odmówił udziału w niej :evil_lol:

czyż on nie nadawałby się idealnie na IPO?! :diabloti:

Posted

z mniej pozytywnych wiadomości co u nas - zapadła decyzja że Dokis jednak wraca do Wilna. razem z Almą ustaliłyśy że uznajemy że był w Polsce na wakacjach, chyba nie miał u nas źle ;) powodów jego powrotu jest kilka, głównym jest.. niedomówienie, a mówiąc dokładniej to 'lekkie' minięcie się z prawdą przez hodowczynie. nie będe się tutaj na forum zagłębiać o co chodziło, jeśli ktoś jest bardzo ciekawy co się stało ( a raczej czemu tak wyszło), to żadna tajemnica ale zapraszam na pw
tak czy inaczej, to świetny pies, napewno dobrze go zapamiętamy;) i chociaż jest mi bardzo przykro w tym momencie, wiem że będe za nim tęsknić to staram się ciągle myśleć, że u nich było mu lepiej i bardzo za nimi tęsknił. mieszkał tam całe życie, widać było że brakowało mu u nas towarzystwa dzieci, ciągle jeszcze zdarzało się że kładł sie i popiskiwał - podejrzewam że to z tęsknoty, do tego uciekał, szukał domu. mam nadzieję, że nigdzie indziej Alma go już nie sprzeda i będzie u nich szczęśliwy już do końca

Daria a to prawda, jest super, jestem pod wrażeniem że chłopaki się tak szybko i tak super dogadali;) a chłopaki razem tworzą niezłą orkiestre.. zresztą wiesz napewno o czym mówie haha

Posted

Ech, to szkoda, że Dokis wraca do Almy... A kiedy będziecie go oddawać ? :-(
A tak w ogóle, to będziecie mieć kolejnego grzywacza,? W końcu sama przyznałaś, że 2 grzywki, to najlepsze co może być. ;)

EDIT :

Daria a to prawda, jest super, jestem pod wrażeniem że chłopaki się tak szybko i tak super dogadali a chłopaki razem tworzą niezłą orkiestre.. zresztą wiesz napewno o czym mówie haha

Cóż, wiem ale tak jakby w połowie. Ale jednak 2 grzywki, to co innego niż grzywacz i york. ;)
A poza tym Draco, to taki sztywniak, który w domu nie lubi się bawić, a na dworze szaleje.
Szczerze powiedziawszy, to Grzywacz, to mój typ psa. Jakoś myśl aby mieć jeszcze yorka w przyszłości, to do mnie nie przemawia...

Posted

Ojej to wielka szkoda, bo już myślałam, że psiaki się zaprzyjaźniły początkowo...
i szkoda, że nawet hodowcom nie można 100% ufać, bo zaszwe myślałam, że to jakieś wzory do naśladowania są, a jednak coraz częściej są z tym problemy :(
przykro jest, że tak czekałaś i się cieszyłaś na niego, a teraz mimo wszystko musi wracać... ale miałaś miłe doświadczenie jak to jest mieć dwa Grzywki w domu :D
Ale jak pies jest zżyty z rodziną to takie odseparowanie było bolesne dla niego, i dlatego my Ciapka nigdy nie damy nawet do hoteliku na przetrzymanie, bo umarłby z tęsknoty :(
Jedyne co możesz zrobić to jego fotki, aby mieć co wspominać :)

To masz w planach jakiegoś innego braciszka dla Uliego? bo napewno takie towarzystwo dobrze mu zrobiło :)

Posted

darii_iia napisał(a):
Ech, to szkoda, że Dokis wraca do Almy... A kiedy będziecie go oddawać ? :-(
A tak w ogóle, to będziecie mieć kolejnego grzywacza,? W końcu sama przyznałaś, że 2 grzywki, to najlepsze co może być. ;)

EDIT :

Cóż, wiem ale tak jakby w połowie. Ale jednak 2 grzywki, to co innego niż grzywacz i york. ;)
A poza tym Draco, to taki sztywniak, który w domu nie lubi się bawić, a na dworze szaleje.
Szczerze powiedziawszy, to Grzywacz, to mój typ psa. Jakoś myśl aby mieć jeszcze yorka w przyszłości, to do mnie nie przemawia...

szkoda szkoda.. ale jakoś to przeżyjemy, od początku podchodziłam do tego na 'chłodno', było mówione że przyjeżdża na okres próby więc nic nie wiadomo - tyle że wtedy jego ewentualny powrót do hodowcy był zakładany tylko jakby sie z Ulim mocno tłukli; w końcu obaj są samcami i to w tym szaleńczym wieku. stało się jak się stało, przykro mi sie może dobrze się stało. widać tak a nie inaczej było nam pisane

u nas przez jakiś czas jako kolejny pies miał być koniecznie pudel, ale stanęło jednak na grzywku;) grzywek bo w końcu '2 grzywki to najlepsze co może być' :D i tak będzie u nas, napewno pojawi się kolejny grzyw

a Dokis wyjeżdża we środe

kalyna napisał(a):
Ojej to wielka szkoda, bo już myślałam, że psiaki się zaprzyjaźniły początkowo...
i szkoda, że nawet hodowcom nie można 100% ufać, bo zaszwe myślałam, że to jakieś wzory do naśladowania są, a jednak coraz częściej są z tym problemy :(
przykro jest, że tak czekałaś i się cieszyłaś na niego, a teraz mimo wszystko musi wracać... ale miałaś miłe doświadczenie jak to jest mieć dwa Grzywki w domu :D
Ale jak pies jest zżyty z rodziną to takie odseparowanie było bolesne dla niego, i dlatego my Ciapka nigdy nie damy nawet do hoteliku na przetrzymanie, bo umarłby z tęsknoty :(
Jedyne co możesz zrobić to jego fotki, aby mieć co wspominać :)

To masz w planach jakiegoś innego braciszka dla Uliego? bo napewno takie towarzystwo dobrze mu zrobiło :)

chłopaki się zaprzyjaźnili i to bardzo, fajnie się ze sobą zgrali:)
wiesz w tym przypadku naszym trudno ocenić czy to były złe intencje Almy, czy naprawdę się pomyliła.. tak czy inaczej proponowałam zmiane warunków, byle zatrzymać Dokisa u nas - za jego cudowny charakter. Alma się nie zgodziła na zmianę warunków (swoją drogą ciekawa jestem co nią kierowało) i powiedziała że skoro nie piszę się na te ustalone poprzednio, to czeka na Dokisa w Wilnie. no i się doczeka
wiesz ja Ulego też bym nie zostawiła w żadnym hotelu, on ma tak ... delikatny charakter a jednocześnie taki wariat z niego, nie wiem co by się z nim stało gdyby miał przeżyć coś takiego :roll:

braciszek nowy jest w planach jak najbardziej, szczerze mówiąc to mam już kilka typów;) napewno będzie to szczeniak - po wzięciu dorosłego psa, mimo że z doskonałym charakterem i dobrze ułożonego, stwierdzam że jednak co wychować szczeniaka pod siebie, to wychować. towarzystwo zdecydowanie posłużyło Ulemu, biorąc przykład z Dokisa zaczął mieć łaskawsze spojrzenie na ludzi:D oprócz tego nauczył się dużo ładniej jeść, wcina suchą karme aż miło!

Posted

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/26-2.jpg tu mi się Doki na prawde podoba :loveu:

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/25-2.jpg Ulinek także :loveu:

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/35-1.jpg fajnie chłopaki wyglądają razem :lol:

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/40-1.jpg :loveu:

Pomimo mojego zdania na temat wyglądu Dokisa i tak będę to maleństwo wspominać miło :)

czekam na dzisiejsze nasze spacerowe fotki ;)

Posted

[quote name='dianusia921']http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/26-2.jpg tu mi się Doki na prawde podoba :loveu:

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/25-2.jpg Ulinek także :loveu:

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/35-1.jpg fajnie chłopaki wyglądają razem :lol:

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/40-1.jpg :loveu:

Pomimo mojego zdania na temat wyglądu Dokisa i tak będę to maleństwo wspominać miło :)

czekam na dzisiejsze nasze spacerowe fotki ;)

dzięki Diana, fotki będą wieczorem albo jutro;)

[quote name='Sylwia K']http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/35-1.jpg prześliczne są

dzięki :)

[quote name='Joanna Karasiewicz']Foty superowe, szkoda że Doki jedzie do domu bo myslałam że go zobaczę. Ale najwyzej zobacze nowego szczena no chyba że do tej pory jeszcze go nie bedzie.

U nas w galerii tez sporo nowych fot ze spacerku z Jagom zapraszamy

Asiu a kiedy przyjeżdżacie? Dokis wyjeżdża na Litwe we środe.
nie wiem kiedy przyjeżdżacie ale w ciągu tygodnia-dwóch nie przewiduje kolejnego malucha, myślę że minie troszkę więcej czasu ale kto wie. na tą chwile mam już pare typów zza granicy i dwa z Polski więc nic nie wiadomo jakie w końcu zapadną decyzje

lecę do Was;)

Posted

[quote name='mychaaaaa']Aniuu dawaj wczorajsze fotki z pilnowania moich brzdąców i spaceru z Dianą! :D

i już sama zdążyłaś wrzucić :evil_lol:

a my się w końcu upraliśmy hihi ufffff wreszcie! z tej okazji nie mogło zabraknąć foty hihi dzisiaj testowaliśmy nowy szampon i wygląda całkiem fajnie! no i zaczęły Ulinkowi przyzwoiciej łapki zarastać chociaż tylne ciągle wyglądają.. łyso :(