Ania102 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Sleepingbyday z tym dałabym radę ale muszę wiedzieć co dalej- ja naprawdę mogę tyle zrobić w tej sprawie- tymczasu nie wyczaruję, może ktoś zadzwoni do tego schroniska. Ładna psinka- może rzeczywiście ma szansę. A wogóle to ona na pewno bezdomna?
anita_happy Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 ot...dobre pytanie.... czy ona jest bezdomna..czy tak sobie na zebry przyłazi... ale tego nikt nie sprawdzi...chyba,z e wywiad srodowiskowy... Jak KTOŚ uznał, ze się szarogęsze...wymądrzam itp...lum denerwuje..,mowie nie.. chcialam pisać rzeczowo - bo jak pisze tak jak teraz to czasami nie mozna zrozumiec o co mi chodzi...ot ja juto zadzwonie do Pati z konkreetnym pytaniem - czy mozna dorzuccic tego drobiazga do rudego... ale jedna z was sprawdza dziewczynę z emaila , z fb...OK?
sleepingbyday Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 moze tu pati wejdzie i odpowie? mejla dzis wyśle. mi się wydaje, że dziewczyny pisały, ze ta corgi tez tam sie pałęta jak rudy (czy sie mylę może?)
Monday Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Ten biały mówili, że bezdomny. Nie chodził krok w krok za Rudym...Rudy często był na górze...biały chyba nie. Mówili, że bezdomny.... Jeżeli to sunia, to myślę, że jak chodzi o 2 tygodnie - a schron się nie zgodzi, to można spróbować AnnęA poprosić. SBD ma numer - zawsze można powiedzieć, że to ode mnie pies. Ja teraz kompletnie uziemiona tymczasem (właśnie od Anny zabranym na tydzień). Uczymy się zostawać w domu :) Wiem, że psa Rudego znalazłam ja...dlatego dziękuję wszystkim za pomoc!!! Co do białego, to naprawdę Anna powinna zgodzić sie na 2 tygodnie przechować. Trafia jej się na dniach sunia z wodogłowiem na pół roku. Ale myślę, że da radę :) Zadzwońcie, spytajcie. Powiedzcie nawet, że ja wymyśliłam, żeby pies trafił do niej. Nie ma problemu. Annie dobrze jest zawieźć jakąś karmę dla psa zostawianego u niej...i to tyle. Poza tym, Anna czasem jeździ do Radomia, może mogłaby psa stąd odebrać. Tylko jeszcze za dnia.....
pati851 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Przepraszam za moja nieobecnosc, ale mam sporo pracy. Ja nie moge zalatwic miejsca w schronie. Trzeba by rozmawiac z Kierowniczka bo ja nie moge decydowac. Mamy straszne przepelnienie. Psiak ma sie dobrze. Musimy działac i zabrac go ze schronu.
sleepingbyday Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 a kto zagwarantuje annie, ze na 2 tygodnie? może coś odpwoie ta dziewczyna z fb...
Marzycielka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 pati851 napisał(a):Przepraszam za moja nieobecnosc, ale mam sporo pracy. Ja nie moge zalatwic miejsca w schronie. Trzeba by rozmawiac z Kierowniczka bo ja nie moge decydowac. Mamy straszne przepelnienie. Psiak ma sie dobrze. Musimy działac i zabrac go ze schronu. Cześć Pati Jak możesz to zrób jakieś fotki Rudemu to go poogłaszam.
Ania102 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Jak będzie wiadomo co i jak, a nie będzie mnie na wątku to dajcie znać na pw. Tylko, że w weekend byłby transport ode mnie do Radomia a po nie za bardzo. W przyszłym tygodniu nie wyrobię z pojechaniem na św. krzyż bo nie mam dnia wolnego.
anita_happy Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 sleepingbyday napisał(a):a kto zagwarantuje annie, ze na 2 tygodnie? może coś odpwoie ta dziewczyna z fb... zapytaj ja na emila..jej na DOGO nie ma... pogadaj z nią i przedstaw sytuację.. ma wątek, ale niekoniecznie musi umieć ogarniać forum...heh
Monday Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Może ktoś ma chętnego na taką sunię??? http://allegro.pl/show_item.php?item=1284761991
tula Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='Monday']Może ktoś ma chętnego na taką sunię??? http://allegro.pl/show_item.php?item=1284761991 Monday a co to za śliczne maleństwo? czy to własnie ten psiak którego masz na tymczasie? napisz cos więcej.
Monday Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 tula napisał(a):Monday a co to za śliczne maleństwo? czy to własnie ten psiak którego masz na tymczasie? napisz cos więcej. Na tymczasie mam Plamkę. A ten śliczny psiak przyplątał się pod płot dziewczynie z pracy. Ona za nic nie chce psa. Dziewczyna nigdy nie miała psa :) Jak usłyszałam co ona daje mu do jedzenia to aż zaniemówiłam. Potraktowała szczeniaka jak dziecko, jak człowieka. Chlebek maczany w mleku...może nawet kasza z mlekiem....ech....:) A już rozwaliła mnie tym, że chciała mu dać ciepłej herbatki, żeby brzuszek sobie rozgrzał :) Sama była zdziwiona na moje: to jest mięsożerca, żadnego mleka, kasz, chleba...a tym bardziej herbaty - do picia tylko woda. Jedzenie w temp pokojowej, nie ciepłe... Ale tak czy tak, dziewczyna nie chce psiaka....więc nic na siłę.
Marzycielka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Monday napisał(a):Na tymczasie mam Plamkę. A ten śliczny psiak przyplątał się pod płot dziewczynie z pracy. Ona za nic nie chce psa. Dziewczyna nigdy nie miała psa :) Jak usłyszałam co ona daje mu do jedzenia to aż zaniemówiłam. Potraktowała szczeniaka jak dziecko, jak człowieka. Chlebek maczany w mleku...może nawet kasza z mlekiem....ech....:) A już rozwaliła mnie tym, że chciała mu dać ciepłej herbatki, żeby brzuszek sobie rozgrzał :) Sama była zdziwiona na moje: to jest mięsożerca, żadnego mleka, kasz, chleba...a tym bardziej herbaty - do picia tylko woda. Jedzenie w temp pokojowej, nie ciepłe... Ale tak czy tak, dziewczyna nie chce psiaka....więc nic na siłę. Hahaha ale menu. Ale przecież chciała dobrze nie??:D
sleepingbyday Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 a ja kiedys słyszałam historię, jak to jedna babeczka chciała psa zaadoptowac, ale okazało sie, ze psy to zyją.. nawet kilkanaście lat!!! a ona myślała, że dwa, no trzy i pozamiatane...
Monday Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Tak...ludzie różne wyobrażenie o psach mają... Ta moja znajoma to akurat dobra dziewczyna....tylko nie chce psa. Mówi, ze dzieci jej wystarczą.
Monday Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Pati, wiesz coś o psiaku??? W przyszłym tyg pojadę do ciebie Rudy...
anhata Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 W ktorym on jedst boksie ?jutro go moge zobaczyc..Monday jutrio zadzwonie do Ciebie
sleepingbyday Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 jakies plany co do tego drugiego pieska?
pati851 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 psiak jest bardzo bystry w niedziele chcial uciec z boksu. ma sie dobrze.
anita_happy Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 [quote name='anita_happy']i co z gutkiem?????????????? info z fb Iwona Haberko Bezdomnepsy trezba jej tymczas znaleźć na już, małe biedactwo;-( mnie sie czasami wątki gubia dlatego proszę dajcie info na maila o tej małej
Monday Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 O tej małej brak jakiegokolwiek info. Poproscie Ania102...ona mieszka blisko - może da radę tam pojechać i chociaż zobaczyć, popytać o psiaczka... Niewiadomo czy on w ogóle tam jest.
anita_happy Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 no koments....wykasowuje fote z fb - nie mam serca patrzeć na to zdjecie Po co w ogóle je zamieszczałyście na wątku???po co???
Recommended Posts