yabadu Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 To przekorne imię , psiak waży obecnie 22 kilo, jest wysoki i szczupły. Będzie dużym przepięknym psem.Ma ok. pół roku Chłopak został porzucony i trafił na łańcuch do przytuliska w Białuniu pod Goleniowem. Moja sąsiadka zakochała się w nim i postanowiła ofiarować mu DT. Strasznie trudno jest znaleźć dom dla takiego wielkoluda. Psiak jest dobrze wychowany .Nie brudzi w domu, zna swoje miejsce , może zostawać sam.Lubi towarzystwo innych zwierząt. Proszę o pomoc w znalezieniu mu domku, najlepiej z ogrodem. W miarę możliwości oferujemy transport. Quote
Enigma79 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Tak, przepiękny, widziałam go w TOZ-ie na niedzieli adopcyjnej. To szok, że nikt go nie chciał, jest młody i śliczny ale jako mix doga faktycznie duży. Może wśród przybyłych osób nie było właścicieli większych posesji... a pieskowi ogródek pewnie by się przydał. Jakoś wierzę, że już wkrótce Mały znajdzie DS. Quote
agnieszka32 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Enigma79 napisał(a):Tak, przepiękny, widziałam go w TOZ-ie na niedzieli adopcyjnej. To szok, że nikt go nie chciał, jest młody i śliczny ale jako mix doga faktycznie duży. Może wśród przybyłych osób nie było właścicieli większych posesji... a pieskowi ogródek pewnie by się przydał. Jakoś wierzę, że już wkrótce Mały znajdzie DS. Jako mix doga nie będzie potrzebował domu z ogrodem ;) - dogi uwielbiają leżakowanie na kanapie, świetnie sprawdzają się nawet w kawalerkach. Niestety, wciąż pokutuje pogląd, że im większy pies, tym większego mieszkania potrzebuje, a najlepiej domu z ogrodem. Od wielkości ważniejsze są predyspozycje danej rasy, charakter, temperament psiak itd :) Quote
Enigma79 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Masz rację, przecież czworonożny przyjaciel nie musi mieć swojej sypialni, garderoby, biblioteki ;) ale faktycznie jakoś tak większa rasa kojarzy się automatycznie z większą chałupą. Coś mi się wydaje, że w ofercie Małego na stronie TOZ-u była wzmianka o ogródku. Chłopak słodki, na pewno długo czekać na domek nie będzie, pytanie zawsze brzmi, czy będzie to dom na zawsze... Quote
yabadu Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 To prawda. jeśli tylko opiekunowie zapewnią mu wyjścia z domku to może mieszkać w bloku. Jest kanapowcem i uwielbia spać w łóżku, jednak zajmuje zbyt dużo miejsca i musi leżeć pod. Quote
agnieszka32 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 yabadu napisał(a):To prawda. jeśli tylko opiekunowie zapewnią mu wyjścia z domku to może mieszkać w bloku. Jest kanapowcem i uwielbia spać w łóżku, jednak zajmuje zbyt dużo miejsca i musi leżeć pod. A tam zaraz za dużo miejsca - trzeba kupić większe łóżko i będzie OK ;) Swego czasu fascynowały mnie dogi, dużo o nich czytałam, jednak średnia wieku ich życia (7 lat) mnie dobiła :( Quote
JOAPG Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 yabadu napisał(a):To prawda. jeśli tylko opiekunowie zapewnią mu wyjścia z domku to może mieszkać w bloku. Jest kanapowcem i uwielbia spać w łóżku, jednak zajmuje zbyt dużo miejsca i musi leżeć pod. Ja się zgadzam w całej rozciągłości. Tej sierotce potrzebna jest miłość, spacer, troszkę zabawy i pieszczoty. Ja mam psinkę wielkości małego konia w bloku w 40 m2 i wiem że mojemu gumbasowi najbardziej zależy na mojej atencji a wesoły spacer z zabawą załatwia sparawę ogródka. Quote
kewlys1 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Chyba macie rację, Małemu przede wszystkim potrzebne jest ogromne serce i dużo spacerów a z tym dużym domem to można podyskutować. Mały jest obecnie u mnie i to moja kochana sąsiadka dała Małego na tą stronę, bo obie wierzymy, że znajdzie się ktoś kto pokocha tego naszego Małego!!! Quote
kewlys1 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 a muszę dodać, że jestem tą szczęśliwą osobą, której przypadło opiekowanie się Małym i wiem, że ten kto zechce się nim zaopiekować zobaczy psa idealnego bo On jest idealny- we wszystkim!!!! Quote
JOAPG Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Jest tak cudny że naprawdę żałuję żr nie mogę wziąć drugiego konia, ale opowiadam wszystkim, może ktoś się zdecyduje, szukam, szukam, szukam Quote
kewlys1 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 dzięki JOAPG!!! wierzę, że się uda znaleźć Małemu super domek im więcej osób wie, tym większa szansa bo w ilości siła :))) dzięki Quote
yabadu Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Mały się nam pochorował. Kaszle i ma katar. Dzisiaj byłam z nim u lekarza. Dostał w dupkę zastrzyk. Trochę płakusiał.Jutro kolejna dawka leku. W środę jedziemy na prezentację do Grzędzic koło Stargardu Szczecińskiego. Trzymajcie kciuki oby tym razem dom okazał się idealny. Quote
Enigma79 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Oczywiście, że trzymamy kciuki za maluszka:) Temperatura spada, o przeziębienie pewnie nietrudno. Quote
tatankas Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Mały super psiak,też go widziałam na stronce Toz-u,skradł moje serce,niestety na drugiego psa też nie mam miejsca,ale popytam.U mnie w Policach jest sporo dobrych duszyczek,szczeniaki chętnie brane,domków mniejszych i większych też,a że wkoło las to i psy chętnie adoptowane. Quote
kewlys1 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 dzięki wszystkim!!!! pytajcie!!! a na razie trzymajcie kciuki, jutro jedziemy z Małym za Stargard Szcz. Zobaczymy, co z tego będzie damy znać Quote
kewlys1 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Mały ma domek!!!! mam nadzieję, że będzie tam szczęśliwy i że będzie mu tam dobrze ale już za nim tęsknię...... Quote
agnieszka32 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Bardzo się cieszę :) A jakieś szczegóły? ;) Quote
tatankas Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Powodzenia mały wielkoludzie. Quote
kewlys1 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 już mówię o szczegółach mieścinka koło stargardu, domek z ogródkiem, ludzie którzy szaleją na punkcie zwierzaków i masa przyrodniego rodzeństwa dla Małego (3 psy, kot, papuga) pojedziemy tam za jakiś czas w odwiedziny do Małego!!! Ma dostać nowe imię: LORD ale dla mnie to zawsze będzie mój Mały.... Quote
Enigma79 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Powodzenia "maluszku". Byłoby super, gdyby nowa rodzina zamieściła od czasu do czasu lub przesłała Tobie, kewlys1 jakieś zdjęcie pieska. Quote
Recommended Posts