Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To przekorne imię , psiak waży obecnie 22 kilo, jest wysoki i szczupły. Będzie dużym przepięknym psem.Ma ok. pół roku Chłopak został porzucony i trafił na łańcuch do przytuliska w Białuniu pod Goleniowem. Moja sąsiadka zakochała się w nim i postanowiła ofiarować mu DT. Strasznie trudno jest znaleźć dom dla takiego wielkoluda. Psiak jest dobrze wychowany .Nie brudzi w domu, zna swoje miejsce , może zostawać sam.Lubi towarzystwo innych zwierząt. Proszę o pomoc w znalezieniu mu domku, najlepiej z ogrodem. W miarę możliwości oferujemy transport.

Posted

Tak, przepiękny, widziałam go w TOZ-ie na niedzieli adopcyjnej. To szok, że nikt go nie chciał, jest młody i śliczny ale jako mix doga faktycznie duży. Może wśród przybyłych osób nie było właścicieli większych posesji... a pieskowi ogródek pewnie by się przydał. Jakoś wierzę, że już wkrótce Mały znajdzie DS.

Posted

Enigma79 napisał(a):
Tak, przepiękny, widziałam go w TOZ-ie na niedzieli adopcyjnej. To szok, że nikt go nie chciał, jest młody i śliczny ale jako mix doga faktycznie duży. Może wśród przybyłych osób nie było właścicieli większych posesji... a pieskowi ogródek pewnie by się przydał. Jakoś wierzę, że już wkrótce Mały znajdzie DS.

Jako mix doga nie będzie potrzebował domu z ogrodem ;) - dogi uwielbiają leżakowanie na kanapie, świetnie sprawdzają się nawet w kawalerkach.
Niestety, wciąż pokutuje pogląd, że im większy pies, tym większego mieszkania potrzebuje, a najlepiej domu z ogrodem. Od wielkości ważniejsze są predyspozycje danej rasy, charakter, temperament psiak itd :)

Posted

Masz rację, przecież czworonożny przyjaciel nie musi mieć swojej sypialni, garderoby, biblioteki ;) ale faktycznie jakoś tak większa rasa kojarzy się automatycznie z większą chałupą. Coś mi się wydaje, że w ofercie Małego na stronie TOZ-u była wzmianka o ogródku. Chłopak słodki, na pewno długo czekać na domek nie będzie, pytanie zawsze brzmi, czy będzie to dom na zawsze...

Posted

To prawda. jeśli tylko opiekunowie zapewnią mu wyjścia z domku to może mieszkać w bloku. Jest kanapowcem i uwielbia spać w łóżku, jednak zajmuje zbyt dużo miejsca i musi leżeć pod.

Posted

yabadu napisał(a):
To prawda. jeśli tylko opiekunowie zapewnią mu wyjścia z domku to może mieszkać w bloku. Jest kanapowcem i uwielbia spać w łóżku, jednak zajmuje zbyt dużo miejsca i musi leżeć pod.

A tam zaraz za dużo miejsca - trzeba kupić większe łóżko i będzie OK ;)

Swego czasu fascynowały mnie dogi, dużo o nich czytałam, jednak średnia wieku ich życia (7 lat) mnie dobiła :(

Posted

yabadu napisał(a):

Ja się zgadzam w całej rozciągłości. Tej sierotce potrzebna jest miłość, spacer, troszkę zabawy i pieszczoty.

Ja mam psinkę wielkości małego konia w bloku w 40 m2 i wiem że mojemu gumbasowi najbardziej zależy na mojej atencji a wesoły spacer z zabawą załatwia sparawę ogródka.

Posted

Chyba macie rację, Małemu przede wszystkim potrzebne jest ogromne serce i dużo spacerów a z tym dużym domem to można podyskutować.
Mały jest obecnie u mnie i to moja kochana sąsiadka dała Małego na tą stronę, bo obie wierzymy, że znajdzie się ktoś kto pokocha tego naszego Małego!!!

Posted

a muszę dodać, że jestem tą szczęśliwą osobą, której przypadło opiekowanie się Małym
i wiem, że ten kto zechce się nim zaopiekować zobaczy psa idealnego
bo On jest idealny- we wszystkim!!!!

Posted

Jest tak cudny że naprawdę żałuję żr nie mogę wziąć drugiego konia, ale opowiadam wszystkim, może ktoś się zdecyduje, szukam, szukam, szukam

Posted

Mały się nam pochorował. Kaszle i ma katar. Dzisiaj byłam z nim u lekarza. Dostał w dupkę zastrzyk. Trochę płakusiał.Jutro kolejna dawka leku. W środę jedziemy na prezentację do Grzędzic koło Stargardu Szczecińskiego. Trzymajcie kciuki oby tym razem dom okazał się idealny.

Posted

Mały super psiak,też go widziałam na stronce Toz-u,skradł moje serce,niestety na drugiego psa też nie mam miejsca,ale popytam.U mnie w Policach jest sporo dobrych duszyczek,szczeniaki chętnie brane,domków mniejszych i większych też,a że wkoło las to i psy chętnie adoptowane.

Posted

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
Powodzenia mały wielkoludzie.

Posted

już mówię o szczegółach
mieścinka koło stargardu, domek z ogródkiem, ludzie którzy szaleją na punkcie zwierzaków
i masa przyrodniego rodzeństwa dla Małego (3 psy, kot, papuga)
pojedziemy tam za jakiś czas w odwiedziny do Małego!!!
Ma dostać nowe imię: LORD
ale dla mnie to zawsze będzie mój Mały....