Aleksandra_B Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Simba i Bambo to psiaki, których drogi skrzyżowały się w pewnym hoteliku..... Wcześniej ich życie mogło wyglądać podobnie. Bambo wałęsał się po ulicy, bez opieki, bez domu. Dobra dusza zgarnęła go samotnego z ulicy i dała pod opiekę do hoteliku. Simba, ok.4 lata,mieszkała na dworze, w śniegu urodziła szczeniaki. Zaraz po urodzeniu maleństw trafiła razem z nimi do schroniska, tam uśpiono jej dzieci a ona zdominowana przez inne psy spędzała smutne, szare dni w schroniskowej klatce. Ponieważ Simba nie miała większych szans na adopcję została wyciągnięta ze schroniska i trafiła do hoteliku dla zwierząt. Tam została wysterylizowana. (można poczytać o niej więcej w przydługim wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21636 ) I tamże Simba i Bambo spotkali się, pokochali i teraz mieszkają razem w hotelikowym boksie, razem wychodzą na spacery, spędzają ze sobą cały czas. Zarówno Bambo jak i Simba są psami nieufnymi. Boją się na początku ludzkiej ręki. Będąc razem są pewniejsze siebie i szczęśliwe. Dlatego psiaki powinny być adoptowane razem. To kochane psiaki, które ciągle uczą się ufać ludziom. Bardzo potrzebują w końcu tego jedynego Opiekuna, który pokocha te psy i pokaże, że człowiekowi można zaufać. Będą mu oddane całkowicie. Muszę tu wspomnieć o simbowych ucieczkach.....Simba zanim zaufa próbuje ucieczek. Dlatego dla psów preferowany byłoby mieszkanie w bloku. Jeśli dom z ogrodem Simba musiałaby być bardzo dobrze na początku pilnowana. W tej chwili Simbie ani w głowie ucieczki z hoteliku, jest związana z tym miejscem i ufa. Tak samo byłoby w nowym domu. Po prostu na początku trzeba by poświęcić jej więcej uwagi i dobrze jej pilnować. Simba: Bambo: Quote
joannal Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Każde z Nich jest cuuudowne, a razem są przecudowne :loveu: . Quote
gdgt Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 zaraz powstawiam to zdjęcie do ogłoszeń no ale szanse na znalezienie domu w bloku dla dwóch psów są minimalne... Quote
Aleksandra_B Posted July 6, 2006 Author Posted July 6, 2006 Wiem, że będzie trudno, staram się robić jak najlepiej dla niej... dzisiaj skończyła się jej samotna aukcja na allegro więc muszę popracować nad aukcją dla tej dwójki. Rany, niech im we dwójkę się poszczęści... Quote
Aleksandra_B Posted July 6, 2006 Author Posted July 6, 2006 Jeśli ktoś mógłby przekazać jakieś pieniążki na Simbę w hoteliku to ja i Simba byłybyśmy wdzięczne :oops: :oops: , niestety dług się powiększa a domku nie widać... Quote
joannal Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 ym chciała Was wspomóc, ale mam taki kryzys finansowy, że..... Jednak jeśli cosik wyskrobie to prześlę. Quote
gdgt Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 wczoraj dostałam zapytanie o simbę, odesłałam odpowiedź ze zdjęciami i namiarami na Olę - ale rozumem, że nikt się nie odezwał? :shake: Ja prześlę pieniążki - tyle co zwykle :razz:, choć jest to kropla w morzu potrzeb... Quote
joannal Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Przepiekni, kochani przyjaciele szukając kochającego domku. Quote
Aleksandra_B Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 Doszło 100 zł od gdgt. OGROMNE DZIĘKI ! Hotelik opłacony jest do 10 czerwca. Quote
Aleksandra_B Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 A tu szczekająca z radości Simbula: Quote
Aleksandra_B Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 Dziękuję ewa_m za 100 zł dla Simby !! Hotelik opłacony jest zatem do 15 czerwca. Quote
Aleksandra_B Posted July 14, 2006 Author Posted July 14, 2006 http://www.allegro.pl/item115647188_simba_i_bambo_psia_zakochana_para_pragnie_domu_.html Bardzo nieładnie tak się chować :mad: . Ja wiem, że domek dla Was jest tylko jeszcze Was nie znalazł :cool1: Quote
Aleksandra_B Posted July 14, 2006 Author Posted July 14, 2006 Ponieważ hotelik opłacony jest do 15 czerwca dokładne zadłużenie na dzień dzisiejszy wynosi: 580 zł. Quote
joannal Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Co ta przekochana para tak sama sobie zostawiona :mad: :mad: :mad: . Quote
Aleksandra_B Posted July 21, 2006 Author Posted July 21, 2006 Dziękuję joannal za 50 zł :loveu: Hotelik jest opłacony do 18 czerwca. Quote
joannal Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Jakie One są cudowne. Uweilbiam patrzeć na pieski w zabawie, tyle jest w tym beztroski ( neleży im sie to po tym co przeżyły). Quote
Aleksandra_B Posted July 21, 2006 Author Posted July 21, 2006 Wysłałam dzisiaj parkę na żółte strony... najpierw Bambo zjada Simbę..... a potem Simba próbuje kłaść na łopatki Bambo.... Quote
joannal Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Bzoiu jak ja kocham takie obrazki :loveu: . Oni muszą znaleźć jakiś wspaniały, wspólny dom. Quote
joannal Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 To jest jakieś niedorzeczne, że tu nikogo nie było :mad: od dwóch dni!!!! Quote
Recommended Posts