Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Simba i Bambo to psiaki, których drogi skrzyżowały się w pewnym hoteliku..... Wcześniej ich życie mogło wyglądać podobnie.
Bambo wałęsał się po ulicy, bez opieki, bez domu. Dobra dusza zgarnęła go samotnego z ulicy i dała pod opiekę do hoteliku.
Simba, ok.4 lata,mieszkała na dworze, w śniegu urodziła szczeniaki. Zaraz po urodzeniu maleństw trafiła razem z nimi do schroniska, tam uśpiono jej dzieci a ona zdominowana przez inne psy spędzała smutne, szare dni w schroniskowej klatce. Ponieważ Simba nie miała większych szans na adopcję została wyciągnięta ze schroniska i trafiła do hoteliku dla zwierząt.
Tam została wysterylizowana.
(można poczytać o niej więcej w przydługim wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21636 )

I tamże Simba i Bambo spotkali się, pokochali i teraz mieszkają razem w hotelikowym boksie, razem wychodzą na spacery, spędzają ze sobą cały czas.

Zarówno Bambo jak i Simba są psami nieufnymi. Boją się na początku ludzkiej ręki. Będąc razem są pewniejsze siebie i szczęśliwe.
Dlatego psiaki powinny być adoptowane razem.

To kochane psiaki, które ciągle uczą się ufać ludziom. Bardzo potrzebują w końcu tego jedynego Opiekuna, który pokocha te psy i pokaże, że człowiekowi można zaufać. Będą mu oddane całkowicie.

Muszę tu wspomnieć o simbowych ucieczkach.....Simba zanim zaufa próbuje ucieczek. Dlatego dla psów preferowany byłoby mieszkanie w bloku. Jeśli dom z ogrodem Simba musiałaby być bardzo dobrze na początku pilnowana. W tej chwili Simbie ani w głowie ucieczki z hoteliku, jest związana z tym miejscem i ufa. Tak samo byłoby w nowym domu. Po prostu na początku trzeba by poświęcić jej więcej uwagi i dobrze jej pilnować.

Simba:

Bambo:

• Replies 877
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem, że będzie trudno, staram się robić jak najlepiej dla niej... dzisiaj skończyła się jej samotna aukcja na allegro więc muszę popracować nad aukcją dla tej dwójki. Rany, niech im we dwójkę się poszczęści...

Posted

wczoraj dostałam zapytanie o simbę, odesłałam odpowiedź ze zdjęciami i namiarami na Olę - ale rozumem, że nikt się nie odezwał? :shake:
Ja prześlę pieniążki - tyle co zwykle :razz:, choć jest to kropla w morzu potrzeb...