Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Havanko śpi :) Nawet w dzień sobie wejdzie.

Wczoraj Labuś dostał obrożę. Nie mogliśmy się doczekać obiecanej Nam na forum labradorów, a ta nie była droga (tak mi się wydaje), więc kupiliśmy. Kupiliśmy też łańcuch. Skarbek się zadomowił i nie każda obca osoba na naszym podwórku przypada mu do gustu... Musimy go też wiązać jak nasze maluchy wychodzą na siku, bo czasami są spięcia. A on jednak jest większy i silniejszy. On coprawda jest łagodny i chce się bawić, ale Nasze gadzinki potrafią go dzebnąć, a wtedy Labiś nie zostaje im dłużny. Oberwał już Puffy i sunialek. Puffy'emu dziurki po zębach szybciutko zarosły i problemu nie było, ale sucz jest na antybiotyku, bo jej ropieje :(

• Replies 405
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Monika.D']Havanko śpi :) Nawet w dzień sobie wejdzie.

Wczoraj Labuś dostał obrożę. Nie mogliśmy się doczekać obiecanej Nam na forum labradorów, a ta nie była droga (tak mi się wydaje), więc kupiliśmy. Kupiliśmy też łańcuch. Skarbek się zadomowił i nie każda obca osoba na naszym podwórku przypada mu do gustu... Musimy go też wiązać jak nasze maluchy wychodzą na siku, bo czasami są spięcia. A on jednak jest większy i silniejszy. On coprawda jest łagodny i chce się bawić, ale Nasze gadzinki potrafią go dzebnąć, a wtedy Labiś nie zostaje im dłużny. Oberwał już Puffy i sunialek. Puffy'emu dziurki po zębach szybciutko zarosły i problemu nie było, ale sucz jest na antybiotyku, bo jej ropieje :(
Fajnie, że Labuś już wie, do czego służy domek !
A te Twoje , jak piszesz gadzinki, dostały taką nauczkę od Labka i nadal się stroszą do niego? Są lekko zadziorne. Sunię musiał mocniej klapnąć zębami, że teraz masz taki problem.

Posted

Witam wszystkich, dostałam pw od Wojtusia w sprawie materiałów na budę. Z tego co miewamy wychodzą takie budy. TZ robi je czasami dla psiaków ze wsi. Ta akurat pojechała do dziewczyn z fundacji w Jędrzejowie dla pieska ze zdjęcia.
Nie wiem czy nadal potrzebujecie te materiały, ale jeśli tak to zapytam jutro TZ co tam jeszcze mamy do wydania. Są to całościowe palety, które tworzą szkielet, potem jest styropian i może być albo jakas płyta wiórowa w środku, albo druga warstwa tych pełnych palet. Mieszkamy pod Kozienicami. Może udałoby się to przywieźć do Radomia gdzie pracuję.

Posted

:loveu::loveu: Mestudio bardzo dziękuję :loveu::loveu:

Kochani :loveu: pomyślcie proszę,
Labuś już mieszka w swojej budzie:)
a przygarnięta Sunia Moniko mieszka teraz u Was w domu?

Posted

Mestudio bardzo dziękujemy za chęć pomocy, ale tak jak Wojtuś napisał Labiszonek ma już swój domek :)

Wojtusiu sunia jest teraz pieskiem łóżeczkowym i nakolankowym :) Chociaż z tym drugim to trochę ciężko, bo mało nie waży. Ale podpatruje co robią maluchy i ona też chce. A w nocy obowiązkowo śpi koło mnie z główką na podusi i dooopką pod kołderką :)

Posted

[quote name='Monika.D']Mestudio bardzo dziękujemy za chęć pomocy, ale tak jak Wojtuś napisał Labiszonek ma już swój domek :)

Wojtusiu sunia jest teraz pieskiem łóżeczkowym i nakolankowym :) Chociaż z tym drugim to trochę ciężko, bo mało nie waży. Ale podpatruje co robią maluchy i ona też chce. A w nocy obowiązkowo śpi koło mnie z główką na podusi i dooopką pod kołderką :)
czyli tak jak powinien spac kazdy piesio:)

Posted

[quote name='Monika.D']Lola powinny... niestety nie wszystkie mają takie szczęście :( Psiaki na podusiach a Pańcia rano budzi się połamana, bo całą noc wisi na brzegu łóżka he he
albo zgnieciona i uduszona,moj bulion 30 kg jakos tak lubi spac gdzies "na mnie",ale kocham tooo!!!!nie umiem spac bez mojej Loci;)najwazniejsze,ze ona jest wyspana:)

Posted

[quote name='mestudio']Witam wszystkich, dostałam pw od Wojtusia w sprawie materiałów na budę. Z tego co miewamy wychodzą takie budy. TZ robi je czasami dla psiaków ze wsi. Ta akurat pojechała do dziewczyn z fundacji w Jędrzejowie dla pieska ze zdjęcia.
Nie wiem czy nadal potrzebujecie te materiały, ale jeśli tak to zapytam jutro TZ co tam jeszcze mamy do wydania. Są to całościowe palety, które tworzą szkielet, potem jest styropian i może być albo jakas płyta wiórowa w środku, albo druga warstwa tych pełnych palet. Mieszkamy pod Kozienicami. Może udałoby się to przywieźć do Radomia gdzie pracuję.

czy my mozemy przygarnąć taką bude???
cholera pod blokiem moich rodziców mieszka pies!!juz 6 lat..nie wime gdzie spi...ma sie odbrze..ludzie go dokarmiiają...na ziem jest taki grubyy..ze szok..jak btl chory-wzieli do domu i leki dwali..wyleczyli..ale to powsinoga...
moze jemu takie M postawic..alle gdzie..pod blokiem..cholera..zeby nie ukradli...
albo w krzakach...tam gdzie czasmi kima...

Posted

[quote name='wojtuś']

Piekna ta Sunia i trudno się się dziwić że chce do podusi:)

Mestudio jeszcze raz dziękuję:Rose: ,
choć boje sie co będzie jak Anita tutaj zajrzy;);)

Wojtuś..czego się boisz..nic nie przyskrobałeś :P
bo jak tak..to pejczem GO

Posted

Monika - tak w kwestii wyjaśnień :)
nie wtrącam sie..ale pilnuje rozliczeń :P

nudziara:)

w LIDL jest karma 25 zł - 10 kg
albo 20 zł - 10kg
dwa rodzaje..jak bedziecie w okolicy - kupuj mega paka
w Biedronie jest Darling - 10 kg - ok 30 zł /promocja/

Posted

Anita obawiam sie,ze jak postawicie u Was taka bude to zaraz to ktos rabnie......................czasem dajecie jakis schron psom na dzialce czy jakos tak.......moze tam ta bude postawic?

Posted

Anita ale to sa materiały na budę a nie gotowa buda ;) A jak ja postawicie pod blokiem to rzeczywiście ktoś może buchnąć... :roll:

Rozliczenia robię na bieżąco :eviltong: Karmę z Lidla kupiliśmy wczoraj, a wcześniej kupiłam 3 kg w Lewiatanie, bo nam się skończyła, a że akurat byliśmy w Lewiatanie to kupiłam awaryjnie. Autka jeszcze nie miałam więc 10 kg autobusem bym nie zabrała.

Posted

[quote name='anita_happy']wracam...do zywych....
praca...

a moj tato znowu do szpitala!!!!!!!!!!!!!

aktualizowany pierwszy watek..i porsba o ogłoszenia

czy prośba o ogłoszenia jeszcze aktualna? jeśli tak to mogę poogłaszać białaska :)

Posted

Wszystko ok u Labinka :) Do szczęścia potrzebny mu tylko swój na zawsze ludź. On potrzebuje dużo, dużo miłości! Niesamowity z niego pieszczoch!

Polla ogłoszonka jak najbardziej potrzebne! Niestety piesio nie ma żadnych :( Ja nie potrafię napisać dobrego tekstu :(