Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj rozmawiałam z Kasią, u Pixie wszystko ok, chociaż napędziła Kasi stracha po przywiezieniu z gabinetu. Ponieważ Pixie była dosypiana podczas strerylki, bo zaczęła doktorowi wierzgać w trakcie, a Kasia nie wiedziała, więc jak zobaczyła małą z wywieszonym jęzorem i bez ruchu w boksie, to się wystraszyła, że umarła i narobiła alarmu! Mam nadzieję, że później też nie było problemów!

Posted

halcia napisał(a):
No to czekamy na wiesci.Dzwoniłas?Moze Ty bys agusia podjechała zdjecia mielczankom porobić?Ja mam za daleko...

Halciu, na tygodniu to ja zupełnie nie mam czasu, pracuję od 10 do 16, ani przed ani po, bo muszę poświęcić trochę czasu Ali i jej zajęciom oraz pospacerować z psem. Pozostaje sobota, ale i tak nie mam aparatu:(

Posted

No więc tak, zdjęć narazie nie będzie, bo nie mam swojego kompa, może w poniedziałek, ale Pixie żyje i dochodzi do siebie, dzisiaj była szyta drugi raz niestety.
Rano pokój gdzie była w nocy przypominał rzeźnię niestety, mała zdarła kołnierz, wyrwała dwa szwy, że jak rano Asia weszła, to narobiła krzyku biedna, że myślałam, że Pixie nie żyje, tak jak zresztą wczoraj.....
Mała grzebała widocznie przy tym dłuzszą chwilę, bo jak rano ją wzięłam, to się jeszcze krew sączyła z rany, Asia szybko pojechała do doktora i zaszyli ja jeszcze raz. Teraz ma kołnierz, szeroki bandaż dookoła brzucha i majtki ubrane, a do tego leży w kuchni w domu cały czas na oku. Mówię Wam pokój wyglądał jak rzeźnia, wszędzie krew, ale jest teraz bardzo dobrze, łącznie z tym, że Pixie zaczęła biegać, więc Asia ją co chwilkę zanosi na posłanie, a ta dawaj od nowa biega, też zgodziła się ładnie z wszystkimi suczkami w domu.
A wszystko byłoby może inaczej, gdyby Żabka chciała zamieszkać poza domem, ale tu ni hu hu. Wynosiłyśmy ją do pokoju w domku z tyłu ale tak sie drze, że nie pojete.... i ja przynosimy, więc zajęła Pixie miejsce..... Chociaż w sumie to nie wiadomo jak by było, mała po prostu cwana dała radę i już....
Ważne że wszytko jest dobrze :) :) i moge wejść na kompa, chociaż nie swojego ;) :)

Posted

W d...e dostaniesz jak wyzdrowiejesz a ciotki najada hotelik.Energia energia,ale tam gdzie trzeba!Aga jak bedziesz jechac po kota,daj znac.Moze przyjade,przejdziemy schronisko w poszukiwaniu dorodnych suk.

Posted

Pixie czuje się chyba dobrze, jest w domu cały czas, jak wychodzi to biega powoli i się cieszy, ale ja nie wiem, czy ona nie ma gorączki, Asia wróciła dzisiaj to jutro dokładnie sie przyjrzymy... ale po zachowaniu nie widać, je, załatwia się, tylko brzusio taki gorący...
Agusia zdjęcia wysłałam to przy wolnej chwili wstaw, dzięki :)

Posted

Kasiu, to obserwujcie ją pilnie! Żeby coś się sunieczce nie przytrafiło złego!!! Jak, co to do lekarza. Zdjęcia wrzucę jak obrobię, bo teraz mykam z Sonusiem na spacerek! Pixie - zdrowiej!