Ania B Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Wyłysienia ma faktycznie koszmarnie rozległe:shake:- teraz wyraźnie to zobaczyłam Aniu czy ten kubrak to nie będzie mało. Może zrobię mu jeszcze polarowy sweter, taki zasłaniający piersi?[/QUOTE] Wyłysienia są faktycznie duże, choć wydaje mi się, że "na klacie" pojawia się delikatny meszek;) Jeśli mogłabyś zrobić Sho seterek byłoby cudownie:loveu: Mały jest zmarzluchem, z porannego spacerku pędzi prosto do łóźka:evil_lol: Jak go tak obserwuję to przez te dwa tygodnie i tak bardzo się zmienił. Na początku tylko jadł i spał, teraz to zupełnie inny psiak. Wyraźnie odżył:lol: Quote
__Lara Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Słodki psiurek :) czekamy więc na wyniki. Quote
Atomowka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Jejku zdjęcia są rozbrajające. Dziewczyny z ogłoszeniami chyba jeszcze się wstrzymujemy czy już działamy? Quote
koosiek Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Śliczny jest :) Bardzo podobnego znalazłam kilka miesięcy temu w Powsinie - przekochany psiak :loveu: Szybciutko znalazł dom i myślę, że Sho też nie będzie długo czekał :) Quote
taks Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Ania B napisał(a): Jeśli mogłabyś zrobić Sho seterek byłoby cudownie sweterek wysłany czerwoniutki jak wóz strażacki;)- niech się chłopak w oczy rzuca:evil_lol: Quote
Wisełka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 taks napisał(a):sweterek wysłany czerwoniutki jak wóz strażacki;)- niech się chłopak w oczy rzuca:evil_lol: Fiu, fiu, superzasty prezencior :) Quote
Ania B Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 taks napisał(a):sweterek wysłany czerwoniutki jak wóz strażacki;)- niech się chłopak w oczy rzuca:evil_lol: Taks, jesteś kochana:modla::calus: A teraz dobre wieści:lol: Odebrałam wyniki. Tarczyca w porządku, morfologia również (niektóre wyniki na granicy normy). Najgorzej wypadły próby wątrobowe - podwyższony ALAT oraz mocznik. Wyniki te są prawdopodobnie wynikiem dużego niedożywienia i braku wszystkich potrzebnych do życia składników. W czwartek (chwilowo zabrakło) odbiorę od wetki preparat, który poprawi funkcje wątroby. Będziemy to dodawać do jedzenia przez ok. 1 -1,5 miesiąca, później kontrolne badanie krwi. Kastracja najwcześniej w przyszłym roku. Moja wetka radzi odczekać, żeby chłopaczek nabrał ciałka i ogólnie odżył;). Z tym nie ma problemu, bo moja Bajka jest po sterylce;) Dziś jeszcze wetka obmacała małego, bo nie podobały mi się jego żebra. Zwłaszcza z jednej strony żebra są zdeformowane (takie mocno wypukłe), z drugiej też wyczuwa się zgrubienia - to może być np. wynik źle zrośniętych kości po uderzeniu lub pozostałości po krzywicy z dzieciństwa. Na szczęście nic złego w związku z tym się nie dzieje i małemu to nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. Ogólnie jest nieźle. Mam nadzieję, że właściwe jedzenie, preparat wspomagający i tran, który dostaje pozwolą Sho dojść szybko do formy. Z wyłysieniami trzeba uzbroić się w cierpliwość i pozwolić na wygojenie się skóry. Quote
__Lara Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 No to super wieści! Super, że z tarczycą wszystko ok, super super :D :D Quote
Atomowka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Same dobre wieści u malucha Ja powtórzę pytanie czy Sho juz ogłaszamy? Quote
Ania B Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Atomowka napisał(a):Same dobre wieści u malucha Ja powtórzę pytanie czy Sho juz ogłaszamy? Kochane Cioteczki, wczoraj przeprowadziliśmy naradę domową. Mały sie przyzwyczaił i my też, Bajka zaakceptowała malucha:lol:. Co Wy na to, żeby Sho został u nas na stałe?:oops: Oczywiście, jeśli się zgodzicie na takie rozwiązanie, to serdecznie zapraszam na wizytę przed i poadopcyjną;) Quote
taks Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Tak sobie własnie pomyślałam jak zobaczyłam to zdjęcie;) http://i56.tinypic.com/10pd183.jpg że DT będzie DS i nie ma innej opcji:evil_lol: Aniu , cudowna wiadomość:multi::multi::multi: bardzo , bardzo się cieszę i jestem w 100% pewna, że i będziecie bardzo szczęśliwą zapsioną Rodzinką Quote
koosiek Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Ania B napisał(a):Kochane Cioteczki, wczoraj przeprowadziliśmy naradę domową. Mały sie przyzwyczaił i my też, Bajka zaakceptowała malucha:lol:. Co Wy na to, żeby Sho został u nas na stałe?:oops: Oczywiście, jeśli się zgodzicie na takie rozwiązanie, to serdecznie zapraszam na wizytę przed i poadopcyjną;) Spodziewałam się takiej decyzji :) Bardzo, bardzo się cieszę i myślę, że Sho trafił się wspaniały, kochający dom :) Quote
Ania B Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Cieszę się, że się cieszysz:loveu: Kochane, a jak z rozliczeniem:oops:. Bo "naciągnęłam" Was na pieniądze, a teraz chcę przywłaszczyć sobie psa:oops::diabloti:. Quote
JamniczaRodzina. Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Aniu jestem 100% za.:loveu:Tak to się zaczyna najpierw jeden jamniczek potem dwa itd:evil_lol:.U nas tak się zaczęło narazie skończyliśmy na 6 .W naszym stadku jest jeden mini Korabiewicki Gustek.:loveu:.Bajeczce też zapewne bedzie rażniej mając przy sobie takiego krasnalka.:p Quote
Ania B Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 JamniczaRodzina. napisał(a):Aniu jestem 100% za.:loveu:Tak to się zaczyna najpierw jeden jamniczek potem dwa itd:evil_lol:.U nas tak się zaczęło narazie skończyliśmy na 6 .W naszym stadku jest jeden mini Korabiewicki Gustek.:loveu:.Bajeczce też zapewne bedzie rażniej mając przy sobie takiego krasnalka.:p Ze stadkiem moze być gorzej:evil_lol:, choć pewnie gdybym mieszkała w domku z ogródkiem, to kto wie;) U nas psy sa od zawsze i w róznych konfiguracjach - najpierw wyżeł, potem wyżeł (ten sam) + jamniczka, poźniej sama jamniczka. Potem przez chwilę zarzekałam się, że już więcej żadnego psa:oops:, ale po śmierci Wikusi wytrzymałam tylko kilka dni i na dogo wypatrzyłam Bajkę.... I tak to się plecie.... No i żaden z psów nie był kupiony, trafiały do nas tak z "przypadku";) Quote
Mika31 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 takie przypadki są najlepsze gratuluje decyzji jamników nigdy nie jest za mało!!!!Bardzo się ciesze!!!! Quote
Atomowka Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 AniaB to jakiś bal trzeba urządzic. Ciesze się bardzo bardzo :loveu: Jeżeli chodzi o rozliczenie to nie wiem o jaką kasę chodzi więc się nie wypowiadam Tą kasę, którą ja wysłałam miała byc dla Sho i tak ma zostac :lol: Quote
Ania B Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Dzięki Cioteczki za wsparcie i za zaufanie:lol: Obiecuję, że Sho będzie miał u nas dobrze! Co do rozliczenia - wszystko jest rozliczone w pierwszym poście. Obiecuję też wsparcie zwrotne dla Jamniczej skarpety, niestety pewnie dopiero w styczniu.:oops: Quote
ania z poznania Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Ania B napisał(a):Kochane Cioteczki, wczoraj przeprowadziliśmy naradę domową. Mały sie przyzwyczaił i my też, Bajka zaakceptowała malucha:lol:. Co Wy na to, żeby Sho został u nas na stałe?:oops: Oczywiście, jeśli się zgodzicie na takie rozwiązanie, to serdecznie zapraszam na wizytę przed i poadopcyjną;) Ale super :multi:! Aniu, jak się cieszę, nareszcie ma jamniś fajne życie :multi:! A przy okazji.... Kolejna bida............:placz: http://www.dogomania.pl/threads/196538-3-miesi%C4%99czny-szor%C5%9Bciak-potrzebuje-DT-DS-na-cito-inaczej-zostanie-u%C5%9Bpiony!!!!!!!!!?p=15744559#post15744559 Quote
Kamila Proc Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 no to piekna wiadomosc. gratulacje i podziekowania Quote
danka1234 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 wspaniałe wiesci ,niech sie Wam szczęsliwie żyje razem z Sho,wszystkiego dobrego. Quote
__Lara Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Ania B napisał(a):Kochane Cioteczki, wczoraj przeprowadziliśmy naradę domową. Mały sie przyzwyczaił i my też, Bajka zaakceptowała malucha:lol:. Co Wy na to, żeby Sho został u nas na stałe?:oops: Oczywiście, jeśli się zgodzicie na takie rozwiązanie, to serdecznie zapraszam na wizytę przed i poadopcyjną;) Szok, ale pozytywny, gratuluję :D :D :D Quote
Recommended Posts