Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyłysienia ma faktycznie koszmarnie rozległe:shake:- teraz wyraźnie to zobaczyłam
Aniu czy ten kubrak to nie będzie mało. Może zrobię mu jeszcze polarowy sweter, taki zasłaniający piersi?[/QUOTE]

Wyłysienia są faktycznie duże, choć wydaje mi się, że "na klacie" pojawia się delikatny meszek;)
Jeśli mogłabyś zrobić Sho seterek byłoby cudownie:loveu: Mały jest zmarzluchem, z porannego spacerku pędzi prosto do łóźka:evil_lol:
Jak go tak obserwuję to przez te dwa tygodnie i tak bardzo się zmienił. Na początku tylko jadł i spał, teraz to zupełnie inny psiak. Wyraźnie odżył:lol:

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczny jest :) Bardzo podobnego znalazłam kilka miesięcy temu w Powsinie - przekochany psiak :loveu: Szybciutko znalazł dom i myślę, że Sho też nie będzie długo czekał :)

Posted

Ania B napisał(a):

Jeśli mogłabyś zrobić Sho seterek byłoby cudownie

sweterek wysłany
czerwoniutki jak wóz strażacki;)- niech się chłopak w oczy rzuca:evil_lol:

Posted

taks napisał(a):
sweterek wysłany
czerwoniutki jak wóz strażacki;)- niech się chłopak w oczy rzuca:evil_lol:

Taks, jesteś kochana:modla::calus:

A teraz dobre wieści:lol: Odebrałam wyniki. Tarczyca w porządku, morfologia również (niektóre wyniki na granicy normy). Najgorzej wypadły próby wątrobowe - podwyższony ALAT oraz mocznik. Wyniki te są prawdopodobnie wynikiem dużego niedożywienia i braku wszystkich potrzebnych do życia składników. W czwartek (chwilowo zabrakło) odbiorę od wetki preparat, który poprawi funkcje wątroby. Będziemy to dodawać do jedzenia przez ok. 1 -1,5 miesiąca, później kontrolne badanie krwi. Kastracja najwcześniej w przyszłym roku. Moja wetka radzi odczekać, żeby chłopaczek nabrał ciałka i ogólnie odżył;). Z tym nie ma problemu, bo moja Bajka jest po sterylce;)
Dziś jeszcze wetka obmacała małego, bo nie podobały mi się jego żebra. Zwłaszcza z jednej strony żebra są zdeformowane (takie mocno wypukłe), z drugiej też wyczuwa się zgrubienia - to może być np. wynik źle zrośniętych kości po uderzeniu lub pozostałości po krzywicy z dzieciństwa. Na szczęście nic złego w związku z tym się nie dzieje i małemu to nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu.
Ogólnie jest nieźle. Mam nadzieję, że właściwe jedzenie, preparat wspomagający i tran, który dostaje pozwolą Sho dojść szybko do formy. Z wyłysieniami trzeba uzbroić się w cierpliwość i pozwolić na wygojenie się skóry.

Posted

Atomowka napisał(a):
Same dobre wieści u malucha
Ja powtórzę pytanie czy Sho juz ogłaszamy?

Kochane Cioteczki, wczoraj przeprowadziliśmy naradę domową. Mały sie przyzwyczaił i my też, Bajka zaakceptowała malucha:lol:. Co Wy na to, żeby Sho został u nas na stałe?:oops: Oczywiście, jeśli się zgodzicie na takie rozwiązanie, to serdecznie zapraszam na wizytę przed i poadopcyjną;)

Posted

Tak sobie własnie pomyślałam jak zobaczyłam to zdjęcie;)
http://i56.tinypic.com/10pd183.jpg
że DT będzie DS i nie ma innej opcji:evil_lol:
Aniu , cudowna wiadomość:multi::multi::multi:
bardzo , bardzo się cieszę i jestem w 100% pewna, że i będziecie bardzo szczęśliwą zapsioną Rodzinką

Posted

Ania B napisał(a):
Kochane Cioteczki, wczoraj przeprowadziliśmy naradę domową. Mały sie przyzwyczaił i my też, Bajka zaakceptowała malucha:lol:. Co Wy na to, żeby Sho został u nas na stałe?:oops: Oczywiście, jeśli się zgodzicie na takie rozwiązanie, to serdecznie zapraszam na wizytę przed i poadopcyjną;)

Spodziewałam się takiej decyzji :) Bardzo, bardzo się cieszę i myślę, że Sho trafił się wspaniały, kochający dom :)

Posted

Cieszę się, że się cieszysz:loveu:

Kochane, a jak z rozliczeniem:oops:. Bo "naciągnęłam" Was na pieniądze, a teraz chcę przywłaszczyć sobie psa:oops::diabloti:.

Posted

Aniu jestem 100% za.:loveu:Tak to się zaczyna najpierw jeden jamniczek potem dwa itd:evil_lol:.U nas tak się zaczęło narazie skończyliśmy na 6 .W naszym stadku jest jeden mini Korabiewicki Gustek.:loveu:.Bajeczce też zapewne bedzie rażniej mając przy sobie takiego krasnalka.:p

Posted

JamniczaRodzina. napisał(a):
Aniu jestem 100% za.:loveu:Tak to się zaczyna najpierw jeden jamniczek potem dwa itd:evil_lol:.U nas tak się zaczęło narazie skończyliśmy na 6 .W naszym stadku jest jeden mini Korabiewicki Gustek.:loveu:.Bajeczce też zapewne bedzie rażniej mając przy sobie takiego krasnalka.:p

Ze stadkiem moze być gorzej:evil_lol:, choć pewnie gdybym mieszkała w domku z ogródkiem, to kto wie;) U nas psy sa od zawsze i w róznych konfiguracjach - najpierw wyżeł, potem wyżeł (ten sam) + jamniczka, poźniej sama jamniczka. Potem przez chwilę zarzekałam się, że już więcej żadnego psa:oops:, ale po śmierci Wikusi wytrzymałam tylko kilka dni i na dogo wypatrzyłam Bajkę.... I tak to się plecie.... No i żaden z psów nie był kupiony, trafiały do nas tak z "przypadku";)

Posted

AniaB to jakiś bal trzeba urządzic. Ciesze się bardzo bardzo :loveu:
Jeżeli chodzi o rozliczenie to nie wiem o jaką kasę chodzi więc się nie wypowiadam
Tą kasę, którą ja wysłałam miała byc dla Sho i tak ma zostac :lol:

Posted

Dzięki Cioteczki za wsparcie i za zaufanie:lol: Obiecuję, że Sho będzie miał u nas dobrze!

Co do rozliczenia - wszystko jest rozliczone w pierwszym poście.
Obiecuję też wsparcie zwrotne dla Jamniczej skarpety, niestety pewnie dopiero w styczniu.:oops:

Posted

Ania B napisał(a):

Ale super :multi:! Aniu, jak się cieszę, nareszcie ma jamniś fajne życie :multi:!

A przy okazji.... Kolejna bida............:placz:

http://www.dogomania.pl/threads/196538-3-miesi%C4%99czny-szor%C5%9Bciak-potrzebuje-DT-DS-na-cito-inaczej-zostanie-u%C5%9Bpiony!!!!!!!!!?p=15744559#post15744559

Posted

Ania B napisał(a):

Szok, ale pozytywny, gratuluję :D :D :D