Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Sho wszystko w porządku. Słodziak dużo śpi, zakopany kocyki :) Wczoraj wymeldował moją Bajkę z posłania - bardzo mu się tam podobało, ale tylko do wieczora, bo noc spędzili w łóżeczku - moim (a mnie dziś bolą plecy). Małemu poprawiła się trochę skóra na pyszczku, wyraźnie zmniejszyły się okularki. No i nie jest już taki łapczywy, choć nadal dojada po Bajce. I taki jest wtedy zadowolony!
Może okaże się, że te zmiany skórne wynikaja jednak z niedożywienia, a nie choroby tarczycy?

Posted

No nie, czy to się nigdy nie skończy:angryy::-(
Na 100 % Sho pochodzi od jakiś paskudnych rozmnażaczy. Wydaje mi się, że chorował na krzywicę. Zebra z jednaj strony są wyraźnie bardziej "wypukłe", a zwłaszcza jedno wyraźnie oddstaje, no i te 6 paluszków.

Wczoraj rozmawiałm z dr Dembele. Był wyraźnie zadowolony z opisanych przeze mnie zmian. Mały ładnie się zaokrąglił i zwłaszcza na pyszczku widać już poprawę - ładnie zarasta sierścią:lol: Dr Dembele nie dał żadnych dalszych zaleceń, kazał się zgłosić jakby coś się działo:lol: Cały czas mam nadzieje, że te wyłysienia to wynik zaniedbań i niedożywienia. Mały już też tak nie śmierdzi, jak na poczatku:evil_lol:. Trochę pomogły dwie kąpiele, trochę wytarł się w pościel:diabloti:

No i okazuje się, że Sho to mały szkodnik:diabloti:. Kocyk bardzo ładnie przerobił na "ser szwajcarski" - z dziurami:mad::evil_lol:. Najpierw sobie ładnie ciumka kocyczek, a potem wychodzi całkiem pokaźna dziura:crazyeye: I jeszcze skubany warczy, jak mu sie nie pozwala na taka fajną zabawę:evil_lol:

Posted

Sho ma się dobrze. Apetycik dopisuje, aż nadto:evil_lol: Ale odnieśliśmy juz mały sukces - przy karmieniu z ręki nie mamy już pogryzionych palców:diabloti:
Zachowania ma typowo jamnicze, spacer w deszczu (króciutki) bardzo mu się nie podoba. Po powrocie do domu ładuje się pod kocyk/kołderkę. No chyba, że ktoś otworzy lodówkę - wtedy od razu się budzi i czujne nadstawia uszka:lol:. Największy problem jest z porannym spacerem - Sho jest taki zaspany, że niemal siłą trzeba go wyciągać z łóżka:lol:

Myślę, że pod koniec tygodnia możemy już pomyśleć o badaniach.

Posted

Byłam dziś z Sho u mojej wetki. Zaniepokoiło mnie, że mały co raz mocniej trzepie uszami i mocno się drapie. No i wyszły drożdżaki w uszach:angryy: Trochę jestem zła, bo w przychodni na Białobrzeskiej lekarz niby zaglądał małemu w uszy i powiedział, że źle nie wyglądają (a nie sądzę, żeby te drożdżaki złapał u mnie). Ciekawe, co jeszcze po drodze wylezie:shake:

Cioteczki kochane, niestety nie udźwignę wszystkich kosztów (końcówkę roku mam delikatnie mówiąc mocno średnią). Może macie jakiś pomysł na wsparcie:oops:, może jakiś bazarek:oops:
Badania krwi + tarczyca będą kosztowały 160 złotych:shake:

Posted

Ania B napisał(a):
Cioteczki kochane, niestety nie udźwignę wszystkich kosztów (końcówkę roku mam delikatnie mówiąc mocno średnią). Może macie jakiś pomysł na wsparcie:oops:, może jakiś bazarek:oops:
Badania krwi + tarczyca będą kosztowały 160 złotych:shake:

Nie jestem w stanie pomóc finansowo :oops: Ale jamnicza skarpeta oferowała wsparcie, napisz proszę do Danki1234.