Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Faktycznie, mały jest słodki. Najchętniej siedziałby na kolankach, no i bardzo jamnikowy - dopomina się o swoje. Świetnie rozpoznaje odgłosy lodówki. Przerażające jest to, jak on rzuca się na jedzenie. Wygląda to strasznie:-( Jakby chciał najeść się na zapas. Zmiana jedzenia już jest odczuwalna:evil_lol: - dla nas - może nas nie zagazuje w nocy:diabloti:
Musiał się wychowywać w mieście, nie boi się ruchu ulicznego.

Dziś psiska zostały na kilka godzin same, co prawda w oddzielnych pokojach, ale były grzeczne:lol:

Posted

Gotujemy i ryż i marchewkę i kurczaczka/indyczka. Dziś dosłownie rzucił się na kawałek suchej bułki. Muszę go pilnować, bo jest strasznie łapczywy. Mam nadzieję, że szybko zrozumie, że jedzenia już mu nie będzie brakować.

Posted

ania z poznania napisał(a):
A jak Bajka reaguje na nowego przybysza?

Już dobrze. Na początku trochę powarkiwała na malucha, teraz się denerwuje jak mały jest za bardzo namolny i próbuje się do niej dobierać:evil_lol:. Jak się trochę chłopaka odkarmi, to trzeba będzie pomyśleć, żeby go odjajczyć. Dziś dobierał się też do misia:diabloti:

Chyba miniaturka. W porównaniu do mojej poprzedniej suni - jamniczki - to maleństwo. Ale nasza Wiki była olbrzymką;). Była większa nawet od tych dużych jamników.

Posted

[quote name='danka1234']widze ze sa juz fotki jamnisia na watku zatem wkleje go na 1 strone wątku jamników i jamnikowatych do adopcji.
Jaki podac tam kontakt w sprawie adopcji?
http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-do-adopcji-z-caA-ej-Polski

Danka 1234,
dziękuję. Choć teraz chciałabym małego odkarmić, no i zdiagnozować. Trzeba będzie sprawdzić tę tarczycę. Łysa skóra mocno się łuszczy i ma taki specyficzny zapaszek:razz: Kąpiel nie pomogła. Będę musiała zapytać wetkę o jakiś dobry szampon dermatologiczny. Tym bardziej, że jak zobaczy pościelone łóżko od razu ładuje się pod kołdrę:evil_lol:

Mały jest fajniutki, wszędzie łazi za moją Bajką. Ładnie dają sobie buźki. Choć jak zaczyna za bardzo brykać, to zostaje przywołany do porządku:diabloti: Wtedy najchętniej ucieka do kogoś na kolanka:lol:

Posted

Ania B napisał(a):
Danka 1234,
dziękuję. Choć teraz chciałabym małego odkarmić, no i zdiagnozować.

jesne ,wstawiłam go by był juz widoczny,poczekamy z szukaniem domu az dojdzie do siebie.
jak miałam na dt jamnika z choroba skóry weterynarze zalecili Nizoral ale najlepiej przypytac weta który widzi psa i stan jego skóry.
Czekamy na wiesci.

Posted

Uprzejmie donoszę, że mały ma się dobrze. Wydaje mi się, że już troszkę zaokrągliły mu się boczki, choć dalej jest chudziutki. Na szczęście nie ma żadnych sensacji żołądkowych, wcina wszystko, aż mu się uszy trzęsą:evil_lol: (oczywiście pod kontrolą). Wołamy na niego Sho, co po japońsku znaczy mały;). Po woli zaczyna reagować na imię.
Wczoraj pokazałam Sho mojej wetce. Powiedziała, żeby wstrzymać się jeszcze z robieniem badań krwi jeszcze z 10 dni, niech glutek dojdzie do siebie. Jutro, zgodnie z umową, zadzwonię do dr Dembele. Zobaczymy, jakie będą dalsze dyspozycje.

Ogólnie Sho to taki mały, bezproblemowy piesek. Jest grzeczny, nie ujada, najchętniej śpi (pewnie regeneruje siły):lol:. Na spacerze jest ciekawski, no i wszystkich kocha - nie ważne czy to york, czy jakieś duże psisko:evil_lol: