Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem. Mały jest u mnie. To skóra i kości :placz:- aż lekarz się zdziwił, że waży całe 5 kg. Na szczęście mały nie ma nużycy (pobrana zeskrobina) - to najprawdopodobniej zmiany tarczycowe, no i skrajne zagłodzenie. Dostał zastrzyk, leki na robale. W domu rzucił się na jedzenie, jakby nie jadł z tydzień. Jutro postaram się zrobić zdjęcia. Dziś jestem wykończona i muszę zapanować nad towarzystwem - moja sunia nie jest zachwycona.:eviltong:

Posted

Ania B napisał(a):
Jestem. Mały jest u mnie. To skóra i kości :placz:- aż lekarz się zdziwił, że waży całe 5 kg. Na szczęście mały nie ma nużycy (pobrana zeskrobina) - to najprawdopodobniej zmiany tarczycowe, no i skrajne zagłodzenie. Dostał zastrzyk, leki na robale. W domu rzucił się na jedzenie, jakby nie jadł z tydzień. Jutro postaram się zrobić zdjęcia. Dziś jestem wykończona i muszę zapanować nad towarzystwem - moja sunia nie jest zachwycona.:eviltong:

Skrajne zagłodzenie? :-o

Czyli mały zostanie u Ciebie na tymczsie? :) W takim razie chyba mogę wrzucić fotki na wątek?

Martwi mnie tarczyca, bo to oznacza branie leków do końca życia :( Ale przynajmniej jak będzie je brać zmiany znikną, z nużycą byłoby gorzej, bo lubi nawracać...

Posted

ania z poznania napisał(a):
O< Aniu, to dt zostałaś :)???

No, zostałam - choć nie było to planowane:eviltong: Nie miałam sumienie odwieźć małego do jego dotychczasowego miejsca pobytu. Mój mąż nie był zachwycony, ale nie kazał się nam przeprowadzić do piwnicy:evil_lol::diabloti:.

Mały przespał całą noc spokojnie, oczywiscie, że w łóżku:lol:. Rano na spacerek musiałm go wyciągać spod kołdry. Na jedzenie rzuca się strasznie:shake: Dziś wystarszył nawet moją Bajkę, która jest od niego 5X większa i dobrał się do jej miski. Siłą musiałm go odciągać:shake:. Muszę mu wydzielać jedzenie małymi porcjami.
Dr Dembele kazał zadzwonić za tydzień i zdać relację, co do stanu malucha.

Cioteczki! Mały nie ma imienia - czekamy na propozycje:lol:

Posted

Ania B napisał(a):
No, zostałam - choć nie było to planowane:eviltong: Nie miałam sumienie odwieźć małego do jego dotychczasowego miejsca pobytu. Mój mąż nie był zachwycony, ale nie kazał się nam przeprowadzić do piwnicy:evil_lol::diabloti:.

Mały przespał całą noc spokojnie, oczywiscie, że w łóżku:lol:. Rano na spacerek musiałm go wyciągać spod kołdry. Na jedzenie rzuca się strasznie:shake: Dziś wystarszył nawet moją Bajkę, która jest od niego 5X większa i dobrał się do jej miski. Siłą musiałm go odciągać:shake:. Muszę mu wydzielać jedzenie małymi porcjami.
Dr Dembele kazał zadzwonić za tydzień i zdać relację, co do stanu malucha.

Cioteczki! Mały nie ma imienia - czekamy na propozycje:lol:

Cioteczki, zróbcie bazarek imieninowy, zawsze jakaś kasa się zbierze :)

Posted

[quote name='koosiek']Skrajne zagłodzenie? :-o

Czyli mały zostanie u Ciebie na tymczsie? :) W takim razie chyba mogę wrzucić fotki na wątek?

Tak- zostaje. Wrzuć proszę fotki - choć tak na prawdę zdjęcia nie oddają rzeczywistości.

Mały jest przytulaśny. Daje sobie zajrzeć w pyszczek (ząbki ma ładne). Najbardziej nie podobało mu się obcinanie pazurów - były długaśne, aż zakręcone. Mały jest wyjątkowy - w tylnych łapkach ma po 6 paluszków:-o

Posted

To ja proponuję Freddie, od początku tak go w myślach nazywałam :razz: Albo Cudak, bo:

[quote name='Ania B']Mały jest wyjątkowy - w tylnych łapkach ma po 6 paluszków:-o ;)

Zdjęcia biedaka:

Posted

Mały ma ok. 2 lat.
Przekazanie odbyło się na ulicy, pod domem (bo mały był w domu, nie w schronie), zostawiłam tylko namiary na siebie.
Dr Dembele, jeszcze przed pobraniem zeskroibiny, stwierdził, że to pewnie tarczyca - to podobno dość częsta przypadłość u jamników. Dał zastrzyk, kazał obserwować i za tydzień zdać relację. Pewnie trzeba będzie zrobić jakieś badania krwi - wczoraj nie maił takich robionych. Zobaczymy, czy w ciągu tygodnia coś się poprawi...
Acha, z jednej strony mały ma troche zdeformowane żebro, jest takie bardziej wystajace:shake: