Piromanka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 A ja zapytam nieśmiało, dlaczego zdjęcia są przesyłane mailem, zamiast wstawić na wątek? Quote
__Lara Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Piromanka napisał(a):A ja zapytam nieśmiało, dlaczego zdjęcia są przesyłane mailem, zamiast wstawić na wątek? No właśnie też nie wiem... Quote
koosiek Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 Gdyby nie było obawy, że upublicznienie zdjęć może małemu zaszkodzić, byłyby wstawione... Quote
ania z poznania Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Dziewczyny ALARM!!!! Dziś w Warszawie w okolicach ulicy Bartyckiej zaginęła najmniejsza z najmniejszych mikrosuń - Luśka http://www.dogomania.pl/threads/1922...1#post15627320 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie proszony o kontakt o każdej porze dnia i nocy!!! Tel. 501 226 939, 519 127 664 Quote
Ania B Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Jestem. Mały jest u mnie. To skóra i kości :placz:- aż lekarz się zdziwił, że waży całe 5 kg. Na szczęście mały nie ma nużycy (pobrana zeskrobina) - to najprawdopodobniej zmiany tarczycowe, no i skrajne zagłodzenie. Dostał zastrzyk, leki na robale. W domu rzucił się na jedzenie, jakby nie jadł z tydzień. Jutro postaram się zrobić zdjęcia. Dziś jestem wykończona i muszę zapanować nad towarzystwem - moja sunia nie jest zachwycona.:eviltong: Quote
koosiek Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Ania B napisał(a):Jestem. Mały jest u mnie. To skóra i kości :placz:- aż lekarz się zdziwił, że waży całe 5 kg. Na szczęście mały nie ma nużycy (pobrana zeskrobina) - to najprawdopodobniej zmiany tarczycowe, no i skrajne zagłodzenie. Dostał zastrzyk, leki na robale. W domu rzucił się na jedzenie, jakby nie jadł z tydzień. Jutro postaram się zrobić zdjęcia. Dziś jestem wykończona i muszę zapanować nad towarzystwem - moja sunia nie jest zachwycona.:eviltong: Skrajne zagłodzenie? :-o Czyli mały zostanie u Ciebie na tymczsie? :) W takim razie chyba mogę wrzucić fotki na wątek? Martwi mnie tarczyca, bo to oznacza branie leków do końca życia :( Ale przynajmniej jak będzie je brać zmiany znikną, z nużycą byłoby gorzej, bo lubi nawracać... Quote
Ania B Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 ania z poznania napisał(a):O< Aniu, to dt zostałaś :)??? No, zostałam - choć nie było to planowane:eviltong: Nie miałam sumienie odwieźć małego do jego dotychczasowego miejsca pobytu. Mój mąż nie był zachwycony, ale nie kazał się nam przeprowadzić do piwnicy:evil_lol::diabloti:. Mały przespał całą noc spokojnie, oczywiscie, że w łóżku:lol:. Rano na spacerek musiałm go wyciągać spod kołdry. Na jedzenie rzuca się strasznie:shake: Dziś wystarszył nawet moją Bajkę, która jest od niego 5X większa i dobrał się do jej miski. Siłą musiałm go odciągać:shake:. Muszę mu wydzielać jedzenie małymi porcjami. Dr Dembele kazał zadzwonić za tydzień i zdać relację, co do stanu malucha. Cioteczki! Mały nie ma imienia - czekamy na propozycje:lol: Quote
paulinken Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Ania B napisał(a):No, zostałam - choć nie było to planowane:eviltong: Nie miałam sumienie odwieźć małego do jego dotychczasowego miejsca pobytu. Mój mąż nie był zachwycony, ale nie kazał się nam przeprowadzić do piwnicy:evil_lol::diabloti:. Mały przespał całą noc spokojnie, oczywiscie, że w łóżku:lol:. Rano na spacerek musiałm go wyciągać spod kołdry. Na jedzenie rzuca się strasznie:shake: Dziś wystarszył nawet moją Bajkę, która jest od niego 5X większa i dobrał się do jej miski. Siłą musiałm go odciągać:shake:. Muszę mu wydzielać jedzenie małymi porcjami. Dr Dembele kazał zadzwonić za tydzień i zdać relację, co do stanu malucha. Cioteczki! Mały nie ma imienia - czekamy na propozycje:lol: Cioteczki, zróbcie bazarek imieninowy, zawsze jakaś kasa się zbierze :) Quote
__Lara Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 A tu kolejny jamnik, który potrzebuje pomocy :( klik Quote
Ania B Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='koosiek']Skrajne zagłodzenie? :-o Czyli mały zostanie u Ciebie na tymczsie? :) W takim razie chyba mogę wrzucić fotki na wątek? Tak- zostaje. Wrzuć proszę fotki - choć tak na prawdę zdjęcia nie oddają rzeczywistości. Mały jest przytulaśny. Daje sobie zajrzeć w pyszczek (ząbki ma ładne). Najbardziej nie podobało mu się obcinanie pazurów - były długaśne, aż zakręcone. Mały jest wyjątkowy - w tylnych łapkach ma po 6 paluszków:-o Quote
koosiek Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 To ja proponuję Freddie, od początku tak go w myślach nazywałam :razz: Albo Cudak, bo: [quote name='Ania B']Mały jest wyjątkowy - w tylnych łapkach ma po 6 paluszków:-o ;) Zdjęcia biedaka: Quote
__Lara Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Jaki chudziutki :( Freddie pasuje :) Ile on może mieć lat? Quote
basia0607 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Kochany słodzieczek, dobrze, że już bezpieczny. Mamy pytanie , jak się odbyło przekazanie psa, czy coś wiemy więcej o miejscu gdzie są przetrzymywane inne ? Quote
koosiek Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 __Lara napisał(a):Ile on może mieć lat? O ile dobrze pamiętam, 1,5 - 2 lata, to jeszcze młodziak. Quote
__Lara Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 koosiek napisał(a):O ile dobrze pamiętam, 1,5 - 2 lata, to jeszcze młodziak. No to rzeczywiście. A kiedy będzie wiadomo czy to jest tarczyca czy coś innego? Quote
Ania B Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Mały ma ok. 2 lat. Przekazanie odbyło się na ulicy, pod domem (bo mały był w domu, nie w schronie), zostawiłam tylko namiary na siebie. Dr Dembele, jeszcze przed pobraniem zeskroibiny, stwierdził, że to pewnie tarczyca - to podobno dość częsta przypadłość u jamników. Dał zastrzyk, kazał obserwować i za tydzień zdać relację. Pewnie trzeba będzie zrobić jakieś badania krwi - wczoraj nie maił takich robionych. Zobaczymy, czy w ciągu tygodnia coś się poprawi... Acha, z jednej strony mały ma troche zdeformowane żebro, jest takie bardziej wystajace:shake: Quote
__Lara Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 :/ nie wiadomo czy nie bedzie potrzebne prześwietlenie. Quote
Isadora7 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Jestem i ja u biedaka może się przydam. Quote
Recommended Posts