anita_happy Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 E-S napisał(a):Kaszel czy przeziębienie z zapaleniem oskrzeli, leki i tak te same, na kaszel przeciwwirusowych nie ma przecież, to podają antybiotyki, żeby nie doszło do bakteryjnego nadkażenia dróg oddechowych, tymi sami antybiotykami leczy się normalne zapalenia układu oddechowego. Ważne, żeby leczyć, żeby nie doszło do niewydolności oddechowej wskutek uszkodzenia układu oddechowego. Wiem, że nie ma gorączki - czyli to NIE jest nosówka. Będzie dobrze. ona miała gorączke -2 dni..ale to było tydzien temu Quote
Andzike Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 anita_happy napisał(a): ANDZIK _ konto :) jest chetny na zapomoge z fb F... zapomniałam, już ślę ;) No i mamy kolejny domek chętny na kudłaczkę ;) w lecznicy zauroczyła wszystkich ;) Quote
E-S Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 anita_happy napisał(a):ona miała gorączke -2 dni..ale to było tydzien temu Anita, przy nosówce wysoka temperatura utrzymuje się tak z miesiąc, sięga 41 stopni ... przerobiłam i to w tym roku, moja tymczasowiczka chorowała. Quote
anita_happy Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 E-S napisał(a):Anita, przy nosówce wysoka temperatura utrzymuje się tak z miesiąc, sięga 41 stopni ... przerobiłam i to w tym roku, moja tymczasowiczka chorowała. no właśnie...a ona miałą 2 dni..dlatego nie dano nam jej wczesneij :/ ze wzgledu na temp. ale jak spadła....to po ostatnim zastrzyku w schronei wyszła...ale i tak ja dzieczyny w klatce u weta zostawiły - NIE W"YBACZE!!!! :P Quote
anita_happy Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Andzike napisał(a):F... zapomniałam, już ślę ;) No i mamy kolejny domek chętny na kudłaczkę ;) w lecznicy zauroczyła wszystkich ;) czasmi warto do weta w miescie pjechac..coooooooooooo:P my w szydłowcu na ulicy mamy podobną!!!nie da sie zlapac malpa!ale rpzed zimą musssoo..bo ciezarna na bank! Quote
Andzike Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 anita_happy napisał(a):czasmi warto do weta w miescie pjechac..coooooooooooo:P my w szydłowcu na ulicy mamy podobną!!!nie da sie zlapac malpa!ale rpzed zimą musssoo..bo ciezarna na bank! Łapcie, wyadoptujemy ją "na fali" Szili ;) Quote
E-S Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [quote name='anita_happy']czasmi warto do weta w miescie pjechac..coooooooooooo:P my w szydłowcu na ulicy mamy podobną!!!nie da sie zlapac malpa!ale rpzed zimą musssoo..bo ciezarna na bank! My mamy podobne cudo, tylko całe beżowe w Nowodworze ... :( http://www.dogomania.pl/threads/195159-Wystraszona-ma%C5%82a-kud%C5%82ata-sunia-Mika-w-typie-hawa%C5%84czyka-poszukuje-domku-na-zawsze-! Quote
anita_happy Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 o boziu..E-S...jakie słodkie :/ a to nasze to freestylerka uliczna...nie wie, ze chcemy dobrze! Quote
E-S Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 A fotę jakąś macie? Kurcze, łapcie ją jakoś ... zginie w zimie ... Quote
moni12 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Potrzebny mi kontakt do Anity ,ma zapchaną skrzynkę. Help Quote
jaanna019 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Na wasze ręce wyrazy podziwu naturze, że takie cudne NIC stworzyła, boski psiak.. Quote
anita_happy Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 [quote name='E-S']A fotę jakąś macie? Kurcze, łapcie ją jakoś ... zginie w zimie ... zasadzamy sie z kamą na nią... do tej pory polowałysmy na taka czarna - kt byla przed rozwiązaniem..ale juz sie ukryła... kudłata lata...ale jaks ie ja zawoła to daje dyla! A JA MA TO - tzn, dzis na NOC mała poszła do pudziana!!!!!!!!JA MAM TATE PO UDARZE - miało być wszystko ok.. ale nie ejst..lewa strona u taty nawala....i reka nie rusza sie!!! a mi dzis dzieci pod drzwi przyniosły -żeby nie lapać samemu!!!! SUNIA -bedzie ładną kudłaczko-szczotką!!!! I JAK BYŁO NIE WZIĄĆ...a teraz będzimey się bujac.. na noc do pudzina, a w dzień do mojej kieszeni!!!!! SZOK http://www.dogomania.pl/threads/195262-szczylkowaSUNIA-t.jamola-szczoty-terierka-piekna-kud%C5%82aczkaPORZUCON-jak%C5%9AMIE%C4%86-DTpilnie!?p=15615349#post15615349 Quote
anita_happy Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 [quote name='anita_happy']zasadzamy sie z kamą na nią... do tej pory polowałysmy na taka czarna - kt byla przed rozwiązaniem..ale juz sie ukryła... kudłata lata...ale jaks ie ja zawoła to daje dyla! A JA MA TO - tzn, dzis na NOC mała poszła do pudziana!!!!!!!!JA MAM TATE PO UDARZE - miało być wszystko ok.. ale nie ejst..lewa strona u taty nawala....i reka nie rusza sie!!! a mi dzis dzieci pod drzwi przyniosły -żeby nie lapać samemu!!!! SUNIA -bedzie ładną kudłaczko-szczotką!!!! I JAK BYŁO NIE WZIĄĆ...a teraz będzimey się bujac.. na noc do pudzina, a w dzień do mojej kieszeni!!!!! SZOK http://www.dogomania.pl/threads/195262-szczylkowaSUNIA-t.jamola-szczoty-terierka-piekna-kud%C5%82aczkaPORZUCON-jak%C5%9AMIE%C4%86-DTpilnie!?p=15615349#post15615349 Quote
Neris Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Anitko dostałam Twojego maila, ta moja znajoma chyba na razie ma w domu szlaban na psa od męża :shake: Quote
anita_happy Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 Neris napisał(a):Anitko dostałam Twojego maila, ta moja znajoma chyba na razie ma w domu szlaban na psa od męża :shake: juz pojechała mała do WAWY :P Quote
Abrakadabra Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 malawaszka napisał(a):Anita wiesz coś o czarnuszce? Też się dopytam, bo mam domek dla małej i młodej suczynki w Warszawie. Już pisałam na wątku tej malizny, co Ci ją dzieciaki przyniosły. Quote
Neris Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Ale ta czarna sznaucerowata, która wróciła z adopcji? Ona pojechała? Bo to ją mi wysłałaś na maila. Quote
malawaszka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 [quote name='Abrakadabra']Też się dopytam, bo mam domek dla małej i młodej suczynki w Warszawie. Już pisałam na wątku tej malizny, co Ci ją dzieciaki przyniosły. na wątku mojej sznupci Anita napisała że czarnuszka ma domek :loveu: ufff :) a ja mam jescze taką młodziutką: http://www.dogomania.pl/threads/194109-1-5-roczna-SZNAUCERKA-mini-ju%C5%BC-w-DT-szukamy-domu tylko ona do adopcji koło końcówki listopada bo zacieczkowała teraz złośliwa bestia :lol: Quote
E-S Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 U Szili wiem, że wszystko OK, już nie mruży oczek nawet, także chyba zapalenie spojówek ją pożegnało :D Quote
tula Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 dziewczyny czarodziejki kochane jak Wy tak szybko znajdujecie te domki, bo ja niektóre psiaki ogłaszam od roku i kicha:(, np tego Liska naszego "nieadopcyjnego": http://www.dogomania.pl/threads/144810-Lisek-cudo-z-progr.-quot-Interwencja-quot-schr.Radom-czy-znajdzie-dom Quote
anita_happy Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 malawaszka napisał(a):Anita wiesz coś o czarnuszce? Abrakadabra napisał(a):Też się dopytam, bo mam domek dla małej i młodej suczynki w Warszawie. Już pisałam na wątku tej malizny, co Ci ją dzieciaki przyniosły. TO JUZ WIECIE , ze pojechała do CITY a ja sie cieszę, ze KURDUPEL ZDROWIEJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Andzike Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Kurdupel wzbudza zachwyt wszystkich, którzy ją poznają :) Tak jak pisała E-S - już coraz mniej kaszle i nie mruży oczek :D :D :D Aha... I śpi w łózku of course ;) z córką koleżanki :D Quote
anita_happy Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 Andzike napisał(a):Kurdupel wzbudza zachwyt wszystkich, którzy ją poznają :) Tak jak pisała E-S - już coraz mniej kaszle i nie mruży oczek :D :D :D Aha... I śpi w łózku of course ;) z córką koleżanki :D dawaj fote:P bo wyjmę wiatrówkę...i zacznę strzelać :P fajnie, ze uczy się tego do czego bozia ja przywołała na świat:P Quote
Recommended Posts