Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

baster i lusi napisał(a):
albo szelki bo w szelkach psiak też się dobrze prowadzi.przepraszam ale my tu mamy uraz do kolczatek.choć mój na początku też miał kupioną kolczatkę.
tu są fajne i niedrogie szelki
http://allegro.pl/super-szelki-pociagowo-treningowe-m40mm-65cm-85cm-i1684979281.html

To są szelki służące głównie do treningu (np. ciągnięcia).
O wiele lepsze szelki spacerowe są dostępne w Pitmanie ;) http://www.pitman.pl/szelki/parciane-1

Myślę, że Pan sam wybierze odpowiednie "oprzyrządowanie" dla Pepe.
I jestem przekonana, że w końcu zrezygnuje z kolczatki, czyt. narzędzia tortur, na rzecz super obroży, czy szelek.
Jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że taki fajny facet nie jest w stanie utrzymać psa na zwykłej obroży ;) (nawet ja, przy 1,6 m wzrostu utrzymuję swoją waleczną pitbulkę :diabloti:) zwłaszcza, że kolczatka, poza sprawianiem bólu, nie uczy psa niczego, a tym bardziej nie powstrzymuje go od ciągnięcia.

Wciąż kibicuję Pepe i cieszę się, że możemy śledzić jego dalsze losy :)

• 2 weeks later...
Posted

witam wszystkich, dzis bylem z Pitem u weterynarza. Pit dostal komplet szczepien. opinia lekarza o psie-"" waga dobra,temp.dobra, wyglad zewn.bardzo dobry, budowa i umiesnienie b.dobra- okaz zdrowia"" -jestem zadowolony !! spaceroalismy dzis po obrzezach Lowicza dlugo, czasem na smyczy czasem bez,- Pit zobaczyl zająca-puscil sie za nim w pogon!! WOLALEM,GWIZDALEM-za nim , nic!! przeciez niebede lecial za psem bo zaraz wpadli do sadu!! (kawalek pobieglem) mysle sobie k..... po psie !! czekam!! pomyslalem jak jest mądry to wroci tu gdzie mnie widzial ostatni raz!! czekam !! minuty lecą jak godziny!! GWIZDRZE!! leci po lące w moim kierunku !! po ok.10 min! dolecial do mnie i piolozyl sie zmeczony! ""padl jak pies PLUTO"" W pierwszej chwili bylem zly sam na siebie!! ale potem usciskalem pita i pomyslalem "jaki mądry ten pies"" i wtedy sie usmiechnelem i naprawde bylem dumny ze mam PITA !!

Posted

szczęście, że wrócił. nie zawsze pies jest w stanie znaleźć drogę powrotną, jeśli zapuści się za daleko. mam nadzieję, że nosi przy obroży adresówkę...?

Posted

agaga21 napisał(a):
szczęście, że wrócił. nie zawsze pies jest w stanie znaleźć drogę powrotną, jeśli zapuści się za daleko. mam nadzieję, że nosi przy obroży adresówkę...?

O to pewnie będzie kolejny zakup!;)Obrożę już dostał w prezencie od ciotek i jak mówią osoby,które widziały Pepunia w tej obroży... wygląda super!:lol::lol:Identyfikatory można zamówić na allegro...

Posted

mariusz&PIT napisał(a):
to jest pomysl!! fajnie!! mam kolegow ktorzy mysle ze zrobia cos takiego dla mnie- taka blaszke z grawerunkiem jak maja zolnierze na piersi !! pozdrawiam wszystkich !!

My Pana też,serdecznie!

Posted

zmniejszasz zdjęcia w programie np IrvanViev do rozmiaru 640x460 pikseli

zakładasz konto na fotosik klik (w języku polskim) lub photobucket klik
zaraz sprawdzę bo photobucket chyba też zmniejsza foty

później wklejasz linki na forum a my oglądamy foty ;)

Posted

nad adresowka pracuje- bedzie w calosci wykonana przezemnie z pomoca kolegi, jedyna,niepowtarzalna, patrzylem w necie- ceny od 5 do 50zl., zamieszcze jej zdjecie tu. Teraz zbieram sie do pracy-Pit sie cieszy bo mysli ze idziemy na spacer-wieczorem z nim pójde.

Posted

[quote name='fioneczka']

proszę :)
Fioneczko,dziękuję za pomoc przy wrzucaniu zdjęć Pepunia,ja nie zawsze mam czas a p.Mariusz jak każdy nowy właściciel wrzuca mi zdjęć,że ho,ho...teraz p.Mariusz już pewnie zadowolony bo nie mógł doczekać się kiedy ja je wrzucę...

Posted

Dodam,że p.Mariusz pomagał nam w sobotę wyprowadzać psiaki,te największe i najsilniejsze...obiecał,że czasami zajrzy do schroniska...BARDZO DZIĘKUJEMY ZA POMOC!:lol::lol: