Saththa Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 [quote name='malawaszka']nie mam bladego pojęcia - robię im allegro stale, ale zero telefonów :( nawet nie wiem czy nadal są w schronisku O kurcze :( Quote
malawaszka Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 zapytałam na wątku schroniskowym - może dziewczyny się orientują Quote
Saththa Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Może znalazły cudowne nowe kochane mądre domki :modla: Quote
zapka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 sunie siedzą dalej w schronie, w zeszłą sobotę były na spacerze, po raz pierwszy odkąd trafiły do schronu. "spacer " to za dużo powiedziane, one leżały ze strachu na trawie prawie cały czas. W boksie to takie super odwazne dziewuchy z nich, ale człowieka się bardzo boją. wyprowadzenie ich z boksu zajęło chyba 15 minut., po wyjęciu z boksu przylgnęły do betonu. Na szczęscie nie gryzą, nie kłapią zebami, strach je paralizuje. Ta poniżej jest bardziej odważna, nawet jak się boi to wcina parówki. http://lh6.ggpht.com/_MXkMDrRnqFY/TKTcTserQVI/AAAAAAAAG7s/EeWOrvkxp6E/s512/DSC_0863.JPG Oczywiście w swoim towarzystwie lepiej się czują, rozdzielenie znoszą bardo źle. Jednym słowem dzikusy z nich, mam wrażenie że człowiek dla nich to ktoś z innej planety, ktoś kogo wolą unikać. trzeba je oswajać. potrzebujemy 5 nowych wolontariuszy (bo tam s jeszcze 3 inne psy i wszystkie muszą wyjść na raz), którzy regularnie przychodziliby do schroniska i je wyprowadzali. Zdjęcia z soboty: więcej zdjęć tu (nowe i stare): https://picasaweb.google.com/wolontariuszsc/Lila376685BoksNr21# https://picasaweb.google.com/wolontariuszsc/Mila377685BoksNr21 Quote
malawaszka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 ano własnie już od samego początku jak jeszcze były tam gdzie się urodziły to były takie dzikusy sparaliżowane :( Quote
masza44 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Z tego sie da psa wyprowadzić, moja suczka zachowywała się tak samo jak oddzielaliśmy ja od naszego psa, kładła się plackiem na ziemi i się trzęsła, bała wszystkiego. krok po kroczku, tydzień po tygodniu udało się ja wyciągnąć na prosta i teraz to nie ten sam pies. Pomogło podrzucanie kawałków parówki po 20 centymetrów , żeby tylko przeszła kilka kroków samodzielnie:) Zdaje sobie sprawę że w warunkach schroniskowych będzie trudniej ale może jesli przynajmniej raz w tygodniu będa wychodzić to będzie dobrze...trzymam kciuki!! Quote
Rumi. Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Przepraszam za off :oops: lecz chcę Serdecznie zaprosić na mega bazarek na psiaki karusiap i Jagienka: http://www.dogomania.pl/threads/208596-Mega-bazarek-ubrania-bibeloty-bi%C5%BCuteria-rzeczy-dla-ps%C3%B3w-do-24.06 :) Quote
Kenny Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 oczywiście, że się da. sunie potrzebują, żeby ktoś nad nimi popracował. były gorsze przypadki - Finka, Lilu, teraz Sara z Przebieczan i co ? da się :) bez problemu :) Quote
Kenny Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 dokładnie. jacyś chętni? ja niestety odpadam z zawodów już niedługo. Quote
gosia2313 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 To ja odświeżę wątek. Sunie dalej siedzą w schronisku w Sosnowcu. Biała, gładkowlosa z czarnym łebkiem to Lila/Lilka. Ta druga nakrapaiana, z dłuższym włosem - Mila. Suczki są rodzielone, bo Mila strasznie zdominowała Lilkę w boksie. Mila w boksie strasznie się poczuła jak u siebie, ale poza boksem jest bardzo wystraszona, chce się chować pod ławkę czy stół :( W sobotę nawet jednej Pani spodobała się Lila, ale w końcu wzięła inną suczkę :( Wcześniej też dzwoniła jakaś Pani w sprawie adopcji Lili ale już się więcej nie odezwała ;\ Quote
malawaszka Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 cholera :( one teraz już z 1,5 roku będą miały nie? nie znają innego życia :( najpierw w budzie na dziko, a teraz schronisko :( Quote
gosia2313 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 No, mają wpisane ok. 2 lata w albumach i na stronie. Takie zdjęcia kiedyś Aneta (chyba) zrobiła Lilce na spacerze : Quote
malawaszka Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 ale ładne fotki! trzeba im ogłoszenia robić, może się ktoś zlituje Quote
gosia2313 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 No, póki jeszcze młode to trzeba ogłaszać. Ludzie szukają raczej młodych psów. Jutro mam ostatnią maturę i kilka psów do ogłoszeń, więc mogłabym ją później ogłosić. Quote
missieek Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 czy są wysterylizowane? ile ważą? proszę o fotki na maila missieek@interia.pl i jeśli się da to chociaż krótko opisy podeśle kobietce szukającej psa w tych kolorach Quote
gosia2313 Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name='missieek']czy są wysterylizowane? ile ważą? proszę o fotki na maila missieek@interia.pl i jeśli się da to chociaż krótko opisy podeśle kobietce szukającej psa w tych kolorach Komputer oczywiście musiał się zaciąć jak pół postu napisałam ;// nie są wysterylizowane, ale przy adopcji otrzymają kupony na darmowe i obowiązkowe sterylizacje w LUPUSIE w Sosnowcu Lilka Suczka średniej wielkości. Oddana jako znajda razem z siostrą 22.11.2010. Szczepiona na wściekliznę. Ma 2 lata. Lila lubi pieszczoty. Po pobycie w schronisku się strasznie zmieniła. Jest lękliwa, ale nie agresywna. W poprzednim boksie została strasznie zdominowana przez swoją siostrę. W obecnym boksie dogaduje się z psami. Suczka jest spokojna, wymaga cierpliwego opiekuna. Powinna trafić do domu bez małych dzieci, aby mogła na spokojnie otworzyć się na nowych właścicieli. Tel. 721-035-215 (po 15) Mila Suczka 3 letnia (dlaczego 3 nie wiem), oddana jako znajda razem z siostrą 22.11.2010. Szczepiona na wściekliznę. Z początku bardzo wystraszona. Na spacerze towarzyska, wesoła. Lubi głaskanie. W boskie jest dominatorką. Zdominowała cały boks a najbardziej swoją siostrę Lile. Chyba jednak się Milka trochę zmieniła. Teraz poza boksem jest wystraszona, chce się chować pod stół czy ławkę. Więc dla niej takie sam dom jak dla Lilki, bez małych dzieci, spokojny, żeby mogła się powoli otworzyć W podobnych kolorach są jeszcze: Lester w DT https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/Lester552691DTUCookie i Kodi (ale jeszcze ma kwarantannę chwilkę, o ile nikt jej nie odebrał) https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/Kodi314302KwarantannaBoksNr7 Quote
malawaszka Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 one muszą mieć w ogłoszeniach ten sam wiek - na 100% są siostrami przecież, no i z moich obliczeń wychodzi, że mają teraz 18 miesięcy więc lepiej pisać 1,5 roku niż 2 Quote
gosia2313 Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Wysłałam Lilkę na szybko do Dz, nie wiem czy jeszcze zdążą ją upchnąć na piątek Quote
missieek Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 gosia2313 napisał(a):Komputer oczywiście musiał się zaciąć jak pół postu napisałam ;// nie są wysterylizowane, ale przy adopcji otrzymają kupony na darmowe i obowiązkowe sterylizacje w LUPUSIE w Sosnowcu kurcze, osoba szukająca mieszka pod Krakowem, więc spory kawałek do Sosnowca, i wolałaby zwierzaka już po zabiegu Quote
gosia2313 Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Jeżeli dom będzie sprawdzony, Pani będzie na 100% pewna to można suńkę wysterylizować i przyjedzie po nią jak już będzie gotowa po zdjęciu szwów np Quote
gosia2313 Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Zrobiłabym kilka ogłoszeń, tylko osobno Lilce czy razem je ogłosić? Quote
Recommended Posts