Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='Colette']Tutaj też zajrzymy przed snem...

Jak się dziewczeta mają?
Na prawdę żadnych newsów? :(
Takie śliczne kruszyki...

no i mamy "newsy" :shake:

dwie białe suczki trafiły do schroniska w Sosnowcu - najgorzej... :( nie wiem czy jeszcze żyją, czy tam są - trafiły w listopadzie/grudniu - nie były nigdy szczepione, a tam panuje nosówka, parwo i chyba wszystkie inne możliwe wirusy - tu ich zdjęcia z 8 grudnia

wyglądały dobrze, ale nie widzę ich na późniejszych zdjęciach - próbuję się dowiedzieć czegoś

ciemna suczka biega po Sławkowie z cieczką z tego co mówi missieek :(

Posted

zapka napisał(a):
"użyczam" waszych zdjęć do naszego albumu schroniskowego, mam nadzieję że nie macie nic przeciwko, a suczki mają jakieś imiona?

imion chyba nie dostały - Colette proponowała Ruby, Lucy i Boo, ale to były tylko tu na forum imiona, a zdjęcia jasne, że bierz gdzie tylko chcesz

Therion napisał(a):
Malawaszka ile kosztuje najtanszy hotel ?

pewnie 10 zł/dobę za jedną

Posted

dzisiaj przyjrzałyśmy się im.
Wyglądają na zdrowe, cieszą się jak człowiek podchodzi, szczekają, bardzo sie obie ożywiają, ta druga ze zdjęcia powyżej jest bardziej "gadatliwa". Liżą ręce przez kraty, nie boją się raczej, wycofane nie są. Są bardzo adopcyjne obie. W boksie raczej sie dogadują z innymi, nie są gnębione czy zastraszane ani podgryzane przez żadnego psiula. Na spacerku nie były, ich boks nie wychodził do tej pory ( z tego co mi wiadomo), w przyszłym tygodniu zobaczymy, może się uda jak wolontariusze dopiszą.

Posted

Zrobiłam próbkę tekstu do modyfikacji i uzupełnienia:

[CENTER]Codziennie na Ciebie czekamy...

Każdego dnia budzimy się z nadzieją że to już ten – nasz wymarzony dzień.

Dzień w którym przyjdziesz po nas. W którym spojrzysz nam w oczy i pokochasz nas na zawsze. Ten jedyny w którym poznamy co to miękkośc kanapy, zapach własnego łóżka , smak własnego jedzenia.

Każdego dnia dokładnie czyścimy łapki – żeby przywitac Cię wesoło. Myjemy ogonki żeby pomachac na Twój widok, wycieramy pyszczki żeby dac Ci buziaka.

Staramy się być grzeczne- żebyś nas zauważył , nie brudzimy – żebyś przystanął koło naszego boksu , czasem hałasujemy – żeby zwrócic Twoją uwagę.

Czekamy od rana , calutki dzień aż nadchodzi wieczór i okazuje się że znów Cię nie ma.

Że kolejną noc musimy spędzic w boksie, że obiad będziemy dzielic z innymi a mieciutka kanapa okazuje się twardą, zimną budą.

Nie tracimy nadziei, każdy kolejny dzień , tydzień, miesiąc. Wiemy że kiedyś w końcu się spotkamy i zostaniemy razem już na zawsze.

Dlatego cierpliwie czekamy…

……… i …………………. to dwie młodziutkie 10 miesieczne sunie. Od szczeniaka znajdują się w schronisku a mimo to są bardzo ufne i wesołe. Jeszcze nie straciły wiary i każdego człowieka witają jak swojego.

Bardzo lubią swoich kolegów i koleżanki niedoli , ale równie chętnie bawią się z ludźmi. Uwielbiają spacerki.

Suczki przebywają w

Jeśli chciałbyś poznac dziewczynki i dac dom choćby jednej z nich to prosimy o kontakt pod numerem…..

A mają dziewczynki imię ?? Czy nie została podjęta decyzja?? Bo jak nie mają to ja proponuję Katka dla białej i Kama dla szarej :)
[/CENTER]

• 3 weeks later...
Posted

aha no i ta brazowa raczej nie do oddania, wiec jej nie trzeba oglaszac
a wogole suka matka zaginela, babka na wozku ktora tam mieszkala umarla
wiec brazowa sama pilnuje ta posesje, ale ludzie ktorzy ja dokarmiaja regularnie widac ze sa do niej przywiazani

Posted

missieek napisał(a):
aha no i ta brazowa raczej nie do oddania, wiec jej nie trzeba oglaszac
a wogole suka matka zaginela, babka na wozku ktora tam mieszkala umarla
wiec brazowa sama pilnuje ta posesje, ale ludzie ktorzy ja dokarmiaja regularnie widac ze sa do niej przywiazani

tia... przywiązani...
strach pomyśleć co z matką zrobili - może tez w jakimś schronisku siedzi?

• 2 weeks later...
  • 1 month later...