Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

sunie siedzą dalej w schronie, w zeszłą sobotę były na spacerze, po raz pierwszy odkąd trafiły do schronu. "spacer " to za dużo powiedziane, one leżały ze strachu na trawie prawie cały czas. W boksie to takie super odwazne dziewuchy z nich, ale człowieka się bardzo boją. wyprowadzenie ich z boksu zajęło chyba 15 minut., po wyjęciu z boksu przylgnęły do betonu. Na szczęscie nie gryzą, nie kłapią zebami, strach je paralizuje.
Ta poniżej jest bardziej odważna, nawet jak się boi to wcina parówki.
http://lh6.ggpht.com/_MXkMDrRnqFY/TKTcTserQVI/AAAAAAAAG7s/EeWOrvkxp6E/s512/DSC_0863.JPG
Oczywiście w swoim towarzystwie lepiej się czują, rozdzielenie znoszą bardo źle.
Jednym słowem dzikusy z nich, mam wrażenie że człowiek dla nich to ktoś z innej planety, ktoś kogo wolą unikać. trzeba je oswajać. potrzebujemy 5 nowych wolontariuszy (bo tam s jeszcze 3 inne psy i wszystkie muszą wyjść na raz), którzy regularnie przychodziliby do schroniska i je wyprowadzali.

Zdjęcia z soboty:

więcej zdjęć tu (nowe i stare):
https://picasaweb.google.com/wolontariuszsc/Lila376685BoksNr21#
https://picasaweb.google.com/wolontariuszsc/Mila377685BoksNr21

Posted

Z tego sie da psa wyprowadzić, moja suczka zachowywała się tak samo jak oddzielaliśmy ja od naszego psa, kładła się plackiem na ziemi i się trzęsła, bała wszystkiego. krok po kroczku, tydzień po tygodniu udało się ja wyciągnąć na prosta i teraz to nie ten sam pies. Pomogło podrzucanie kawałków parówki po 20 centymetrów , żeby tylko przeszła kilka kroków samodzielnie:) Zdaje sobie sprawę że w warunkach schroniskowych będzie trudniej ale może jesli przynajmniej raz w tygodniu będa wychodzić to będzie dobrze...trzymam kciuki!!

Posted

oczywiście, że się da. sunie potrzebują, żeby ktoś nad nimi popracował. były gorsze przypadki - Finka, Lilu, teraz Sara z Przebieczan i co ? da się :) bez problemu :)

• 11 months later...
Posted

To ja odświeżę wątek.
Sunie dalej siedzą w schronisku w Sosnowcu.
Biała, gładkowlosa z czarnym łebkiem to Lila/Lilka.
Ta druga nakrapaiana, z dłuższym włosem - Mila.

Suczki są rodzielone, bo Mila strasznie zdominowała Lilkę w boksie. Mila w boksie strasznie się poczuła jak u siebie, ale poza boksem jest bardzo wystraszona, chce się chować pod ławkę czy stół :(
W sobotę nawet jednej Pani spodobała się Lila, ale w końcu wzięła inną suczkę :( Wcześniej też dzwoniła jakaś Pani w sprawie adopcji Lili ale już się więcej nie odezwała ;\

Posted

No, póki jeszcze młode to trzeba ogłaszać. Ludzie szukają raczej młodych psów. Jutro mam ostatnią maturę i kilka psów do ogłoszeń, więc mogłabym ją później ogłosić.

Posted

[quote name='missieek']czy są wysterylizowane? ile ważą?
proszę o fotki na maila missieek@interia.pl
i jeśli się da to chociaż krótko opisy
podeśle kobietce szukającej psa w tych kolorach

Komputer oczywiście musiał się zaciąć jak pół postu napisałam ;//

nie są wysterylizowane, ale przy adopcji otrzymają kupony na darmowe i obowiązkowe sterylizacje w LUPUSIE w Sosnowcu

Lilka
Suczka średniej wielkości. Oddana jako znajda razem z siostrą 22.11.2010. Szczepiona na wściekliznę. Ma 2 lata. Lila lubi pieszczoty. Po pobycie w schronisku się strasznie zmieniła. Jest lękliwa, ale nie agresywna. W poprzednim boksie została strasznie zdominowana przez swoją siostrę. W obecnym boksie dogaduje się z psami. Suczka jest spokojna, wymaga cierpliwego opiekuna. Powinna trafić do domu bez małych dzieci, aby mogła na spokojnie otworzyć się na nowych właścicieli. Tel. 721-035-215 (po 15)

Mila
Suczka 3 letnia (dlaczego 3 nie wiem), oddana jako znajda razem z siostrą 22.11.2010. Szczepiona na wściekliznę. Z początku bardzo wystraszona. Na spacerze towarzyska, wesoła. Lubi głaskanie. W boskie jest dominatorką. Zdominowała cały boks a najbardziej swoją siostrę Lile.
Chyba jednak się Milka trochę zmieniła. Teraz poza boksem jest wystraszona, chce się chować pod stół czy ławkę. Więc dla niej takie sam dom jak dla Lilki, bez małych dzieci, spokojny, żeby mogła się powoli otworzyć

W podobnych kolorach są jeszcze: Lester w DT
https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/Lester552691DTUCookie

i Kodi (ale jeszcze ma kwarantannę chwilkę, o ile nikt jej nie odebrał)
https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/Kodi314302KwarantannaBoksNr7

Posted

gosia2313 napisał(a):
Komputer oczywiście musiał się zaciąć jak pół postu napisałam ;//

nie są wysterylizowane, ale przy adopcji otrzymają kupony na darmowe i obowiązkowe sterylizacje w LUPUSIE w Sosnowcu

kurcze, osoba szukająca mieszka pod Krakowem, więc spory kawałek do Sosnowca, i wolałaby zwierzaka już po zabiegu

• 3 months later...