Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Właśnie HD mi brakuje - obejrzyj sobie ten filmik kręcony canon 7d i powiedz, że nie jest boski :mad:

[video=youtube;h4geo31TheI]http://www.youtube.com/watch?v=h4geo31TheI&feature=my_liked_videos&list=L L7lWtQw2GopE6VlUADnlwag[/video]

Mam na myśli wstęp i moment gdy szczyl biegnie w stronę filmującego...

Posted

A ja swoją 550tkę pożyczam dla brata fotografa, który kręci nią wesela.. I w niczym nie jest gorsza od 7d ; >> I to prawda, HD duużo daje ^^ Ale co do samych fot. Ja aż takiej kolosalnej różnicy między nikonem d70 a canonem 550d nie widzę. Widzę różnicę w tym, jak ja robię te zdjęcia :)
Powiem tak- lepszy sprzęt nie uczyni Ciebie lepszym fotografem.
Jak to kiedyś usłyszałam.
Przyszedł fotograf na obiad do gospodyni domowej.
'Robi pan śliczne zdjęcia. Musi mieć pan dobry aparat.'-powiedziała kobieta
' Ugotowała pani wspaniałą zupę. Musi mieć pani drogie garnki.' odpowiedział fotograf..

Ja bym kupiła gorszy sprzęt, ale brat mi dołożył trochę do niego, żebym jemu pożyczała, temu mam w sumie lustro..

Posted

No ten filmik świetny;) ale ja prędzej kupię sobie jakąs kamerke która w miarę ładnie będzie rejestrować nasze poczynania ze sztuczkami itd:) Bo sam aparat mimo że alfa na dodatek 100 nie jest jakas super, mi nie przeszkadza, i tak naprawdę obiektyw także dużo daje, a przede wszytskim nasze treningi i umiejętności.

Posted

W zasadzie wszystkie zdjęcia Jackiego są z lustrzanki, bo inaczej nic by nie wyszło, bo ten szczyl nei potrafi usiąść w miejscu, a lustrzanka jakooooś go łapie ;P

Eta : Ja mam nagrywanie, ale nie powiedziałabym, że jest jakieś hiper, efektu takiego jak na filmie.. no może uzyskalabym podobny, ale trochę gorszy, jak z resztą napisałam Ci na zapytaju.

MakeBelieve : To prawda, że lepszy sprzęt nie uczyni lepszego fotografa, ale jak dla kogoś, np. mnie, kto się nie nazywa fotografem, tylko kocha robić zdjecia swoim zwierzętom, a mam dwa aparaty mojej siostry 550, a moj 600 - efekt lepszy w 600 lepszy model = lepsze zdjęcia, wiec też nie można powiedzieć, że nie . :P

A co do domku - zobaczy się na miejscu : P

Posted

'Robi pan śliczne zdjęcia. Musi mieć pan dobry aparat.'-powiedziała kobieta
' Ugotowała pani wspaniałą zupę. Musi mieć pani drogie garnki.' odpowiedział fotograf..

Prawda, ale nawet najlepszy fotograf garnkiem świetnego filmu nie nakręci (wiesz, przenośnia - żeby nie było xd)
Chodzi mi o to, że byle czym nie uzyska się na prawdę świetnej jakości... Do filmów trzeba mieć na prawdę sprzęt z nieco wyższej półki. Zdjęcia i filmy to co innego.

Sama bym kupiła canona 7d, ale przeraża mnie cena... za mniej niż 4,5 tys raczej nie znajdę, a już te 2,5 tys na innego canona z funkcją nagrywania w HD, ciężko mi zdobyć :shake:
A od rodziców wyłudzać mi głupio... może na jakieś większe święto (gwiazdka..?) nie poproszę o nic innego, tylko o aparat, żeby się wszyscy złożyli... nie wiem.

Posted

MakeBelieve napisał(a):
Żart bardziej. Po prostu chcę ten domek ze względu na mojego psa. I mam nadzieję w nim mieszkać.

A co z Twoim psem? o.O
Wszyscy mają nadzieje... na różne rzeczy :)

Posted

Uuu będzie źle.Po prostu nie po to piszemy na dogo w których domkach chcemy być żeby ktoś je zabierał sądzę,że jest to sprawa w której można się normalnie dogadać :) zależy nam ze względu na psy i na nas :)

Posted

Spokojnie oO Boi się innych psów, a ten domek nam pasuje bo jest trochę dalej.
Walisz jakąś dziwną aluzję, bo nie wiem?
Większość tu pisze jaki chce domek i jak ktoś specjalnie podwali, to tylko świadczy o jego chamstwie..

Posted

Goldog napisał(a):
A co z Twoim psem? o.O
Wszyscy mają nadzieje... na różne rzeczy :)

Nic z Jej psem jest po prostu mała i trochę strachliwa a że 11 jest z boku jest to duża zaleta.A co do domku to tak jak pisałam wcześniej myślę,że można się dogadać :)

Posted

Molowe napisał(a):
Uuu będzie źle.Po prostu nie po to piszemy na dogo w których domkach chcemy być żeby ktoś je zabierał sądzę,że jest to sprawa w której można się normalnie dogadać :) zależy nam ze względu na psy i na nas :)

No właśnie można.. ale czy nie jest tak, że przywłaszczyłyście sobie 11? :razz:

Posted

Przywłaszczyłyśmy? W takim razie 17,18,15 też zostały przywłaszczone. Nie kminię po co się czepiasz. Mówiłaś, że Ci nie zależy na domkach a teraz jakieś wąty, że my o 11 gadamy.
Nie widzę nic złego w tym, żeby sobie na dogo tutaj wspólnie coś poustalać i na obozie bez spin żeby było :)

Posted

MakeBelieve napisał(a):
Przywłaszczyłyśmy? W takim razie 17,18,15 też zostały przywłaszczone. Nie kminię po co się czepiasz. Mówiłaś, że Ci nie zależy na domkach a teraz jakieś wąty, że my o 11 gadamy.
Nie widzę nic złego w tym, żeby sobie na dogo tutaj wspólnie coś poustalać i na obozie bez spin żeby było :)

Myślałam, ze normalnie piszemy.. ;P Nie zależy mi na domkach, po prostu się pytam :)
A z przywłaszczeniem chodziło mi o to, że osoby piszą "chciałabym mieszkać gdzieś tam, ale zobaczymy", a wy "Jak nam ktoś zabierze 11 będzię źlee"
Jak by co to nie mam zamiaru się kłócić. :)

Posted

Dziwnie pytasz :P To było ze śmiechem.
Wiesz, mam strachliwego psa i jednak jak ten domek jest jakby na końcu, to ludzie i psy ciągle obok niego nie chodzą i jak się wychodzi z domku to też od razu inni nie są. A jednak będac tam przez ponad 3 tygodnie dla każdego jest to stresujące.