Eta_carinae Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 że ktoś chociaż doradzi do jakich barw się ograniczyć ...? No, albo jakie wykluczyć - też coś :diabloti: Quote
Fantowa Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 [quote name='Eta_carinae']że ktoś chociaż doradzi do jakich barw się ograniczyć ...? No, albo jakie wykluczyć - też coś :diabloti:[/QUOTE] Wybrałabym wątek obrożowy (chyba szelki też tam przejdą) a nie obozowy w tego typu sprawach ;) Jeśli miałabym wybierać, to te czarno-brązowe(pomarańczowe?). Quote
Molowe Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 mnie się podoba w limonkowych i jednych i drugich ja bym na Twoim miejscu została przy tym kolorze bo Kala ładnie w nim wygląda ewentualnie coś z taśmami można pomyśleć w tych dwóch pozostałych też mi się wydaje że za smutno tak jakoś :) Quote
Molowe Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 [quote name='Fantowa']Wybrałabym wątek obrożowy (chyba szelki też tam przejdą) a nie obozowy w tego typu sprawach ;)[/QUOTE] oj tam w tym wątku już dawno rozmawia się na różne tematy niekoniecznie związane z obozem więc w czym problem ? :) Quote
Eta_carinae Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Klaudia, o co Ci chodzi, masz ostatnio zły humor, czy co? :roll: Pisze się tu właściwie o wszystkim, a że teraz nikt się nie odzywa, próbuję dać jakiś temat do rozmowy -.- Quote
Yuveza Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 hmm szelki to też może być cząstka spraw obozowych :cool: Quote
Eta_carinae Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Właśnie, w końcu szukam szelek poniekąd też na lato, czyli na obóz, nie? :eviltong: Quote
Molowe Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 no dokładnie i jak tam Dominika (moge po imieniu jakoś łatwiej :P ) co myślisz nad tym co ja Ci napisałam ? :) jak dla mnie możemy tu gadać o wszystkim byle by było trochę życia więcej a nie taka zamuła XD Quote
Fantowa Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 [quote name='Eta_carinae']Klaudia, o co Ci chodzi, masz ostatnio zły humor, czy co? :roll: Pisze się tu właściwie o wszystkim, a że teraz nikt się nie odzywa, próbuję dać jakiś temat do rozmowy -.-[/QUOTE] Nie mam złego humoru, ale przykładowo pytanie się o dobór szelek dla psa, a zaraz dodawania posta pod postem na ten sam temat(istnieje opcja "edytuj", choć widzę, że masz tego świadomość) - razi mnie to po oczach. A kwestia koloru szelek wydaje mi się tematem baardzo mało obozowym, bo o ile jeszcze rozumiem pisanie rzeczy, które warto zabrać(świetny pomysł, o niektórych rzeczach zapominamy, a forum przypomni), to szelki, w dodatku na własnego psa - hmm... Nijak się ma do obozu, a są tematy odpowiedniejsze do tego typu dyskusji. Jak to mówią, nic na siłę. Nienawidzę wręcz wymuszanych rozmów. Na wątku masa ludzi się nie udziela, jeśli chodzi np. o mnie, to zdecydowanie bardziej wolę kontakt z osobami, z którymi chcę mieć kontakt, poprzez prywatne wiadomości/gg/fejsa no różnie. Nazywajcie to złym humorem, napięciem przedmiesiączkowym, no nie wiem, co tam sobie chcecie. Quote
Casablanca Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Ahahaha, oj Fantowa moderator :diabloti: D ominika, kupuj jakie chcesz, a ja Ci ładnie po znjaomości uszyję za darmo, tylko za pokrycie kosztów materiałów :evil_lol::evil_lol: dostałam na urodziny maszynę do szycia :cool1: uszyłam już Narinie jedne sledy :razz: Quote
Eta_carinae Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 a zaraz dodawania posta pod postem na ten sam temat(istnieje opcja "edytuj", choć widzę, że masz tego świadomość) - razi mnie to po oczach. Nie no, jeden z kilku powodów, ale za to jaki -.- A pomyślałaś, że jak zedytuję, to nie widać że ktoś coś napisał i nikt tu nie zagląda, bo myśli, że nie ma nic nowego? Co do koloru szelek - na własnego psa, no i co? Kilka postów było im poświęcone na ile? 385, z czego połowa zapewne również obozu nie dotyczy. A zauważ, że takie rzeczy, jak to, czego kto się chce nauczyć na obozie, co warto zabrać, też pisałam i to kilka stron dalej, ale jakoś nikt tego nie podtrzymał - może warto zamiast tępić i zniechęcać też się nieco bardziej udzielić? Quote
Molowe Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Fantowa nie widzę problemu w tym,że ktoś się poradzi jakie szelki wziąć dla swojego psa O.O gadamy tu praktycznie o wszystkim tyle postów jest nie na temat w zeszłym roku było pisane o szkole,ocenach,ubraniach,trampkach dosłownie wszystkim co nie zawsze jest związane z psami i co ktoś robił z tego jakieś problemy ? bez sensu się rzucać o takie głupoty Dominika chciała to zapytała nie chcesz jej doradzać przecież nikt Ci nie każe tego robić -.- Quote
Fantowa Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 [quote name='Eta_carinae']Nie no, jeden z kilku powodów, ale za to jaki -.- A pomyślałaś, że jak zedytuję, to nie widać że ktoś coś napisał i nikt tu nie zagląda, bo myśli, że nie ma nic nowego? Co do koloru szelek - na własnego psa, no i co? Kilka postów było im poświęcone na ile? 385, z czego połowa zapewne również obozu nie dotyczy. A zauważ, że takie rzeczy, jak to, czego kto się chce nauczyć na obozie, co warto zabrać, też pisałam i to kilka stron dalej, ale jakoś nikt tego nie podtrzymał - może warto zamiast tępić i zniechęcać też się nieco bardziej udzielić?[/QUOTE] Widać było, jak dodałaś pierwszego posta o szelkach, jakby ktoś chciał odpowiedzieć - to by odpowiedział za pierwszym razem, a natarczywe dopominanie się o poradę - pozostawię bez komentarza. Z pewnością więcej porad byś dostała na innym wątku, aniżeli tym. Tutaj nie każdego interesuje dobór szelek do jakiegoś psa, więc nie ma co liczyć na wiele rad. Co do zabrania różnych rzeczy na obóz - kilka osób(w tym ja) dopisało coś od siebie, a logiczne jest, że w nieskończoność wymieniać nikt nie będzie, bo by spakować tego nie było gdzie. A co do tego, czego ktoś się chce nauczyć na obozie - tez to bez odzewu nie pozostało, trochę osób odpowiedziało, osobiście nie odpowiadałam, bo po 1 nie wiem, czy w tym roku jadę na obóz, po 2 nie mamy się juz za bardzo czego nauczyć, bo poziom posłuszeństwa/agility jest dopasowywany do wszystkich psów, a nie do Fanty i o to pretensji do nikogo nie mam, jakby były wątpliwości. Swoimi postami odchodzę poniekąd od tematu obozu, zdaję sobie z tego sprawę, chciałam coś uświadomić, a że nie trafia - trudno, czas się przyzwyczaić, że jak mi wyskoczy, że w temacie wandrusowym sa jakieś nowe posty od ostatniej wizyty - będzie chodziło o rozterki szelkowe... I chyba pójdę śladami większości i prawie wcale nie będę się tu udzielała, wyjdzie wszystkim na dobre ;) Quote
Molowe Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 i ma nam być przykro bo nie wiem? :diabloti: rzucasz się o jakieś głupoty zupełnie bez sensu jak dla mnie. Quote
MakeBelieve Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Eta- a te drugie szelki to jaki wzorek itp? Bordowo-błękitne czy coś. Ale stawiam na któreś z limonką, chociaż liski mi się nie podobają, to chyba najładniejsze z tych kombinacji ;> Nie rozumiem w czym problem, wątek i tak ledwo żyje, a tak przynajmniej się pogada.. Fantowa nie chcesz pisać to nie, nie jedziesz to Twój problem, nikt nad tym nie będzie ubolewać. Nienawidzisz wymuszanych rozmów- nie czytaj wątku. Masz problem. A fajnie przynajmniej że Eta próbuje jakoś podtrzymać wątek :)) Quote
Eta_carinae Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 (edited) Widać było, jak dodałaś pierwszego posta o szelkach, jakby ktoś chciał odpowiedzieć - to by odpowiedział za pierwszym razem, a natarczywe dopominanie się o poradę - pozostawię bez komentarza. Z pewnością więcej porad byś dostała na innym wątku, aniżeli tym. Tutaj nie każdego interesuje dobór szelek do jakiegoś psa, więc nie ma co liczyć na wiele rad. Jeżeli ktoś odpowiadać nie chce, odpowiadać NIE musi, poza tym szelki dodałam PO napisaniu krótkiego zdania do Kasandry i Patusiove. Później zedytowałam i dodałam szelki, nikt więc nawet nie wiedział o moim pytaniu - nie dopominałam się natarczywie o odpowiedź! Na wątku masa ludzi się nie udziela, jeśli chodzi np. o mnie, to zdecydowanie bardziej wolę kontakt z osobami, z którymi chcę mieć kontakt, poprzez prywatne wiadomości/gg/fejsa no różnie. To pisz sobie z tymi osobami, a nie tęp mnie tutaj, skoro nie interesuje Cię udzielanie się tu. Poza tym pozwolę sobie zauważyć, że obecnie to TY teraz rozkręciłaś dyskusję bynajmniej nijak się mającą do obozu. Moje dwa, trzy posty na krzyż mogą się schować przy tej całej dyskusji, która do niczego nie prowadzi :roll: edit.: Eta- a te drugie szelki to jaki wzorek itp? Bordowo-błękitne czy coś. Ale stawiam na któreś z limonką, chociaż liski mi się nie podobają, to chyba najładniejsze z tych kombinacji ;> To wzorek "gałązki" z bordową taśmą oraz niebieskim polarkiem i nitką ;) Edited May 13, 2012 by Eta_carinae Quote
Guptasek Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Dominika , mi się najbardziej podobają te z prawego dolnego rogu :) Chociaż te nad nimi też są spoko :) Quote
Eta_carinae Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Dzięki za rady, już mam projekt :diabloti: Teraz tylko złożyć zamówienie... Będzie ozdobna tasiemka z lisami, zielona taśma 2,5cm, podszycie i nitka fioletowe (wrzosowe). ;) Quote
MakeBelieve Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Nie będzie za cienko? Wszystkie paski bierzesz 2,5 cm? Bo ja to bym wzięła na Twoim miejscu przód 3 cm.. A i tak dla Kali to całość 3 cm a przód 3,5 + polar.. A, widzę, że limonka max 2,5 cm.. Ale warto spytać czy by nie skombinowali szerszej.. Quote
Eta_carinae Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Przód chciałabym 5 cm... mogliby "poskładać" z taśm - w końcu zszywają je ze sobą robiąc też szersze... napiszę do nich, ustalę ;) 2,5cm reszta pasków będzie ok - mamy sprawdzone w praktyce ;) Quote
MakeBelieve Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Ale 5 cm+ polar? Ja bym wzięła jak już właśnie wszystkie 2,5 cm a przód 2x 2 cm czyli 4 cm + polar :> Quote
Eta_carinae Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Pomierzę psa, zobaczę ;) Myślę, że im szerszy pasek piersiowy, tym lepiej, ale nie mogę przegiąć przecież :evil_lol: A to projekt jaki zrobiłam w paincie :cool3: Quote
Casablanca Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Zacnie :evil_lol: ładnie będzie w nich Kala wyglądała Quote
Eta_carinae Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 hyhyhy - to jeden z kilku moich pomysłów, pewnie i tak w ostatniej chwili, w czasie zamawiania zmienię zdanie :diabloti: A tak w ogóle... dzisiaj byłam w Tesco i dorwałam narzędzie do wyrywania kleszczy: I myślę, że będzie o wiele lepsze, niż szczypce czy pęsety... bo w ich wypadku akurat można kleszczysko zgnieść, albo przeciąć, a te "usuwarki" pętelkowe/haczykowe i "druciaste" mają to do siebie, że przesuwa się je po skórze, chwyta skubańca i wyciąga... do tej pory brałam nitkę, robiłam pętelkę i na tejże właśnie zasadzie wyciągałam a Wy jak wyciągacie? Quote
Molowe Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 ja wyciągam kleszczołapkami i one są jak dla nas najlepsze ^^ Quote
Recommended Posts