Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Martula, moim zdaniem pies powinien słuchać wszystkich domowników jednakowo do etapu komend "bezpieczeństwa" - czyli takich, które sprawdzają się w sytuacjach kryzysowych i ogólnie trudnych, mam na myśli bezwzględne przychodzenie na zawołanie, chodzenie przy nodze, na smyczy. Sztuczki? Patrzę na to trochę jak na ogłupianie zwierzaka, bo przecież do czego przyda się komenda "roll" albo "czołgaj się"?

Posted

Zulcia napisał(a):
Martula, moim zdaniem pies powinien słuchać wszystkich domowników jednakowo do etapu komend "bezpieczeństwa" - czyli takich, które sprawdzają się w sytuacjach kryzysowych i ogólnie trudnych, mam na myśli bezwzględne przychodzenie na zawołanie, chodzenie przy nodze, na smyczy. Sztuczki? Patrzę na to trochę jak na ogłupianie zwierzaka, bo przecież do czego przyda się komenda "roll" albo "czołgaj się"?

Zgadzam się z tobą .A co do sztuczek to mojemu psu ich wykonywanie sprawia wiele radości i jest dla niego fajna zabawą... zależy jak kto do tego podchodzi ;)

Posted

No i znowu wracamy do tego, że wszystko zalezy od charakteru i usposobienia psa. Ja np. zauważyłam, iż dużo radości mojemu psu sprawia praca węchowa w terenie oraz agility - i tym się zajmujemy. Właśnie zajęcia agility, o których mowa była gdzieś na stronie Wandrusa zachęcają mnie do wyjazdu, ale zastanawiam się też na Pracowitymi Wakacjami z Psem, gdzie bardziej odpowiada mi forma (no i są dwa turnusy: dwie wersje, właśnie praca węchowa i także agility).

Posted

My chcieliśmy jechać na obóz organizowany przez Alpi . Jeszcze nie próbowalismy agility , bo nie mamy klubu...:(( , ale ten obóz bedzie okazją do spróbowania.Chciałam jechac na obóz poświęcony frisbee , ale jest tylko ten z Alpi od 16 lat :-( a ja mam 15 i nie da rady , ale w następnym roku postaram sie na niego pojechać:loveu:

Jakiej rasy jest twój pies????

Posted

Ja chciałabym jechać na obóz 26.07-06.08 z dwoma koleżankami. Czy te domki dwu osobowe, to zwykłe pokoje? Gdzie wy się tam przebierałyście skoro nawet kibel był na dworze :lol: ? Często chodziliście na plaże bez psów?

Posted

karola&gacek napisał(a):
Ja chciałabym jechać na obóz 26.07-06.08 z dwoma koleżankami. Czy te domki dwu osobowe, to zwykłe pokoje? Gdzie wy się tam przebierałyście skoro nawet kibel był na dworze :lol: ? Często chodziliście na plaże bez psów?

Mnie tez to interesuje ci co byli to prosze pisać;););)

Posted

Ludzie pisałyśmy o tym już kilka razy wystarczy się cofnąć parę stron. Zresztą na wandrusie widać domki. Przebierałyśmy się w domkach. W każdym są dwa pokoje i są jak maleńka kuchnia. Na plaży bez psów byłyśmy raz w zeszłym roku, a 2 lata temu byliśmy kilka razy. Psy zostają w domkach. Poczytajcie poprzednie strony. Bo o domkach to chyba 5 raz pisze. Wystarczy się wysilić.

Posted

nie chce tu znowu jakis starsznych dyskusji wpedzać znaczy no bo ja szuakałam o tych domkach i znalazłam tylko to ze w domku sa 2-3 psy w zależności jak sie lubią no i chcialbym sie spytac czy jak tam są 2 pokoje i kuchania czy CAłY domek zajmuja 2 osoby czy w każdym pokoju po 2 osobt. Najlepiej prosze o rade tych co juzbyli tam....

Posted

Skoro było napiasane, że w domku mieszkają 2 psy, to jak może mieszkać w jedynm pokoju 2 psy :roll:?
Wystarczy troche pomyśleć.

Posted

Westiczka napisał(a):
Mam takie pytanie: Bo Ci co byli na początkującym piszą że jeszcze raz jadą na początkujący. Po co jechać 2 raz na początkujący jak można jechać na zaawansowany? :razz:

Dla zawansowanych jest konieczność aportowania...a niektóre psy nie chcą aportować ....Ale to jest sprawa osobista jak czujesz się na siłach to jedziesz na etap 2 a jak nie to nie i już....:roll:

Posted

Westiczka napisał(a):
Mam takie pytanie: Bo Ci co byli na początkującym piszą że jeszcze raz jadą na początkujący. Po co jechać 2 raz na początkujący jak można jechać na zaawansowany? :razz:

Dlatego że potrafią ocenić na jakim poziomie jest ich pies, i nie pchają się dla zaawansowanych bo już raz byli :roll:

Co do tej dyskusji co tutaj była, to nie liczy się ile kto ma lat ale ile ma rozumu w głowie :roll:

Posted

Zaczyna brakować miejsce :crazyeye: WOW nieźle... Dobrze ze ja i natala wczesniej (juz w styczniu zarezerwowałysmy) ;P :eviltong::eviltong::evil_lol:

Hej mozecie mi napisac jaki był taki przykładowy plan dnia...??
Bo mnie to bardzo ciekawi :P ;] ;] ;]

Posted

"Bulwers" jak to określiłaś o to że pytanie było o coś o czym pisano już kilka razy. Wystarczy poczytac. Plan dnia :roll:, Na pewno nie napisze tego w tej chwili. No i też co takiego można robic...po śniadaniu i obiedzie ćwiczymy z psami a reszta zależy od kadry.

Posted

ja juz zarezerwowałam miejsce i wysłałam zaliczke 200zł i powiem w prawdzie że jestem zadowolona bo nie mam zabardzo ( w tym momencie) planów co do wakacji i juz sie nie moge doczekać tego obozu :)
Ej a kiedy trzeba wpłacić całą kwote???