Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Guptasek napisał(a):
W ogóle te zawody na koniec dla mnie nie mają sensu . po co to robić ? tylko grupe rozwala.

Niektóre psy się dopiero uczą inne już załapały lub intensywnie trenują agi i posłuszeństwo. Jedne szybciej drugie wolniej przyswajają wiedzę (z myślą o moim potworze :D ). A po za tym jedne są wooolne a drugie szybciutkie nawet w przyswajaniu komend :)

Posted

Napisał Guptasek
W ogóle te zawody na koniec dla mnie nie mają sensu . po co to robić ? tylko grupe rozwala.

Niektóre psy się dopiero uczą inne już załapały lub intensywnie trenują agi i posłuszeństwo. Jedne szybciej drugie wolniej przyswajają wiedzę (z myślą o moim potworze :-D ). A po za tym jedne są wooolne a drugie szybciutkie nawet w przyswajaniu komend :smile:

Ja nie wiem jak wy - Kala przyswaja prostszą komendę w 15 min, a nieco trudniejsze w kilka sesyjek treningowych.

Posted

Eta_carinae napisał(a):
Ja nie wiem jak wy - Kala przyswaja prostszą komendę w 15 min, a nieco trudniejsze w kilka sesyjek treningowych.

Oj, Basza to potrzebuje sporo czasu z jej tempem myślenia. No "łapa" to na początku była wyzwaniem. Ale ostatnio nauczyłam ją łapy w 10min i wyszło.
Więc to zależy ale nie wiem od czego :cool3:

Ale jeżeli to nie jest na zasadzie rywalizacji to super zabawa. Tylko zauważyłam na zdj. że tylko 3 pierwsze psy dostają puchary. Dla wszystkich powinny być takie same nagrody.

Nasz turnus za 48 dni!!!

Posted

Każdy uczestnik dostaje medal/rozetę :D przynajmniej ja w 2009 roku dostałam medal, a w 2010 były rozetki.
Jak dla mnie zawody to fajna rzecz, bo można się sprawdzić, ile daliśmy radę zrobić na obozie i nie traktować to jak zawody, walkę o miejsce tylko jako sprawdzian, podsumowanie lub dobrą zabawę :D
ja jestem za tym, żeby były zawody :)

Posted

Estowa napisał(a):
Każdy uczestnik dostaje medal/rozetę :D przynajmniej ja w 2009 roku dostałam medal, a w 2010 były rozetki.
Jak dla mnie zawody to fajna rzecz, bo można się sprawdzić, ile daliśmy radę zrobić na obozie i nie traktować to jak zawody, walkę o miejsce tylko jako sprawdzian, podsumowanie lub dobrą zabawę :D
ja jestem za tym, żeby były zawody :)

też fajny sposób na interpretację zawodów i chyba taki sobie wezmę do <3

Posted

Wg mnie zawody to fajna rzecz, o ile nie ma chorej rywalizacji. Wiadomo, że nie każdy pies załapie wszystko, niektóre się stresują przy innych itd... Nie wiem, jak oceniane są zawody, lecz można by było oceniać również podejście do psa, bo to się chyba na ozp liczy? Jeśli chodzi o mnie, to pomysł zawodów ogólnie podoba mi się :)

Posted

U nas były 3 puchary, reszta medale.. I powiem Wam, ze to zalezy od uczestników. Bo wlasnie czasami tworzy się chora rywalizacja, każdy tylko aby wygrać, aby wygrać etc.. I to bez sensu ;/
Frotka, Frotka! hahahahahahahhahaha

Posted

Tylko są takie osoby, które jak usłyszą slowo "zawody", to najchętniej by z psem z toru nie schodziły w ogóle...
A przecież nasz pies też ma odpocząć...

Posted

Bo mój psiapsiulek musi być naj naj naj ! ...
Jeśli poziom psów jest podobnyto ok zawody mają sens :D ale jeśli jest naprawdę różny to zawody sensu nie mają

Posted

O bożeee, znam z ozp takie osobu, dla których nie ma : PIES MUSI ODPOCZĄC, lecz jest PIES MUSI TRENOWAĆ, ABY WYGRAĆ ! ale to nie znaczy, że pies na podsumowaniu (może to zamiast zawodów jest lepsze słowo:D) może pobiec dobrze, bo może być zmęczony. I od razu uśmiecham się wspominając moje i Esty treningi agility w 2009 roku, kiedy to na jednych zajęciach wystarczylo jej przeleść dwa razy tor, bo później odmawiała współpracy :D

Posted

Basza ostatnio - ja coś do niej mówię ona jakby mnie nie słyszała i nie widziała więc mam nadzieję że jej to przejdzie do lipca a może jeszcze do soboty bo w niedzielę wystawa jeszcze.

Posted

Niestety niektórzy nie rozumieją do końca znaczenia zawodów i egzaminów w świecie psów - tu nie chodzi o rywalizację, tylko o sprawdzenie co się już umie, a nad czym trzeba popracować. W przypadku zawodów - zawodnicy dopingują się i sobie gratulują świetnych występów z psem, a nie próbują innym dokopać. Zawody łączą ludzi - nie dzielą

Posted

(co wy, chemia jest fajna :])
u nas w 2009r. (?) był konkurs na przebieranie się
i przestańcie mnie wyrzucać z tej listy!

LISTA UCZESTNIKÓW Z DOGO

OZP1 ( 28.06- 9.07 )
Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka
Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever
Aga 16 lat, z suczką w typie goldena
Magda z suczką on'ka
Nina z suczką on'ka

OZP2 ( 10.07- 21.07 )
Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever
basza95 15 lat, z suczką nowofundland
Marika14 14 lat, z psem husky
Eta_carinae 14 lat, z suczką on'ka
agairiki 13 lat, z psem westie

OZP3 ( 22.07- 2.08 )
Tuni, 16 lat z psem basenji.
Joy106, 15 lat z psem bassetem houndem
Aga, 15 lat z psem sznaucerem miniaturowym
Av, 16 lat z suką chińskiego grzywacza bezwłosego
Shetanka, 16 lat z psem kundlem

OZP4 ( 3.08- 14.08 )
MakeBelieve 15 lat, z yorkiem suczką
P (Wawa) Estowa 17 lat, z suczką berneńczyk i pieskiem sheltie szczeniak
P (Kato) Merenwen 17 lat, z kundlicą
Gaba 14 lat, z piesiek sheltie
Doma 13 lat, z sunią setera irlandzkiego
amstaffikowa z psem w typie amstaffika
P (Wawa) Aleksandrossa, 15 lat, z psem w typie spaniela
P(Kato) karola&gacek, 17 lat, pies, pinczer mini

OZP5 ( 15.08- 26.08 )
Ola164 17 lat, z suczką mieszaniec
Guptasek 16 lat, z pieskiem west
Mati 16 lat, z suką Labrador

Kadra:
OZP1- P. Karolina, P. Gosia
OZP2- P. Karolina, P. Gosia
OZP3- P. Karolina, P. Gosia
OZP4- p. Marek, Ciocia Aga
OZP5- p. Marek, Ciocia Aga

P ( Wawa) - jedzie pociągiem z Warszawy itp. :)

Posted

Miejsca są na pewno.
Trwa dwanaście dni.
Na agility poradzi sobie nawet shih-tzu.
A ozp1 to numery turnusów. Stopnie zaawansowania to rzymskie cyfry za numerami turnusów.