MakeBelieve Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 twierdzisz, że wszystkie psy jadące na obóz to agresory? a Twój to po prostu aniołek.. daruj sobie ;)) Ja powiem jedno, bo dzisiaj zauwazyłam. jesli jakis pies jest NATRETNY, to moja Daisy odstrasza zębami, nie gryzie, ale pokazuje że je ma chyba.. i dzisiaj zaczepił nas pinczer jakiś i Daisy odstrasza, a on się rzucił.. Także od razu mówię, mój pies NIE JEST AGRESYWNY! Tylko ona ma tak ze strachu.. Bo zwyczajnie boi się psów, a tych spuszczonych szczególnie :( Quote
Guptasek Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 O boże. Przestańcie o agresywnych psach... Amstaffikowa jak tak się boisz ,że coś Ci psa zje to nie jedź i tyle.. Quote
MakeBelieve Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Ja tylko pisze swoje obserwacje, bo dopiero dzisiaj ktoś odebrał te zachowanie jako atak oO Kurcze, za 2 msc ja juz bede myslec intensywnei o ozp!!! <33 Quote
dancingqueen Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 amstaffikowa - czytam uważnie Twoje posty i wydaję mi się to śmieszne. Oceniasz psa Chein po avatarze 100x100. Mówisz, że nie jest handlerką, ale może zacznijmy od tego czy wiesz co to jest handler??? Ja też nie jestem profesjonalną handlerką ale to ważne tak??? ;) Wszystkie psy, które warkną to psy agresywne w Twoim mniemaniu. Tak, moja psica też może warknąć nie rzuci się na psa, ale Twój "odda"? Moim zdaniem nie trzeba pisać z dużej litery Twój nick skoro nie masz tak napisane. Zwroty grzecznościowe pisze się z dużej litery ;) A na koniec chciałabym Cie prosić abyś nie straszyła Chein sanepidem i swoim tatą... Skutecznie odstraszasz dużo ludzi od obozu - pozostaje mi wierzyć, że na następny rok nie jedziesz, ponieważ chcę jechać, a nie chcę aby atmosfera była zepsuta. Quote
Estowa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Miałam się nie wtrącać, ale amstaffkowa,. weź się ogarnij. Chce jechać na obóz dla zabawy, żeby się czegos nauczyć, a nie, żeby trzymać non stop psa na smyczy, bo ktoś załóżmy wyciągnie smaka, jeden pies będzie zazdrosny, warknie na drugiego, stworzy się bójka. Przy takiej liczbie psów zdarzają się bójki, tak 2x dziennie to takie minimum. I to niekonieccznie agresory je wywołują. Wystarczy, że jeden stanie na łapie drugiemu, ktoś rzuci nieopacznie zabawkę, jakiś pies znajdzie patyczka, a drugi pies będzie chciał zobaczyć - bójki gotowe. Jak tak bardzo się boisz to nie jedź, ewentualnie jedź sobie na jakiś indywidualny. Mój pies nie rzuca się na inne, chyba, że ten drugi wbije jej do domku i zacznie wzerać jej żarcie. Po prostu odstraszasz osoby, które marzą o obozie, ale nie pojadą bo się boją, że pies będzie miał gorszy dzień, a nuż coś mu nie podpasuje, warknie i zrobi się bójka. Ty jesteś pewna, że możesz zagwarantowac, że to Twój pies nie będzie miał takich dni, że będzie na wszystko warczał? To możesz się rozczarować, w 2009 roku jechałam z psem, który wydawało mi się, że nigdy na żadnego psa nie warknie. Przeliczyłam się, bylo kilka bójek, owszem w większości spowodowanych przez człowieka, ale były, więc weź pomyśl co piszesz, okey? Nie chce grupek na obozie, marzy mi się stworzenie wielkiej ozp-owskiej rodziny, tak jak rok temu. Quote
MakeBelieve Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 ja zaluje, ze mi pasuje ten turnus, bo teraz boje sie, ze to moj pies moze zostac dotkliwie pogryziony. tez mialam nadzieje,ze w koncu bedzie jedna taka super grupa obozowa, a nie ze beda osoby z psami ktore są jak bomba. jeden nieostrozny ruch i dziekujemy. z tych wsystkich osób, to Twój pies jest najbardziej skory do bójki, skoro warknięcie i on sie rzuca. Quote
Merenwen Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Dobra, no znowu bez przesady, pies amstaffikowej może wcale nie być taką bombą. Już się tak nie zrażajcie, damy radę! :D Ale jak ktoś z góry wie, że jego pies będzie się bardzo denerwował za warczenie i kłapanie zębami w celu... ekhm, zwiększenia dystansu, to uwaga, jak mój kundel będzie coś miał. Ona wyznaje zasadę "Mój patyk jest patyk najmojszy"... x] Quote
Estowa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Ja ogólnie też teraz żałuje, że to jedyny turnus, który mi pasuje, jesli będzie tak, że wszyscy z ludzi będą na siebie skakać. Im bardziej zdenerowani właściciele tym bardziej spięte psy. Quote
MakeBelieve Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 huk, będzie fajnie Paula, nie martwiaj się :) trudno, nie wszyscy muszą sie lubic. mam nadzieje ze amstaffikowa po prostu nie wiem, nie bedzie trzymala psa w grupei zeby nie doszlo do spiec etc i bedzie dobrze. i ja swoja tez bede trzymala z dala, bo jeszcze sie przestraszy i jej pies odgryzie leb mojej. Quote
Aleksandrossa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 kurde i ciagle sie zastanawiam- 3 czy 4 xD i sama nie wiem :) a mozecie mi napisac jakie smaki w taki upal sie najbardziej nadaja? My mamy Letsy ale nie wiem czy one w taka pogode beda dobre (tzn.nie beda sie kleily)... I czego na poprzednich obozach psy byly uczone :p? Co oprocz zajec ze szkolenia i agility jeszcze ciekawego bylo? Quote
Estowa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Aleksandrossa, jak dla mnie to ja zabieram wszystko co da się zjeść xD Ale tak naprawdę na agility najlepsze są hamburgery z biedronki :D Ale tak szczerze weź to co Twój pies najbardziej lubi. Psy oprócz posłuszeństwa i agility były uczone sztuczek (jesli chcieliśmy) oraz na turnusie Bossa Mara były też spacery po mieście z psami (nie wiem jak w tamtym roku na innych turnusach). A tak ogólnie jeszcze to bieg terenowy, wypady nad jeziorko... :) Quote
karola&gacek Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='MakeBelieve']huk, będzie fajnie Paula, nie martwiaj się :) trudno, nie wszyscy muszą sie lubic. mam nadzieje ze amstaffikowa po prostu nie wiem, nie bedzie trzymala psa w grupei zeby nie doszlo do spiec etc i bedzie dobrze. i ja swoja tez bede trzymala z dala, bo jeszcze sie przestraszy i jej pies odgryzie leb mojej. spoko, mój stanie w obronie twojej- bo suczka i jego wzrost, hahaha takie starcie tytanów bo mój to duchem doberman jest ;D Mówie wam, będzie super i okaże się że mimo bójek (bo dziwne by było gdyby nie bylo bójek) będziemy zgraną paką 8) Aleksandra w takie upały to każde, nawet karme możesz dawać bo psy mniej jedzą gdy są upały, dużo smaków na szkoleniu a do tego często dochodzi stresik EDIT i lepiej spytać czego UCZESTNICY byli uczeni! bo to akurat podobało mi się najbardziej u p.Marka Quote
Aleksa. Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Ja może za rok pojadę..;) w tym roku niestety nie..;( Quote
Aleksandrossa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 a lepiej wziac zwykla smycz (no i oczywiscie dodatkowo linke tak jak na str.jest napisane) czy flexi? Czy to bez roznicy? Sory za tyle pytan, ale to bylby moj pierwszy (i mam nadzieje nie ostatni) oboz z psem :D no i trzeba po malu smaki kupowac i jakies dodatkowe rzeczy bo szanse na wyjazd rosna (mama ma jutro jeszcze dokladnie przeczytac to co na str jest xD) :p a i musze jakies poidelko dla N.kupic na podroz... Ach, jestem ciekawa czy on by chcial plywac :p jeszcze stycznosci z woda jako taka (poza myciem) nie mial :p Quote
MakeBelieve Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 zwykla smycz ;) flexi mozesz wziac tak o siedziec z psem pod domkiem. ale szkolenie to tylko zwykla ;D karola- mam nadzieję! hahaah, tak Twoj tez biiig :D:D:D:D:d Quote
Coffee&Nera Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='dancingqueen']amstaffikowa - czytam uważnie Twoje posty i wydaję mi się to śmieszne. Oceniasz psa Chein po avatarze 100x100. Mówisz, że nie jest handlerką, ale może zacznijmy od tego czy wiesz co to jest handler??? Ja też nie jestem profesjonalną handlerką ale to ważne tak??? ;) Wszystkie psy, które warkną to psy agresywne w Twoim mniemaniu. Tak, moja psica też może warknąć nie rzuci się na psa, ale Twój "odda"? Moim zdaniem nie trzeba pisać z dużej litery Twój nick skoro nie masz tak napisane. Zwroty grzecznościowe pisze się z dużej litery ;) A na koniec chciałabym Cie prosić abyś nie straszyła Chein sanepidem i swoim tatą... Skutecznie odstraszasz dużo ludzi od obozu - pozostaje mi wierzyć, że na następny rok nie jedziesz, ponieważ chcę jechać, a nie chcę aby atmosfera była zepsuta. Nie chciałam się nic odzywać, czytam wątek od bardzo długiego czasu. Zdenerwowały mnie 2 rzeczy - jedna własnie naskakiwanie amstaffikowej do innych, grożeniem co jeżeli szanowna dziewczynko wiesz jest karalne i można podac to do sądu nawet jeżeli jestes nieletnia i druga - ustalacie kto z kim, dlaczego w jakim domku a tak naprawde nie wiecie czy moze ktos spoza tego forum nie jedzie. Zastanawiałam się nad obozem, odkładałam sobie pieniądze na to aby pojechac ale po tym co ja tutaj czytam i po tym co niektórzy sobą reprezentują kłócąc sie jak dzieci uważam tak jak dancingqueen że pojade za rok, z miła atmosferą, może ktoś z was dorośnie. Powiedziane było że obóz jest dla każdego - myślałam ze osobe 20 letnią przyjelibyscie do swojego grona jak kazdego innego uczestnika obozu. Mylilam się. Szkoda bo wydaje się ze bylibyscie fajną grupą ludzi do porozmawiania o psach - nie życze sobie po tych słowach kłótni, wyzwisk itp rzeczy. Wyraziłam swoje zdanie jasno i nie obrażając nikogo. Quote
Estowa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Coffee, ale Ty też tylko oceniasz po postach. Naprawdę nie wiem do kogo kierujesz te słowa, ale ja na przykład próbowałam uzmysłowić, że w grupie psów bójki to codzienność. Domki ustalamy naprawdę wstępnie bo i tak wszystko leży w łapkach naszych psiaków. Quote
Aleksandrossa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 a kto chce miec wstepnie na ozp 4 w domku malego, czarnego, chrapiacego smierdziucha :p? Quote
Merenwen Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Coffee - to, że parę osób kłóci się na forum, to nie znaczy, że nie przyjęlibyśmy 20-letniej osoby do grona :p. Quote
amstaffikowa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 po pierwsze - nie twierdze ze wszystkie psy to agresory. po drugie nikt lepiej psa nie oceni niz osoba ktora nie jest jego wlascicielem, bo zazwyczaj wlasciciel nie widzi wad swojego psa. wiem, mój Dyzio nie jest idealem, jesli jakis pies sie na niego rzuci a ten odwarknie lub jesli bedzie ostrzej, to chyba to normalne nie????? znacie psa ktory by nic nie robil, gdyby inny go atakowal??????? klapanie psa zeby odstraszyc, a klapanie psa ktory ewidentnie startuje do bójki jest inne. nie raz jakis pies odganial Dyzia i nic nie bylo. odnosnie Dancingqueen - nie oceniam tylko po awatarze, wystarczy zobaczyc wpis, ktory juz usunela i mysli, ze go nie bylo. jesli by miala rasowca - nie pisalaby kiedys ze jest to shih tzu. nie chodzi mi o to, czy ma papierek, czy nie, bo pies jest psem lecz o sam fakt, ze udaje ze to rasowiec zeby.. hmm. zaszpanowac????? skoro piszesz o naszej korespondencji - podziwiam rzekome hodowle, ktore odpisaly Chein, ze jej pies wyglada identycznie jak rasowy terier tybet. sam pysk, ktory mozna wyraznie dostrzec na awatarze na moije oko trochę różni się od rasowca. napisze do nich, zobaczymy co odpisza, znajac Chein pewnie klamala, tak jak naklamala komus ze wystawiala psa, ktorego nie wystawiala. pomijam, ze tej osobie obiecywala, przysiegala itd. czy to nie smieszne?????? nawet tego nie wytlumaczyla. pisze ze wystawiala psy a w rzeczywistosci ich nie wystawiala. czy to nie smieszne?????? napisalam Chein uprzejmie ze jesli jej pies bedzie agresywny i sie bedzie rzucal na wszystko, co sie rusza to w takim wypadku psa sie powinno wg nawet regulaminu Wandrusa z obozu wywalic. Czy to bylo straszenie? wg mnie nie. nie wiem czemu az tak na mnie naskakujecie, mi chodzilo o to, ze jesli jakis pies sie na niego RZUCI(nie warknie o zarcie czy odstraszy) to wtedy po prostu odda. zreszta wg mnie jest to rzecz w pelni naturalna. Nie chcialam Was urazic moze troche zle sie wyslowilam, wiem ze do pojedynczych bojek dochodzi lecz jesli notorycznie jeden pies sie na wszystko rzuca to to cos chyba znaczy. Coffe&Nera - z tego co sie orientuje to to nie jest grozenie, tylko ostrzezenie, moze nawet przypomnienie regulaminu obozowego?????? moze czasami warto go przeczytac????? poza tym do domku zawsze mozna sie umowic, przeszkadza Ci to????? bralas pod uwage ze jakies osoby juz kiedys mogly byc razem na ozp i z ich psami bylo ok?????? Tez nie chce Cię obrazac, tez wyrazam opinie ;) Quote
MakeBelieve Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 amstaffikowa zostaw Chein! po prostu odwal sie od niej! na cholere piszesz ludziom coś, co ich nie obchodzi? wez sie ogarnij i Klaudia przestan jej pisac rzeczy o Chein bo to sie robi naprawde chore. Aleksandrossa- a jak Nero reaguje na małe strachliwe suczki?:D Bo jakby nie był natarczywy, to mogłybysmy byc razem w domku, o ile moja Ada nei jedzie.. Coffe- ja uwazam, ze na obozie bedzie fajnie, możen ie wszyscy się dogadają (a szkoda, że to wyniklo juz z forum), ale naprawdę na ozp jest super :)) Zastanow siie jeszcze, bo wiek tu ie ma nic do gadania, w tamtym roku Rysia (Guptasek) moze przyznac. byla z nami na obozie Rafola, która ma.. 19 lat? :> I uwierz mi, że super się dogadywałysmy ^^ PROSZĘ O JEDNO. ZAKONCZMY TEMAT CHEIN, AGRESYWNYCH PSÓW. TRUDNO, JESLI BÓJKI BĘDA NA OZP, TO BEDZIE SIE PSY ODDZIELAC, IZOLOWAC ITP. ITD. TO JEST KONCOWY WPIS NA TEN TEMAT, KAZDE KOLEJNE POSTY BEDE PROSILA MODERATORA O WYRZUCENIE. Amen ;))) Kto mysli juz o pakowaniu?^^ Quote
Coffee&Nera Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Niestety w moim przypadku to za późno - za tamte pieniadze wpłaciłam sobie pare innych wyjazdów z psem m.in nad morze, do zakopanego i na mazury. Ja powiem tak - na forum często wlasnie przez nagadywanie ktos na kogos od razu ma sie potem do kogos uprzedzenia - poczym okazuje sie ze wszyscy na obozie "ojej czesc kochanie 100 lat sie nie widzialysmy" jakby ta osoba nie pamiętała o tym że nagadała na tamtą czy obraziła ją na jakimś forum. Ja wam życze miłej zabawy oby nic sie nie stało i kazdy pies wrócił do domu cały i zdrowy. Ja ze względu na to że mam psa po ogromnych przejsciach bałabym się ze ZNÓW zostałaby pogryziona i wtedy no cała socjalizacja, całe szkolenie wszystko poszłoby sie pasć i jeszcze koszty,nerwy i ból psa u weterynarza... Pisze wyraźnie NIE BRAĆ PSÓW AGRESYWNYCH tylko że są różne pojęcia tego słowa, niektórzy tutaj mylą go nagminnie ;) Quote
Fantowa Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 MakeBelieve napisał(a):amstaffikowa zostaw Chein! po prostu odwal sie od niej! na cholere piszesz ludziom coś, co ich nie obchodzi? wez sie ogarnij i Klaudia przestan jej pisac rzeczy o Chein bo to sie robi naprawde chore. Aleksandrossa- a jak Nero reaguje na małe strachliwe suczki?:D Bo jakby nie był natarczywy, to mogłybysmy byc razem w domku, o ile moja Ada nei jedzie.. Coffe- ja uwazam, ze na obozie bedzie fajnie, możen ie wszyscy się dogadają (a szkoda, że to wyniklo juz z forum), ale naprawdę na ozp jest super :)) Zastanow siie jeszcze, bo wiek tu ie ma nic do gadania, w tamtym roku Rysia (Guptasek) moze przyznac. byla z nami na obozie Rafola, która ma.. 19 lat? :> I uwierz mi, że super się dogadywałysmy ^^ PROSZĘ O JEDNO. ZAKONCZMY TEMAT CHEIN, AGRESYWNYCH PSÓW. TRUDNO, JESLI BÓJKI BĘDA NA OZP, TO BEDZIE SIE PSY ODDZIELAC, IZOLOWAC ITP. ITD. TO JEST KONCOWY WPIS NA TEN TEMAT, KAZDE KOLEJNE POSTY BEDE PROSILA MODERATORA O WYRZUCENIE. Amen ;))) Kto mysli juz o pakowaniu?^^ Wiktorii napisałam tylko to, co widziałam, nic nie dodałam ani nic z tych rzeczy. To co, jak się mnie zapytała, czy znam jakiegoś psa, to miałam udawać, że pewnych rzeczy nie widziałam? Proszę Cię... Napisałam jej również o tym, że Chein mnie zbajerowała pisząc, że wystawiała psa. Próbowała robić ze mnie idiotkę, mało się na mnie nie rzuciła, udowadniając, że go wystawiała, co okazało się jednym wielkim kłamstwem, które nawet większego zweryfikowania nie wymagało. Po co to było? O jej tłumaczeniu i robieniu z siebie ofiary nie wspomnę. Miałam Wiki o tym nie napisać, jak ona pisała Bóg wie co innym na mój temat? Wiktoria - może trochę przesadzasz?? Według mnie nie ma co więcej o tym pisać na forum, każdy już pewnie znam moją opinię na temat różnych rzeczy. Każdy ma również prawo do własnego zdania, za co nie powinno się go oczerniać, bo jeszcze na tym świecie istnieje coś takiego jak wolność słowa ;] Martu, jeśli jeszcze coś mi chcesz napisać, to gg :) Nie, żebym się chciała kłócić, bo to mi absolutnie nie chodzi, lecz mało kogo interesuje ciągłe czytanie w kółko tego samego :) Ja, ja, ja myślę o pakowaniu xD Już nawet mam listę rzeczy potrzebnych :) Quote
Merenwen Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Ale co nas może obchodzić, czy Chein wystawiała jakiegoś psa, czy go nie wystawiała? Jak macie ze sobą jakiś problem, to załatwcie to między sobą, a nie na forum... A ja listy nie mam, a nawet mieć nie zamierzam, co będzie miało swoje tragiczne żniwo w ludziach :D. Dam sobie uciąć mały palec, że czegoś na bank zapomnę. Na pierwszy ogień idzie latarka, więc istnieje spore prawdopodobieństwo, że będę żerować na Waszych... x] Quote
basza95 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Aleksandrossa napisał(a):a kto chce miec wstepnie na ozp 4 w domku malego, czarnego, chrapiacego smierdziucha :p? a kto na 2. dużego czarnego też chrapiącego (dosyć głośno) miśka :D? Quote
Recommended Posts