Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Kasia&Mela napisał(a):
Ola, ja pamiętam jak Kora nauczyła się na obozie warować :lol:
A właśnie - ja się jednego boję... Bo Mela się uczy slalomu metodą tunelową (aktualnie odległość między tyczkami 5 cm). Na obozie jest slalom z naprowadzaniem ręką, który moim zdaniem jest do niczego i nie będę go robić. Tylko co jesli do ozp nie będziemy umiały slalomu normalnego? tylko np. będziemy potrzebowały tyczki rozstawione np. 1 cm???

Też uczę metodą tunelową xD Mamy motywację, żeby do obozu nauczyć psiska bez rozstawiania tyczek. Jak nie zdążę jej wyuczyć to nic, slalom będzie robiła po obozowemu xD

Posted

Kasia&Mela napisał(a):
ooo jesteś tam wolonatariuszką :)?

Tak, jestem ;)

Czy obóz daje, czy zabiera to indywdualna kwestia... Zależy i ode psa, i od właściciela.

Posted

Ola pamiętam jak o 6/7 szłyśmy na posłuszeństwo z kocykiem :)
Ale spójrzcie to nie obóz wam psuje psy tylko wy sami . sorry ze tak w prost. czy ktoś was do tego zmusza? jak sadzisz ze to złe to tego nie robisz i tyle. :D
to od Was zależy co chcecie robić . tak jak np.Kasia to Twoja decyzja czy robisz ten slalom czy nie . Marta miała ten sam problem. albo z klikerem bo czyjś pies sie bał...

Posted

Taak, ja z Rysią akurat coś wiemy na temat niechodzenia na niektóre punkty programu :P Hahaha. taak, pamiętam własnie, jak nie moglam klikac z psem bo inny piesek sie bał i mi dziewczyna zabraniała. A mój pies jest cały klikerowy ^^
Co do slalomu, to ja wlasnie robie tez tunelowy, na obozie robiłyśmy zwykły i jakoś w sumie nam to nie zaszkodziło :P Ale zobaczymy jak nam wyjdzie do obozu..

Posted

Guptasek napisał(a):
Ola pamiętam jak o 6/7 szłyśmy na posłuszeństwo z kocykiem :)

Czy to chodzi o to ranne posłuszeństwo na ozp4 2011? Z tego, co pamiętam tylko mnie i Ali nie było, ale tak przyjemnie się spało ^^

Posted

Nie, Klaudia^^ O ludzki.

A tak wogóle to zarezerwowałam obóz "początkujący" i teraz tak się zastanawiam że chyba będę musiała w trakcie przenieść się na "zaawansowani" :lol:

Posted

Zapisałam się na obóz dla zaawansowanych, trzeba być optymistą xd U nas na ozp4 nie było podziału na grupy, lecz myślę, że jak kadra dzieli, to nie patrzy kto się jak zapisał, lecz na to, co na obozie pies umie, bo przecież nie każdy potrafi obiektywnie ocenić umiejętności swojego psa, poza tym psy są w tak jakby nowym miejscu i różnie się zachowują.
Motyleqq - ten obóz nie ma górnej granicy wieku ;)

Posted

Ale... dziewczyny mi chodziło o "obóz przedszkole" dla psów, takie psie przedszkole dla psów które są za młode na agility a zajęcia z posłuszeństwa obejmuje siad i waruj :D.

Posted

Ula, kopiuję ze strony Wandrusa :D

Maluszkowy Obóz Przygody – Twoja pierwsza kolonia
PROGRAM

[FONT=verdana]"Wizyta na obozie Z Psem Na Wakacje
To taki obóz, na który starsze dzieci przyjeżdżają z własnymi psami. Zobaczymy jak wygląda trening i tresura piesków. Usłyszymy o pracy ze zwierzętami i zasadach zachowania wobec nich.
"[/FONT]

Posted

A w karcie rubryki dot. umiejętności pływania wpław też wypełniamy?

My jesteśmy w trakcie uczenia slalomu. Hopki zawsze wychodziły, stół oczywiście też. Kiedyś miała styczność z kładką i ścianą więc myślę że bd ok :)
Wczoraj ją troszkę na spacerku pomęczyłam :D Efekty zobaczymy później :)

Posted

na PT nie ma agi ;)

Wiecie, że za 2 miesiące rozpoczyna się ozp1? ;D

:multi::multi::multi::multi::multi:
Sugerujesz, że czas zacząć się pakować :razz:?
Pewnie niedługo zacznę robić listę co wziąć. Założę się, że ja będę miała skromną torbę a Mela dwie wielkie walizki :evil_lol: Sama karma na dwa turnusy to bardzo dużo (Royal Canin nie ma w Biedronce^^). Do tego smaczki... Chociaż świetnie sprawdza się szynka ze stołówki. A właśnie, wszyscy będziecie spać ze swoimi psami w łóżkach?