Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Jestem nieskapnięta, wiem :eviltong: Tak sobie myślałam, że raczej nie jechałabyś na zawody z Borysem... :evil_lol: Ale przecież Jake nie jest twoim psem (mam nadzieję, że znowu się nieskompromitywałam :roll:). mogłybyśmy się kiedyś spotkać na zawodach, bo np. w Sopocie byłam. Tyle, że ja na debiut z Melą to sobie chyba jeszcze poczekam parę lat :diabloti: na razie jestem jako widownia...

Posted

Oj, Borcio jest idealny na zawody :loveu:
A do miziania to już w ogóle :loveu:
Borys <3 Ja chce znowu Boryska <3 Mrrrr i ta pościel.... :roll:

Kasia - Jake to west Rysi :P

Posted

Klaudia. napisał(a):
ja się pochwalę, że zaczynam trenować w 2011, pewnie koło marca jak śnieg zniknie i będzie sucho, bo ZK ma tor tylko na świeżym powietrzu...
Co prawda będę musiała dojeżdżać dwoma autobusami i iść kilometr, ale czego się nie robi dla tego głupiego psa ;D

A ja razem z tobą. ^
W tym (tj. przyszłym xD) roku też mam zamiar się na OZP wybrać. :)

Posted

Rysiu - tak, przecież w tamtym roku na obozie zaczęła bawić się z nią w frisbee ;) Na początku się szarpałyśmy i zachęcałyśmy troszkę a potem łapała od razu ;)

Posted

Zatrzymywane najlepsze! :eviltong:
Szczęściara z ciebie :lol:
Ja stref pilnuję, bo Mela jest coraz szybsza (schudła) i od razu uczę "na zapas". Docelowo to będzie baaardzo szyyybka i będę za nią biegać :evil_lol: Już to widzę :roll: Na razie jest ode mnie bardzo zależna i wysyła się max. 25 cm :diabloti: Moja agilitowa goldenka...
Targetujesz?

Posted

Targetowanie to dotykanie przez psa targetu nosem lub łapą :razz:
[FONT=Arial]"Najprościej rzecz ujmując, targetowanie polega na dotykaniu przez zwierzę określonego obiektu (targetu) nosem lub łapą. Jeśli tylko uda się przekazać mu, że po dotknięciu go otrzyma nagrodę, wówczas będzie z pasją powtarzać to zachowanie - a my będziemy mogli wykorzystać je w dalszym szkoleniu." Przydaje się do uczenia stref w agility ;)[/FONT]
[FONT=Arial]Na przykład takie coś znalazłam - [/FONT]
[FONT=Arial]http://www.youtube.com/view_play_list?p=BEE4D280349FF5B4&playnext=1&v=qWPS7SadCE8[/FONT]
[FONT=Arial]Tutaj akurat jest stół, a nie strefy, ale i tak można się skapnąć o co chodzi. Znaleźć więcej filmików?[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

haha ;D

szkoda, że Wandrus nie organizuje zimowych obozów z psem :mad::mad:
Podobno kiedyś organizowano, ale za mało chętnych było...
teraz tylko odliczać dni do wandrusowego obozu letniego :razz: Fantozwierz już się cieszy :evil_lol:
p.s. a wiecie, że do wakacji "tylko" 199 dni? :cool3:

• 3 weeks later...
Posted

zielony napisał(a):
Witam.

Przepraszam bardzo osoby, którym miałem przesłać filmy. Posiałem gdzieś nagrana płytkę. Jak tylko znajdę dam znać. Jeszcze raz przepraszam.

Marek

Trzymamy kciuki za znalezienie ;>