kasia8579 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 pisałam do nich e-maila i napisal ze tak tylko ze za jeden dzien trzeba za psa doplacic 20 zł , masz gg ? Quote
Fantowa Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 ojaojaoja ;D wezcie nie pokazujcie mi tych zdjec, co z tego, ze nie z mojego turnusu, ale ja strasznie za tym wszystkim tesknie...;D domkiem 15, gdzie kurek odpadal... gdzie 'sciana' sie gibala, gdzie byla dziura w dykcie, gdzie jedna czesc lozka spadala na dol i w nocy mnie Fanta na podloge zwalala ... Tesknie za tym agility, gdzie Fanta miala zwyczaj mi uciekac i ogolnie za wszystkim;D zeby nie bylo; najbardziej za Wami ;p ;* mwhah normalnie chce tam cale wakacje spedzic, az do znudzenia, zebym w nast. roku tak nie tesknila ;D hahaha ;p Quote
Fantowa Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 kasia8579 napisał(a):Cześć niezbyt jestem w temacie ale mówicie o obozie Wandrus Mazury-Ryn :) ? Też bym chciała tam się zapisać ale mam kundelki a tam napewno same rasowe beda .. ;( eeee, mylisz sie ;D na ozp4 bylo kilka kundelkow; Korka, Chapsia, Fanta, Mala, Mufa... o kims zapomnialam?;D zreszta nawet jesli bylyby same rasowce - co z tego? pies z rodowodem czy bez to taki sam pies. Quote
Ola164 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Rudawa była z dwoma psami. Co do kundelków to sama mam kundla z którym już dwa razy byłam na ozp. W tym roku było 5 kundelków (Korka, Chapsa, Mufa, Fanta i Mała) i nikomu nie przeszkadzało to, że nie są rasowe... Kasia - skoro to kundelki to możesz je wysterylizować i po kłopocie ;) Quote
Fantowa Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Rysiu, pojedz z Panem Szczotkiem i Borciopsem ;) Quote
Fantowa Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ola164 napisał(a):Rudawa była z dwoma psami. Co do kundelków to sama mam kundla z którym już dwa razy byłam na ozp. W tym roku było 5 kundelków (Korka, Chapsa, Mufa, Fanta i Mała) i nikomu nie przeszkadzało to, że nie są rasowe... Kasia - skoro to kundelki to możesz je wysterylizować i po kłopocie ;) odnosnie sterylizacji to nie wiem czy Fanty nie wysterylizowac, bylaby cieczka z glowy. Ola, sterylizowalas Korke, ile to wszystko sie goilo? Quote
Fantowa Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 kasia8579 napisał(a):ja też bym jechała pierwszy raz ;p ;D ja mam 2 suczki i bym z nimi jechała ( wyszłoby drożej ale nie moge ich rozdzielić bo bedą tak tęsknić za sobą) kurde boje sie ze one moga miec w tym czasie cieczke. jesli nie chcesz sterylizowac to mysle, ze moglabys dac im specjalny zastrzyk na cieczke [fachowej nazwy nie podam, nie znam sie na tym] na tym tez sie nie znam, ale gdzies czytalam, ze na wyjazdach rzadko sie zdarza zeby suczki mialy cieczke, bo sa w nowym miejscu itd. Quote
kasia8579 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 o.O ty już byłaś i jak fajnie tam jest? ( jakiej rasy masz psa) ?:) Quote
kasia8579 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 nie chce ich sterylizować ;] ponieważ Suńka ma jeszcze szanse na małe a jej małe są ślicznnee:)) Quote
Fantowa Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 kasia8579 napisał(a):o.O ty już byłaś i jak fajnie tam jest? ( jakiej rasy masz psa) ?:) ja? ;D nierasowego, podobnego do wilczura... aa jest bardzoo fajnie ;) gdyby nie bylo, nie jechalabym w nast. roku. Quote
kasia8579 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ale jeżeli chodzi o zastrzyk to trzeba wiedzieć kiedy Suczka miała ostatnio cieczke a ja dokladnej daty nie pamietam :) Masz gg może ?:)) Quote
Fantowa Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 mam ale na gg bd dopiero w niedziela, bo jestem na tak badziewiastym kompie, ze gg nie chodzi. moglabym wejsc na web gg ale nr nie pamietam;/ wiem, ze sie zaczyna na 112 ;D Quote
kasia8579 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 aha no to trudno ;] A ty piszesz że ,,Rudawa '' była z dwoma psami wiesz ile placila za dwa psy? ;d Quote
Ola164 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ola, sterylizowalas Korke, ile to wszystko sie goilo? Co do sterylizacji Korki to była trochę bardziej skomplikowana (ukryte ropomacicze, krwotok i uczulenie na szwy), ale po 4 dniach od zabiegu Kora wykazywała już swoje adhd, a po 10 wyciągnęliśmy szwy i pies był jak nowy. Jeszcze przez miesiąc ograniczałam jej ruch, ale to już bardziej z powodu komplikacji niż samego zabiegu. Operacją przez przypadek uratowaliśmy jej życie. Natomiast Tina już 2 dni po sterylce zachowywała się jakby nawet nie była operowana. Nie interesowała się raną i nie musiała nosić ani ubranka, ani innych bajerów. Każda suka znosi to inaczej, ale ogółem operacja niesie za sobą duży komfort. moglabys dac im specjalny zastrzyk na cieczke Szczerze odradzam... Ja się na tym przejechałam, a w sumie to nie ja tylko mój pies... nie chce ich sterylizować ;] ponieważ Suńka ma jeszcze szanse na małe a jej małe są ślicznnee) Po co chcesz żeby mała młode? Kundli się nie rozmnaża -.- Za dużo jest psów w schroniskach... W dodatku dla Twojej suki to nic przyjemnego przechodzić ciążę, poród i jeszcze wychowywać szczyle... Quote
kasia8579 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Niewiem czy bede je rozmnażać , a co z zastrzykiem czemu odradzasz?? Quote
Ola164 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Zastrzyki hormonalne to syf i tyle... Zwiększają ryzyko nowotworów np. sutka u suki. Moja Kor po tym dorobiła się ropomacicza i cudem uszła z życiem. A miał to być tylko mały zastrzyk, bo w roku szkolnym nie było czasu na sterylke, a mam niekastrowanego psa. Quote
Fantowa Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 hheh, a ja to myslalam, zed po sterylizacji to sie suce goi z 2 tyg...;D ale jak mniej-wiecej tyle, to spoko ;D wygodniej byloby gdyby byla wysterylizowana, wiec pewnie przejde sie z nia bardziej na wiosne do weta i bedzie po sprawie ;D Quote
Ola164 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Widomo, pinować trzeba do wyciągniecia szwów, ale po 2-3 dniach po operacji pies zachowuje się już normalnie. Klaudia - zawsze można to zrobić w ferie albo w przerwie majowej żebyś była przy psie przez jakiś czas ;) Quote
kasia8579 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 hmm.... chyba ja tez bd musiala wykastrowac ;] Quote
Isles Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Moja najprawdopodobniej też będzie sterylizowana szczególnie że teraz większość tygodnia nie ma mnie w domu, a jak Nuka dostanie cieczki to już jej nikt nie upilnuje... Dodatkowo moja miała dużo tych zastrzyków przed cieczką + czasami przeciw zapłodnieniu że się boje, szczególnie po tej historii z ukrytym ropomaciczem że to samo spotka mojego psa. Tak wogóle to witam wszystkich po dłuższej przerwie :) Ja cierpię na brak mojego psa i internetu więc na dogo za często mnie nie ma. Tylko w weekendy widzę się z Puszkinem... Keja odpisz na PW ;) W końcu ktoś z moich okolic :multi: Quote
Pin Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Szkoda, że z moich okolic nikogo takiego nie ma xD kasia8579 - kol najpierw zapisała się z jednym psem, ale po paru dniach stwierdziła, że chce zabrać 2 i jak zadzwoniła, to za darmo miała tego 2 psa, bo nic nie pisze, że sie płaci za 2 psa, tylko za 2 osobę xp Quote
kasia8579 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Ale jak pisałam na ich e-maila to ktoś mi tam odpisał że 20zł za dzień - za drugiego psiaka ;) Quote
Keja Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Ciekawe czy w Koszalinie jest jakiś tor agility? Może ktoś wie? ;) Myślę, że jak Keja podrośnie to się wybiorę, żebyśmy nie byly takie "zielone" na obozie ^^ Quote
Recommended Posts