Feigned Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='Klaudia.']Czytanie ze zrozumieniem się kłania:diabloti::shake:[/QUOTE] no właśnie. szkoda słów, jak czytam te wywody to ręce opadają Iza, koniec, nie piszmy już nic.. nie ma to sensu najmniejszego ;) Quote
Fantowa Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 no to Iza. skoro Cię nie było - to po co wypowiadasz się w wątku o obozie z psem? hmm...?? Quote
karola&gacek Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 nie przesadzaj Klaudia ;) ty wypowiadałaś się przed pojechaniem na obóz, "nie oceniaj jak nie znasz" Guptasek, skąd wiesz czy może nie chciała pojechać w przyszłym roku Quote
Fantowa Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='karola&gacek']nie przesadzaj Klaudia ;) ty wypowiadałaś się przed pojechaniem na obóz, "nie oceniaj jak nie znasz" Guptasek, skąd wiesz czy może nie chciała pojechać w przyszłym roku[/QUOTE] wypowiadałam się, owszem, ale na temat obozu. Jeśli chce - niech napisze, a nie wchodzi na wątek, nic nie pisze na temat obozu, tylko się kłóci z nami. Quote
Fantowa Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 aaa i jeszcze jedno; ludzi można poznać po opiniach ;) Przynajmniej ich charakter. Quote
Ola164 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Wchodzą ludzie, którzy nie byli na obozie i skutecznie psują atmosferę... Ci co byli też... :/ Karola - a tak w ogóle to masz za duży podpis... Quote
MakeBelieve Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote]Ci co byli też... :/[/quote] Mówisz o mnie? O jak miło ;) Quote
Iza. Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='Ola164']Jakbyś zgadła. Moim zdaniem to nie jest pozowanie tylko idiotyczne ustawianie psa w jednej pozycji. Dużo ciekawsze są zdjęcia biegających psów czy w naturalnej pozycji... Iza. - znasz Rysię? Wiesz skąd ma Borysa? Nie wiesz... To Jej nie oceniaj. Oj długo się zastanawiałaś co by tu odpisać. Obgadujesz innych a sama dostałaś psa od rodziców z giełdy. West Rysi ma chociaż rodowodowych rodziców, a Twój jest bardzo pseudo (jak sama to oceniłaś) i nie byl sprzedawany na giełdzie a w normalnych warunkach... Nienawidzę pseudo, bo miałam psa z pseudo (w wyniku dalszej adopcji) i wiem, że te psy czasami mają kompletnie zryty charakter, ale hodowli też nie lubię... To krzywdzące nawet dla psów....[/QUOTE] Nie, to nie jest idiotyczne ustawianie psa w jednej pozywcji, to ćwiczenie komendy tak samo jak siad czy waruj, wbrew pozorom osiągniecie ładnej pozycji wystawowej wymaga nie mało pracy. Długo się zastanawiałam? No proszę Cię, wyobraź sobie, ze mam też inne zajęcia niż tylko siedzenie na dogo. Tak moja suka jest z giełdy, jest kundlem, każdemu kto mnie o to zapyta to powiem. Widocznie nie znasz dobrej hodowli w takim razie, porozmawiaj, spotkaj się z kimś kto psy hoduje z przyjemności, wkłada w to swoje całe serce. [quote name='Klaudia.']dokładniej jej rodzice, a nie ona. Czytanie ze zrozumieniem się kłania:diabloti::shake: Moim zdaniem to nie było naprawianie błędu. Po prostu miałaś ochotę na psa rasowego to kupiłaś. Ja naprawianie błędu rozumiem jako pojęcie, w którym trzeba coś zrekompensować, więc czy nie uważasz, że bardziej szlachetne byłoby wzięcie psa ze schronu? :p Kupienie psa rasowego to bardziej przyjemność niż rekompensata. Na rasowe psy jest chętnych na pęczki. Na psy ze schronu raczej nie.[/QUOTE] Ja też nie kupiłam swojej suki więc po co to w dyskusje wplątywać ? Szukałam psa o konkretnych cechach charakteru i wyglądzie, zdrowego, po zrównoważonych rodzicach i dobrą psychiką, schronisko nie może mi czegoś takiego zapewnić. W takim razie mamy nieco inny pogląd na temat naprawiania błędów.. [quote name='Klaudia.']a tak na marginesie - Iza., byłaś kiedyś na Wandrusowskim obozie z psem?[/QUOTE] Nie byłam. Chciałam jechać, ale nie żałuje że się nie zdecydowałam. [quote name='Klaudia.']no to Iza. skoro Cię nie było - to po co wypowiadasz się w wątku o obozie z psem? hmm...??[/QUOTE] Hmmm a po co Ty się wypowiadałaś zanim pojechałaś? [quote name='Klaudia.']wypowiadałam się, owszem, ale na temat obozu. Jeśli chce - niech napisze, a nie wchodzi na wątek, nic nie pisze na temat obozu, tylko się kłóci z nami.[/QUOTE] Na temat obozu? hahah no błagam Cię, żebym była wredna i miałam mnóstwo czasu to wyszukałabym Twoje posty, ale nie zrobię tego. [quote name='Klaudia.']aaa i jeszcze jedno; ludzi można poznać po opiniach ;) Przynajmniej ich charakter.[/QUOTE] Taaaak ? To w takim razie znam Was już wszystkie, jak miło :loveu: [quote name='Ola164']Wchodzą ludzie, którzy nie byli na obozie i skutecznie psują atmosferę... Ci co byli też... :/ Karola - a tak w ogóle to masz za duży podpis...[/QUOTE] Ooo, a ciekawe kto to wszystko zaczął? Zgłoś do moda koniecznie! Już tutaj na dogo taka jedna była konfidentka, możesz zając chwilowo jej miejsce, bo ona zbanowana :-( Quote
Fantowa Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Iza. - skoro nie byłaś na Wandrusie i nie zamierzasz jechać to po co tu siedzisz? Psujesz atmosferę, zrozum. Wcześniej nie było kłótni i było fajnie. Zanim pojechałam PYTAŁAM SIĘ o obóz, a nie, jak Ty, napisałam coś i od razu była kłótnia. Quote
Fantowa Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 napisałaś 'Ja też nie kupiłam swojej suki więc po co to w dyskusje wplątywać ?' otóż to MA znaczenie. Skoro Rysia nie miała w tej sprawie nic do gadania to nie przypisuj jej tego wyboru. :shake: Quote
karola&gacek Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [QUOTE]Psujesz atmosferę, zrozum. [/QUOTE] WSZYSCY, Ja, Iza, Ty, Ola i wszyscy ci którzy uczestniczą w tej idiotycznej rozmowie psujemy atmosfere! Więc po raz kolejny proszę, wróćmy do tematu OBOZU, bez spamu! Quote
Ola164 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [QUOTE]Zgłoś do moda koniecznie! Już tutaj na dogo taka jedna była konfidentka, możesz zając chwilowo jej miejsce, bo ona zbanowana [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_frown.gif[/IMG][/QUOTE]Zwrocilam uwage, ze jest za duzy, a nie pisalam do moda. Wyobraz sobie, ze sama mialam punkty za podpis, wiec powiedzialam i tyle. [QUOTE]Nie, to nie jest idiotyczne ustawianie psa w jednej pozywcji, to ćwiczenie komendy tak samo jak siad czy waruj, wbrew pozorom osiągniecie ładnej pozycji wystawowej wymaga nie mało pracy.[/QUOTE]Wiec zamiast tracic na to czas wole psu porzucac pilke albo nauczyc go czegos pozytecznego. [QUOTE]Ja też nie kupiłam swojej suki więc po co to w dyskusje wplątywać ?[/QUOTE]Po to, ze Ty czepiasz sie Rysi, ktora tez swojego psa nie kupila i powtarzala to wielokrotnie. Chcesz zeby traktowano Cie z szacunkiem, a sama jak sie odnosisz? [QUOTE]Ooo, a ciekawe kto to wszystko zaczął?[/QUOTE]Wyobraz sobie, ze nie ja :loveu: [QUOTE]Nie byłam. Chciałam jechać, ale nie żałuje że się nie zdecydowałam.[/QUOTE]Tez sie ciesze. [quote name='Karola&Gacek']Więc po raz kolejny proszę, wróćmy do tematu OBOZU, bez spamu! [/QUOTE] W Rynie bylo super. Domki byly fajne. Lubie agility. Posluszenstwo bylo ekstra. Super sie bawilam. Kadra byla fajna. Uczestnicy byli fajni. Chyba wroce tam za rok. Tak sie podoba? [quote name='MakeBelive']Mowisz o mnie? O jak milo[/QUOTE] Nie, w tym przypadku nie mowilam o Tobie ;) Quote
Guptasek Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Tak na zmianę tematu :p [IMG]http://img148.imageshack.us/img14[/IMG] Borys i jego psi przyjaciel :) Quote
Guptasek Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Przepraszam że nowy post ale mi się zepsuło , I nie chce się wkleić :-( [URL="http://img148.imageshack.us/img14"]http://yfrog.com/44dscf2048nj [/URL] Quote
madziulik_13 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Ohoho a ja myślałam że za ''naszych czasów'' tego tematu było ciekawie.:p Ludzie to jest temat obozu z psem organizowanego przez Wandrusa więc jeżeli macie jakieś do siebie pretensje to nie wiem czy wiecie le jest taka opcja jak PW, mail i wiele innych;) Co do kupowania psów z pseudo. Sama mam sukę z pseudo, jest w typie BPP i się z tym nie kryję, kupowałam ją 4 lata temu i to rodzice się na psa z rodowodem nie zgadzali. Popełniliśmy w tedy błąd teraz chcę go poprawić tak jak Iza i następnego psa chcę kupić z hodowli ( mam pewne wymagania że tak się wyrażę co do następnego psa ). Ale żeby znowu popełniać ten sam błąd kiedy jest się świadomym ? Tego to nie rozumiem i pewnie nie zrozumiem :shake: Tego psa kupili rodzice dla CIEBIE więc nie rozumiem tego że TY nie miałaś nic do gadania na temat tego skąd będzie ten pies itd. Skoro to będzie TWÓJ pies i to TY będziesz się nim zajmować a nie rodzice. Ja swój off kończę i nie zamierzam się więcej na ten temat wypowiadać. Quote
Rudawa Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Powiem wam szczerze, że dawno tutaj nie byłam i długo tutaj nie wejdę ;(. Uważam, że przynajmniej 3/4 tej dyskusji można by bez problemu napisać w sposób bardziej kulturalny i spokojniejszy. Mamy już rok szkolny więc może lepiej zajmijcie się nauką bo Wam wszystkim wyjdzie to na dobre. Co do zużytego forum to faktycznie prawda. Edytować da się tylko na edycji zaawansowanej i przyjmować znajomych się nie da, z odbieraniem poczty też jest jakiś problem. Ewelinko i Karolino przepraszam, że w Białymstoku się nie pożegnałam ale mama po tej ocenie była w takim stanie, że bardzo szybko się zwinęłyśmy. Dla dziewczyn, które nie wiedzą o co chodzi: Sędzia napisał w karcie Colo, że pies nie ma futra i, że z łysym psem na wystawę się nie przyjeżdża (aktualne zdjęcia na stronie), że pies ma, za krótkie tylne łapy, że ma za jasne oczy (u ozików nie ma określonego poprawnego koloru oczu czyt. wszystkie są "ok"), pies nie dostał CWC a ponieważ był jedynym dorosłym aussie na wystawie liczyłyśmy na CACIB (Colo jest Mł.Ch. więc CWC nie jest niczym nadzwyczajnym a nawet powiem więcej z żadnej wystawy z nim bez CWC nie wyszłyśmy). W karcie Ryżej napisał, że jest w dobrej kondycji ( kiedy jest gruba jak beczka), że ma włos w złej kondycji (kiedy jest całkiem "łysa"), że ma za długie nogi. Śmiałyśmy się z mamą, że jest takie powiedzenie: "Najszybszy pies świata to taki, który przez całą Rumunię przebiegnie i go nie zjedzą" i, że właśnie dlatego Ryża bardziej mu się podobała niż Colo ("chudzielec") ponieważ u nich je się psy ;). To był oczywiście taki żarcik. Quote
Merenwen Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Zdjęcia z obozu dodane! [url]http://www.garnek.pl/chapsia/a[/url] Quote
Fantowa Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 ooo jaaa, jakie fajne ;] szczególnie to http://www.garnek.pl/chapsia/11122399 haha ;D iii ogólnie 4 foty z agility ;D yeah ;D DZIĘ-KU-JE-MY! :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Fantowa Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 dzisiaj z nudow zrobilam taki minutowy filmik z obozu z psem ^^ chce ktos? wysylas emaile na priv, bo nie umiem tego wrzucic na strone i poza tym mam to w wysylanych na mailu, a nie jestem na swoim kompie/tutaj nie ma tego programu do ogladania/. Quote
Fantowa Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 jaka cisza ;D do wszystkich doszedl filmik? ;D ej noi piszzcie cos, bo nudno ;p Quote
Guptasek Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Do mnie doszedł : ] Jest cuuudowny ! :loveu: Jest cisza bo staramy się nie spamować :p Quote
Merenwen Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Panie Markuuuuu! W imieniu swoim i Gusi upominam się o filmy :D. Quote
Recommended Posts