Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Feigned napisał(a):
ok, czyli można wylewać napoje, rozrzucać papierki, zostawiać resztki jedzenia itp, bo i tak jest brudno? trochę to nie logiczne ;)
bądź co bądź, wypadałoby po sobie posprzątać.. tak się składa, że inni później też płacą za ten przedział, a nie każdy ma ochotę siedzieć na psiej sierści. A podczas "wymiany pasażerów" nikt nie biega z rolką i nie sprząta siedzeń

nie do końca o to mi chodzi. Ludziom też wypadają włosy, a jak pies jest dobrze wytrymowany to sierść aż tak nie leci, czyli ludzie też mają biegać z rolką i zbierać swoje włosy? Niezbyt kusząca propozycja, nieprawdaż?

Posted

Feigned napisał(a):
ok, czyli można wylewać napoje, rozrzucać papierki, zostawiać resztki jedzenia itp, bo i tak jest brudno? trochę to nie logiczne ;)
bądź co bądź, wypadałoby po sobie posprzątać.. tak się składa, że inni później też płacą za ten przedział, a nie każdy ma ochotę siedzieć na psiej sierści. A podczas "wymiany pasażerów" nikt nie biega z rolką i nie sprząta siedzeń

a nie znasz standardów polskich dworców pkp? :diabloti:chyba nawet nie masz pojęcia czym zasyfione są ławki dworcowe. Nigdy nie widziałaś żula na ławce, który akurat wymiotował?
Uwierz, świat nie jest czyściutki, pozbawiony różnych zarazków itd. :lol:
Co komu przeszkadza psi włos?:mad::mad: Przyczepi się, niedługo się odczepi. Nie pozostawi plamy, smrodu bądź nie wyżre dziury w materiale. Uwierz;)

Posted

Ta zazdrosc... To musi byc naprawde niesamowite zjawisko :D Szkoda, ze mnie to nie dotyczy... Moglabym miec psa z rodowodem, mialam miec psa z rodowodem. Kiedy na przeszkodzie nie stalo nic, zakochalam sie w kundlu. Coz za strata...Tyle ile wydalam na leczenie mojego psa i na wszelkie zwiazane z nim koszty przekroczylo cene psa z hodowli. Swiadomie wybralam wlasnie Korke.

Co do siersci na siedzeniu to byla usuwana rolka z tasma, ktora zbiera 100%. Nie jest to walek do czyszczenia ubran.

Ja z tego kompa pisze bez polski znakow, bo mam angielski system i inaczej komputer mi bardzo zwalnia. Jednak niektorym nie zaszkodzi zajrzec do slownika ortograficznego.

Posted

dziewczyny nie wiem od czego zaczęła się ta dyskusja i co ona ma na celu, ale wiem jedno jest mocno nie w temacie obozów Wandrusa, chcecie dyskutować dalej przenieście się na inny temat.

forum jest duże, same wiecie ile jest wątków znajdziecie coś dla siebie (admini nie są w stanie wszystkiego dopilnować) liczę na wasz zdrowy rozsądek;)

Posted

Klaudia. napisał(a):
Uwierz, świat nie jest czyściutki, pozbawiony różnych zarazków itd. :lol:

.. co nie znaczy, że mamy się przyczyniać do tego by był bardziej zanieczyszczony, nieprawdaż?

tyle ode mnie w tym temacie, bo ta rozmowa nie ma sensu ;)

Posted

Miałam się nie wypowiadać, chciałam zachować neutralność, ale to się naprawdę zaczyna robić zabawne.
No ludzie, coście się tak tych biednych rasowców uczepili?! Mowa była o spamie, tak? To, że ktoś sobie kupił psa, o jakim zawsze marzył, z którym na pewno się zgra, którego temperament i charakter mu odpowiada - czy to, do diabła, znaczy, że to jest zły człowiek?! NIKT tak naprawdę nie spytał Karoli, czemu zdecydowała się na pinczera, więc jakim prawem ktokolwiek próbuje ją oceniać?
Część osób przygarnęłaby psa ze schroniska, ale dla niektórych pasją są na przykład wystawy, niektórzy być może by sobie nie poradzili z psem po przejściach i zdają sobie z tego sprawę, inni po prostu chcą wiedzieć, czego mogą się spodziewać po dorosłym już psie. Nie wpadajmy znowu ze skrajności w skrajność! Przecież pomagać można na różne sposoby, nie tylko adoptując.

Posted

Feigned napisał(a):
.. co nie znaczy, że mamy się przyczyniać do tego by był bardziej zanieczyszczony, nieprawdaż?

tyle ode mnie w tym temacie, bo ta rozmowa nie ma sensu ;)

nie przesadzaj, zamiast sprzątania psiej sierści z siedzeń lepiej jest segregować śmieci, nie wylewać ścieków do rzek, nie myć aut nad jeziorem, ograniczyć jazdę samochodem, nie wyrzucać śmieci np. na trawę itd. nieprawdaż?:diabloti:

nareszcie ^^ :diabloti:

Posted

karola&gacek napisał(a):
Dobrze weszłam? "Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"" ? Bo sory, ale tutaj ciągle są kłótnie, sprzeczki i dogryzanie (mimo że to lubię, ale tu jest poziom przedszkola).
Pomijając spam, oczywiście :]
Gdyby tak tu mod zrobił porządek byłoby 100 stron do tyłu

Racja :happy1:
Moim zdaniem przydałby się oddzielny wątek " Obóz z psem Wandrusa - luźne pogaduchy"
I wszyscy byliby zadowoleni :sweetCyb:

Posted

Robię, ale nie non stop w tej samej pozycji...

Ooo, Gacuś spadł z rangi... Już jest kundelkiem a nie psem w typie? Szybko go Draco zrzucił...

A czemu nie możesz? Bo piesek ze schronu jest zły? A może różni się czymś od psa z rodowodem? Bo tak z Twojej wypowiedzi wynika...

Uważaj, bo się zamknę w sobie. Skoro przeszkadza Ci spam na tym wątku to po co sama go rozkręcasz?

hahaha :-D sory, ale nie chce mi prowadzić dyskusji na tym poziomie
"- jesteś zła!
-to ty jesteś zła!
-nie to ty!"

Coś w tym rzeczywiście jest :Cool!:
No ale cóż, ja się staram nie wtrącać...

Posted

[quote name='Iza.']Nooo Twoja kultura aż daje po oczach :roll:[/QUOTE]
moja kultura - moja sprawa:cool3:
jakoś mi nie przeszkadza i osobą z bliższego otoczenia też:cool3:
więc?:shake:

Posted

Ja chyba podziekuje z dyskusji na tym watku. Coz, bylo milo, ale do czasu. Droga Karolciu i jakze kochane osoby trzecie - serdecznie dziekujemy za zepsucie atmosfery. Mam nadzieje, ze bedzie wam sie milo rozmawialo o sprawach obozu z psem, bez spamu oczywiscie. A moze nawet ktos sobie niedlugo kupi pinczerka i wstawi tu jego zdjecie?
Ja sobie ponabijam posty w innym miejscu zeby mnie przypadkiem ktos nie przegonil.
Jak sie rejestrowalam to byla dogomania... Pelno spoko ludzi z ktorymi dalo sie normalnie pogadac i nie przeszkadzalo to nikomu...

Posted

[quote name='Ola164'] A moze nawet ktos sobie niedlugo kupi pinczerka i wstawi tu jego zdjecie?
[/QUOTE]

nie, nie lepiej małego westika :loveu: koniecznie bez rodowodu, bo te z rodowodem to sa złeee :-(

Posted

A i jeszcze takie małe pytanie , skoro pies ma rodowodowych rodziców to też jest kundlem ? A no tak ! Bo nie ma papierka ! o ja głupia , nie pomyślałam ... Kurczę , no to ja i mój Kundel pójdziemy się trochę pobawić , Ale czy możemy no bo on nie ma rodowodu ! Kurczę Co robić ?!

Posted

[quote name='Ola164']Albo pseudo niufa kupionego przez rodzicow na gieldzie za 200 zlotych... :diabloti:[/QUOTE]

Ale przynajmniej naprawiłam swój błąd i kolejnego psa kupiłam z hodowli jakbyś nie zauważyła :p
A Twoja koleżanka któregoś już z kolei psa kupuje z pseudo :)

Posted

ej, ale teraz na serio Ola i Guptasek musicie na siłę spamować czy co?
[QUOTE]Wyrażam skruchę [IMG]http://www.dogomania.images/smilies/icon_razz.gif[/IMG]
Zażalenia do rodziców [IMG]http://www.dogomania.images/smilies/icon_razz.gif[/IMG][/QUOTE]
post Izy był ironią do Oli ;) I nie wiem dlaczego mówisz do nas o tym, że kundelki są gorsze.... To Ola ma jakiś podział psów i nie znosi rasowych pinczerków pozujących do zdjęć :lol: Ja tam do westa i ciebie nic nie mam tylko- czy pisząc drugi post nie mogłaś go wkleić do pierwszego?

Sandra zrzuciłaś już jakieś fotki? Zobaczyłabym ten "większy tor" jak tu ktos mówił ostatnio

Posted

[QUOTE]To Ola ma jakiś podział psów i nie znosi rasowych pinczerków pozujących do zdjęć [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_lol.gif[/IMG][/QUOTE]

Jakbyś zgadła. Moim zdaniem to nie jest pozowanie tylko idiotyczne ustawianie psa w jednej pozycji. Dużo ciekawsze są zdjęcia biegających psów czy w naturalnej pozycji...

Iza. - znasz Rysię? Wiesz skąd ma Borysa? Nie wiesz... To Jej nie oceniaj. Oj długo się zastanawiałaś co by tu odpisać. Obgadujesz innych a sama dostałaś psa od rodziców z giełdy. West Rysi ma chociaż rodowodowych rodziców, a Twój jest bardzo pseudo (jak sama to oceniłaś) i nie byl sprzedawany na giełdzie a w normalnych warunkach... Nienawidzę pseudo, bo miałam psa z pseudo (w wyniku dalszej adopcji) i wiem, że te psy czasami mają kompletnie zryty charakter, ale hodowli też nie lubię... To krzywdzące nawet dla psów....

Posted

[quote name='Iza.']Ale przynajmniej naprawiłam swój błąd i kolejnego psa kupiłam z hodowli jakbyś nie zauważyła :p
A Twoja koleżanka któregoś już z kolei psa kupuje z pseudo :)[/QUOTE]
dokładniej jej rodzice, a nie ona.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania:diabloti::shake:
Moim zdaniem to nie było naprawianie błędu. Po prostu miałaś ochotę na psa rasowego to kupiłaś.
Ja naprawianie błędu rozumiem jako pojęcie, w którym trzeba coś zrekompensować, więc czy nie uważasz, że bardziej szlachetne byłoby wzięcie psa ze schronu? :p
Kupienie psa rasowego to bardziej przyjemność niż rekompensata. Na rasowe psy jest chętnych na pęczki. Na psy ze schronu raczej nie.

Posted

Czytanie ze zrozumieniem się kłania , nie ja sobie kupiłam tylko rodzice mi kupili i ja nie miałam nic do gadania . I nie kupuje kolejnego psa z pseudo :roll: Nie znasz sytuacji to się nie wypowiadaj , bo to już się robi denerwujące.

Karola -Chciałam posta edytować ale mi się nie udało , znajomych też nie mogę dodawać , dogo mi się psuje .

Klaudia - Nie była na Obozie Wandrusowym.