Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Hej Wam, wiem, że dawno mnie tu nie było... W tym roku chyba nie dam rady pojechać, bo najpierw przydałoby się trochę popracować nad Kejuchem. Co prawda źle nie jest, ale zbyt łatwo się rozkojarzy, gdy zobaczy innego psa, więc miałabym z zwróceniem na siebie uwagi niemałe problemy, co za tym idzie ciężko by się trenowało w towarzystwie innych :-( Chociaż kto wie... Może uda mi się w jakimś stopniu nad tym zapanować do wakacji xD Gdybym tak trenowala z zabawką w ręku to może by przynioslo efekty, bo ona zapomina o wszystkim w okól na widok zabawek :lol: Wszystko tak czy siak zależy od mojej mamy, a Ona woli zwyczajne szkolenie...
Btw. czy wie może ktoś z Was, czy szelki treningowe - http://dogstyle.republika.pl/szelkitreningowe.html są dość wytrzymale? Może ktoś je zamawial na tej stronie? I czy da się zaplacić przy odbiorze? Sorry za tyle pytań :p

Posted

Dopisujemy się do czwóreczki ;).

OZP1 ( 28.06- 9.07 )
Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka
Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever
Aga 16 lat, z suczką w typie goldena
Magda z suczką on'ka
Nina z suczką on'ka

OZP2 ( 10.07- 21.07 )
Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever
Rudawa 16 lat, z suczką aussie i suczką corgi
PT (10.07 - 21.07)
basza95 15 lat, z suczką nowofundland

OZP3 ( 22.07- 2.08 )
Joy106 16 lat z psem bassetem
Shetanka 16 lat z psem kundelkiem

OZP4 ( 3.08- 14.08 )
MakeBelieve 15 lat, z yorkiem suczką
Estowa 17 lat, z suczką berneńczyk i pieskiem sheltie szczeniak
Chein. 13 lat, z psem terrier tybetański
Merenwen 17 lat, z kundlicą

OZP5 ( 15.08- 26.08 )
Ola164 17 lat, z suczką mieszaniec
Guptasek 16 lat, z pieskiem west

Kadra:
OZP1- P. Karolina, P. Gosia
OZP2- P. Karolina, P. Gosia
OZP3- P. Karolina, P. Gosia
OZP4- p. Marek, ???
OZP5- p. Marek, ???

Posted

MakeBelieve - tam są dwa typy, a ja się zastanawiam nad tymi zapinanymi na piersi (typ P bodajże), one chyba nie są aż tak drastyczne :eviltong: A co do ciągnięcia... Staram się ją uczyć chodzenia na luźnej smyczy i ogólnie nie jest źle, ale jak zobaczy coś co ją zaciekawi... :angryy: Waży tylko 20 kg, a ciągnie jakby przekraczała porządnie 40 kg :lol: Zmieniam wtedy kierunek marszu, a ta się kładzie, uparciuch mały :mad:

Posted

Smaczki mam zawsze, ale spróbuję chyba z ulubioną zabawką :evil_lol: Może to nieco polepszy sytuację, zobaczy się...

Ach, jak ja Wam zazdroszczę, że pojedziecie na ten obóz *.* Macie wszyściuteńko opisać jak tylko wrócicie xD No pięknie, ja tu chcę już żebyście wracały, kiedy jeszcze 3 miesiące do OZP1 :p

Posted

Witam
(Znowu mam problemy z logowaniem więc musiałam założyć nowe konto...)
Nazywam się Klaudia mam 16 lat.
Byłam na turnusie 1a dwa lata temu razem z Paulą Estową i Agą od Lory.
Myślałam, że nie pojadę już na obóz Wandrusowy a jednak ... dzisiaj mnie coś naszło. Myślałam o innym obozie ale ostatecznie stwierdziłam, że wybierzemy się raczej na taki bardziej rekreacyjny obóz z moim 4 letnim już berneńczykiem.
Rozmawiałam dziś z mamą, jeszcze z tatą pogadam co z dojazdem i rezerwujemy miejsce. Zastanawiam się nad 1 albo 2 turnusem ... Nie mam pojęcia na który jechać choć skłaniam się ku 1.
Paula dlaczego jedziesz na 4 :((( ?!
Wybiera się ktoś na 1 lub 2 turnus pociągiem z Katowic ?

Posted

Klaaaudia *.* <33
Jeedź na czwórkę :( będę z dwoma piesami, poznasz Małego (a poza tym masz zaproszenie do mnie na pierwszy tydzień lipca^^, tylko jeszcze o tym nie wiesz :P)
Ja niestety nie mogę na 1 ani drugi - szczeniak będzie za mały :)

Posted

Madziu mam nadzieję, że uda nam sie zobaczyć mimo wszystko w Poznaniu. Chociaż nie obiecuję bo po ostatnim zdarzeniu nie wiem czy moja mama mnie tak chętnie gdzieś puści. Ale pisałam o tym i Marcie i Madzi Viggowej.
A na Mazury póki co myślę i myślę czy jechać... Nie chce przesiedzieć połowy wakacji w domu. Moja rodzina preferuje wyjazdy poza sezonem.