Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Mela tak samo :lol:
ma taki dni, że lepsza od borderów normalnie jest... a ma takie dni kiedy kompletna klapa po prostu... ale bardzo lubi jak jej się słodzi na torze. Od razu bardziej się stara jak powtarzam, że jest piękna, śliczna, że jest super, świetnie itd. :evil_lol: A jak się postara to biega świetnie. No i ja ją muszę dobrze prowadzić i motywować. A jak wogóle jest twoim zdaniem z yorkami na agility?

Posted

tzn Lora (Agi) to taka w typie goldena ;d
Wiesz co.. co do yorków w agi.. Oficjalnie , to w sumie maało ich jest! Ale nieoficjalnie to wiesz, coraz więcej :P Np u mnie na tym pikniku przez 3 lata nie widziałam chyba ani jednego...Wiesz, york yorkiem, ale to tez pies przecież, TERIER! Jak ja w ostatnią niedzielę wyszłam z mamą i z Daisy na spacer, puściłam ze smyczy, jak ona latała zadowolona pierwszy raz po trafie, jak było cieplutko 17 stopni, za piłeczką <3 Aż jakaś pani się zatrzymała i przez 10 minut z nami rozmawiała, bo nie mogła się nachwalić. Wtedy widze, jakiego mam naprawdę psa. A nie jak teraz, chlapa, że psa dosłownie na siłę ciągnę.. I to dosłownie na 5 minut :P

Posted

pytam, bo właśnie ta koleżanka którą namawiam na obóz ma yorka. Próbuje z nim ćwiczyć agi w domu. Na razie nie może chodzic do klubu, więc ma w ogrodzie trochę hopek. Pożyczam jej tunel, a w październiku będzie miała więcej przeszkód (dostanie na urodziny). York (tak właściwie w typie yorka) ma na imię Kajtek :smile: i trudny charakterek... Normalnie Mela w porównaniu z nim to prymuska totalna :-D Pies ma wielki potencjał. Jest bardzo inteligentny i szybko łapie o co chodzi - gorzej w wyegzekwowaniu tego. Smakołyki go słabo interesują, poza tym z racji wielkości nie może ich za dużo zjeść (nie to co Mela...). Na zabawkę się nakręca ale bardzo dziwnie. Jak się trzyma w ręku to wogóle nie jest zainteresowany. Dopiero jak się ją rzuci. Póki zabawka nie potoczy się po ziemi to wogóle nie istnieje. No a trudno biegać i toczyć zabawkę po ziemi...

Posted

A tak jeszcze odnosnie mojej, to nie wiem, czy ona jakis szczegolnie do owczarka jest podobna, jadnak ma cos z tego w sobie... Przynajmniej mi sie tak wydaje, jest na avku xD
Odnosnie agi, to w Rzeszowie tylko ZK ma tor, tyle, ze na swiezym powietrzu ;| Takze czekac do wiosny, zeby bylo sucho xD
Ej po tej liscie, zapisach, jakiejs bardziej ozywionej dyskusji na forum mam takie wrazenie, ze ozp ma byc za niedlugo i wgl xD

Posted

OZP1 ( 28.06- 9.07 )
Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka
Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever
Aga 16 lat, z suczką w typie goldena
Magda z suczką on'ka
Nina z suczką on'ka

OZP2 ( 10.07- 21.07 )
Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka
Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever
Rudawa 16 lat, z suczką aussie i suczką corgi

OZP3 ( 22.07- 2.08 )