Rudawa Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Offtop nam się zrobił. Kluska się znalazła więc proszę o powrót do tematu wątku. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wszelką pomoc :*. PS: Ona też nie była za miła :/. Quote
Coffee&Nera Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Rudawa napisał(a):Offtop nam się zrobił. Kluska się znalazła więc proszę o powrót do tematu wątku. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wszelką pomoc :*. PS: Ona też nie była za miła :/. Po pierwsze mam nick, po drugie - masz cos to powiedz wprost. Wg mnie to po prostu bylo dziwne ale to Twoja sprawa nie moja - ja o swojego psa dbam i jak uciekł to zglosilam a nie siedzialam ze stoickim spokojem wypisując na watku zeby sie ludzie nademna litowali i "modlili" przez komputer bo to naprawde NIC niedaje gdy zginie zwierze. Quote
Guptasek Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Koniec kłótni ! Bo odbiegamy od tematu OZP ! Quote
wikikoniki Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Hej, może jakieś obozy w Polsce dla sznaucera miniaturki? Mała kocha śnieg ale jak pewnie się domyślacie, do zaprzęgu to się nie nadaje ;D Proszę o linki !!! A może jakieś "półkolonie" z psami w Gdańsku lub trójmieście? Quote
MakeBelieve Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Posłuchaj, tutaj jest temat o konkretnym obozie :) Wiec nie wiem po co zadajesz tutaj jakies pytanie.. Sama musisz poszukac, co Ci odpowiada ;) Quote
Rudawa Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Wiesz co, mi to się wydaje, że nie ma ograniczeń co do ras na obozach. Jeżeli nie jest jedną z ras agresywnych, oczywiście. Ale nnie wiem po co piszesz nam, że kocha śnieg? Chyba, że chodzi o to, że ma to być obóz w zimę? Jeśli tak to z tego co mi wiadomo coś w Gdańsku organizują. Jakoś marzec, luty coś takiego. Ale nie pamiętam jaki klub :/. PS: Rysiu kocham Cię, jedna mądra ;). Swoją drogą jesteś z Gdańska więc może ty pomożesz koleżance lubiącej "koniki" :p? Quote
Guptasek Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Napisałam do koleżanki :evil_lol: Jej czuję sie kochana:loveu: Dziś mija pół roku ;( [*] Quote
Rudawa Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Bo jesteś kochana :loveu:. Bardzo dobrze, że odpisałaś. Trzeba być miłym dla młodszych ( tak mi się wydaje po nicku ) koleżanek " po fachu " :lol:. O jej przykro mi :-( ( o Kufe chodzi prawda? ). PS: Rysiu a czy ty masz galerię? Ja nawet nie wiem jak to twoje białe kundlisko ( :eviltong: ) wygląda :angryy:. Quote
Guptasek Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Tak o Kufe :( Galerii nie mam ale za to mam na stronce !:evil_lol: Tam był mało kształtny..http://www.garnek.pl/jakeowa Jutro porobię zdjęcia , to dorzucę : ) Dziś może też dorzuce tylko że jak wrzucam to mi gg pada :( Quote
zielony Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Witam. Posłuchajcie tego. http://chomikuj.pl/jjulcia00/Playlisty/muzyka/Piosenki+o+psach Quote
wikikoniki Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Rudawa napisał(a):Wiesz co, mi to się wydaje, że nie ma ograniczeń co do ras na obozach. Jeżeli nie jest jedną z ras agresywnych, oczywiście. Ale nnie wiem po co piszesz nam, że kocha śnieg? Chyba, że chodzi o to, że ma to być obóz w zimę? Jeśli tak to z tego co mi wiadomo coś w Gdańsku organizują. Jakoś marzec, luty coś takiego. Ale nie pamiętam jaki klub :/. PS: Rysiu kocham Cię, jedna mądra ;). Swoją drogą jesteś z Gdańska więc może ty pomożesz koleżance lubiącej "koniki" :p? Tak, pisałyśmy ;D miłe jesteście :loveu: Wybrałabym się na obóz, ale nie mam nikogo znajomego z kim mogłabym pojechać ;( A ty "Rysiu" na jaki turnus jedziesz? Quote
wikikoniki Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 A o co chodzi z tą promocją do 30 marca i "cena od jednej osoby z jednym psem", czy jeżeli pojadę ja i moja Nesia to zapłacimy 1599zł tak? Quote
Guptasek Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Panie Marku to nasze piosenki obozowe !:loveu::loveu::loveu: I <3 Ryn ! :loveu::loveu::loveu::loveu: Ja jeszcze nie wiem to wszystko zależy od Olki , Matiego , Ali i Kamili :loveu: Quote
Rudawa Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 wikikoniki napisał(a):A o co chodzi z tą promocją do 30 marca i "cena od jednej osoby z jednym psem", czy jeżeli pojadę ja i moja Nesia to zapłacimy 1599zł tak? Z promocją chodzi o to, że jak zarezerwujesz miejsce do 30 marca to masz 100 zł zniżki. A cena od jednej osoby nie znaczy nic innego jak to, że tyle zapłaci osoba jadąca z jednym psem. Logiczne ;). PS: Chyba złapałam osobę dzięki której będzie 100zł mniej. Tylko, że ona jeszcze o tym nie wie :P. Quote
MakeBelieve Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Wiki- nie przejmuj sie, ze pojedziesz sama ;) Mysle, ze mniej wiecej 3/4 obozowiczów jedzie samemu, a tam dopiero poznaje lokatora do domku itp. :P Ja akurat fakt, że jak jechałam, to sie umawiałam z kimś stąd z forum, ale dwa lata temu gdy pojechałam po raz pierwszy zakumplowałam sie tez z innymi dziewczynami i było ok, w 2010 zresztą też <33 Quote
Rudawa Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Świetne są te piosenki. Takie fajne. Super :loveu: Quote
Rudawa Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Rysiu śmieszny ten twój psiak. Westa z takimi wielkimi uszami to jeszcze nie widziałam :P. Quote
Ola164 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Tak, jedziemy w tej oto cudownej ekipie ^^ Rysiu, ja już chce ozp xD Piosenki, nasze obozowe - Gdy był mały to znalazłem go w ogródku....... Zabrakło tylko - Biberka i "Otwórz oczka Kochanie, mamy nowy dzień" <3 Co do miejsca Ryn ma swego rodzaju swój urok, ale myślę że można by czegoś poszukać. Jednak wydaje mi się, że zamiast przenosić się z Rynu może warto poszukać pomysłu na szkolenie? Może da sie zorganizować bardziej fachowy dogdancing albo tropienie? Przypuszczam, że wiąże się to z kosztami, ale może czesc obozu byłaby tym objęta? Na obozy nasze psy jadą już któryś raz i posłuszeństwo już idzie dobrze. Wiem, że nie wszystkim i moze dlatego dałoby sie to jakoś podzielić.... To tylko moje sugestie, przypuszczam, że mogą sie nie spodobać. Quote
Macia Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Pomysły są niezłe, ale dość trudne do zrealizowania. Sama widziałam w trakcie mojego pobytu na obozach jak różnił się poziom uczestników. No i też każdy szkoleniowiec ma inne metody. Tropienie jest całkiem fajne, ale też sporo zależy od psa. Nie każdy ma ochotę się w to "bawić". Brałam oprócz Wandrusa dwukrotnie udział w obozie szkoleniowym. Był to jednak już typowy profesjonalny obóz, w którym nastawiano się na tropienie, obronę i posłuszeństwo. Z założenia miał być dla Wilczaków, ale były i ONy użytkowe, Owczarki Holenderskie itp. Było co oglądać, szczególnie na obronie (świetny był jamnik i basset). Jednak tu byli doświadczeni szkoleniowcy, którzy od lat to robią. Co tydzień odbywały się też egzaminy. Jednak ciężko mi sobie wyobrazić jak grupa w Rynie wstaje rano i wszyscy idą na tropinie. Chyba, że tylko w pewnym zakresie. Taniec z psem to też fajna sprawa, ale znowu jest problem różnicy poziomów. Najpierw każdy musiałby jakiś figur się nauczyć żeby zacząć, ale faktycznie na jednym z turnusów mój Pączek sporo się wyuczył. Jednak było to raczej na zasadzie sztuczek. Co do posłuszeństwa, psy pewnie sporo już potrafią, ale zawsze znajdzie się coś nowego. Można poćwiczyć na PT albo wysyłanie psa, komendy na odległość. Na egzaminach na "wilczakowym" obozie były też jednoczesne ćwiczenia (na zasadzie "zastępu" i jednoczesnych komend). Nie wiem ile z tego robicie, ale możliwości jest wiele. Sama wiem, że ciągłe ćwiczenie: siad, waruj, do mnie, noga może się znudzić. Sporo jest możliwości i fajnie jakby się udało zrobić coś więcej. Wiem, że to off, ale znalazłam zdjęcia tego jamniczka. Był genialny: http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/33892/ Tutaj właśnie był element, o którym pisałam. I dla rozrywki: http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/40294/ Ja z moją Frajerką (pierwsza od prawej) ponad 3 lata temu (prawie 4), ale ten czas leci :evil_lol:. Quote
Guptasek Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Dogdancing byłby super ! :) Tylko faktycznie z poziomem byłoby ciężko .. tzn chodzi mi o zróżnicowanie :) a może frisbee ? :)) i ktoś kto sie na tym ZNA ! Ja tam mogę wstawać o 5 byleby psu było dobrze :) Olciak będziemy KOGOŚ budzić o tej piątej telefonem , co nie ? ^^ wiesz o kim mówie . zemścimy się za "OPUŚĆ TO POMIESZCZENIE" :D Quote
Ola164 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Frisbee też może być. Ja też bym mogła wstawać o 5, ale jak niektórzy wiedzą mój pies nie wykona niczego o tej godzinie na mokrej trawie....... -.- Tak! Będziemy go budzić! Codziennie. Po 10 razy xD Quote
Guptasek Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 kochana kocyk i jazdunia :evil_lol: Albo zrobimy mu wjazd na domek !:loveu::loveu::loveu: Quote
wikikoniki Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Hejka, już prawie pewne, że się wybieram ;D Już zrobiona skarbonka na obozik ;D Cała obklejona naklejkami ;D Zdjęcia nie dam, bo nie umiem ;P Quote
Guptasek Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Witamy :) Jakiego masz pieska , i opowiedz nam coś o sobie :)) Quote
Recommended Posts