Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Rudawa napisał(a):
Dzięki, wiesz takie rady też się przydają bo ja na razie piszę posty opierając się na zdrowym rozsądku. Ja będę w domku z Martą a Daisy jest płochliwa i nieufna w stosunku do innych psów, więc u nas ten pomysł nie przejdzie ( moje musiałyby siedzieć w klatkach). A ja nie powiedziałam, że psom przerwa się nie należy tylko, że chętnie odpoczęła bym razem z nimi. I tu pozwolę sobie wrócić do sprawy z zajęciami artystycznymi na zajęciach też by odpoczywały tylko, że razem z nami wpadały by w błogie lenistwo ( rysowanie i lepienie z plasteliny nie jest męczące => ).

Tak po prawdzie po dwóch godzinach posłuszeństwa i godzinie na agility prawdopodobnie większość psów zwyczajnie walnie się na legowisko i będzie spać ;).
Ktoś już napisał - są drzwi w domkach. Poza tym psy są jakby nie było zwierzętami stadnymi i same też się potrafią dogadać (czasem nawet lepiej niż z pomocą człowieka), także naprawdę nie sądzę, żeby miały się pozagryzać w domkach :diabloti:.
Odpoczywać razem z nimi możesz w ciszy poobiedniej. I tak jak pan Marek napisał - a co, gdyby Ciebie wszędzie Mama zabierała? Pieski też by chętnie odpoczęły od ludzi, ciągłego gadania i głaskania ;).
Wiesz, kilka razy ktoś próbował zabierać psiaki na wykłady w sali, na filmy albo właśnie na takie zajęcia... Tak raczej nie wygląda wypoczynek. Piętnaście psów ściśniętych w jednym domku? To tylko zamieszanie, bo jak trzeba wstać, to można się zabić o któregoś psa :D albo komuś zmiażdżyć ogon i by było nieprzyjemnie.

Posted

Guptasek napisał(a):

Mi bardziej chodzi o to że jak idziemy lepić z plasteliy to pies siedzi sam w domku ! Przecież w nich jest jak w saunie . a okien albo drzwi nie można zostawić tak bardziej otwartych... Jak Ola napisała psy uciekają :lol:

Można porozmawiać z kadrą, żeby psy przywiązać przed domkami albo wziąć na koce i lepić pod drzewem na torze :D.

Posted

karola&gacek napisał(a):

W sumie to w normalnych domkach są po 2 drzwi, tylko w 14 niestety były jedne :D

Jak to jedne, jak ja tam mieszkałam były jeszcze dwa. :lol:
Przyznać się kto rozwalił? :mad:

Posted

[quote name='Gosia W.']Merenwen na który turnus jedziesz? mam nadzieje ze na któryś z moich bo widzę ze masz poukładane w głowie i bierzesz pod uwagę to ze na obóz nie jadą tylko 15/16 latki ale także młodsze dzieci.

Na czwarty turnus jadę... Ale pozdrowienia dla Shiry :D

Posted

karola&gacek napisał(a):
Tylko, że są ludzie którzy nie rozumieją słowa "odpoczywamy". I w zeszłym roku właśnie jak wybłagaliśmy dodatkową godzine odpoczynku to ludzie wyszli na tor i ćwiczyli.

Taaaa, z piszczącymi zabawkami xD

Posted

[quote name='Merenwen']Tak po prawdzie po dwóch godzinach posłuszeństwa i godzinie na agility prawdopodobnie większość psów zwyczajnie walnie się na legowisko i będzie spać ;).
Moje psy raczej nie będą spały ponieważ są w bardzo dobrej formie.

Pieski też by chętnie odpoczęły od ludzi, ciągłego gadania i głaskania ;).

Wiesz co nie pisz PIESKI bo czuje się jak 9 latek a mam lat 15 czyli tyle co ty!

Posted

Merenwen napisał(a):
Co jest nie tak ze słowem pieski? xD Mój piesozaur to piesek jest, maluch taki :D

Nic nie jest nie tak ale to strasznie dziecinnie brzmi. Ja nie mówię, że nie jestem dzieckiem ale i tak mnie to denerwuje.

Posted

Kolejny pinczer? Myślisz, że będzie lepiej? Ja bym powiedziała, że Gacek tak wolno pokonuje tor bo jest taki malutki a nie z innego powodu. Chyba, że ty wiesz dlaczego tak mu idzie na agi?
Kocham pinczerki i nie wyobrażam sobie innego psa w domu ;)
Go strasznie wszystko rozpraszało i myśle, że spotęgowała to zaczepka DONka. Nie chciał się zbliżać do jego domku, a niestety był pierwszy koło tunelu i koła. Na posłuszeństwie też starał się ciągle go obserwowac.
Ale idziemy to naprawić do prywatnego klubu agi :cool3:
I pewnie, że będzie lepiej z psem z hodowli- ten będzie zsocjalizowany :cool3:

I dziękuje w imieniu Gacka :)

Posted

[quote name='Rudawa']To mnie już denerwuj od 1 miesiąca próbuje się skontaktować z Wandrusem ale nikt mi na e-maile nie odpisuje ;(

nieźle... mi od razu, jedszcze w ten sam dzień odpisali ;)

[quote name='Gosia W.']

tu w skrócie napisze Wam co planujemy zmienić
* zajęcia plastyczne ulegna znacznej zmianie
* w jakiś dzień planujemy bieg terenowy z pieskami
* kilka zajęć gdzie uczycie psów sztuczek
* jeśli się uda to spróbujemy zrobić zajęcia z masażu relaksacyjnego piesków ;)

pozdrawiam i do zobaczenia na OZP 1 2 3 :)

Mrauu... super się zapowiada 3!

Posted

Każdy pies choćby był w najlepszej formie potrzebuje odpoczynku ;)
A tak poza tematem:
Karola - moja też miała być pinczerem, ktoś ja sobie kupił, wyrosła na 10 kg i dał do budy na łańcuch... Oto i ona: KLIK

Posted

Estowa;14810034]nieźle... mi od razu, jedszcze w ten sam dzień odpisali
No właśnie i ja wiem, że to nie jest normalne i dlatego mnie to tak strasznie denerwuje.

Posted

No mam nadzieje, że żartujecie?? U nas na obozie konnym dziewczyny miały prawie że identyczne konie i podczas sprzątania służba stajenna pomyliła je i wstawiła do boksów na odwrót. No i jak przyszły właścicielki to też je pomyliły. Dotarło do nich co się stało dopiero jak je na trening ubierały i sprzęt do koni nie pasował. Więc to wcale nie jest takie śmieszne. Chociaż u psów dużo trudniej o taką pomyłkę ( jest to nawet nie możliwe, chyba, że są tej samej rasy np. doberman )

Posted

Na początku napiszę spokojnie ;) Rudawa- Gackowi nie chcialo sie biegac dlatego, ze jest mały ;) Proszę Cię, mój pies waży 2,5 kg, jest najmniejszym psem biegającym w Białymstoku i jedynym yorkiem :P W tym roku raczej nie, ale w następnym spokojnie planujemy zawody, może za 2 lata uda się na Mistrzostwa Świata dzieci i młodzieży. Wiem, jestem ambitna ;] Daisy naprawdę fajnie idzie, zresztą zobaczysz na obozie.
Dalej.. Ja nie mówię, że chcę męczyć psa ani nic. Trenuję z moim psem w klubie ponad rok i wiem, kiedy da radę pracować, kiedy nie. Często jest tak, że jadę ponad godzinę z psem na plac, a tam tylko 1 raz czy 2 coś zrobimy, bo pies akurat nie chce pracować, bo za ciepło chociażby. Ale ja już na tym obozie byłam i w domkach jest strasznie. Ja dla Daisy kiedy tylko mogłam, to kładłam na nią ręcznik cały mokry a i to po pewnym czasie był ciepły. Nie wiem jak inne psy, moja jest nauczona, że jeśli nic nie robimy, to albo idzie do klatki (na placu), albo leży obok mnie. I nie ma żadnego 'ale'. Bardzo się cieszę, że zajęcia plastyczne zostaną zmienione, ja rozumiem, że artyści itp., ale ja np. nie miałam najwyższych ocen, bo nie umiem rysować/lepić z plasteliny etc.
Pani Gosiu, może źle to odbieram, ale mam wrażenie, że Pani delikatnie sugeruje, że coś w głowie mi się pomyliło ;) Ja rozumiem, że są młodsze dzieci, sama mam mniej niż 15 lat, ale proszę też nas zrozumieć. To jedyny obóz z psem, na który dam radę dojechać. Ja mieszkam w Białymstoku, obozy są na południu. Dla mnie to jest niewykonalne, ponieważ jestem osobą, która dość często choruje, chociażby Pani Karolina może potwierdzić, w tamtym roku wróciłam do domu kilka dni wcześniej bo się rozchorowałam. To jedyny obóz, na który mogę pojechać ze względu na mój wiek, wszędzie albo od 16 lat, albo z rodzicem- nie wiem jak innym, dla mnie wyjazd na obóz z rodzicem to tak... nie bardzo ? ;)
Podsumowując... Cieszę się, że będą zmiany. Mam nadzieję, że na lepsze. Może teraz lekkie spięcia są, mam nadzieję i naprawdę liczę na to, że na obozie o tym zapomnimy i będziemy się dobrze bawić :P
Amen, dziękuję za uwagę.

Posted

PRZECZYTAŁAM ! PRZECZYTAŁAM ! Tą całą dłuuugą wiadomość xD
W wielu miejscach się zgodze ;)
I wgl. to mój pies ma mnie dość :eviltong: Byłam dziś z nią nad jeziorem i latałyśmy jak głupie wszędzie xD